Kat aangevallen door jouw in hond in je eigen tuin: wat zou je doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi 3 doggies

honden foto van Maris & Bodhi

Waarom niet? Omdat ik het zielig vind, lijkt me logisch ;-).

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

" Maar katten zijn nou een maal anders. Het is je verantwoordelijkheid om je hond te leren dat hij geen andere levende wezens mag bijten. "
Ik quote je nu maar wil je niet mee aanwijzen hoor, zeker niet, maar de zin greep me. Voel je dus zeker niet aangesproken.


Het is de verantwoordelijkheid van katteneigenaren dat ook hun dieren geen overlast veroorzaken bij anderen. Net als bij alle andere diereneigenaren.

Het is een beetje een excuus geworden voor veel katten eigenaren namelijk maar uiteindelijk is het volgens mij niet normaal dat ik vorige maand een dag lang in de tuin van mijn ouders heb staan werken om deze "Cat proof" te maken omdat hun hondje ziek wordt van de katten uitwerpselen.

Als dieren eigenaar is het volgens mij niet meer dan normaal dat je overlast voorkomt. En of je huisdier dan een kat, en hond of iets anders is maakt dan volgens mij niet uit.

Ik zal mijn honden echt nooit een kat willens en wetens laten verwonden (en geen enkel dier trouwens). Ik ben dierenliefhebber en vind katten ook schitterende dieren. Maar ik baal als hondeneigenaar wel enorm van de houding van veel katten eigenaren.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

@Frank, superantwoord ;-)
ik baal ook heel erg van de houding van heel wat eigenaren. een tijd geleden nog plast Nala dicht tegen een struik en krijg ze bijna een paar klauwen en haar gezicht. ik vloek op die kat omdat ik schrok... komt de eigenaar uit het raam hangen en krijg ik heel wat over mij omdat ik op zijn kat vloek en mijn gevaarlijke honden moesten van zijn katten afblijven maar denk je dat hij effe vraagt of Nala wat had? neen, kon hem niks schelen ;-)

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

Sta er toch altijd weer versteld van dat mensen katten en honden vergelijken.
Het zijn wezenlijk andere dieren. Ik kan ook zeggen dat mijn goudvis zijn hele leven binnen blijft en hier geen probleem mee heeft, en dat honden en katten dit dus ook moeten kunnen.

En een kat aan een lijntje in een losloopgebied? Het beetje moet immers ook naar buiten.
Zullen we dan meteen maar van alle losloopgebieden aanlijngebieden maken - je kunt wachten op de incidenten.

Heb overigens geen katten meer, en de mijne waren opgegroeid op de flat, dus zijn nooit meer echt buitenkanten geworden. De enige keer dat mijn Sunny de tuin uitging was om een straat verderop een plekje te zoeken om te sterven. Gelukkig hebben die mensen de Dierenambulance gebeld (hij was al overleden), zodat ik toch afscheid kon nemen van mijn 16 jarig vriendje.

honden page profiel DemelzaDemelza 3 doggies

honden foto van Demelza

En wat ik hier lees..drollen overal ???? Pardon...katten zijn normaal net dieren die het niet zomaar overal laten liggen. Die van ons begraven het heel goed en je zou het niet eens zien.

Ja, drollen gewoon op de stenen. En geloof me het was echt kattenpoep, dat verschil ruik je wel.
Veel katten begraven idd hun ontlasting, maar dat praat in mijn ogen echt niks goed. Ben je lekker in je tuin bezig heb je een kattendrol in je handen ( wel met handschoenen) maar toch..

Krijg echter het idee dat sommige hondenmensen...kattenhaters zijn en ik houd gewoon van alle dieren :-D

Ik ben echt geen kattenhater, vind ze best leuk alleen niet bij mij in huis.
Wat mij gewoon erg stoord is niet eens het beestje zelf maar wel de laksheid van vele eigenaren.
Zelf ruim ik de poep van Wolf ook op, ik zorg dat hij niet tegen struiken van andere mensen plast en zo kan ik nog wel veel meer bedenken waar ik rekening mee houd met andere mensen.
Maar ik heb het gevoel dat het vele katteneigenaren geen moer scheelt wat hun beest voor een overlast veroorzaakt, want ja katten horen buiten te lopen is dan het antwoord.

