hoe duur is titeren ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Een niet gevaccineerde hond vormt geen groter risico ten opzichte van een gevaccineerde hond. Dat is pas een achterhaalde fabel. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe duur is titeren ? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Kyra laat ik al 2 jaar niet enten nergens voor nodig al die chemische rotzooi in haar lichaam en ze is kern gezond hoor ;-) waarom egoistisch? wolfen in de natuur worden ook niet getiterd of ingeënt. Mijn andere honden die ik gehad heb zijn 15 en 17 en half geworden en na hun 2e jaar niet meer geënt en ze waren allebij kerngezond. Dus stop met enten. Tis allemaal de portemonee van de dierenarts spekken

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" Een niet gevaccineerde hond vormt geen groter risico ten opzichte van een gevaccineerde hond. Dat is pas een achterhaalde fabel. :-) "


Ik ben zelf als kind anders wel ernstig ziek geworden (mijn immuunsysteem werkt niet) door een kind dat niet gevaccineerd was. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet exact weet hoe het bij hondenziektes zit, maar een niet gevaccineerd mens is wel degelijk een groter risico dan een gevaccineerd mens als je aan bijv. kinkhoest denkt. (doordat besmetting voornamelijk plaatsvindt door de symptomen van kinkhoest welke heftiger zijn bij iemand die niet in ingeënt dan wanneer iemand ondanks vaccinatie toch ziek is geworden) Maar goed, dat is wel weer erg offtopic maar wel de verklaring voor mijn reactie.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Hoe weet jij zeker dat het niet gevaccineerde kind de 'boosdoener' was? Je geeft zelf al aan dat jouw immuunsysteem niet werkt. Dat is een defect van jouw lichaam, niet door toedoen van een ziek kind. Als je dat verder doortrekt, dan kan het heel goed zo zijn dat je immuunsysteem vroeger als klein babytje al is lam gelegd door vaccinaties. Want ook dat effect hebben vaccinaties helaas op baby's die onder de 3 maanden gevaccineerd worden. Daar kom je niet achter, wordt niet onderkent en dood gezwegen. Er is sinds dit jaar een enorm grote kinkhoestcampagne gaande, die vooral wordt getriggerd door de vergoedingen die de diverse zorginstellingen ontvangen bij een uitgevoerde vaccinatie. Maar of die vaccinatie effectief is, is nog maar de vraag. http://www.nujij.nl/gezondheid/vaccinatie-tegen-kinkhoest-werkt-niet.16436107.lynkx#axzz25cdCsxk8

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" Hoe weet jij zeker dat het niet gevaccineerde kind de 'boosdoener' was? Je geeft zelf al aan dat jouw immuunsysteem niet werkt. Dat is een defect van jouw lichaam, niet door toedoen van een ziek kind. Als je dat verder doortrekt, dan kan het heel goed zo zijn dat je immuunsysteem vroeger als klein babytje al is lam gelegd door vaccinaties. Want ook dat effect hebben vaccinaties helaas op baby's die onder de 3 maanden gevaccineerd worden. Daar kom je niet achter, wordt niet onderkent en dood gezwegen. Er is sinds dit jaar een enorm grote kinkhoestcampagne gaande, die vooral wordt getriggerd door de vergoedingen die de diverse zorginstellingen ontvangen bij een uitgevoerde vaccinatie. Maar of die vaccinatie effectief is, is nog maar de vraag. http://www.nujij.nl/gezondheid/vaccinatie-tegen-kinkhoest-werkt-niet.16436107.lynkx#axzz25cdCsxk8

"


Nou dat het daar niet door komt weet ik wel heel zeker want het is aangeboren en genetisch. ;-) Heeft echt helemaal niets te maken met vaccinaties.

En of het door het niet gevaccineerde kind kwam is nooit met 100% zekerheid vast te stellen, maar feit was wel dat zij als enige ziek was, ik naast haar zat en vlak daarna ook ziek werd. Dus ja... dan is het eerder raar dat het niet daardoor komt dan andersom.

