hoe kan ik het beste de pup laten kennismaken met onze 2 andere honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

wij krijgen op 29 september ons pupje,, en nu vraag ik me af hoe kan ik het beste de pup laten kennismaken met onze 2 andere honden??

graag hoor ik jullie tips.. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe kan ik het beste de pup laten kennismaken met onze 2 andere honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel peggypeggygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van peggy

nou laat ik dan toch maar reageren, maar alleen om zo te voorkomen dat het mis gaat tussen jouw honden.

je moet sem en mexx straks kennis laten maken met de pup op neutraal terrein.
toen wij destiny hadden opgehaald, heeft roy mij met haar afgezet op een veldje hier in de buurt, hij is toen joy en sky wezen ophalen en is naar het veldje gekomen.
en daar hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

ja dat dacht ik idd al,, ik had op internet gekeken,, maar daar stonden verschillende dingen de 1 zeg op neutral terrein de ander zeg gewoon in de woonkamer tussen je honden zetten.. dus ik dacht zal ik het nog maar eens voor de zekerheid vragen.. ;-)

maar gelukkig zijn sem en mexx niett dominant,, want van de overburen de pup mag ook door ons hele huis lopen en op hun plaats liggen enzo.. :-D

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana 3 doggies

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

wij hebben dat gewoon in de tuin gedaan, we hebben de pup al in de tuin gelaten en dan zijn we om onze andere 2 honden geweest terwijl er nog iemand bij de pup was, bij snoopie ging dat vlekkeloos maar onze vito heeft er eens goed naar gegromd en toen wel eens geknapt, wij hebben een disk om hem ongewenst gedrag afteleren dus wist hij direkt dat het niet oke was dat hij naar de pup beet, toen heeft hij haar gewoon genegeerd. verder hebben we gewoon allemaal met al de honden gestoeit en verliep dat eigenlijk vlekkeloos,
wel niet vergeten de honden te belonen voor hun goed gedrag
susces en proficiat met jullie nieuwe pup

honden page profiel NacNac 3 doggies

honden foto van Nac

Ik weet dat dat wat Peggy uitlegt, meestal wordt geadviseerd, maar toen wij onze pup gingen halen, regende het behoorlijk hard en zagen we het dus niet zitten om de pup en onze andere hond buiten kennis te laten maken. We hebben dat dus gewoon in huis gedaan.
Vanaf het begin is dat prima verlopen.

Succes en veel plezier !!

honden page profiel Charlotte, Marcel, James, Arthur & GraceCharlotte, Marcel, James, Arthur & Grace 3 doggies

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik denk dat het vooral belangrijk is dat Sem en Mexx al hun portie beweging hebben gehad voor je ze aan de pup voorstelt.Zodat ze niet bomvol energie zitten als ze de pup ontmoeten.
Toen ik Marcel ging halen is mijn oma thuis gebleven met onze eerste hond Napoleon en heeft zij hem bezig gehouden door wat met hem te spelen. Als hij alleen zou zijn thuis gebleven zou hij veel te druk zijn als we met de pup aankwamen. Dus ik zou zeker overwegen om een doggysitter te vragen voor die dag.

En verder denk ik dat in de tuin laten kennis maken ook wel kan als je twee sociale niet dominante honden hebt. Zo hebben wij het ook gedaan. 
Eerst de pup een beetje laten rondsnuffelen en binnen de oudere hond gaan begroeten en dan ook naar buiten laten.
Wij zijn ook allemaal gaan zitten om een zo rustig mogelijke indruk te geven.
Het is goed gegaan en na een paar minuten heb ik de pup opgepakt en ben ik er mee op een rustige plaats gaan zitten om al die prikkels te verwerken.

Ik denk dat je veel zelf moet aanvoelen, jij kent je honden het beste.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan 3 doggies

honden foto van Ben en Bryan

Ik heb toen Bryan kwam de volwassen honden eerst even in de tuin gezet zodat Bryan even rustig alleen kon snuffelen. Daarna heb ik Ben (kleine hond) binnen gelaten en rustig laten snuffelen, Bryan vond Ben wel grappig en liep gelijk achter Ben aan, overal.

Toen liet ik Buster binnen, Bryan schrok zich rot toen die grote neus op hem af kwam. Hij sprong minstens een meter opzij. Ik heb toen Buster even zijn halsband omgedaan zodat ik hem even rustig kon begeleiden. Binnen een half uur waren Bryan en Buster al samen aan het spelen.

Nu ziet Bryan Ben als zijn voorbeeld. Overal wordt Ben gevolgd. Maar het beste vriendje is Buster, daar speelt hij mee. Als Bryan moe is gaat hij weer naast Ben liggen.

Ik heb Bryan die dag niet meer heel veel opgepakt, ik vind het belangrijk dat hij goed in harmonie met Ben en Buster leeft. Nu neem ik Bryan een kwartier tot een half uur per dag even apart en oefen ik basiscommandos met hem. Ook ontmoet Bryan momenteel veel vriendjes zodat hij zo sociaal blijft als hij nu is. De rest van de dag krijgt hij niet meer of minder aandacht dan de andere 2.

Bij uitlaten gaat Bryan gewoon mee, ook lange stukken. Bij lange stukken til ik hem de terugweg naar huis.

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

dus eigelijk maak het niet zo veel uit waar ej ze kennis laat maken... ja ik denk dat ik sem en mexx wel even goed laat uitlaten in de tijd dat wij de pup doen ophalen. en dat ik ze gewoon in de tuin laat kennis maken... ;-)

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Ik denk dat het aan je honden ligt waar je kennis laat maken.
Ik heb Dodo toendertijd een paar keer mee genomen naar de fokker en zij was er ook bij tijdens het ophalen. Bora voorin en Dodo achterin in de auto. Daarna heb ik ze in de tuin samen kennis laten maken.
Dodo aan de lijn en Bora los, maar het ging zo goed dat ik Dodo al snel los van de lijn deed.

Met mijn brakjes heb ik het in onze toendertijd grote tuin gedaan, maar achteraf was het beter geweest om eerst op neutraal terrein te starten en dan in de tuin. Nogmaals het is vanaf hier moeilijk om echt te zeggen wat jij het beste kan doen omdat we je honden niet kennen. Ga daarom op je gevoel af. Belangrijk is dat je pup een goede ervaring opdoet.

honden page profiel WokkeltjesWokkeltjes

honden foto van Wokkeltjes

Hey!
Wij hebben er ook net een tweede bij en dat ging erg moeizaam! Ik heb er dagelijks een logboek van bijgehouden dat ik binnenkort zal posten, dus check hier regelmatig nog eens :-) Het loopt uiteindelijk redelijk vanzelf hoor. ^^

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe kan ik het beste de pup laten kennismaken met onze 2 andere honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Dit is Wifi (foto's)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^