Kat aangevallen door jouw in hond in je eigen tuin: wat zou je doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoelRoel 3 doggies

honden foto van Roel

Heb tot nu toe nog geen kat in onze tuin gezien,er lopen er ook niet zoveel bij ons. Die van de achterburen heb ik uberhaupt nooit in onze tuin gezien. Als het zou gebeuren,tja eigen schuld,die kat zou ook makkelijk op tijd weggekomen kunnen zijn over de schutting.
Maar wat zouden jullie doen als je hond los is en hij ziet een kat en krijgt die te pakken?
En is daar een soort van wetgeving over ofzo? Dat jij dan schuldig bent?
Dat was tijdje terug bijna het geval :/ was boris echt even kwijt. Hij is een flink stuk erachter aan gerend. Zelf had hij een klein sneetje boven zijn oog,dus de kat heeft naar hem wel uitgehaald denk ik.

honden page profiel linnekelinneke 2 doggies

honden foto van linneke

" Heb tot nu toe nog geen kat in onze tuin gezien,er lopen er ook niet zoveel bij ons. Die van de achterburen heb ik uberhaupt nooit in onze tuin gezien. Als het zou gebeuren,tja eigen schuld,die kat zou ook makkelijk op tijd weggekomen kunnen zijn over de schutting.
Maar wat zouden jullie doen als je hond los is en hij ziet een kat en krijgt die te pakken?
En is daar een soort van wetgeving over ofzo? Dat jij dan schuldig bent?
Dat was tijdje terug bijna het geval :/ was boris echt even kwijt. Hij is een flink stuk erachter aan gerend. Zelf had hij een klein sneetje boven zijn oog,dus de kat heeft naar hem wel uitgehaald denk ik. "
er is een wet rond en die wet is dom! hier in België is een kat een vrij dier wat wil zeggen dat op wettelijk vlak jij schuld treft als je hond een kat pakt in je tuin.
wat ik zou doen is mijn hond van de kat doen afblijven en de kat in veiligheid brengen of de hond afzonderen. daarna de kat naar de da brengen of naar de eigenaar als de kat te pakken is natuurlijk.

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Ik vind dat de kattenhaat er bij sommigen wel heel diep in zit! Natuurlijk is een kat die in je tuin komt poepen vervelend, maar als zo'n dier nou gewond raakt doe je toch alles om hem te helpen? Als ik een gewonde kat aantref ( in of buiten mijn tuin )help ik hem. Desnoods betaal ik de dierenarts. Ik heb ook een bloedhekel aan mijn buurjongetje, en toch laat ik die niet aan zijn lot over als ik er per ongeluk met mijn auto overheen rij ( grapje).

honden page profiel ilseilse 3 doggies

honden foto van ilse

Mijn mening is idd ook dat dat het risico is van de kat buiten laten....Mocht het ooit zo ver komen, ( wat ik uiteraard niet hoop) dan zou ik de kat of naar de da brengen of naar de rechtmatige eigenaar....Maar de da kosten, zijn voor het baasje van de kat.

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip* 3 doggies

honden foto van *Boots*Rip*

IK heb mijn mening al in een ander topic neergezet.
http://www.hondenpage.com/hondenforum/125617/last-van-de-katten-van-de-buren.php

Helaas ben ik ook niet altijd aanwezig in mijn tuin als mijn honden erin zitten.

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik 3 doggies

honden foto van  Tosca en ik

ik zou die kat echt niet aan zijn lot overlaten, zou hem naar de dierenarts brengen...zo heb ik vorig jaar een kat aangereden, sprong voor me auto, zie hem over me auto heenkomen en achter belanden, met hart in me keel gestopt, auto achter mij raakte hem net niet! ik zie hem bij mensen de tuin inschieten dus ik belde aan om te vragen of ik mocht kijken, die mensen in paniek want hun kat was ook pas aangereden en dachten dat ik dat nou weer gedaan had, zijn we gaan zoeken was het de kat van die mensen zijn achterburen....hun zijn ermee naar de dierenarts gegaan, had gelukkig geen ernstige verwondingen, beetje gekneusd was tie door de val....

