Allergie voor katten = allergie voor honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

" Het is verschillend. Mijn neefje is verschrikkelijk allergisch voor katten, maar voor honden (vrijwel) niet. Gelukkig bestaan er tegenwoordig hele goede allergie tabletten, dus het gaat prima met de vier katten bij hem thuis en het tweetal bij ons.
Mocht je een hondenallergie willen uitsluiten zou je voor de zekerheid bloed kunnen laten prikken, maar je kunt ook wachten en als de hond er is merk je het vanzelf. Er zijn heel veel mogelijkheden om als je allergisch bent voor dieren toch nog een dier te hebben! "


tja ik weet niet...
als je allergisch bent voor een dier, ja je kan tabletten nemen

maar GEEN pillen nemen is natuurlijk gezonder dan WEL lijkt me...
of niet?


ik wil DA worden, maar als ik allergisch ben, ga ik niet allemaal pillen innemen ofzo... lijkt me niet super verstandig.

nu neem ik wel pillen en neusdruppels... anders gaat de allergie opkomen... heel erg opkomen. als ik het niet neem dan heb ik er last van..
maar via bloedprik blijkt dat ik heeeeeeeeeeeel allergisch ben voor huisstofmijt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Allergie voor katten = allergie voor honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

"

tja ik weet niet...
als je allergisch bent voor een dier, ja je kan tabletten nemen

maar GEEN pillen nemen is natuurlijk gezonder dan WEL lijkt me...
of niet?


ik wil DA worden, maar als ik allergisch ben, ga ik niet allemaal pillen innemen ofzo... lijkt me niet super verstandig.

nu neem ik wel pillen en neusdruppels... anders gaat de allergie opkomen... heel erg opkomen. als ik het niet neem dan heb ik er last van..
maar via bloedprik blijkt dat ik heeeeeeeeeeeel allergisch ben voor huisstofmijt. "

Natuurlijk is het niet ideaal, maar mijn oom en tante doen onder geen beding de katten naar het asiel, dus zal mijn neefje of tabletten moeten slikken of het de hele tijd benauwd hebben en rode jeukende ogen. Natuurlijk, als het echt heel erg ernstig was dan zou er worden gezocht naar een oplossing voor hem en de katten, maar dat dan eerder in de vorm van een buitenren of iets, de katten gaan echt de deur niet uit.

honden page profiel --

honden foto van -

maar is dat niet een beetje raar als ouders katten nemen terwijl de zoon uberallergisch is :s

of is die neef van een andere tante ofzo o.0

honden page profiel Sdem85Sdem85

Wat een geweldig forum!
Zoveel reacties, heb veel bijgeleerd waarvoor dank!
Ik hou jullie op de hoogte!!!

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik krijg ook een verstopte neus en jeukende ogen van katten (als ze echt op schoot zitten en kopjes geven en de plukken in het rond vliegen).. Maar zelf heb ik een Amstaff van 30 kg die me ook in me gezicht ligt en me bank en soms bed onderhaart.. Geen last van.. Maar ik heb 2x een (verschillende) Jack Russell pup vervoert, toen zat meteen weer alles dicht bij me.. Best typisch..

Kennis van mij is ook allergisch voor katten, maar ze heeft er wèl 2 die ze niet af wou staan.. Nu krijgt ze er gewoon pilletjes voor, te vergelijken met die kleine hooikoortspilletjes.. Dan krijg je zelf ook steeds meer weerstand ertegen.. Ik moest 3 jaar terug ook pilletjes tegen hooikoorts, 2 jaar terug nam ik ze ook maar een kortere periode, vorig jaar en dit jaar nies ik 's ochtends een paar keer en snuit ik een keer me neus en dan gaat het wel weer.. ;-)

honden page profiel --

honden foto van -

ik ben soms erg ondeugend, als ik kranten rondbreng en er is een kat, dan haal ik die aan

en soms gaan die katten de weg blokkeren en dan moet ik dooraaien -.-

ook in de buurt, is er een kat.
ik ga door mijn hurken en de kat springt op mijn schoot en gaat spinnen...

dat kan prima


maar bij mijn tante ga ik echt dood o.0

honden page profiel dyfaine dyfaine

honden foto van dyfaine

Nee is idd niet hetzelfde zoals vele al zeggen
Hier allergisch voor katten en konijnen echt heel erg maar honden niet

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

Zitten verschillen in.

