zweertjes,wondjes of wat zou het zijn in zn nek...?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MariaMaria

honden foto van Maria

Hallo Allemaal,


Heb al wel een afspraak met de DA gemaakt maar toch plaats ik een onderwerp om te kijken of hier wat uit komt mss.

Onze hond heeft sinds enkele weken bultjes op zn nek,het voelde aan als een teek,dus wij kijken tussen de haren, maar het was een korstje of zweertje,steeds werden het er meer en meer,nu zit zn nek bovenop vol..
Ik neem aan dat het eerst wondjes zijn ofzo en daarna worden het korstjes ? heel vreemd..geloof ook niet dat hij er veel last van heeft..

Weet niet of er een link is maar dit alles is begonnen na zijn vele tekenbeten ineens.

Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zweertjes,wondjes of wat zou het zijn in zn nek...?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kan het een hotspot zijn ? komt door wondjes, en kan zich razendsnel uitbreiden, goed dat je naar de da gaat, die kan dat gelijk constateren.

wel laten weten he,

willemijn

honden page profiel MariaMaria

honden foto van Maria

Hoi Willemijn,

Wat is hotspot? en waardoor kan het komen?
Is het ook voor mensen hinderlijk ?

honden page profiel

Hotspot

Symptomen van een Hotspot
Uw hond wordt lusteloos en gaat flink aan het krabben. Vaak willen ze niet eten en hebben ze koorts. Bij nadere inspectie ziet men een natte plek in de vacht. Na het wegscheren van wat haar ziet u een vuurrode huid die bovendien bedekt is met een gele etterlaag. Dit is een vochtig eczeem dat binnen enkele uren na regelmatig krabben of likken van een huidplek kan ontstaan.

Hoe ontstaat een Hotspot?
De oorzaak van het heftige likken of krabben is enorme jeuk! Jeuk kan ontstaan na bijvoorbeeld vlooienbeten, tekenbeten - vooral wanneer de kop van de teek achterblijft als de teek niet in zijn geheel verwijderd wordt - algemene schurftmijtinfecties en oormijtinfecties. Bij een hond die overgevoelig reageert op vlooienbeten (een vlooienallergie) ontstaan na de beet jeukende bultjes. De hond gaat hieraan bijten, likken of krabben. Hierdoor wordt de huid beschadigd. Er ontstaat een vicieuze cirkel, jeuk leidt tot krabben en dat leidt weer tot verdere huidbeschadigingen waardoor een ontsteking met nog meer jeuk (en meer krabben) ontstaat. Binnen een uur ontstaat hierdoor vaak een natte vochtige plek onder de haren die alle kenmerken van een ontsteking vertoont, de huid is rood, warm, gezwollen en pijnlijk. De eigenaar merkt dat de hond een Hot Spot heeft doordat de hond zich krabt en een vochtige plek op zijn huid heeft. Later ontstaat een rode, kale plek waarop een laagje etter gevormd wordt, dat kan indrogen tot een korst. De meest voorkomende plaatsen voor Hot Spots zijn de achterhand van de hond, op het kruis, de staartbasis of op de dijen. Daarnaast zien we vaak Hot Spots bij katten of honden die een infectie met oormijt hebben die jeuk veroorzaakt, meestal onder het oor en op de wangstreek. Vaak is behalve de zichtbare rode (kale) plek een groot deel van de aangrenzende huid ontstoken. De uitgebreidheid en de mate van ontsteking van de huid kunnen zorgen voor een duidelijk ziek, lusteloos dier.

Hoe wordt een Hotspot behandeld?
Voor de behandeling van de Hot Spot is het heel belangrijk dat de oorzaak aangepakt wordt. Vlooien en teken moeten worden bestreden. Het afdoden van vlooieneieren en larven in huis met behulp van sprays of andere producten is ook noodzakelijk, vlooienspray werkt doeltreffend. Het is verkrijgbaar bij de dierenarts of drogist. In geval van een oormijtinfectie of algemene oorontsteking door bacteriën of gisten moeten de oren langere tijd worden behandeld. Voor het bepalen van de uitgebreidheid van de ontsteking en voor het behandelen van het huidoppervlak met crèmes of lotions die verkoelend en ontstekingsremmend werken, wordt de huid door de dierenarts zoveel mogelijk geschoren. Vaak blijkt dan pas hoe groot de ontstoken plek is. Om de vicieuze cirkel van jeuk en krabben te doorbreken en om de huid snel rust te geven, kan door de dierenarts ook een jeukremmende injectie worden gegeven, al dan niet gecombineerd met een antibioticakuur. Dat gebeurt zeker als het dier ziek is. In sommige gevallen kan een Hot Spot erg hardnekkig zijn en een langere behandeling is dan noodzakelijk. Er moet gewaakt worden voor een terugkeer van de aandoening. Een hond met een allergie moet onderzocht worden zodat een passende behandeling opgesteld kan worden.