Het is toch van de zotte dat ik niet eens in mijn eigen tuin kan werken ivm zwangerschap en toxoplasmose door kattenpoep van een dier van iemand anders. Dan kun je zeggen trek handschoenen aan, maar dat risico ga ik dan echt niet lopen, jij wel???

honden page profiel DemelzaDemelza 3 doggies

honden foto van Demelza

Niet helemaal goed gegaan met quoten, maar ik had Marie- jose gequote...

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat vele hondeneigenaren geen kattenhaters zijn, maar juist willen dat katteneigenaren zich nét zo verantwoordelijk gedragen als hondeneigenaren.

Wij moeten van alles, en katteneigenaren zetten hun kat maar buiten en maken er iemand anders' probleem van. Dat vind ik echt onacceptabel. Neem je verantwoordelijkheid voor de problemen die je huisdier met zich meebrengt. Nog even los van het gevaar dat een kat loopt in de gemiddelde woonwijk, qua verkeer.

honden page profiel RedrumRedrum 3 doggies

"
Dat is inderdaad heel tragisch, helemaal als er al voor gewaarschuwd is.

Ik heb een Franse Bulldog en zo heftig zal het er bij ons waarschijnlijk niet aan toe gaan.
Maar als een kat probeerd om mijn konijnen te pakken in mijn eigen tuin, dan mag mijn hond er alles aan doen om mijn konijnen te verdedigen. Ik ga mijn konijnen niet opsluiten omdat de buurman zijn kat niet in huis wil houden.

Ik ben echt een dierenliefhebber, maar mijn tuin is toch echt van mij en dit hoord mijn hond te verdedigen. Het kan toch niet zo zijn dat ik mijn eigen dieren niet vrij rond kan laten lopen in mijn tuin, omdat andermans katten erin rondlopen. "


 Idd helemaal mee eens !

ik haat geen katten , maar ga me nu wel een beetje ergeren , Ik had dat ook met me vogeltjes buiten , De katten van de buren hebben ze al zovaak geprobeerd tekillen , Wat ik wel snap , maar snappen ze ook dat mijn hond de kat wil killen ?
De zelfmoordlustigen kattenhier in de buurt , kan ik niet tegen houden helaas , En doe me best , maar als ze er een tepakken krijgen , dan is het niet mijn fout .
Gelukiig zijn niet alle katten zo , maar hier zijn ze vreselijk phoewwwwwwie :-)

En idd als je konijntjes in je tuin heb en terrorkitty komt wat schade aanbrengen zou ik des duivels worden hoor !

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina 3 doggies

honden foto van Patricia & Nina

"

 Idd helemaal mee eens !

ik haat geen katten , maar ga me nu wel een beetje ergeren , Ik had dat ook met me vogeltjes buiten , De katten van de buren hebben ze al zovaak geprobeerd tekillen , Wat ik wel snap , maar snappen ze ook dat mijn hond de kat wil killen ?
De zelfmoordlustigen kattenhier in de buurt , kan ik niet tegen houden helaas , En doe me best , maar als ze er een tepakken krijgen , dan is het niet mijn fout .
Gelukiig zijn niet alle katten zo , maar hier zijn ze vreselijk phoewwwwwwie :-)

En idd als je konijntjes in je tuin heb en terrorkitty komt wat schade aanbrengen zou ik des duivels worden hoor ! "


 Tja helemaal mee eens.

Maar ik begrijp niet dat als iemand een kat heeft deze niet gewoon in de tuin gehouden kan worden.
Er wordt gesproken over een tuin katvriendelijk te maken, maar eigenlijk is dit de taak van een katteneigenaar.

Een kat kan ook gewoon in een ren, en je kunt de tuin zo maken dat een kat er niet uit kan. Hierdoor heeft niemand anders last van de kat en is de kat ook nog eens veilig. En ik weet dat dit geld kost, maar dat weet je toch als je eraan begint. Net zoals ik weet dat het mij geld kost om mijn dieren een goed en veilig onderkomen te geven.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Breek mijn mond niet open over katten. Ik vond laatst die van de buurman op mijn aanrecht Wifi's visje op te eten. ja, mijn achterdeur stond open.


mijn vriend vond dit de normaalste zaak van de wereld... dat weet je toch met katten... wel god*er*omme, ik heb dat beest bij haar nekvel gepakt en buiten gegooid.

twee dagen erna, nog steeds mooi weer, vindt ik een een zak met visbrokken voor de hond opengebeten op de tafel. denk niet dat het een vogel was die binnen gevlogen is.