Heb laatst ook gelezen over een bepaalde methode die veel allergien kan oplossen

uitleg:
Chronische ziekten kunnen te maken hebben met “verborgen”allergenen.

Wat is een allergie ?
Een allergie is een overdreven reactie van het immuunsysteem volgens Westerse medische begrippen.

Bij NAET worden allergieen bekeken vanuit een holistisch oogpunt, gebaseerd op oosterse medische beginselen. Een allergie is een toestand van overgevoeligheid voor één of meerdere stoffen of substanties die voor de meeste andere mensen onschadelijk zijn. Bij NAET wordt geen onderscheid gemaakt tussen allergieën, intoleranties en overgevoeligheden.

Contact met het allergeen wordt door de hersenen beschouwd als een bedreiging voor het lichaam. Het veroorzaakt blokkeringen in de meridianen, de energiebanen van het lichaam. Je zou kunnen zeggen dat hierdoor de normale energiestroom door het lichaam wordt verbroken. Het energie-evenwicht is verstoord en dit kan ook aanleiding geven tot een verminderde werking van één of meer organen.

Hoe werkt NAET ?
Alles heeft energie. Alle voedingsstoffen hebben hun eigen energie, alle omgevingsstoffen hebben hun eigen energie en ook wij mensen hebben onze eigen energie. Op het moment dat er een allergie is komt de energie van die voedingsstof of omgevingsstof niet overeen met onze eigen energie. Met NAET wordt er voor gezorgd dat de energie , waar je voorheen niet tegen kon, weer overeen komt met je eigen energie.

Er wordt gebruik gemaakt van de spiertest , de z.g. O-ringtest, d.w.z duim en wijsvinger tegen elkaar aan of de armtest. Ik werk voornl. met de armtest.

Na eerst wat voortesten gedaan te hebben , zodat het lichaam voldoende in balans is gaan we op zoek naar het allergeen. Volgens de NAETmethode beginnen we met het testen van de basisallergenen. Dit zijn de voedingsstoffen zoals ei, calcium, vitamine C, B en A, suiker, mineralen, granen, gist en zout. Als eerste stof wordt altijd de Body en Brainformule getest,

Dit is een testbuisje, die er voor kan zorgen dat de lichaam en hersenen goed met elkaar corresponderen Dit buisje zal altijd als eerste uitgetest worden en zonodig moeten worden behandeld.

Dr. Nambudripad vindt het uitermate belangrijk dat NAET-practioners deze stoffen eerst testen én indien nodig behandelen. Uit ondervinding weet zij dat er allerlei lichamelijke en geestelijke klachten kunnen optreden als mensen deze stoffen niet goed kunnen verwerken of intolerant/overgevoelig zijn voor deze stoffen.

Laten we er van uitgaan dat we bij een willekeurige client uittesten dat "Ei" een allergische reactie geeft. De client heeft het buisje Eimix in de hand. Via de spiertesten zoek ik vervolgens uit op welk niveau het allergeen invloed heeft, op lichamelijk, chemisch of emotioneel niveau. Tevens wordt er getest op welke organen dit allergeen een verzwakkende werking heeft.

DE BEHANDELING
Nu worden er bepaalde punten langs de ruggegraat geactiveerd, die in verbinding staan met de meridianen en de organen. Hierbij wordt op een bepaalde manier adem gehaald. Daarna wordt de behandeling voltooid door een aantal drukpunten op de handen, armen en benen te masseren.