Maar goed, ik weet dat er veel te doen is om vaccineren en nu inderdaad ook het nieuwe kinkhoestvaccin. Toch blijf ik er bij dat helemaal niet vaccineren zeer zeker ook niet de oplossing is. Al vind ik wel dat er meer zorg besteed moet worden aan op maat vaccineren en ook aan openheid en duidelijkheid mbt bijwerkingen en wat er precies in een vaccin zit en wat het doet.

honden page profiel Sandra & LoekieSandra & Loekie

honden foto van Sandra & Loekie




honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"

Nou dat het daar niet door komt weet ik wel heel zeker want het is aangeboren en genetisch. ;-) Heeft echt helemaal niets te maken met vaccinaties.

En of het door het niet gevaccineerde kind kwam is nooit met 100% zekerheid vast te stellen, maar feit was wel dat zij als enige ziek was, ik naast haar zat en vlak daarna ook ziek werd. Dus ja... dan is het eerder raar dat het niet daardoor komt dan andersom. "


Ik denk met de wetenschap van al jarenlang wat kinkhoest betreft, dat dit puur toeval is. Het vaccin werkt al tijden niet afdoende, dit is niet van de laatste 5 jaar.
Kinkhoest kent een afnemende immuniteit op latere leeftijd en kinkhoest is sterk onderhevig aan mutatie. Bij weer een nieuwe epidemie is er geen vaccin voorhanden die echt effectief is, omdat er achter de feiten aan wordt gelopen. Laat staan dat er bij nieuwe vaccins goede field trials zijn uitgevoerd.

" Maar goed, ik weet dat er veel te doen is om vaccineren en nu inderdaad ook het nieuwe kinkhoestvaccin. Toch blijf ik er bij dat helemaal niet vaccineren zeer zeker ook niet de oplossing is. Al vind ik wel dat er meer zorg besteed moet worden aan op maat vaccineren en ook aan openheid en duidelijkheid mbt bijwerkingen en wat er precies in een vaccin zit en wat het doet. "


Ik vind ook dat er veel meer openheid en duidelijkheid moet komen met betrekking tot de algehele werking van het vaccin. En die is er gelukkig ook, alleen niet direct vanuit de fabrikanten, maar door onafhankelijke vaccinatie-experts zelf die zich bezig houden met degelijke onderzoeken. Het is al zo'n 15 jaar vrij duidelijk dat het vaccineren van pups op een leeftijd van 6 weken geen enkel voordeel oplevert.
8 weken is het minimum en dan nog wordt aanbevolen om een titerbepaling uit te voeren in plaats van te vaccineren, aangezien de maternale immuniteit die een pup van de teef mee krijgt tot zo'n 14 weken aan kan houden. Dan heeft vaccineren geen zin en kan immuniteitsschade aanrichten.
Dat doen dan ook veel respectabele fokkers, waarvan de honden een natuurlijk dieet krijgen, zo min mogelijk vaccinaties krijgen en de gehele opfok zonder chemische middelen gaat binnen goede hygiënische omstandigheden. Dit zijn erg sterke lijnen, waarvan inmiddels al wat generaties op een dergelijke manier worden opgefokt. Die liften echt niet mee op de gevaccineerde honden. Als je het over verantwoord fokbeleid hebt, dan kan menig fokker daar nog wel iets van opsteken. Je kunt niet zonder meer stellen dat deze categorie honden een gevaar vormen voor andere honden.

Levenslange immuniteit uit vaccinatie is al te verkrijgen als voor een eerste keer op 14-16 weken is gevaccineerd. 2 weken na vaccinatie een titerbepaling uitvoeren, kan bevestigen of de vaccinatie ook daadwerkelijk is aangeslagen. Dan is het ook vrijwel zeker dat er geheugencellen gevormd zijn, die levenslang het werk kunnen doen. Zo ver gaat het dus al, dat titerbepaling enkel van nut is om juist niet te vaccineren als de titers nog hoog zijn, omdat dat vaccinatieschade in de hand werkt.
Maar dit hele titergebeuren zegt dus helemaal niets over de werking van geheugencellen die al op een leeftijd van 3 maanden kunnen zijn gevormd. De kans is zeer groot dat er dan al levenslange immuniteit gevormd is.

honden page profiel Bianca  Bianca

honden foto van Bianca

Onze vorige hond heeft 7 jaar entingen gehad en daarna niet meer. Ze is 15jr geworden. Heeft wel een aantal keren keelonsteking gehad en daar met medicatie van genezen, een collitus ( dikke darm ontsteking) ook door antibiotica hersteld en een keer kennelhoest toen was ze 14 ook dit met een kuurtje verholpen. Dus ja..

