Pubertijd???????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel patricia & sennapatricia & senna

honden foto van patricia & senna

Weet niet als deze categorie nog goed is maar hierbij een probleempje. Senna is nu bijna een jaar en alles gaat goed maar er blijft toch 1 probleempje. Het luisteren gaat op zich goed maar als ze bijvoorbeeld aan het spelen is met een andere hond en ik roep haar omdat ik verder wil is het net alsof ik tegen dovemansoren praat want ze reageert totaal niet. Dus moet proberen om haar te pakken te krijgen. Zodra ik haar dan ook heb gaat ze gelijk weer aan de lijn.Vindt dit eigenlijk vervelend want de andere honden waar ze mee speelt die komen wel als ze worden geroepen. Hoe krijg haar zover dat ze wel komt. Een beloning helpt ook niet want zodra ze die heeft gekregen gaat ze er weer vandoor. Help!!!!!! hoe kan ik dit oplossen :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pubertijd???????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Ja een heel bekend probleem, heb er hier nu ook zo 1 lopen O-)

Wat je niet moet doen is 100x roepen als ze in het spel zitten dan horen ze je zogenaamd echt niet omdat ze vaak helemaal opgaan in 't spel.
Timing is belangrijk als je ziet dat het spel even stopt dan roepen.
Wat hier het beste werkt gewoon doorlopen en dan van een flinke afstand de boel in de gaten houden en dan roepen.

Werkt het niet dan terug lopen aanlijnen en meenemen.
Vaak zie je al aan je hond in welke toestand ze zijn als ik al zie dat hij toch niet gaat luisteren roep ik niet loop ik er rustig naar toe en lijn ik aan.

Veel oefenen, reken maar er komt een tijd dat ze super luisteren maar daar gaat even overheen ;-)

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

ik ga mee met Diesel en Sky.

leer je hond mischien ook dat als je haar roept dat niet alleen aanlijnen betekent. roep je hond af en toe bij je, beloon haar en laat haar dan weer vrij lopen. het kan je helpen om Senna terug te roepen als ze aan het spelen is.

honden page profiel patricia & sennapatricia & senna

honden foto van patricia & senna

Dat belonen doe ik ook geregeld. Haar bij me roepen als ze los loopt en dat gelijk een traktatie en dat snap je ze ook want dan kijkt ze al naar mijn hand. Maar pffff dat niet willen luisteren raak je een beetje gefrusteerd van. En eigenlijk ook wel een beetje boos. Zo van "waarom luister je nu niet". Soms bij het los lopen is het ook zo dat ze achter blijft om te snuffelen en ik haar dan roep en dan blijft ze ook staan. Dan loop ik door en komt ze uiteindelijk wel aangerend. Maar is het van mij dan verkeerd om graag te willen dat ze gelijk komt als ik haar roep?

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Nee hoor het is echt niet verkeerd.
Maar ik heb op een gegeven ogenblik geleerd dat de hond mij in de gaten moet houden.
Als we dus iedere keer als ze snuffelen of wat achter blijven of in de bosjes lopen te struinen gaan roepen weten hun precies waar we zijn, doen we dit niet worden ze veel alerter en komen ze geregeld uit hun eigen terug.
Wat ook goed werkt als ze aan het snuffelen zijn en niet op jou letten je eigen verstoppen dit vinden ze een super leuk spelletje je roept of fluit bv een keer en laat ze jou maar zoeken, moeten ze maar opletten.

Het is moeilijk om op die manier te wandelen maakte me ook altijd schuldig aan het roepen met het gevolg dat ze het wel best vonden en zeker niet gelijk kwamen als ze ergens mee bezig zijn.
Ik ben hiermee met m'n aussie begonnen en het werkte hij komt nu veel vaker even bij me om te zeggen hé baas hier ben ik en dan beloon ik natuurlijk.
Tuurlijk roep ik ze ook weleens gewoon netjes voor en dat gaat zeker bij m'n aussie perfect.
Ja m'n collie is 10 maanden en vet aan het puberen dus die bananen pffff.

Doordat je boos en gefrustreerd wordt merkt je hond ook en dat werkt echt averechts, ze denkt dan ja doei de baas loopt zo boos te praten daar ga ik echt niet naar toe..............probeer (hoe moeilijk) altijd vrolijk te blijven maar zie al dat het niet gaat gebeuren geen punt maken haal je hond op lijn h'm aan en klaar.

Echt het komt goed de ene hond luisterd perfect met 1 jaar en de andere met 2 jaar.

honden page profiel LenaLena 2 doggies

honden foto van Lena

Oh, hetzelfde hier geldt voor mijn lieve puberernde Husky meid! Ik ben echt reuze reuze blij dat mijn hus lekker kan loslopen en redelijk goed bij me blijft, maar soms als ze een andere hond ziet wil ze er mee heen om te spelen. Dit is niet altijd zo, maar het kan altijd gebeuren dat naar een hond loopt die er net even geen zin in heeft. Kayla is een Husky en tsja....die doen het liefst dat wat hen zelf het best uitkomt. Daarom probeer ik drukke plekken te vermijden en zoek ik lekker afgelegen plekken op, zodat ze toch van de vrijheid kan genieten. 

Probeer altijd blij te zijn en maak je hond helemaal gek op een balletje. ZOdra je een andere hond ziet, trek je zo snel mogelijk de aandacht van je hond en gooi je de bal! Bij Kayla is dit echt een wondermiddel, haar piepballetje!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pubertijd???????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Waarom toch weer..??!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^