Hotspot heeft meestal verschillende oorzaken tegelijk. Het begint met een allergie, of een andere oorzaak. Op de dan geïrriteerde plek krijgen vervolgens bacteriën vat die een ontsteking veroorzaken.
Men moet dus beide oorzaken behandelen. De ontstoken huid moet dus ook behandeld worden met een antibioticum. Vaak is dit een kuur van een dag of vijf.

U hoeft dus in principe niet bang te zijn dat u de ene hond besmet via uw handen. Het is echter wel heel goed mogelijk dat toch op een of andere manier een vicieuze cirkel ontstaat wanneer meerdere honden huidproblemen hebben. Alle honden goed behandelen is dan raadzaam.

Aanleiding voor de hotspots zijn in het grootste deel van de gevallen vlooienbeten. Ter preventie dus zorgen voor een goede vlooienbestrijding. Verder het haar op en om de hotspot goed wegknippen of scheren.Maak de plek schoon met betadineshampoo, bij de apotheek te verkrijgen. Zo kan er lucht bij komen en dat versnelt het genezingsproces.Zorg wel dat je hond voorlopig uit het water blijft want anders kan de wond niet goed genezen. Mocht je je hond toch willen laten zwemmen, ga dan met hem naar zee. De wond reinigt hierdoor heel goed.



Liefs natascha

honden page profiel MariaMaria

honden foto van Maria

Daar lijkt het niet op wat mn hond heeft..
zijn gewoon zweertjes en korstjes,zie ook niet dat hij veel krabt,af en toe.
Hij heeft ook geen kale plekken en ook geen natte.
Zijn huid heeft een tijdje terug wel heel heftig gereageerd op al die tekenbeten moet ik zeggen,allemaal dikke opgezette bulten en rood..
Ben heel benieuwd wat de DA zegt vanmiddag.

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

kan een begin zijn van de ziekte van lime.
heel veel sterkte
liefs cocoflanel

honden page profiel MariaMaria

honden foto van Maria

@cocoflanel

Meen je dat? dat wist ik niet..weet je daar misschien iets meer over te vertellen? want wist niet dat ze dan ook zweertjes konden krijgen naderhand.

honden page profiel

Ja ik kan niet hier vandaan op in je hond zijn nek kijken. heeft je maatje altijd een halsband om of loopt de hond gewoon zonder halsband in huis ?

Dan zou het een zweet reactie kunnen zijn of allergie van de halsband.

Kan ook van vlooien zijn, hoor dat de hond jeuk heeft gehad dat heeft zitten krabben en dat hij gewoon open gekrabt heeft.

Maar ben benieuwd wat de dierenarts zegt. hou je ons op de hoogte ben wel benieuwd wat het is. en waardoor het komt.

Succes bij de dierenarts vanmiddag !!


liefs natascha

honden page profiel

Ziekte van Lyme bij dieren
Ook dieren kunnen Ziekte van Lyme oplopen door besmetting met de Borrelia-bacterie, ofschoon minder vaak dan de mens.
Deze bacterie bevindt zich in de darm van teken en wordt overgedragen door deze huidparasieten. Als de teek zich in de huid van een hond (of een ander zoogdier, zoals de mens) hecht en bloed zuigt, gaat de bacterie zich vermenigvuldigen en via het speeksel of de darminhoud de hond besmetten. De meeste honden die gebeten worden met een geïnfecteerde teek zullen echter nooit de ziekte van Lyme krijgen.
De klachten van Lyme Disease zijn meestal:
• Sloomheid en koorts.
• Een rode uitbreidende plek rond de teek. Hierna kan de hond kan maanden tot jaren (of zelfs levenslang) symptoomloos zijn.
• Jaren na de infectie kunnen soms nog symptomen optreden, zoals gewrichtsklachten (stijf en pijnlijk), ontstekingen van de lymfevaten en koorts. Soms worden ook hartspierontstekingen en nierinfecties waargenomen.
• Ook kunnen symptomen aan het centrale zenuwstelsel optreden. Deze uiten zich in gedragsveranderingen zoals agressiviteit, epileptische aanvallen en andere neurologische verschijnselen.
• Bloedarmoede als gevolg van het bloedzuigen (alleen als er op kleinere dieren honderden teken zitten)

Lyme disease kan worden behandeld met antibiotica

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

heb zelf de ziekte van lime gehad was er binnenvirentwintig uur bij antibiotica.
en verder ga ik met natascha mee
veel sterkte met je hondje :-D

honden page profiel MariaMaria

honden foto van Maria

@ Natasja,

Natuurlijk wil ik wel laten weten wat de DA heeft gezegd!
Hij heeft in huis bijna nooit geen halsband om,buiten en op de training natuurlijk wel.
Hij heeft een maand terug 20 tekenbeten gehad in 2,5 week tijd,heftig...dat was toen met hele dikke rode bulten,(ook wel een paar waar de kop niet is uit gekomen)die bulten zijn wel weer weg getrokken..(nadat wij hem hebben behandeld met zon pipetje heeft hij nooit 1 teek weer gehad)..en nu dit dan.
Heb ook al aan schurft gedacht maar dat schijnt weer veel vaker op andere plekken te zitten dan nek zoals ik lees op google.

honden page profiel MariaMaria

honden foto van Maria

Ik bedoelde dat hij in huis niet vaak EEN halsband om had! foutje...