Om dan nog niet te spreken over alle kattenpoep in de tuin, in combi met een pup die je probeert te leren op geen poep te eten.

Volgende keer zet ik al onze kippen op de buurman zijn gemillimeterde gazon, want kippen, dat is toch gevogelte, die zijn ook niet honkvast en moeten toch lekker kunnen scharrelen! Grrrr, ik zie heel graag beesten, alle beesten, maar ben allergisch aan katten, dus die zie ik alleen graag op een afstand. 
De buurman is goed op weg om een kattenhater van mij te maken!

honden page profiel Jits Jits 3 doggies

honden foto van Jits

"

Een kat kan ook gewoon in een ren, en je kunt de tuin zo maken dat een kat er niet uit kan. Hierdoor heeft niemand anders last van de kat en is de kat ook nog eens veilig. En ik weet dat dit geld kost, maar dat weet je toch als je eraan begint. Net zoals ik weet dat het mij geld kost om mijn dieren een goed en veilig onderkomen te geven. "


Zo zou ik mijn toekomstige kat dus het liefst houden... en als die ren dan geen optie zou zijn, dan zou ik toch wel minstens willen dat de kat binnen op de kattenbak gaat.

Wat mijn vriend betreft komt er dus ook nooit kat nu hij mijn standpunt hierin weet want hij vind het maar kattenmishandeling O-) ;-) Katten horen buiten te lopen en je hoort er niet naar om te kijken behalve even een bakje voer neerzetten. Mijn gedachtes over katten zijn maar 'honds'.
Kattenmensen... breek me de bek niet open ;-) ;-)

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

eerder onbedoelde quote gewist...
Was niet bericht wat ik wilde sturen.
Nu te moe om goed bericht te schrijven...sorry ...

jacobus (Gast)

De hond door laten bijten!

.. (Gast)

Wij hebben sinds ongeveer anderhalve week steeds een kat in omze tuin, de kat had een vuilniszakkapot getrokken in de garage, want we moesten et vuilnis in zakken doen omdat de container stuk was. We dachten dar het een vermiste of zwerfkat was dus hebben eten neer gexet en drinken, nu komt die vaker terug en als we de deur open doen gaat de kat weer. Ik vindt het heel zielig. Denken jullie dat het om een zwerfkat of ermiste kat gaat? Of gaan gewone kaften ook gewoon de garage in en maken vuilniszakken kapot en eten roodjes met vlees erop op?

Groetjes

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

je kan bij het asiel een kattenval vragen, de kat vangen en dan laten checken op een chip.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Ik zou het echt heel erg voor de kat vinden en daarvoor zou ik de dierenambulance dan bellen. Maar met de eigenaars heb ik het dan niet te doen. Ik bedoel de kat bevindt zich op het terrein van een hond en heeft daar in feite niets te zoeken. Als ze zich echt druk maakte om de kat dan zorgden ze wel dat het beestje in hun eigen tuin bleef. 

Hier in de buurt is iemand die katten vergiftigd. Dat weet ik echt heel zeker en er zijn al heel wat katten dood gebleven of vermist geraakt.  Toen we één van de buren met een kat hier in de straat waarschuwde voor die man (woont aan de overkant) werd er verteld: "onze kat steekt nooit de straat over" Yeahhh right! Een kat die braaf niet oversteekt maak dat de kat wijs (hihi). Bij katten is het doodnormaal dat de deur opengezet wordt 's ochtends en dat de katten het maar uitzoeken, dat heb ik nou nooit gesnapt. Al helemaal niet als ze ook nog eens niet geholpen zijn. Schijten nog overal of vissen in andermans vijvers etc. Tja dan moet je het niet gek vinden als er ergens tijdens die wilde avonturen eens een ongeluk gebeurd kattenbaasje.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier zijn de buurkatten bekend, zou mijn hond de kat verwonden dan zou ik direkt de buur inlichten, als ze niet thuis is dan dierenarts, en ja dan maar hopen dat de buur de kosten betaald, zo niet, dan is inderdaad de kat onbekend, kosten zou ik niet betalen van een ander mans kat in mijn tuin.

maar, ik heb wel mijn hond geleerd zich te beheersen wat katten betreft, zou het vreselijk vinden als bamse een kat wat aan zou doen, moet ze niet in mijn tuin hebben, maar het kan altijd, bamse is zo ver dat ze een kat niets meer aan doet.


