Zat het dan nu echt gebeuren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Hoi Hoi,

Zoals vele van jullie weten hebben we lang geen keuze kunnen maken in een ras... (Ik wel maar mijn partner niet...

Uiteindelijk kwam het woord eruit het zou een 2de keeshond worden...

Ok nou helememaal leuk ik vind het ook erg leuk onlangs dat dit niet mijn eerste keuze was...

We zijn uitgekomen bij een herplaatser die gefokt is door een particulier en die eenmalige een nestje nam... (Moederhond heeft een stamboom en is getest op PL , HD en PRA) papa alleen getest , maar geen stamboom...

Ze is 15 weken en moet herplaatst worden door best vervelende redenen , maar het gezin is bij ons uitgekomen na veel wikken en wegen. Er waren veel kandidaten , maar wij waren het meest geschikt (Best een goed gevoel dat de mensen er serieus mee bezig zijn een goed adres te vinden....)

Ze is dus 15 weken, zindelijk, puppencursus afgerond , gesocialiseerd op boot, trein auto , centrum etc. Ook heeft ze de kennelhoest enting en rabiës zodat ze mee kan naar et buitenland, haar enige probleem ze is wat bang van grote honden en blaft daar tegen (Ze heeft op cursus een flinke snauw gehad van een grote hond). Ook is alleen blijven nog wat moeilijk, maar goed het is ten slotte nog een pup...

Ik had me er bij neer gelegd dat er geen stamboom hond komt (De meningen in huis zijn daar nog al over verdeelt) en er zijn dus wel erfelijkheidstesten...

we hebben nu zeker 3 hondjes op het oog gehad , en dus ben ik nogal wat onzeker en ga ik weer twijfelen terwijl ik er zoveel zin in heb!
Wat blijft het toch lastig een tweede hondje nemen (Een goede keuze maken)... en ook nog een herplaatser... , Maar dit keer staat mijn partner er ook helemaal achter en dat was de vorige keren nog te betwijfelen... Ik heb er in elk geval een heel goed gevoel bij

Toch hier wat foto's om met jullie de pret te delen:




Zijn er verder nog tips? Amigo meenemen naar daar en op neutraal terein laten kennis maken of alleen het hondje halen en thuis op neutraal terein kennis laten maken?

Ik ben zo kriebelig en zenuwachtig dat ik ineens half panisch word geloof ik... ;-) O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zat het dan nu echt gebeuren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

mail

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Lief ;-)
Gefeliciteerd!!

Hebben jullie al een naam?

Ik zou alleen het hondje halen en thuis laten kennis maken op neutraal terrein :-)

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik heb DJ meegenomen toen ik naar Sophietje ging kijken. We hebben toen lekker gewandeld daar en zowel binnen als buiten konden we zien hoe ze met elkaar om gingen.
Ik ben ook blij dat ik dat zo gedaan heb, en daarna hebben we Sophietje gelijk meegenomen!
Het was alsof ze elkaar al jaren konden en ook in de auto geen problemen. Het was ruim 2 uur rijden (heen en ook weer 2 uur terug) maar alles was rustig op de terugreis op de achterbank.

Moet wel zeggen dat het kennisje die kleine hondjes opvangt, nog een hondje had zitten die ook eventueel in aanmerking kwam. Maar het was gelijk te zien dat DJ niets van dat hondje wilde weten en ik eigenlijk ook niet. Te druk, wel leuk! maar echt veel te druk voor DJ.

Ik zou Amigo dus meenemen, want je hond zal toch de keuze moeten maken en niet jij.

(ps. wel regels gaan stellen mocht je het hondje nemen. Ik ziet het op de wasmachine staan en dat is echt niet wenselijk! Regels maken dat het hondje stabiel en rustig gaat worden. Maar ik denk wel dat je dit allemaal weet. knipoog!)

Ik wens je veel sterkte en geluk! Want echt, als ik dat wormpje zie (en ik zei het al eerder) moet dat beestje een ander, liefdevol, stabiel tehuis en wel heel gauw!;-)

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

ja was echt heel moeilijk! mijn partner is geen prater en in mijn vreugde vergat ik er achter te komen wat hij ECHT wou... (Eerst geen hondje en nu de hond die hij dan wil (ras)..

Ook beslist hij morgen , omdat ik te blij ben...