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

er is geen kat zo dom om in mijn tuin te komen.mijn eigen kat heb ik honden aan zien vallen op straat, maar bij max blijft hij weg.
whoopy woont nu op zolder, waar wij een manier hebben gemaakt voor hem om naar buiten te kunnen.

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco 3 doggies

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Jerome grijpt geen katten... Als hij ze in onze tuin ziet vliegt hij er naar toe, maar als ze niet wegrennen wordt hij er bang van en rent zelf terug weg. O-)

Maar bij mijn ouders thuis zit een Jack Russel. Die zat vroeger in een kennel. 1 keer is daar een kat ingekomen en die Jack kon met geen enkel ander dier overweg. Dus die kat heeft het niet overleefd. Ik heb de gehele wijk gaan aflopen en aanbellen aan elke deur om te vragen of ze een kat kwijt waren.
Maar de eigenaar niet gevonden...

honden page profiel JudeJude 3 doggies

honden foto van Jude

" Ik vind dat de kattenhaat er bij sommigen wel heel diep in zit! Natuurlijk is een kat die in je tuin komt poepen vervelend, maar als zo'n dier nou gewond raakt doe je toch alles om hem te helpen? Als ik een gewonde kat aantref ( in of buiten mijn tuin )help ik hem. Desnoods betaal ik de dierenarts. Ik heb ook een bloedhekel aan mijn buurjongetje, en toch laat ik die niet aan zijn lot over als ik er per ongeluk met mijn auto overheen rij ( grapje). "


Dat mijn hond iedere keer doodziek wordt van die drollen in mijn tuin... Daar interesseert de buurvrouw zich toch ook niet voor?
Die kattenpoep in de tuin vind is meer dan alleen vervelend...

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Dat lijkt me het meest afschuwelijke dat me kan gebeuren. Brrr....
Ik zou er echt alles aan doen om de kat in kwestie te pakken te krijgen en naar de dierenarts te brengen.
Maar ditzelfde zou ik ook doen bij elk ander dier dat zomaar in de tuin komt.

Eeven afkloppen, maar mijn honden doen helemaal niets uit op andere dieren.
Ik had vorig jaar nog 9 ontsnapte jonge hanen van de buurman in de tuin maar dat boeide ze ook niet.

Verder gaan ze, zeker nu Ali (jagende speedy gonzales) erbij is, nooit zonder toezicht naar buiten.
Gewoon voor de zekerheid. Als het donker is, ga ik zelf eerst nog even zelf in de tuin kijken voordat de honden hun laatste plasje doen. Soms loopt er een wezeltje of marter. Daar hoeven ze van mij ook niet achteraan.

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van JMJ

Ik hoop voor de buurtkatten dat ze niet in onze tuin komen. Ze zouden er heel snel uitgejaagd worden en waarschijnlijk niet zachtjes.
Ik wil ook geen katten in mijn tuin. Daar hebben ze niets te zoeken.
Ik betaal me blauw aan de hondenbelasting (dik € 300) voor mijn 3 honden. Ik mag ze niet los laten lopen, alleen op aangewezen veldjes.
Waarom mogen katten dan wel overal komen, de tuinen omwoelen en overal maar poepen.
Toen wij nog geen honden hadden zijn er een aantal mooie vissen uit onze vijver gevist door katten. Enkele hele tamme steuren en een paar mooie, grote, al oude koi's.
Ik heb het zien gebeuren. 's Nachts zat de kat bij de vijver, ik hoorde gespartel, maar voor ik bij de vijver was, was de steur al dood en de kat weg.
Een achterbuurman heeft wel eens aangegeven dat er dode koi's bij hem in de tuin lagen. Die van ons dus, meegenomen door katten.
Sindsdien hebben we een stroomdraad rond de vijver.
Wij hebben dus geld moeten uitgeven voor het dier van een ander.

honden page profiel Me and my ShadowMe and my Shadowbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Me and my Shadow

Katten blijven een vervelend probleem buiten, en ik snap de irritatie van de meeste hondenbaasjes wel! Ik doe mijn best dat niemand last heeft van mijn honden, dat kunnen mensen met katten ook wel doen! Ik krijg vaak het weerwoord ja hij wild zo graag buiten lopen, nou mijn hond wilt dat ook graag de hele dag! Maar als die ergens losloopt krijg ik een dikke bekeuring... Er word gevraagt om.verdraagzaamheid tussen honden en kattenbaasjes, maar er is natuurlijk de magische grens van geven en nemen, en ergens houd het natuurlijk op!