meer ? ze heeft een kat nimmer wat gedaan, maar in het begin ging ze er achteraan, dat is voor haar verboden verklaard. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb het opgegeven om mijn buren aan te spreken op het gedrag van hun katten, ik heb geen kat, maar toch een buurkat, die zit iedere dag voor de deur, Bamse dr eten graait tie wat van uit, en ja mijn schuld, dacht dat beest heeft honger, blijkt het de kat van de overkant te zijn, die bij mij komt eten.

overlast ? niet in mijn achtertuin, heb tegels, ergens vind ik katten mooie dieren, maar een buitenkat is niet de kat die ik wil hebben, de kat van de buur komt alleen voor eten.

kom ik met mijn tuftuf aan, dan miauwt de kat en wil bij mij naar binnen, verboden terrein, heb door een kattenplaag zeven weken lang in vlooien gezeten. dus binnen wil ik ze zeker niet.

heb de buur er op aangesproken, mocht hem hebben :-D
nee bedankt, een dier is genoeg, betaalbaar. :-D


ik kom uit een familie van katten, die zaten zomers in een grote kooi van 3 x 4 meter , en een hoogte van 1.50 , met allerlei speeltjes, en zitjes , bankjes en noem maar op. de hele zomer zaten ze als ze buiten waren in de ren, verantwoord ? vind ik zelf van wel.

vaak zie ik een dode kat in de goot liggen, geen eigenaar die hem weghaalt, de dierenambulance bel ik dan, die komen de kat ophalen, ik heb gehoord dat er weinig eigenaars zijn die een dode kat op komen halen.

als het winter wordt mag de kat van de buur niet binnen komen, hij heeft een kattenmandje onder de overkapping, meelij ? niet nodig, een kat die eten krijgt en warmte al is het buiten is niet erg, maar toch.

ik zet zelf een kubus voor de deur zodat de kat daar ook kan vertoeven, hij zit immers voor mijn deur. :-D

in mijn achtertuin waar bamse vertoeft wil ik geen kat hebben.

buren zijn onredelijk als ik ze erop aan spreek, de kat moet buiten, ja mijn hond ook. :-D

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" Wij hebben sinds ongeveer anderhalve week steeds een kat in omze tuin, de kat had een vuilniszakkapot getrokken in de garage, want we  moesten et vuilnis in zakken doen omdat de container stuk was. We dachten dar het een vermiste of zwerfkat was dus hebben eten neer gexet en drinken, nu komt die vaker terug en als we de deur open doen gaat de kat weer. Ik vindt het heel zielig. Denken jullie dat het om een zwerfkat of ermiste kat gaat? Of gaan gewone kaften ook gewoon de garage in en maken vuilniszakken kapot en eten roodjes met vlees erop op?

Groetjes

Quoten lukt niet deftig, dus antwoord ik even schuin gedrukt eronder. Dat kan vanalles zijn denk ik. Zou een zwerfkat kunnen zijn, kan een kat van iemand anders zijn die misschien niet voldoende eten krijgt ofzo. Kan een kat zijn die weggegaan is thuis om één of andere reden. Onze kat is ook eens spijtig genoeg maanden weggeweest toen we een andere hond hadden. We dachten dat hij dood was en opeens was hij er gelukkig terug. Die tussentijd zal hij ook ergens zijn eten gehaald hebben. "