Na de behandeling wordt getest of het probleem met het allergeen op alle niveau`s en ten aanzien van alle organen is opgelost. De client moet hierna nog het buisje 20 minuten in de hand houden en rustig zitten of liggen. Kinderen mogen met het buisje in bijv. hun sok spelen omdat het voor kinderen en zeker hyperactieve kinderen moeilijk is om rustig te zitten of te liggen. Hierna moet de client zich minimaal 25 uur aan een bepaald dieet houden, zodat het contact met de voedingstof of het allergeen vermeden kan worden . Dit dieet is per voedingsstof verschillend.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Dat is vooraf moeilijk te zeggen. Het hangt er helemaal van af of U voor veel stoffen allergisch bent. Er kan in het begin 1 allergie per keer behandeld worden. Per individu is de situatie anders. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk om van tevoren aan tegeven hoeveel behandelingen iemand nodig heeft omdat je niet aan begin alle allergieën kunt opsporen. De allergieën worden opgespoord met de armtest, dus via het lichaam zelf. En bij mensen met veel allergieën, ziet het lichaam zelf het bos door de bomen niet meer. Sommige mensen zijn in drie behandelingen klaar. Anderen hebben er meer dan 20 behandelingen nodig. Er zijn wel behandelstatistieken die een indicatie kunnen geven.

Werkt NAET altijd?
Er worden hele goede resultaten geboekt. Ook mensen die in de reguliere medische sector zijn uitbehandeld kunnen van hun klachten afkomen. Sommige mensen merken al naar 1 behandeling een duidelijke verbetering, anderen pas als al hun allergieen 1 voor 1 behandeld zijn.

hier een aantal ervaringen
http://www.allergie-weg.nl/ervaringen/blog

honden page profiel SharnSharn

honden foto van Sharn

Hallo,

Ik ben ook nu sinds een paar jaar allergisch voor katten,
Er werd mij ook gezegd dat ik waarschijnlijk alergisch ben voor honden.
Echter heb ik toen ik jonger was een hond gehad en nooit last gehad.
Ik wou al heel lang weer een hond maar twijfelde hier ook over.

Maar omdat ik hier nooit last van heb gehad, en ook geen last had bij andere honden heb ik er toch voor gekozen een pup te nemen.

Ik heb er dan ook gelukkig totaal geen last van.
Maar zodra ik bij een kat in de buurt ben krijg ik gelijk last van allergie.

Kattenallergie is dan ook duidelijk anders dan hondenallergie.

Om het zeker te weten ga dan gewoon een dag naar iemand toe die een hond heeft,
wanneer je echt allergisch bent merk je het snel genoeg. ( misschien wel het beste naar een zelfde soort hond die je krijgt )

honden page profiel swiffer swiffer

honden foto van swiffer

Het hoeft niet maar kan wel.
Ik ben namelijk zelf ook allergisch voor katten voor de meeste honden heb Ik het niet maar sommige wel.
Ik denk ook dat het persoonlijk is!

Succes in ieder geval hoop niet dat je allergisch bent.
Zou echt heel erg balen zijn...

honden page profiel SharaShara

Heel zker niet hetzelfde.

Ik heb de rest van de antwoorden niet gelezen, dus dat antwoord heb je waarschijnlijk al wel gekregen.

Mijn vriend heeft een kattenallergie, geen honden allergie. WIj hebben ook gewoon een hond. Het ligt ook echt aan welke kat, sommige heeft hij erg veel last van, sommige helemaal niet

honden foto van Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*

Zijn 2 verschillende allergiën, maar het kan wel zijn dat je juist voor beide allergisch bent.
Een vriendin van een vriendin haar zoontje is allergisch aan honden, maar dat wist ze nog niet toen ze haar 2 hondjes in huis haalde.
Meteen ging ze op zoek naar een oplossing, maar ook naar een andere woonst voor haar hondjes indien ze geen oplossing vond.
Nu gelukkig vond ze een oplossing :-D
Blijkbaar kan je haartjes van je hond binnenbrengen bij de apotheek en die kunnen dan pilletjes maken zodat je niet meer allergisch bent voor je hond.
Haar zoontje kan nu naar hartelust met de 2 woefkes knuffelen en spelen :-D