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

maria,
weetje dat honden ook resistence kunnen worden voor pipeten.
heb voor mijn eigen honden defencare shampoo van virbac hebben nooit vlooien en teken zelfs niet in de duinen en bossen alleen bij de da verkrijg baar ;-)

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels 1 doggies

honden foto van caro en de teckels

ps laat even weten wat da zei bedankt alvast ;-)

honden page profiel MariaMaria

honden foto van Maria

Kom net bij de DA vandaan!
Hij had dus ontstoken wondjes in zn huid,
eerst heeft de DA een mijtentest gedaan,heb het zelf ook mogen bekijken en moet zeggen,was erg interresant!
Er is wat weg geschraapt bij de hond en onder microscoop bekeken.
Geen mijt te bekennen,en het paste ook NIET bij een mijten patroon!!

Hij dacht dus dat de teken de boosdoeners zijn geweest!
Onze hond zn lichaam reageert heftig op al dat gif van die teken zei hij..
Dus nu een antibiotica kuur gekregen en maar hopen dat het aanslaat.
Dus cocoflanel,je hebt tot dusver gelijk dan. :-)

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

heel veel bterschap maria ;-)

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Honden (en katten) krijgen ook nogal eens huiduitslag na het gebruik van een anti-vlooien pipet. Was het niet precies op die plek?

honden page profiel MariaMaria

honden foto van Maria

Oh echt waar? na zo'n pipet uitslag? wij hebben Tick off gebruikt van het merk Exil.

Tja,sinds die tijd is het wel uit gaan breiden allemaal,maar wat dit dan nu is weet ik ook niet,de DA dacht wel dat het van tekenbeten kon komen,over zo'n pipetje had hij alleen maar lovende woorden.
Wij hebben het pipetje voor de 1e keer gebruikt,dat wel.
Hij heeft het op de plek boven op zn nek,en we hebben hem ook aan het eind van zijn rug bovenop behandeld,maar daar zitten geen zweertjes..

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Dan zal het waarschijnlijk geen uitslag van het anti-vlooienmiddel in de pipet zijn, omdat er geen uitslag op z'n rug zit.

honden page profiel JeskeJeske

honden foto van Jeske

Onze Sam kan ook niet goed tegen al die produkten. Ook hij heeft hier en daar wat korstjes niet echt veel jeuk en zeker geen rode huid voor de rest.Maar volgens ons komt het ook van de pipetjes. Ik ga nu proberen van hem knoflooktabletjes geven en voor een wandeling in het bos of de vrije natuur inspuiten met een spray met tea tree olie.

honden page profiel alexandraalexandra

honden foto van alexandra

Mijn hond is allergisch voor een hoop dingen, een ervan is het ijzer in zijn riem. Als je korstjes op de plek zitten waar bv de ijzeren ring zit, dan zou ik daar eens aan denken. Voor Quino heb ik een nylon riem gekocht waar de ijzeren ring voor de riem geen contact met de huid maakt, zijn probleem was meteen over.
Verder heeft mijn hond door zijn allergie heel snel een hotspot, loopt ergens mijn zijn ietwat lompe lijf tegen aan, of krijgt een tik van de kat enz enz. Ik maak alles schoon met Soda, beetje gekookt water en dan een minuut of 10 met een schone lap het gebied waar het is schoonmaken, dat is tegen een eventuele ontsteking. Het is pijnloos en werkt echt super bij mijn boefje.

honden page profiel MariaMaria

honden foto van Maria

Tja ,we zullen moeten afwachten wat dit nu werkelijk is,ben benieuwd of de anti biotica aanslaat,anders moeten we verder zoeken.
Heb hem voor het eerst flink zien krabben met zn poot op die plekjes.

bianca (Gast)

ik dacht dat mijn hond zijn hoofd had gestoten hij had een beetje vocht en bloed dus ik heb het met detol
schoon gemaakt maar hij bleef krabben toen ben ik met hem naar de dierenarts gegaan en bleek dat hij hotspot heeft hij heeft de helfd van zijn kopje geschoren en kreeg gelijk antbiotica pillen en zalf het ziet er vreselijk uit en heeft een kap om het arme beest loop overal tegen aan we waren optijd zei de dokter anders als het verder gaat zou hij blind of doof worden het wordt veroorzaakt door muggen vlooien teken en berenklauwen gr bianca

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zweertjes,wondjes of wat zou het zijn in zn nek...?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^