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

toch erg hé, zo weinig dat mensen geven om hun huisdier. gisteren nog in de supermarkt... hangt iemand een poster op van een vermiste kat, ik kijk er naar, begint ze een uitleg over haar kat... kreeg er de rillingen van maar ik heb braafjes mijn mond gehouden. de kat was al ruim een week niet thuis gekomen en ze begon haar kat wel wat te missen want ze vond het zo lief als die voor haar wat gevangen had en dat vol trots naar haar bracht.
ze was heel ongerust en op het papier had ze gezet dat diegene die haar kat terug thuis brengt een beloning krijgt. met zo iemand kan ik dus geen medelijden hebben, ik hoop dat de kat het goed stelt maar dat is het dan ook.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Ik benzo,n onverantwoordelijke eigenaar van een kat die buiten loopt. zit dagelijks bij de buurman in de tuin te zonnen moet hij wat doen komt hij naar binnen om op de katten bak te gaan.mijn kat is 16 jaar oud geboren in een koeienstal uit boerderijkatten, heb hem en zijn broertje 3maanden binnen gehouden helaas ontsnapten ze een keer toen mijn neefje de keukendeur open deed sinds dien probeerden ze op allerlei wijze buiten te komen en heb toen een kattenluik geplaatst mijn tuin was helemaal afgezet gaas 2meter hoog en nog 1meter overhangend,nuin dit huis loopt hij buiten rond op de stoep gaat eten bij de buurvrouw maar zo dr ik hem roep komt hij binnen.anders haalt Lobke hem wel op mijn kat is niemand tot last heb de buren gezegd mocht je last hebben meld het dan,mocht mijn kat komen te overlijden neem ik geen kat meer zolang ik hier woon omdat ik geen hoge omheinig mag plaatsen.woon ik tegen die tijd elders dan komt er eem kattenren en zeker weer een kat. ik wil geen kat hebben die anderen overlast bezorgd net als mijn honden dit niet mogen.mocht Lobke ooit een buurkat grijpen dan zorg ik dat het dier bij de da komt de meeste buren werken overdag, hoe vervelend het ook is het blijft een dier dat niet heeft gevraagd om baasjes die zo laks zijn om hun kat dag en nacht buiten te laten. Hein.,

honden page profiel Joyce • Beau & BenjiJoyce • Beau & Benji 3 doggies

honden foto van Joyce • Beau & Benji

" Als hij er erg slecht aan toe is, dan breng ik hem wel.
Tuurlijk doe ik het voor de kat en niet voor mijn gekke buurvrouw. En die krijgt ook echt wel een grote mond.. Die heeft ze al vaker gehad.
Maar goed, soms is het zo lastig... Nero wordt doodziek van die vieze drollen en het interesseert de buurvrouw helemaal niets.. Bah!

Sssht... Niet verder vertellen... Ik heb een paar weken geleden 2 drollen van Nero over de schutting gegooid... Ik hun drollen? Zij de mijne.
"


Hahah. Hier moest ik echt even om lachen.

Anoniem (Gast)

" mn moeder zei dat t ook zou kunnen om gewoon lekkere dingen hier te komen eten want we hadden brokjes voor haar gekocht en buiten gezet en een dag erna stonden ze er nog, dus zo honger had ze toch niet wantanders at ze ze wel op toch? Afgelopen nacht heeft ze de brokjes en een beetje brood gegeten! Ik vindt het zooo zielig zit er echt mee, kan een kat zich in de winter wel redden in de kou en hebbem ze nergens last van dan? "


.

Anoniem (Gast)

" je kan bij het asiel een kattenval vragen, de kat vangen en dan laten checken op een chip. "


.maar stel het is een kat van iemand uit de buurt die bij ons alleen het lekker eten op komt eten, want de brokjes laat die een tijd staan en het vis en het brood met vlees eet die gewoon gelijk op. Zouden gewone katten van mensen ook vuilniszakken kapot maken en eten uit halen? Ik vindt het zooo zielig voor het diertje

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"

Hahah. Hier moest ik echt even om lachen. "


Haha en toen ik het de eerste keer las toen begreep ik zelfs dat hij z'n eigen (menselijke) drollen over de schutting had gekiept..hihi!

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

" zelf vind ik het dik egoïstisch van katteneigenaren om hun kat zonder toezicht buiten te laten. neem nu mijn buurman... omdat hij allergisch is voor honden en katten kan hij sommige dingen uit zijn moestuin niet eten. zelf hebben wij al schade aan de auto gehad en je zal maar iemand zijn die geen barst met katten heeft maar toch dagelijks een aantal miauwers opbezoek krijgt met hun boodschap in je tuin.

dan kan je wel zeggen pas je tuin aan maar als je een gedeelt hek hebt zoals ik dan gaat dat niet zomaar. "


Om dit soort zaken maak ik me dan weer niet zo druk... deze beestjes zijn je niet opzettelijk aan het treiteren, maar zijn gewoon kat. Als katten aan een riempje uitgelaten konden worden, zouden de meeste eigenaren dit waarschijnlijk gewoon doen. Dan kun je nog een beetje sturen waar ze hun drolletjes draaien.

En vergeet niet dat jouw 3 honden ook heel wat liters urine de grond in laten zakken. Vervuilen (en wellicht tot hinder zijn) doen we allemaal!! Al zij het niet expres!

