Twee Staffords en Chihuahua erbij doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Melinda (Gast)

Hoi allemaal,

Ik had een vraag wat jullie hiervan vinden:

Ik heb thuis 2 Engelse Staffords, mannetje en vrouwtje en ze zijn zeer gehecht aan elkaar.
Het vrouwtje kan wat dominant zijn naar het mannetje en het mannetje is buitenshuis erg beschermend naar het vrouwtje met andere honden.

Nu wil ik dolgraag een chihuahua erbij tot ik het huis uit ga.
Ik heb een paard dus de chi kan zoiezo mee naar stal (waar meerdere hondjes rondlopen) en de chi kan ook af en toe mee naar het werk. Maar er zullen dus dagen zijn dat de chi thuis blijft met de Staffords. 

Mijn twijfel is of dat goed zal gaan, ook omdat de Staffords echt gehecht aan elkaar zijn, slapen samen, spelen samen, eten samen doen eigenlijk alles samen.
En wat is dan beter een reu of een teef erbij, reu kan dominant zijn en teef ook en een chi kan zoiezo wat dominanter doen.

Wat raden jullie aan?

Groetjes Melina

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Twee Staffords en Chihuahua erbij doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Ik zou in dat geval wachten tot je het huis uit gaat.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Wauw ik zou dat echt niet doen.. Niet omdat je de Staffords niet kan vertrouwen maar Staffords zijn wel heel ruw en lomp, als ze 1x te enthousiast happen tijdens het spelen, of mijn Amstaff bijvoorbeeld gaat gewoon op een andere hond liggen tijdens het spelen, dan breekt zo'n klein hondje meteen wat.. Is puur mijn mening hoor, er zullen ongetwijfeld mensen zeggen dat het makkelijk kan, ik zou het niet durven.. Naar een paardenstal meenemen vind ik al net zo dapper..

Persoonlijk zou ik niet zo'n klein hondje willen.. Ze zijn zo gevoelig en kwetsbaar.. Neem dan een Jack Russell, die kan nog wàt hebben..

Schijnt trouwens ook dat sommige Staffords zulke kleine hondjes als prooi zien hè.. Het zijn terriërs..

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik raad je ook aan om te wachten. als de 2 andere honden zo gehecht zijn aan elkaar dan kan dat heelmoeilijk worden met een indringer (want zo zien je honden dat) erbij.

honden page profiel Vrouwtje van 2 hondenVrouwtje van 2 honden

honden foto van Vrouwtje van 2 honden

" Wauw ik zou dat echt niet doen.. Niet omdat je de Staffords niet kan vertrouwen maar Staffords zijn wel heel ruw en lomp, als ze 1x te enthousiast happen tijdens het spelen, of mijn Amstaff bijvoorbeeld gaat gewoon op een andere hond liggen tijdens het spelen, dan breekt zo'n klein hondje meteen wat.. Is puur mijn mening hoor, er zullen ongetwijfeld mensen zeggen dat het makkelijk kan, ik zou het niet durven.. Naar een paardenstal meenemen vind ik al net zo dapper..

Persoonlijk zou ik niet zo'n klein hondje willen.. Ze zijn zo gevoelig en kwetsbaar.. Neem dan een Jack Russell, die kan nog wàt hebben..
"

Sluit ik me helemaal bij aan.
Ikzelf heb een jack en een kruizing waar een stafford in zit,
maar als ze ze soms ziet spelen, gaat er alles behalve zachtzinnig aan toe,
gaat bovenop mijn jack liggen met spelen en `sleurt` haar door het huis.
Nu moet ik wel zeggen dat Jaimy ( de jack) tegen een flinke stoot kan en vaak uitdaagt om te spelen en 
dat ze haar grenzen heel goed aangeeft en Frutsel (de kruizing) dan stopt.
Ook heb ik een grote bench met een tussenschot waardoor de allebei een eigen
plek hebben en ik ze in doe als ik wegga/slapen ga.
Puur voor mijn eigen gevoel, wand je zou maar thuiskomen en er licht een 
dood/geplet hondje,door te enthousiast spel

Maarja dan ga ik wel van het ergste uit hoor, misschien kan het ook allemaal
prima en hartstikke goed gaan...