honden page profiel Maddox & baasje <3Maddox & baasje <3 3 doggies

honden foto van Maddox & baasje <3

" Ik zal het vast niet mogen uitspreken, maar ik ben wel een keer klaar met al die katten in mijn tuin. Ze poepen de boel onder, met gevolg dat ik Nero niet meer in de tuin kan laten omdat ie de drollen opvreet en later binnen weer uitkotst.
Ik ben al een aanral keer naar de buren geweest om het hier over te hebben maar luisteren doen ze niet. Een van de katten hier ligt ook altijd op mijn (3 maanden oude) auto en de buurvrouw gaat er bij staan kroelen. Ook iets waar ik haar al op heb aangesproken; iets wat ik niet wil hebben. Ze doet er niets op uit.
Laatst heeft mijn hond haar kat gegrepen. Nero laat los als ik het zeg, dus dat deed ie ook gelijk. Maar ik zal de kat niet naar de da brengen, ik bel geen ambulance en ik breng hem zelfs nit naar de buurvrouw.

Als het een andere kat zal zijn, dan overweeg ik om de ambulance te bellen.

Nu krijg ik vast veel oneensjes, maar ik ben helemaal klaar met die katten in mijn tuin en op mijn auto... "


Zoooo, jij bent een dierenvriend! Hier word ik pislink van. Heeft die kat z'n baasjes gekozen? Nee! Dus waarom moet de kat dan lijden? Als een hond niet is opgevoed en raakt daardoor gewond, laat je hem dan ook lekker lijden?!

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

Als er katten over de omheing komen, wat vorige winterweleens gebeurde, het zit hier vol straatkatten, dan jaagt mijn reu erop tot ze over de omheing springen.

Ik zit niet voor niks omheind met 2 meter en 10, maar toch.
Mijn hond is er razend op maar die beestjes zijn zo snel.

Over 7 jaar had ik een mechelse herder uit het assiel, die liep los in de tuin tot we terug kwamen van de kinderen van school halen, of als we gingen shoppen.een doodbraaf beestje...
Allesinds hij liep veel los.

We kwamen op een dag thuis en troffen een bloedbad aan...
Een kat dood en verscheurd. Bloed aan zijn bek.

Wat waren we boos en geschrokken.
We hebben de kat in de tuin begraven en aan niemand wat verteld.

Zit hier altijd vol straatkatten die nachten in de tuin lijken samen te komen en met kattentijd altijd op de omheing zitten de honden uit te dagen.

Na dat voorval hebben we hogere omheining gezet.
Die katten waren echt een ramp.

Nu zijn het er maar, 2 die het af en toe wagen, ik spuit ze nat en gooi stenen tegen de betonen platen waar ze opzitten, dan schrikken ze wel.

Als je hier in de wijk overdag of savonds gaat wandelen liggen ze gewoon in je voortuin, op de stoep,en blazen op de honden of lopen ze je achterna.

Probeer dan je hond maar eens netjes te laten zonder gesleur wandelen.

Ik geef het eerlijk toe, ik haat die katten !!! Die denken dat ze alles mogen en terorizeren de wijk, zijn van niks bang

honden page profiel Maddox & baasje <3Maddox & baasje <3 3 doggies

honden foto van Maddox & baasje <3

Nouja, in tegenstelling tot anderen hier, houd ik van alle dieren en ik zal NOOIT, maar dan ook NOOIT van mijn hele leven en gewond dier aan zijn lot over laten. Mijn vriend is godzijdank ook zo en daar ben jk heel trots op. We verzorgen gewonde muisjes en vogeltjes nog als we ze vinden.

Ik schrik echt van sommige posts die ik hier zie. Straatkatten leven op straat doordat er mensen zijn die niet hebben opgelet (bijv. door de poezen niet te laten helpen). Mijn katten zijn ook buiten over dag maar zijn 's avonds om 21:00 netjes binnen. Ze lopen in het bos achter het huis en niet in de tuinen van anderen. Maar als Maddox een kat grijpt, waar dan ook, stop ik niet tot ik het beestje gevonden heb en als het moet betaal ik de dierenarts ook.