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ik heb even een klein vraagje.
Misschien een beetje off topic.
Sinds ik weer dat vaccineren niet helemaal oke is, titeer ik sem.
In juli word hij voor het eerst getiteerd.
Krijgt hij dan gewoon in zijn paspoort een stempel dat de vaccinaties er nog inzitten?
Krijg ik geen problemen als me hond naar de hondenhotel moet?

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

Ik volg even, beau zijn vaccinatie zit er aan te komen...ben er nog niet helemaal over uit.

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Zelf ben ik ook erg bezig met het titerverhaal.Nu ik een kennelnaam heb aangevraagd, gaf de RvB het antwoordt dat het beleid helder en duidelijk moet zijn. Dus titeruitslagen bewaren en die krijgen steeds meer waarde bij shows en pensions etc. 
Het gaat om het beleid wat je voert en dat je geen hap snap figuur bent.

Bij de hondenschool staan ze ook achter titeruitslagen al komt dit titeren nog weinig voor.

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

" Ik heb even een klein vraagje.
Misschien een beetje off topic.
Sinds ik weer dat vaccineren niet helemaal oke is, titeer ik sem.
In juli word hij voor het eerst getiteerd.
Krijgt hij dan gewoon in zijn paspoort een stempel dat de vaccinaties er nog inzitten?
Krijg ik geen problemen als me hond naar de hondenhotel moet?
"


In het paspoort is een gedeelte voor titeren en dat wordt dan ingevuld door de da.

Ik denk dat je dan ook nog aan het hondenmotel moet vragen of ze het accepteren dat de hond is getiteerd.

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

1 keer is genoeg.

Geloof dat er wat bleef hangen O-)

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

" als je zegt dat je een arme studente bent vraag ik me af waarom je dan een hondje neemt ..
Een hond kost veel geld! "


Ik ben ook student inmiddels weer, mijn hond had ik al 4 jaar voor die tijd. En ook bespaar waar dat kan op kosten. Maar mijn hond heeft het ook niet slecht. Hij heeft maandelijks een vriezer vol vlees, is verzekerd en krijgt gewoon de zorg die hij nodig heeft.

En on topic. Bij de kliniek waar ik geinformeerd heb zou het rond de 80 euro zijn incl volledig consult. Als bloedprikken snel ging rekenen ze maar een.half consult. Dus ik ga daar binnenkort even heen met Lootah :-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo wordt ook getiterd. De titerbepalingen staan gewoon in het paspoort met omschrijvingen, data, stickers, stempels en handtekeningen. Er zijn helaas nog genoeg hondenscholen, pensions en asiels die een titerbepaling nog niet accepteren. Dat komt omdat deze afgaan op wat dierenartsen zeggen en die enten eigenlijk bijna altijd. De hondenschool van Nelis Verhoeven  accepteert bv. wel een titerbepaling. Als alle baasjes zouden titeren zouden hondenscholen ed. deze wel accepteren, omdat ze dan geen klant meer over zouden houden. Romeo kan ingezet worden als dekreu en de rasvereniging eist op dit moment nog een rabbiesenting. Ik laat Romeo geen rabbies- enting geven omdat de rasvereniging niet zo bekend is met titeren en ook zij standaard entingen eisen. Onbekend maakt onbemind. Maar ook zij zijn zich aan het beraden over het toelaten van titerbepalingen. Dus het tij is gelukkig wel aan het keren.:-D

