Hoe corrigeer je een hond als 'ie wegloopt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Er is hierboven al veel uitleg gegeven.
Probeer je voor te stellen: naar welke baas zou jij het liefste komen, de lieve enthousiasteling die je vrolijk roept om iets spannends te beleven, of die kwaaie tante die maar staat te roepen? ;-)

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Wat ook nog wel leuk is, is het hierkomen oefenen aan een lange lijn. Wij hebben er eentje van 10 meter en dat is een goed hulpmiddel. Als je dan aan het hierkomen een fantastische, onweerstaanbare beloning koppelt, wordt het een feestje om bij je te komen. Vervolgens oefen je tijdens de wandelingen te pas en te onpas het commando en elke keer dat hij komt is het een feestje. Ik oefen het ook nog steeds elke wandeling en soms (aan het begin van een wandeling) laat ik hem 'vrij' en roep na 10 sec al 'hier!', dan weer vrij, dan na 15 sec. weer hier etc. Kiko vindt dat op zichzelf al een leuk spel en komt dan tijdens de rest van de wandeling met plezier elke keer als ik hem roep. Ik win het qua aandacht alleen nog niet van paarden maar dat is een heeeeeel ander verhaal... :'(

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

We kregen ook volgende tip in de hondenschool:

leer een hond niet: klik de les uit, dan is het speeltijd. Dan krijg je honden die er als een haas van doorgaan, alsof ze niet meer onder appel hoeven te staan.

Oefen liever het volgende: ook zit, lig, blijf, maar dan los zonder leiband. Geef dan een bevel voor 'vrij zijn'.

Wanneer je hond vrij is, roep hem ook eens regelmatig bij jou, op een positieve manier, met koekjes, speeltjes... Zorg dat hij niet alleen moet komen als hij met iets stouts bezig is of naar een andere hond toegaat als je dat niet wenst. Anders koppelen ze dat automatisch: ik moet komen, er zal weer iets te beleven zijn...

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Heel herkenbaar hoor, hier ook zo'n figuur die op het moment in die fase zit ;-) O-)

Hier gebruik ik "De tennisbal" daar is hij helemaal wild van.
Er wordt dus bijna tot niet meer gespeeld met een tennisbal maar gebruikt als de ultime beloning als hij luisterd en komt ook dan alleen uit m'n jaszak.
Op het moment dat er een super leuke meidenhond aan komt dan laat ik h'm even mag hij ook best even spelen maar dan roep ik op een moment dat ze even uit het spel zijn zodat ik ook de aandacht kan krijgen en als hij kijkt gooi ik de bal de andere kant op nou dan is hij er als de kippen bij en beloon ik door heel uitbundig te zijn en nog een paar keer de bal te gooien zodat het juiste gedrag echt bevestigt wordt.

Ook al komt het stoom uit je oren blijf altijd vrolijk en blij als je namelijk boos wordt op het moment dat ze eindelijk (voor jou gevoel) bij je komt zal ze de volgende keer denken nou laat maar ik kom niet want ik krijg op m'n mieter.

Wil ze nu helemaal niet luisteren loop er dan naar toe zeg niks lijn d'r aan en neem haar mee.

Ga tijdens je wandelingen veel oefenen met het hier komen zorg voor super lekkere of leuke beloningen, lijn haar tussendoor ook eens aan en loop dan door en laat haar na een minuut of 5 weer loslopen.
Ga tijdens het loslopen van je hond bezig zijn met je hond, ga samen dingen doen denk aan voertje balletje verstoppen of over dingen heen springen door kruipen enz kleine trainingsmomenten inbouwen zodat jullie echt samen bezig zijn en dat ze ziet en leert dat jij veeeeel leuker bent dan de rest.

Ze is nog jong en het hoort er allemaal bij en als ze eenmaal een jaar of 2-3 zijn lach je erom maar dan zijn je trainingen goed geweest.

Heel veel succes ;-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Wat hier werkt, leer 1 commando wat hij echt goed kan, in ons geval ZIT!
Zodra hij wil wegrennen en meestal aarzelen ze dan 1x, dan wordt er zit geschreeuwd. Ik schreeuw vrijwel nooit maar dat zit komt er uit als bij een bouwvakker ;-)
Dus hij rent weg, ik schreeuw wachten! Want dat commando kent hij ook, hij kijkt dan vaak ff achterom, waardoor ik er gelijk zit! achteraan roep. Vaak gaat hij niet direct zitten, want hij wil gewoon ongehoorzaam zijn, O-) maar heeft hij toch niet meer het lef om door te lopen. Ik kan dan naar hem toelopen, roep nog een keer zit! En dan kan ik hem aanlijnen, of heb in lk geval weer de aandacht. Timing is alles, ik zie meestal dingen sneller dan hem en luister of ik een tractor hoor, daar wil hij nl. achter aan.
Zodra ik een andere hond zie, maak ik hem wel los, maar direct het commando hier blijven. Gaat hij er toch vandoor, gooi ik de riem op zijn kont. Vaak is hij dan weer uit de focus.

Als ze wat ouder worden gaat het vaak wat beter, maar het blijft scherp en alert blijven! Cupasoup meenemen dus! ;-)

mevr. gaat je niks aan (Gast)

ik heb het zelf net gehad, ik heb niks gezegd en ben toen op Lorenzo afgestapt. ze had me net gezien en is weggerend het beste kun je niet acht ze aan gaan dan denken ze dat het een spelletje is. meestal gaan ze dan zelf naar huis, en dan zijn ze toch veilig, zoniet dan weet ik het ook niet meer  

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^