Mooie wereld, een dier laten lijden doordat hij is wat hij is, met het instinct dat daarbij hoort. Nee, nooit, echt nooit.

honden page profiel RedrumRedrum 3 doggies

wij hebbe hier in de buurt zelfmoordlustige katten lopen , zodra wij de honden uit gaan laten , dan vallen ze ECHT je hond aan ..
de honde zijn al met aardig wat schade aan ogen en neuze thuis gekomen , Maar wat als mijn hond het nu zat is ? en het poesje in een klap doodbijt ?

als het poesje in de tuinkomt hier , is erg sneu , maar verantwoordelijkheid legt toch egt bij de eigenaar .. die moete hun katte nie buiten laten lopen ..
Mijn kat kwam ook eens thuis helemaal kapot gebeten , koste me ergggg veel centjes ...
me eigen schuld , had ik me kat maar moete binne houden ;-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik zou het mijn hond niet kwalijk nemen.

Als de kat gewond in de tuin achter blijft dan zou ik hem naar de dierenarts brengen.
Als hij ontsnapt dan tja vervelend gezegd jammer voor de kat.
Als ik weet van wie de kat is bel ik aan en zal ik uitleg geven.
Maar als ik niet weet van hoe of wat dan kan ik er ook weinig aan doen natuurlijk.

Het is gewoon een groot risico om je kat buiten te laten lopen.
Maar sommige katten zijn gewoon niet binnen te houden.

honden page profiel wendywendy 3 doggies

honden foto van wendy

men honden mogen s,avonds voor ik zelf naar men bed ga, altijd nog ff plassie doen in de tuin,
op een avond toen ze dus naar buiten gingen zag ik een kat wegschieten, en ja hoor men honden r achteraan, ik kon gillen als brugman ,maar wat wil je t is donker en ze zien wat wegschieten in hun terotorium, helaas hadden ze de kat te pakken ...... zie normaal nooit een kat in men tuin, de kat heeft t niet overleefd! ehb m in een doek gewikkeld , dierenambulance gebeld, die kwamen zelf om half 1 s,nachts... hun hebben gekeken of de kat gechipt was maar nee dat was ie niet. vond t zelf ook heel erg wat er gebeurd was,en heb de volgende dag nog hier in de buurt nagevraagd of iemand zen kat kwijt was maar geen reactie.
en men honden zijn prima opgevoed ,en totaal geen bloeddorstige monsters

honden page profiel Maddox & baasje <3Maddox & baasje <3 3 doggies

honden foto van Maddox & baasje <3

Goed, nieuwe casus. Jouw hond ontsnapt en rent de tuin van een ander in. Hij wordt daar aangevallen door de hond in DIE tuin. Hij ontsnapt en de eigenaar van de aanvallende hond heeft het gezien, maar dacht: tja... Verantwoordelijkheid van de baas.

Volkomen terecht toch? ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Je gaat katten in je tuin vanzelf haten als er een stuk of 16 zwerfkatten in een paar tuinen wonen en jouw tuin als kattenbak gebruiken. Het is er nooit uit gegaan. Zou ik ooit een kat nemen, dan komt die niet zonder toezicht buiten. Punt. Dan maar aan een tuig of in een ren. Ik wil niet dat mijn dier andere mensen overlast bezorgt.

Maar dat geld dus ook voor een hond die per ongeluk een kat te pakken krijgt die in mijn tuin zit. Daarom zou ik niet voor de dierenartskosten op willen draaien.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Nouja, in tegenstelling tot anderen hier, houd ik van alle dieren en ik zal NOOIT, maar dan ook NOOIT van mijn hele leven en gewond dier aan zijn lot over laten. Mijn vriend is godzijdank ook zo en daar ben jk heel trots op. We verzorgen gewonde muisjes en vogeltjes nog als we ze vinden.

Ik schrik echt van sommige posts die ik hier zie. Straatkatten leven op straat doordat er mensen zijn die niet hebben opgelet (bijv. door de poezen niet te laten helpen). Mijn katten zijn ook buiten over dag maar zijn 's avonds om 21:00 netjes binnen. Ze lopen in het bos achter het huis en niet in de tuinen van anderen. Maar als Maddox een kat grijpt, waar dan ook, stop ik niet tot ik het beestje gevonden heb en als het moet betaal ik de dierenarts ook.