honden page profiel Sandra & LoekieSandra & Loekie

honden foto van Sandra & Loekie

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

" Dalie en Jolie. Romeo wordt ook getiterd. De titerbepalingen staan gewoon in het paspoort met omschrijvingen, data, stickers, stempels en handtekeningen. Er zijn helaas nog genoeg hondenscholen, pensions en asiels die een titerbepaling nog niet accepteren. Dat komt omdat deze afgaan op wat dierenartsen zeggen en die enten eigenlijk bijna altijd. De hondenschool van Nelis Verhoeven  accepteert bv. wel een titerbepaling. Als alle baasjes zouden titeren zouden hondenscholen ed. deze wel accepteren, omdat ze dan geen klant meer over zouden houden. Romeo kan ingezet worden als dekreu en de rasvereniging eist op dit moment nog een rabbiesenting. Ik laat Romeo geen rabbies- enting geven omdat de rasvereniging niet zo bekend is met titeren en ook zij standaard entingen eisen. Onbekend maakt onbemind. Maar ook zij zijn zich
aan het beraden over het toelaten van titerbepalingen. Dus het tij is gelukkig wel aan het keren.:-D "



Ik was niet op zoek naar deze info ;-) Maar jouw antwoord is iig duidelijker als dat van mij ;-)

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

" Amber en Lotha, ik heb NOOIT gezegd dat ik een arme student ben en ik geen geld heb voor mijn hond!
Schaam je!
Ik heb het beste voor met mijn hondje, zorg er goed voor .. hoe durf je zo een brutale opmerking te plaatsen ...
en trouwens je hoeft me niet te quoten hoor daar hou ik niet van ..
Brutaaltje! "


Aangezien je op een forum zit zal ik eens lekker wat van jou gaan quoten. Ik quote hierbij de onzin die jezelf geschreven heb.

Misschien dat je eerst wat beter zou kunnen lezen voordat je iemand aanvalt en zo'n overdreven reactie plaats! ;-)

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

" Amber en Lotha, ik heb NOOIT gezegd dat ik een arme student ben en ik geen geld heb voor mijn hond!
Schaam je!
Ik heb het beste voor met mijn hondje, zorg er goed voor .. hoe durf je zo een brutale opmerking te plaatsen ...
en trouwens je hoeft me niet te quoten hoor daar hou ik niet van ..
Brutaaltje! "


Jij zei dat over Gwen en Amber reageerde daar op, volgende keer toch iets beter lezen voor je zo overdreven te keer gaat ;-)

honden page profiel Joeri & TeddyJoeri & Teddy

honden foto van Joeri & Teddy

Temper, temper ;-)

Weet iemand of er in de buurt van Gouda/Boskoop een DA zit die titert?!
De dichtsbijzijnde is voor mij nog een aardig eindje weg.

honden page profiel Joeri & TeddyJoeri & Teddy

honden foto van Joeri & Teddy

" In het paspoort is een gedeelte voor titeren en dat wordt dan ingevuld door de da. "
Dat heb ik wel eens eerder gelezen maar ik kan het in mijn paspoort niet vinden (blauwe omslag, recent exemplaar).
Het ik een ander paspoort of kijk ik met m'n neus?!
Even vooropgesteld dat dat laatste niet ondenkbaar is ;-)

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

hier zit er éen in breda,kosten 40euro geloof ik.das te doen;-)

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

goldendelicious ( pag1 ) heeft een link geplaasts met beschikbare dierenartsen die titeren...laat ik nu ook gezien hebben dat 1 dorp verder een dierenartspraktijk zit die dus titeerd...ken hem persoonlijk, dus ga bij cranendonk maar even een balletje opgooien..

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

link bij tweede reactie van goldendelicious 5 sept. 2012 19:28 uur op pag. 1 werkt helaas niet.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

vreemd, want ik kan hem gewoon openen..

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

ja zeker vreemd; ik krijg dit te zien: foutmelding: geen indexpagina gevonden.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

als ik hem open dan kom ik op de pagina NML Health...bij welke dierenartsen kan ik titerbepaling verrichten ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe duur is titeren ? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: bruiloft van mijn baasje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^