Anoniem (Gast)

Thanks voor de tips lieve mensen! Binnenkort is het zover! Heb ondertussen ook contact gehad met andere honden, en nog steeds niets gemerkt. Katten daarentegen... Heb er eergisteren een geaaid en niezen dat ik deed! Heb me de hele dag slecht gevoeld!!
Uit sommige reacties van jullie begrijp ik dat je voor sommige honden allergisch kunt zijn, en voor anderen dan weer niet. Ik hoop vurig dat dit niet het geval zal zijn met de mijne!

honden page profiel Sdem85Sdem85

" Thanks voor de tips lieve mensen! Binnenkort is het zover! Heb ondertussen ook contact gehad met andere honden, en nog steeds niets gemerkt. Katten daarentegen... Heb er eergisteren een geaaid en niezen dat ik deed! Heb me de hele dag slecht gevoeld!!
Uit sommige reacties van jullie begrijp ik dat je voor sommige honden allergisch kunt zijn, en voor anderen dan weer niet. Ik hoop vurig dat dit niet het geval zal zijn met de mijne! "

DIt heb ik gepost uiteraard O-) (was me vergeten in te loggen ;-))

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Het zijn ook idd twee verschillende allergieën.
Katten likken zich de hele tijd, en brengen zo eiwitten (speeksel' aan op hun vacht)
Dit is de reden dat er meer mensen met een kattenallergie zijn dan een hondenallergie.
Vaak hangt dit ook samen met een huistofmijtenallergie.

Een hond likt zich niet op de manier zoals een kat zich wast, ook is de haarstructuur anders.
(ik ben allergisch voor huistofmijt, konijn, en vogels)
Mocht je ooit last krijgen (al denk ik het niet) dan kun je Reactine (ceterizine) vrij krijgen in de apotheek.

Veel plezier met je toekomstige viervoeter!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Wat ik trouwens wel weet is dat allergiën elkaar kunnen versterken. Mijn neefje is namelijk allergisch voor katten en honden en hij heeft het dus altijd benauwd als hij bij ons is en de ramen dicht zitten. Ze kunnen nu gelukkig nog wel open, maar als hij er in de winter is moeten wij het huis eerst heel goed schoon maken en dan pas kan hij komen. Als we alleen een hond of alleen een kat hadden gehad was er niet zoveel aan de hand geweest.

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno

honden foto van Jackey & Bruno

" Hallo iedereen!
Mijn vriend en ik hebben een hond geadopteerd.
Binnen 2 weken is het zover! Dan komt hij naar ons :-).

Ik zit met een vraag;
Ik heb sinds 1 jaar last van kattenallergie (vroeger had ik het niet, het is plots ontstaan). Wanneer ik katten aai of vastpak, begin ik te niezen en te hoesten!
Betekent dit dat ik automatisch ook allergisch ben aan honden?

Toen ik honden bezocht in de verschillende asielen (heb er verschillende geaaid en zelf gezoend) heb ik er geen last van gehad. 
Zijn honden en katten allergieën twee verschillende types van allergieën?
Dus kan je allergisch zijn voor katten, maar niet voor honden?

Ik probeer hier info over te zoeken op het net, maar vind het niet terug!
Ik hoop vurig dat ik niet allergisch zal worden voor mijn hond, want mijn hart zou breken als ik hem zou moeten afstaan.

Groetjes,

Sdem "


Hay!

Dit is totaal verschillend met elke hond, rassen etc.

Ik ben heeeeeel erg allergies voor poezen, maar voor honden soms..

chihuahua jack russel rotweiller zijn hondjes waar ik tegen kan, mopshondjes heb ik een beetje last van. maar voornamelijk voor poezen..

snuffel lekker even aan de hond, gezicht in zn vachtje en je merkt het snel genoeg!

let op, kittens en pups zijn ook weer heel anders!!!

vooor kittens en pups ben ik zo ie zo niet allergies...