Melinda (Gast)

Hoi,
Bedankt voor de snelle reacties!

Ik snap wat jullie bedoelen, maar ik zie bij zoveel mensen dat de combi goed gaat met de twee soorten alleen ik heb er al twee...

Naar stal, tja als ik de chi vanaf begin af aan meteen meeneem dan leert de chi uit de weg te gaan voor de paarden, de eigenares van stal heeft er zelf 2 rondlopen de hele dag en gaat ook goed en de paarden zijn gewend aan honden.

Ik ben bang dat de chi buitengesloten gaat worden maar aan de andere kant de twee Staffords zijn verder zo lief en aanhankelijk, vooral het mannetje dat is Stafford maar denkt dat het een chi is af en toe. Samen spelen ze wel hard to get inderdaad, maar ze zouden toch tegen een pup wel normaal moeten kunnen doen?

Ik ben benieuwd naar nog wat reacties!
Ik wil het zooooo graag maar moet wel realistische blijven natuurlijk.

Groetjes

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

natuurlijk gaat dat wel goed hoor, die zullen wel ff de tijd nodig hebben om je hondje te accepteren en niet gek dat ze gehecht zijn. ze zijn met zijn tweeen. ik heb hier 4 chi,s en een naakthondje rondlopen en gaat allemaal goed met elkaar hoor, en diva is soms ook lomp , ja worden ze een keer omvergelopen, ja dat is dan pech. je hoeft met een chi niet te flauw mee om te gaan, wel vloorzichtig. ze zijn niet van porselein hoor. en je zorgt dat je eerst altijd de staffie,s aanhaalt en dat er voor hun niks verandert, komt dat wel goed hoor. jaloezie zorgen de mensen vaak zelf voor. door de pup voor de oude hond te stellen . en is het echt het foutste wat je kan doen hoor.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Nou natuurlijk gaat dat wel goed? Dat kun je niet van te voren zeggen hoor.
Hoe zijn je stafford naar vreemde honden? Komt er wel eens een vreemde hond in huis?

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Ik heb geen idee of het goed zal gaan. Niet vanwege de grootte.. Ik geloof dat honden beseffen dat kleine hondjes kwetsbaarder zijn, en ze daardoor voorzichtiger reageren. Net zoals bij kinderen. Dus de kleine hond bij een grote neerzetten lijkt me geen probleem. Alleen zeg je zelf niet te weten of ze een nieuwe hond in de roedel zullen accepteren, misschien eens een hondje laten logeren om te kijken of dat goed gaat?

Je hebt dus niet zoveel aan me, maar ik wil graag reageren op het eerder gezegde: "terriërs kunnen kleine hondjes als prooi zien." Dit is naar mijn idee niet waar. Doordat kleine hondjes tegenwoordig niet meer hond mogen zijn reageren ze anders dan grote honden. Ze maken een hoop lawaai en rennen weg, ze maken weer een hoop lawaai en rennen weg. Het is dus niet zo dat grotere honden de kleintjes als prooi zien vanwege hun lengte, de kleintjes gedragen zich juist als prooi. En dat heeft alles te maken met de opvoeding als baasje. Als jij de kleintjes net zo hond laat zijn als de grotere, dan is er helemaal niets aan de hand. Jammer dat veel mensen dat tegenwoordig niet inzien en steeds hun hond maar optillen, waardoor je het prooidier-gedrag juist stimuleert..

honden page profiel Vrouwtje van 2 hondenVrouwtje van 2 honden

honden foto van Vrouwtje van 2 honden

"
. Doordat kleine hondjes tegenwoordig niet meer hond mogen zijn reageren ze anders dan grote honden. Ze maken een hoop lawaai en rennen weg, ze maken weer een hoop lawaai en rennen weg. Het is dus niet zo dat grotere honden de kleintjes als prooi zien vanwege hun lengte, de kleintjes gedragen zich juist als prooi. En dat heeft alles te maken met de opvoeding als baasje. Als jij de kleintjes net zo hond laat zijn als de grotere, dan is er helemaal niets aan de hand. Jammer dat veel mensen dat tegenwoordig niet inzien en steeds hun hond maar optillen, waardoor je het prooidier-gedrag juist stimuleert.. "

Ben ik mee eens ;-)

Melinda (Gast)

Super dat er ook nog positieve reacties zijn, maakte me al druk of ik rare dingen in me hoofd haalde.