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

@ Angela de eerste foto's waren ook op de bank dus mijn parnter zei ook meteen die hebben we wat af te leren... Toen ik om meer foto's vroeg heeft ze deze gisteren op de wasmachine gemaakt.. (Ik hoop diet dat dat gebruikelijk is ;-)

En wat denken jullie Puk (Huidige naam) direct de eerste nacht beneden bij Amigo of eerst mee naar boven?

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Wat een leukerd. ;-) Ik zou Amigo meenemen en daar op een neutraal terrein kennis laten maken. Vaak zie je bij de eerste kennismaking hoe ze op elkaar reageren. Gaat het goed, dan neem je de hond mee naar jouw huis. Zie je dat het niet gaat, dan zul je een keuze moeten maken. Als je haar mee naar huis neemt, gaat het vaak de eerste dagen wel goed. De pup zal dan nog moe zijn en moeten wennen aan haar nieuwe omgeving. Na een paar dagen merk je dan wel meer actie in beide honden. Meestal is het in een weekje of 2 wel bekeken en zijn ze al aardig aan elkaar gewend.

honden page profiel DD

honden foto van D

Nog even, ik ken het gevoel.
Mijn man wilde eigenlijk niet een tweede hondje als de kat nog leefde. Twee huisdieren waren genoeg in zijn ogen.
Maar omdat het voor DJ wel goed zou zijn, was hij toch overstag gegaan. En toen eenmaal dus het zover was dat ik kon gaan kijken naar een tweede hondje, kreeg ik ook de kriebels!
Voor mij was alleen de keuze allang gevallen op Sophietje omdat mijn kennisje dus al foto's had laten zien en  ik was op slag verliefd. Maar dat was nog voordat mijn man overstag zou gaan. En het hondje bleef maar zitten in de opvang.
Het heeft dus echt zo moeten zijn, dat ze op ons gewacht heeft, dat er niemand voor haar eerder was gekomen. En zo zie ik dat ook, want ze past hier ontzettend goed in huis, ook al hebben we het moeilijk gehad met haar, vanwege haar achtergrond. Maar nu is alles na 1 jaar zo goed!

Dus ja, ik voel met je mee omdat ik het gevoel ken wat je nu hebt!!

honden page profiel DD

honden foto van D

weer eens dubbel!!

honden page profiel DD

honden foto van D

Op je vraag een antwoord te geven:
Wij hebben ze gelijk samen gelaten hier in het huis. Maar ja, Sophietje was/is geen puppie! Dus ik denk dat je dat zelf gewoon moet zien hoe dat gaat. Je weet niet hoe en wat en wij kunnen daar ook niets in adviseren.
Misschien voor het gemak wel een bench aanschaffen voor het geval dat. Puppie moet ook zijn/haar rust krijgen natuurlijk.

Ik denk dat het allemaal wel goed komt, dat jij precies weet hoe en wat je moet doen. Daar geloof ik heilig in!

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

@ DJ, ik heb inderdaad ook zeker 2 jaar rondgekeken en nu sinds 3 weken is meneer overstag... vannacht lag ik wakker en was ik bang dat ik teveel had doorgedramt en dat hij dit enkel voor mij doet...

Tot vorig jaar hadden we een kat en die moest na 8 jaar weg enkel en alleen voor mij... (Ernstige allergie ontwikkelt dat ik geopereerd moet worden) + de kat plaste alles onder etc...

Hij heeft het daar nog altijd zo moeilijk mee en ik voel me daarover zo schuldig en vannacht had ik weer dat zelfde rot gevoel... Ik vertelde hem dat vanmorgen , maar hij zei: schat ik doe het voor jou , maar een 1ste hond zag ik ook tegen op , maar achteraf kan ik niet beter wensen dus ik vertrouw helemaal op jou... Daarbij is hij degene die de keuze maakt zodat hij ook een goed gevoel heeft, dus het komt vast helemeaal goed :-D

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ach voor deze pup kan je toch enkel maar vallen ! Wat een dotje zeg !! En die zou bij jullie een fijne thuis krijgen, daar ben ik wel zeker van ! ;-)

Hoop dus dat ze binnenkort bij jullie is, zal een heel mooi duo zijn !! En zo te lezen hoef je richting je partner helemaal geen schuldgevoelens te hebben, al begrijp ik je daarin wel ! Maar zoals hij zelf zegt, ook bij deze hond zal hij later vast niet beter kunnen wensen ! Hij vertrouwt op jou, nu jij nog ! :-D