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno

honden foto van Jackey & Bruno

" hallo,

wat naar van je katten allergie, maar het is niet het zelfde als honden allergie,
vroegen was ik erg allergisch voor honden,katten,konijnen,vogels, alles wat geen vis was had ik allergie voor, maar ik ben over alles heen gegroeid alleen de katten allergie is blijven hangen, wij hebben gewoon een hond in huis, zelfs een hond die heel veel verhaard met zijn periodes en heb hier heen last van, dus nee het kan prima zijn dat je allergiesch bent voor katten maar prima tegen honden kan :-)

groetjes! "


Groeide ik er maar over heen :'(
Ben zo gek op dieren, maar ben zo allergies.... kan ook uren in de dierenwinkel staan bij konijntjes etc, maar ben al allergies als k binnen kom :'( :'( Ga kijken voor een anti allergie behandeling...schijnen een aantal te werken..

honden page profiel anja baasje van rambo  simba †anja baasje van rambo simba †

honden foto van anja baasje van rambo  simba †

je had daar beter eerder naar gekeken maar  het zijn 2 verschillende allergieeen

honden page profiel Sdem85Sdem85

Hi iedereen!Hebben m nu een aantal dagen in huis en heb niks ':-).
Alles gaat super!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

;-)

Anoniem (Gast)

Ik ben allergies voor honden zelfs de koningspoedel. Ik heb een poedel gehad binnen 24 uur was ik allergies,s. na een maand had ik brongitis toen moest ik hem echt weg doen. Ik heb hem wegegeven aan iemand die ik heel goed kende. Zonder dieren gebruik ikal 2allergie tableten per dag. Katten ben ik licht allergies voor. Dus ik hou het maar bij vissen. IK had me laten testen op honden allergie via het bloed
voor dat ik deze poedel zelfs nam.Die testen zijn niet betrouwbaar. Een huidtest is naar mijn mening meer te vertrouwen.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik ken een aantal mensen met een zware allergie voor katten, maar geen van hen is allergisch voor honden !

Zij moeten nog maar met een kat in aanraking komen en het begint al. Dus het is zeker niet automatisch zo dat je bij kattenallergie ook allergisch voor hond bent.

Ik ben zelf ook allergisch voor alles en nog wat, gelukkig niet voor honden of andere dieren :-D Daar ben ik blij om, want een leven zonder dieren is voor mij geen leven :-D

Ah, lees net dat alles goed gaat, geweldig !! Veel plezier samen !!

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik ben superallergisch, sinds 2 weken weet ik dat ik op alle dieren reageer, heb ook een paardenallergie, en dit is de ernstigste die je kan hebben, deze kan astma veroorzaken en dus vermindering van longcapaciteit.

Ik heb zelf katten en een paard, en zou ze in feite moeten weg doen.Af en toe heb ik jeuk op mijn armen door mijn paard en van de katten krijg ik jeuk in de keel en de oren.Echter is dit maar een symptoom, en wat dit werkelijk doet in je lichaam is heel andere koek!

Ik heb dus ook moeten beslissen om nooit geen dieren met vacht in huis te nemen...hoe erg ik dit ook vind!Maar als ik wil blijven leven zonder zuurstofflessen te moeten dragen, dan kan het niet anders.

Dus een goede raad, let goed op, laat je goed testen, want ook al heb je niet veel last, dat wil niet zeggen dat jouw lichaam niet aftakelt.

honden page profiel Eric & Deborah + de hondenbendeEric & Deborah + de hondenbende

honden foto van Eric & Deborah + de hondenbende

Het kán zijn dat je ook allergisch voor honden bent.
Maar als je er toen al geen last van had bij verschillende honden denk ik dat je je daar niet zo druk om moet maken.

Ik ben zelf héél erg allergisch voor katten, konijnen, ratten, cavia's, chinchilla's ect...
Ik heb járen ratten gehad ondanks mijn allergie.

En ik ben ook allergisch voor onze Rottweiler.
Ik kan niet goed tegen herder haren ect...

Maar ik ga zelf niet op een allergie een dier weg doen.
Absoluut niet... met een allergie moet je gewoon leren leven.