Mooie wereld, een dier laten lijden doordat hij is wat hij is, met het instinct dat daarbij hoort. Nee, nooit, echt nooit. "
hoe weet jij zo zeker dat je kat enkel in het bos loopt en niemand totlast is? draagt ze mischien een cam of loop je er constant achteraan? denk het niet.
hoet weet jij dat je kat in het bos geen vogels of muizen of andere dieren dood? hoort bij hun instinct hoor en jij bent er dan niet om die beestjes te helpen want jij zit gewoon in je huis. dus ga niet roepen dat andere dieren laten lijden terwijl je dat mischien zelf onbewust ook doet door je kat onbewaakt buiten te laten.
instinct... mijn honden hebben dat ook maar ik laat ze niet zomaar doen wat ze willen.

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Nou toevallig heb ik van de ex buuf een stel fijne verwilderde katten cadeau gekregen toen ze ging verhuizen. Lees: ze heeft de katten gewoon achter gelaten.
Als je dan meteen je verantwoordelijkheid neemt als mens met gezond verstand, ga je vangkooien plaatsen.

Niet piepen dat het je katten niet zijn, niet piepen over kosten die niet voor jou zijn. Je wint het toch niet.

Gewoon vangen met de plaatselijke dierenbescherming.
Je voorkomt op deze manier dat je 20 katten in je tuin krijgt die je alles onderschijten.

Maar ja, als iedereen zegt dat het zijn of haar probleem niet is en er alleen maar gepiept en geklaagt wordt, dan zal de kattenpopulatie steeds groter worden en mensen alleen meer te klagen hebben.

Mijn honden mogen overigens nergens achteraan. Ook Ali niet. Als ik niet 100% zeker weet of er iets in het donker rondloopt, houd ik ze aan de riem, zelfs in de tuin. Hier wordt niet gemoord.

honden page profiel Maddox & baasje <3Maddox & baasje <3 3 doggies

honden foto van Maddox & baasje <3

" hoe weet jij zo zeker dat je kat enkel in het bos loopt en niemand totlast is? draagt ze mischien een cam of loop je er constant achteraan? denk het niet.
hoet weet jij dat je kat in het bos geen vogels of muizen of andere dieren dood? hoort bij hun instinct hoor en jij bent er dan niet om die beestjes te helpen want jij zit gewoon in je huis. dus ga niet roepen dat andere dieren laten lijden terwijl je dat mischien zelf onbewust ook doet door je kat onbewaakt buiten te laten.
instinct... mijn honden hebben dat ook maar ik laat ze niet zomaar doen wat ze willen. "


Nee niet constant, maar ik loop in hetzelfde bos met de hond en altijd komen ze met z'n tweetjes meelopen. Ze zijn daar dan ook altijd, zonder uitzondering. Ze kunnen verder maar een tuin in, want meer huizen staan er niet aan die kant en dat is het huis van mijn buurman. Zodoende dus.

Zoals ik al zei: als ik het zie gebeuren, zal ik die beestjes verzorgen. Jullie hebben het over iets dat je ZIET gebeuren en alsnog een dier laat lijden. Dat vind ik totaal iets anders en ook echt erg. Die kat is geboren als kat, daar kan hij niks aan doen.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

laatst nog, een beetje verder in de straat woont een echte kattenliefhebber die zijn katten ook buiten laat. 1 van zijn katten kruipt altijd in de struiken. Nala gaat kort bij de struik plassen en krijgt bijna een klauw in der gezicht. ik vloek omdat ik schrok van de kat, komt de baas uit zijn raam hangen... denk je dat die ook maar iets gaf om Nala? neen! integendeel! ik moest ervoor zorgen dat mijn rothond niets naar zijn katten deden en kreeg er nog heel wat schelden bij. dat zijn kat Nala der ogen kon uitgekrapt hebben kon hem geen reet schelen.

honden page profiel HummeltjeHummeltje 3 doggies

honden foto van Hummeltje

Daar zou ik flink ziek van zijn, en alles doen om het diertje te helpen.Dit is precies de reden waarom mijn katten niet vrij rond lopen. Andere horen geen last van mijn dieren te hebben. Ik laat toch ook niet de hond in de tuin van de buren poepen? Waarom zou een kat dat dan wel mogen?