Mijn kat loopt ook buiten, dat vind ik dan een kat-waardig bestaan. 
Hij zit inderdaad ook bij de buren in de tuin, maar ach... het hondje van de deze buren pieste vanmiddag vrolijk over mijn net geplante viooltjes heen (daar fleuren ze vast van op) 

Tja, deze dingen gebeuren gewoon, horen een beetje bij het leven. Als we nu allemaal voetbalvelden grond om onze huizen hadden... tja, dan was het gemakkelijk. Maar ja.

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

" De hond door laten bijten!    



Wat leuk toch, dat het forum weer open is voor gasten.
Komt het niveau weer eens ten goede! ;-) "

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

Jee.. heb zelf 23 jaar katten gehad, hond. haan en konijnen. .natuurlijk hebben katten vrijheid nodig ook in eigen tuin ,woonde toen in het centrum van haarlem.. vrij grote tuin...Ze aten gezamenlijk uit een voerbak als ik wat extra wat lekkers voor ze had zonder  ruzie...
Dat de kat dood is..in je eigen tuin..sorry jammer.. was niet de bedoeling..maar de hond was wel in zijn eigen tuin..Voel je niet schuldig hoor!!  was gewoon een stomme kat..
Die dingen gebeuren nu eenmaal. maar was wel je eigen tuin hoor!!
Katten verdedigen ook hun eigen tuin hoor, er hoefde maar een andere kat in mijn tuin te komen ze vlogen er met geweld op af..dus waar praten we over...
Heb nu ook zelf last van de buurman z'n katten..dat ze in mijn tuin komen geen probleem.vind ik leuk.. maar nu schijten ze in mijn tuin en tara komt met de drollen in huis..dus nu denk ik erover om zelf een kat te nemen..vind ik leuk en gezellig en heb geen last meer van de katten van de buurman.
Denk ook niet dat iemand jou kan aanklagen of je op kosten kan jagen door deze gebeurtenis

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" je kan bij het asiel een kattenval vragen, de kat vangen en dan laten checken op een chip.

.maar stel het is een kat van iemand uit de buurt die bij ons alleen het lekker eten op komt eten, want de brokjes laat die een tijd staan en het vis en het brood met vlees eet die gewoon gelijk op. Zouden gewone katten van mensen ook vuilniszakken kapot maken en eten uit halen? Ik vindt het zooo zielig voor het diertje


je kan ook een foto maken en flyers in de brievenbussen steken of her en der posters ophangen van een gevonden kat. als er niemand op reageerd kan je nog voor de val gaan en hopen dat de kat een chip heeft. "

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"

Om dit soort zaken maak ik me dan weer niet zo druk... deze beestjes zijn je niet opzettelijk aan het treiteren, maar zijn gewoon kat. Als katten aan een riempje uitgelaten konden worden, zouden de meeste eigenaren dit waarschijnlijk gewoon doen. Dan kun je nog een beetje sturen waar ze hun drolletjes draaien.

En vergeet niet dat jouw 3 honden ook heel wat liters urine de grond in laten zakken. Vervuilen (en wellicht tot hinder zijn) doen we allemaal!! Al zij het niet expres!

Mijn kat loopt ook buiten, dat vind ik dan een kat-waardig bestaan. 
Hij zit inderdaad ook bij de buren in de tuin, maar ach... het hondje van de deze buren pieste vanmiddag vrolijk over mijn net geplante viooltjes heen (daar fleuren ze vast van op) 

Tja, deze dingen gebeuren gewoon, horen een beetje bij het leven. Als we nu allemaal voetbalvelden grond om onze huizen hadden... tja, dan was het gemakkelijk. Maar ja. "

er bestaan kattenriempjes en ik heb ze ook al in gebruik gezien, mijn honden plassen niet in andermans tuin want daar komen ze gewoon niet in.
ik laat mijn baardagamen ook niet lekker hun gangetje gaan in de tuin van mijn buren. onze honden houden we aan de lijn, vissen in een aquarium, knaagdieren in een kooi, vogels in een volière, vee in stallen en op afgezette weides, we houden al onze huisdieren onder controle zodat ze niemand tot last zijn dus waarom zouden katten een uitzondering zijn...

pagina 8 van 12 12 3 4 5 6 7 89 10 11 12
Volgende forumvraag: Corona virus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^