Wat is een gentle leader?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin 3 doggies

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Ik heb hem voor Lady gebruikt.
Deze om precies te zijn:

Ik heb hem een maand of twee gebruikt. Sindsdien is het trekken echt super hard verminderd. Ik neem de GL wel mee op de wandelingen, moest ze eens een trek bui krijgen. Maar deze komt zelden uit mijn zakje dus, SUPER ding! Ik dacht eerst zelf toen ik hem kocht dat Lady hem altijd aanmoest, maar na een tijdje had ik door dat het niet hoefde.
Eerst heb ik hem een maand echt altijd tijdens het wandelen aangedaan, en maakte ik de riem er ook aan vast. Daarna deed ik de GL aan, deed ik de neusriem ook aan maar klikte de riem aan de halsband. Ze begon het toen al door te hebben. Daarna ook de GL aangedaan, maar de neusriem niet over der neus. Riem WEL aan de GL, is dan eigenlijk een gewone halsband. Daarna GL ook aan, niet over de neus, en riem aan der gewone halsband vast. Daarna zonder GL, gewoon aan de halsband! En door dat lang te oefenen, heb ik nu een niet-trekkend hondje! Dankzij de GL! :-D

Lady en der GL:

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is een gentle leader?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

" En als je hem gebruikt is dat een grote kans dat je hond een nekhernia krijgt, dit is weer eens uitgevonden door de mens om het de mens makkelijk te maken, zonder na te denken of het wel goed is voor de hond.

Als jij de leider leerd/bent te zijn over je hond = dit totale onzin en nog slecht voor de hond ook (nek)

Ik vind de ''hondenscholen'' die dit soort middelen gebruiken, het zichzelf wel erg makkelijk maken, ter nadelen vd hond "



Het doet de hond geen pijn.

Alleen als je hem verkeerd gebruikt of toepast bestaat die kans.

Het is minder schadelijk dan constant trekken met een gewone halsband om, daarvan kan een hond net zo goed lichamelijk letsel door oplopen.

Ik heb er nu sinds 2 maanden 1 voor Daan *na 3,5 jaar trainen was ik er echt heel flauw van* ;-)

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

" Zo ook met tuigjes.. ik ken mensen die er bij zweren..en anderen roepen dat hun hond alleen maar harder trekt met zo'n tuig om.. "


Die van mij trek heel erg met een tuig, maar dat heb ik bewust aangeleerd, net als met de halsband, dan mag ze weer niet trekken ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" een soort halti

tegen het trekken
gebruiken ze op hondenscholen "

Nou, bij ons niet hoor. Werd ook niet echt gewaardeerd; gewoon een halsband of tuigje, geen andere dingen.

Ik heb er ook wel eens aan gedacht, maar het niet gedaan.
Weet gewoon niet hoe ik het goed moet gebruiken en daarbij is Mellow zoiets gewoon niet gewend (die loopt al niet normaal met een halsband, vindt ze eng).

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik. 3 doggies

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Ik gebruik een halte zelfde idee als een Gentse leader . Baylee duur het 2 min en dan loopt ze rustig aan de lijn. Baylee wilt heel graag lopen en dan het liefst zo hard mogelijk. This en hus dus trekken zit int ras . Maar soms heb daar even geen zin in en remt dit baylee een beetje . Ik geef geen rukken niet nodig . Als ze ergens blijft snuffelen is een simpel kom vaK voldoende .

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Heb in het verleden ook gebruikt bij Chenak. Uhm, wat heb ik eigenlijk niet gebruikt bij hem? Slipketting, halti, gentle walker, nee nog net geen prikband. Probleem met de halti vond ik dat als hij wild zag rennen en hij erachteraan wilde, hij zelf een enorme snok aan dat ding gaf. Plus dat hij het presteerde om erop te gaan bijten. Een keer, in de bergen, kudde schapen, waren we hem bijna kwijt.

Nu gebruik ik uleads tegen het trekken, geen kans op schade aan de nek en het helpt best goed. Nee, ben bang dat als ik met de samen loop, ik het trekken niet afgeleerd krijg. Ik moet wel zeggen dat het met heel veel oefenen wel beter is als met mijn vorige twee.

Groet, Mireille

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

een GL of halti moet je eigenlijk altijd dubbel gebruiken
of te wel, een halfcheck halsband erbij, en op beiden vastzetten
zo kan er NOOIT een harde klap op de nek komen, werkt de GL eigenlijk een beetje als een bijzet teugel op een paard, het geeft meer controle op het hoofd.

het is een hulpmiddel en geen oplossing (voor mij dan)
en bij sommige honden een echte redding voor hond en baas (en de combi ervan)

alles kan je verkeerd gebruiken, als ik hier de am.bulldog zijn baas door het park zie sleuren hijgend, trekkend, zijn knieen kapot trekkend aan zijn ozo vriendelijke super brede halsband............

zie ik toch liever iemand die zeer weloverwogen al dan niet tijdelijk de GL of halti op een verstandige manier inzet om de hond met beleid te leren dat niet trekken veel fijner wandelen is.

een paard doe je ook een halster om, "waar het hoofd  gaat gaat de rest" zei ooit een instructeur tegen mij, en dat is ook zo.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

" Wij hadden wel een slipketting in combinatie met de GL.. Die zat dan met het oogje (1 oogje dus) vast aan de riem samen met het oogje van de GL.. Mocht die gentle Leader loslaten bij het klikje in de nek.. dan is de GL dus los..en heeft ze de slipketting om als gewone slipketting.. Snap je wat ik bedoel? Het werd dus niet tegelijkertijd gebruikt.. want hij kan niet straktrekken zolang de GL om zit.. pas als de GL af zou gaan dan trekt de ketting strak.. Dit was puur om te zorgen dat mocht de GL breken of de kliksluiting stuk gaan ze niet zomaar de weg op kan rennen..   Met een gewone halsband konden we dit niet doen, want dan heb je de mogelijkheid niet om het hoofd opzij te wenden omdat het stukje tussen de halsband en de GL dan te kort is en de halsband niet mee beweegt.. 
Ik hoop dat ik het zo duidelijk heb beschreven..  Het was dus meer een extra veiligheids-dingetje en niet een 2e hulpmiddel..
Verder ben ik het helemaal eens met je post hoor :-)! "
Ik snap het niet echt om eerlijk te zijn ;-). Wat voor mij het belangrijkste is, is dat de slipketting niet 'slipt' en dus niet een 'correctie' uit kan delen. Simpelweg omdat a. je dan aan de ene kant de hond corrigeert met de halti en aan de andere kant uitdaagt door de slip en b. omdat een ranghogere nooit in gaat op de uitdaging van de ranglagere. Dus als de hond trekt en de slipketting gaat slippen ga je in op de uitdaging (het trekken) van de hond. Dus dat is een reden waarom ik zelf niet meer een slipketting zou gebruiken. En tsja, hoe het dan vast wilt zetten aan de halti is natuurlijk je eigen creatieve uitspatting ;-). Zolang het niet slipt is het denk ik geen probleem. Maar persoonlijk gebruik ik liever een half-check.

Smithg282 (Gast)

" En waar is 't voor? "

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is een gentle leader?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Chocolade dwergpincher?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^