Allergie voor katten = allergie voor honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel evyevy

honden foto van evy

idd heel verschillend !!!

dus ga maar genieten van je hondje, al ben ik het wel eens dat je mss even had moeten testen straks heb je je schat en moet hij na een week weer weg en hier ook manlief allergie voor honden en katten kan dus ook maar we hebben beide !! hij krijgt het heel goed onder de duim met medicatie en zou nooit onze bende kunnen missen !!!

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Allergie voor katten = allergie voor honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Mijn vriend is allergisch voor katten maar niet voor honden. Ik ben allergisch voor knaagdieren en gelukkig ook niet voor honden (vandaar ook dat we honden hebben :D)

Ik heb knaagdieren gehad en ik heb zelf altijd Xizal (geloof ik) geslikt tegen een allergische reactie. Dat was op het begin voldoende, op het eind slikte ik 1x Xyzal, 2x flixotide en 2x serevent op een dag plus nog ventolin voor als het niet ging. Dit ging me op een gegeven moment wel te ver. De kooi schoonmaken deed ik met een lap voor mijn mond en ik kon daarna 1,5 uur besteden om weer op adem te komen. Dus ja, als je echt van je beesten houd dan doe je ze niet weg maar leef je met je allergie. Maar ook die allergie kan te veel worden zoals bij mij het geval is geweest. Helaas heb ik er wel astma aan overgehouden. Ik neem nu 2-3x per dag ventolin en vooral savonds. Ik ben een roker dus ook lekker mijn eigen schuld haha.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Ik zou zo graag weer een hond willen, maar de kans is te groot dat ik daarvoor allergisch ben. Mijn ouders hebben twee herders, waar ik allergisch voor ben. De een meer dan de ander, heeft te maken met de hoeveelheid allergenen die geproduceerd worden/ afgegeven worden door hun huid.  Sinds ik ben gaan studeren en niet bij mijn ouders woon, ben ik niet meer constant verkouden, heb ik geen voorhoofdsholte ontsteking of uitslag op mijn armen. Als ik daar blijf logeren krijg ik weer last van deze klachten en van antihistamine krijg ik ook nare bijwerkingen, dus dat is ook niet altijd een oplossing.
 
  "
 
Er bestaan rassen waar je wellicht minder heftig op reageert. Het bekendste voorbeeld is de Poedel. 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Een katten allergie hoeft zeker niet in te houden dat je allergisch bent voor honden maar een allergie voor een specifiek dier zou wel een reden kunnen zijn om voor je het besluit neemt een dier in huis te nemen je daarvoor eerst goed op allergie te laten testen om te voorkomen dat je achteraf weer afstand moet doen van een dier.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik heb niet alle reacties gelezen, dus je hebt vast het antwoord al. Maar voor de zekerheid; het zijn twee totaal verschillende allergenen waar je op kunt reageren. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ook allergisch bent voor honden. En als je al een aantal keren in aanraking bent geweest met honden en je hebt geen allergische reactie gehad, zul je (waarschijnlijk) niet allergisch voor honden zijn. Ik zou me dus niet druk maken ;)


Heel veel plezier met jullie hond!

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

ter info oud topic

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ja ik zag het dat het een oud topic bleek te zijn.

Eigenlijk zou het handig zijn als oude topics als deze gesloten zouden worden, zodat ze wel als info beschikbaar blijven maar niet meer op gereageerd kan worden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

volgens mij zou dat eigenlijk ook zo zijn, maar blijkbaar geldt dat niet voor elk topic. Arjen heeft dit in elk geval onder de aandacht.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Allergie voor katten = allergie voor honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Niet binnen komen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^