Als jou stelling ook zo is, zal ik me daar geen zorgen om maken.

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Ik heb ook een kattenallergie maar er wonen twee enorme harige kattenbeesten op mijn slaapkamer, valt best mee allemaal! Neem er een pilletje voor en neusspray en nergens meer last van.

Hondenallergie totaal geen last van! Maar wanneer je één bepaalde allergie hebt, dan heb je wel aanleg voor allergieën. De kans is dus wel groter dat je meerdere allergieën gaat ontwikkelen. KNO-arts zei dat het een soort puzzel is waarvan de puzzelstukjes langzaam aan op hun plek vallen.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Ik heb ook een kattenallergie maar er wonen twee enorme harige kattenbeesten op mijn slaapkamer, valt best mee allemaal! Neem er een pilletje voor en neusspray en nergens meer last van.

Hondenallergie totaal geen last van! Maar wanneer je één bepaalde allergie hebt, dan heb je wel aanleg voor allergieën. De kans is dus wel groter dat je meerdere allergieën gaat ontwikkelen. KNO-arts zei dat het een soort puzzel is waarvan de puzzelstukjes langzaam aan op hun plek vallen. "

Dan heb je een lichte vorm van allergie ;-) Er zijn er waarbij geen pilletje zoden aan de dijk zal zetten. Als je hele luchtwegsysteem dichtklapt bij de prikkelende stof en je bovendien continu ziek bent omdat je weerstand het niet trekt. 't Is een idiote reactie van het lichaam maar ja wat doe je eraan :P Dan zou ik er niet aan beginnen, dat is gewoon slecht voor je lijf.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

"
Dan heb je een lichte vorm van allergie ;-) Er zijn er waarbij geen pilletje zoden aan de dijk zal zetten. Als je hele luchtwegsysteem dichtklapt bij de prikkelende stof en je bovendien continu ziek bent omdat je weerstand het niet trekt. 't Is een idiote reactie van het lichaam maar ja wat doe je eraan :P Dan zou ik er niet aan beginnen, dat is gewoon slecht voor je lijf. "


ben het eens met aurelia.de allergie waar zei over spreekt heb ik nu...en is ook begonnen met de lichtste pilletjes tegen allergie.inmiddels werkt dit niet meer en heb ik zwaardere medicatie nodig maar word ik vaak ziek...geloof me...als je telkens zo ziek wordt..dat doet iets met je:'(

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

"
Dan heb je een lichte vorm van allergie ;-) Er zijn er waarbij geen pilletje zoden aan de dijk zal zetten. Als je hele luchtwegsysteem dichtklapt bij de prikkelende stof en je bovendien continu ziek bent omdat je weerstand het niet trekt. 't Is een idiote reactie van het lichaam maar ja wat doe je eraan :P Dan zou ik er niet aan beginnen, dat is gewoon slecht voor je lijf. "


Nou echt een lichte vorm wil ik het niet noemen, voordat ik die pilletjes kreeg had ik twee jaar lang ongeveer om de week keelontsteking, deed niks anders dan proesten, prikkende neus en ogen. Ik heb een pilletje gekregen wat toen net nieuw was en bij mij werkt dit gewoon heel goed! En zo lang ik tussen de katten blijf gaat het ook goed.

Mari (Gast)

Ik zou zo graag weer een hond willen, maar de kans is te groot dat ik daarvoor allergisch ben. Mijn ouders hebben twee herders, waar ik allergisch voor ben. De een meer dan de ander, heeft te maken met de hoeveelheid allergenen die geproduceerd worden/ afgegeven worden door hun huid.  Sinds ik ben gaan studeren en niet bij mijn ouders woon, ben ik niet meer constant verkouden, heb ik geen voorhoofdsholte ontsteking of uitslag op mijn armen. Als ik daar blijf logeren krijg ik weer last van deze klachten en van antihistamine krijg ik ook nare bijwerkingen, dus dat is ook niet altijd een oplossing.    

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Allergie voor katten = allergie voor honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Niet binnen komen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^