Gelukkig doen mijn honden dat soort dingen niet.

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

Tja zet je eigen tuin dan zo af dat de kat daar niet uit weg kan.. ik vind dat het risico van je kat buiten laten lopen!

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"

Nee niet constant, maar ik loop in hetzelfde bos met de hond en altijd komen ze met z'n tweetjes meelopen. Ze zijn daar dan ook altijd, zonder uitzondering. Ze kunnen verder maar een tuin in, want meer huizen staan er niet aan die kant en dat is het huis van mijn buurman. Zodoende dus.

Zoals ik al zei: als ik het zie gebeuren, zal ik die beestjes verzorgen. Jullie hebben het over iets dat je ZIET gebeuren en alsnog een dier laat lijden. Dat vind ik totaal iets anders en ook echt erg. Die kat is geboren als kat, daar kan hij niks aan doen. "
dus als je het niet ziet gebeuren is het niet erg en tref jij als baas geen schuld? mooi zo.
natuurlijk is een kat geboren als kat en de 1e krijgt een baas die zijn verantwoordelijkheid neemt en de andere niet daar kunnen die katten idd niets aan doen.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

tja...altijd een beetje dubbel, zulke dingen..

ik zou me er zelf rot om voelen, en oprecht sneu vinden als mijn lootje een kat in de tuin zou pakken..

maar, daar houdt het zon beetje bij op, ik keur het niet goed van lola, ik moedig het niet aan. maar zou het dr niet kwalijk nemen, mijn tuin, haar tuin en niet van de katten. en eerlijk gezegd krijg ik n beetje de schijt van al die buurtkatten..
ik dnek ook dat dit gewoon onder het risico valt van je katten buiten laten, ik heb niet om die beesten in mn tuin gevraagd

niet aan mij om de veiligheid van andermans katten in mijn tuin te garanderen...

mocht het gebeuren zou ik proberen de eigenaar te vinden, meer niet..

honden page profiel wendywendy 3 doggies

honden foto van wendy

hoe je t ook went of keert als je honden toevalig een kat te pakken hebben in hun EIGEN TUIN!! , ben je toch gelijk een baas zonder verantwoording en heb je monsters van honden en nog meer blaablaablaaaa;-)

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Ik zou de kat zeker niet aan zijn lot over laten. Het is natuurlijk niet zeker of de mensen het gezien hebben dat de kat door de hond is vastgepakt. En ik veronderstel ook dat de kat zich zo vlug mogelijk uit de voeten zal gemaakt hebben. Dus misschien was er geen mogelijkheid om te helpen ook niet.

Mij is altijd gezegd een kat heeft een vrije loop en mag dus overal gaan en staan waar die wil. Ik heb zelf ook een kat en die loopt ook buiten, god weet waar, wel enkel 's nachts is die op wandel. Die houdt je gewoon niet binnen, dan wordt hij gek.
In mijn tuin zitten ook andere katten, ik vind dat wel gezellig. Als mijn hond ze ziet, gaat hij er achteraan, maar hij pakt ze niet. Hij vindt het gewoon plezant erachter te zitten. O-)

Als je een hond hebt die er wel naar bijt, dat is minder natuurlijk. Maar op eigen terrein, tja je kan je moeilijk een ganse dag naast je hond parkeren.
Ik zou het wel proberen af te leren, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan want heb zo vroeger ook zo één gehad. We hadden zelf nochtans een kat maar andere katten kon ze niet rieken of zien.

Tja katten in je tuin, het heeft ze voor- en ze nadelen, voor mij tot hiertoe voornamelijk voordelen, ze vangen ook muizen ;-) en ik heb helemaal niets tegen muizen, integendeel, maar moesten hier geen katten zitten, dan konden we denk niet meer naast de muizen trappen want onder het voederbakje van de vogels tieren die echt wel welig.

En nu eens kijken wat de anderen geschreven hebben :-)

pagina 2 van 12 123 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Volgende forumvraag: Corona virus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^