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Wat een schatje :-). Reilly was een half jaar oud toen hij bij ons kwam. Geen herplaatser, hij heeft een half jaar lang bij zijn fokster gezeten omdat ze geen geschikt huisje kon vinden. Toen ik hem ophaalde heb ik Billie Jean meegenomen. Ze hebben op neutraal terrein kennis gemaakt. Het was toen ook kenneldag, dus er waren een hoop honden. Ze hadden weinig ook voor elkaar, maar ik heb ze samen aan de lijn gehouden en tussendoor koekjes gegeven. Er heerste totaal geen spanning en ze lagen al direct relaxed over elkaar heen als we even rust namen. Op de terugweg ging ook alles goed, de twee zaten heerlijk in de achterbak te slapen. Ik had twee weken proef gevraagd, maar al sinds thuiskomst zijn ze echt de beste vriendjes. Ze zoeken elkaar ook echt op, om te spelen, om te slapen, om lepeltje-lepeltje op een botje te gaan zitten kauwen (hèhè). Dus die proefperiode hebben we glansrijk doorstaan! Wat ik heb gedaan is Reilly gewoon gelijk in de woonkamer te laten slapen. Zodra hij begon te piepen 's ochtends vroeg ben ik op de bank gaan liggen, en heb ik hem gekalmeerd met mijn stem totdat het tijd was om op te staan. Het heeft enkele weken geduurd voordat hij aan ons ritme gewend was, maar dit was voor mij en voor Reilly toch de beste manier. Misschien heb je daarom wat aan deze tip ;-)! Ik wens je heel veel plezier met je nieuwe maatje iig :-)!

Groetjes Susan

honden page profiel ..

honden foto van .

Wat een lekker ding zeg! Heerlijk pupje! Veel plezier met haar, en ben benieuwd wat haar nieuwe naam word ;-)

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

@ Suus bedankt voor je info ;-) De rest ook bedankt ;-)

Mijn partner was voornamelijk bang voor de vakantie's wie wil er nu op twee honden passen? en daarbij met het bezoeken van familie, amigo gaat overal mee naar toe en hij is bang dat mensen 2 honden niet accepteren... Daarbij hoe pakt het uit in huis? word het hele huis gesloopt bij wijze van of is het juist heel gezellig?
Dat was eigenlijk de voornaamste reden en daar twijfelt hij nog steeds aan dus blijft er een soort schuldgevoel...

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Je wilde toch juist een hond met stamboom, omdat je ook schows wilde gaan lopen?

Waarom zou je dat aanpassen?

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

En is de reu op dezelfde dingen getest als de teef en zijn alle papieren aanwezig?

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

Veel succes morgen ;-)

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

@ Vero soms moeten er toch compromissen gemaakt worden in een relatie... En na lang overleg komt het zo uit.. Mijn man kan vaak niet naar shows , want het is nu buiten al te koud laat staan een hele dag op de show en alleen ga ik ook niet... Daarbij moet je maar net je showhondje treffen..
Ook wil hij niet dat ons hele leven om "honden" draait , maar ook dat ik mijn carrière ambities door ontwikkel.

In elke geval zijn beide honden op hetzelfde getest alleen heeft papa dan geen stamboom...

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

Je kan toch met iemand mee showen?
Als je het echt leuk vind om te doen, dan kan je altijd een maatje zoeken. en als je 3 keer of 4 keer per jaar showd, hoeft het de rest toch niet in de weg te zitten?

Ik bouw mijn carriere ook overal door heen, en ik ben zelfs bezig met het fokken, wat veel meer tijd in beslag neemt.

Ik schrijf dit niet om je ergens van af te praten he. Maar voor jou om een goede keuze te kunnen maken.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Suc6 en veel plezier !

honden page profiel DoggyDoggy

honden foto van Doggy

Oh, wauw wat een schattige pup ;-)
Wat betreft showen, er zijn ook nog wel eens hondenshows voor honden zonder stamboom. Wellicht is dat dan een optie?

honden page profiel DD

honden foto van D

Hoi!!
En, en, en, en.....................het is al zaterdag en donderdag zou je gaan kijken!!
Ben je inmiddels een hondje rijker?

Laat het eens weten, ben zo nieuwsgierig! Juist omdat dat hondje een beter huis nodig heeft.':-)

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

voor wie mijn andere topic nog niet had gezien:
http://www.hondenpage.com/hondenforum/126356/ze-is-er!.php

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zat het dan nu echt gebeuren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^