Hoe de Staffords zijn met andere honden in huis durf ik niet te zeggen, maar toen het mannetje 1 was hebben we het vrouwtje (als pup) ook gewoon erbij gezet maarja dat was wel hetzelfde ras. 

Als er een chi bijkomt is het wel de bedoeling dat het met mij overal mee naartoe gaat zover dat kan dus misschien scheelt het dat ze niet de hele dag op elkaars lip zitten of kan dat gaan tegenwerken?

Ik vindt het een moeilijke beslissing vooral omdat de Staffords gewend zijn om constant hard met elkaar te spelen, zouden ze wel de link kunnen leggen dat het met een chi wat voorzichtiger moet?

Ik vindt persoonlijk wel inderdaad zoals er gezegd wordt dat je het wel moet blijven behandelen als een HOND! Als ik zelf al ga stressen omdat ze spelen en de chi bij de Staffords weg houd dan verpest ik het zelf ook, ze moeten zelf ervaren dat er een nieuwe hond is en dat ze daarmee moeten dealen! Maargoed dat gaat niet altijd zo makkelijk als ik het zeg haha.

Bedankt voor de reacties in ieder geval!

Groetjes

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Maar hoe zijn ze uberhaupt met andere honden? Kleine hondjes? Niet alle honden zijn zo voorzichtig met de kleintjes hoor.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Hier een chi en een dwerg pinscher dus ook een klein hondje.
Ze spelen met alle goed opgevoede honden groot en klein dat boeit me niet.
Spelen vaak met de CC van mijn broertje, de hus van mij neefje etc.
Echter zal ik ze NOOIT alleen laten met een grotere hond simpelweg om het feit dat de honden mijn kleintjes niets express zullen aandoen maar als ze hun lompe poot te hard op mijn chi neerleggen om te spelen kan dat schade aanbrengen.
Als jij een chi hebt en die blijft alleen met je staffies welke met elkaar aan het spelen zijn en dit gaat er ruw aan toe (logisch want ze kunnen elkaar aan) en door hun spel stappen ze per ongeluk op je chi dan heeft jou chi een groot probleem.
Ik vind het persoonlijk dus zeer onverstandig om een kleine chi bij 2 grote honden neer te zetten welk ras dan ook.
Was het er 1 geweest vind ik het een ander verhaal maar 2 grote met zo'n klein kwetsbaar ras  zou ik niet doen. (en dat zijn ze wel degelijk een kwetsbaarras want een beetje verkeerd actie van een grote hond en weg is je chi)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

mijn staf weet echt wel of ze met een chi speelt of met een grote hond gaat er heel anders aan toe hoor. ze is dan zo rustig en blijft ook plat liggen hahaha, enzo,, dus het kan wel hoor hoe het gaat ligt 100% aan jezelf. jij weet hoe je honden zijn . als het niet zou kunnen , had ik het nooit gedaan. en mijn chi,s leven allemaal nog, en lopen nkiet mank, missen geen ledematen ofzo. je moet zelf niet te flauw zijn met je chi. die zijn vaak wilder en feller als een grote hond hoor.

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Nou hier 2 staffords en 2 van die kleintjes wel geen Chi maar toch kleine kruisingen dwergpinscher.

Als de staffs spelen hou ik dus echt wel die kleintjes uit de buurt ze zijn ook nog zo nieuwsgierig en willen met hun neusje overal bij zijn!
En dat is dus wel degelijk gevaarlijk niet dat ze hun zouden bijten ofzo maar gewoon het feit hoe ze de lucht in springen rollebollen nee ik doe het niet.

En dan heb je nog die grootheids waanzin van die kleine hondjes ! ZE WILLEN MEEDOEN! Soms heb ik echt zoiets van ze zijn gek hahahaha.

Ik laat ze dus ook nooit samen alleen alles gaat hier de bench in als ik weg ga.

En trouwens met wandelen heb ik ook het probleem de staffords gaan helemaal losss als ze op het losloopgebied zijn hebben letterlijk een plaat voor de kop de eerste 5 min daar laat ik mijn kids en kleine hondjes niet bij. Ze rennen zo hard en zijn zo lomp dat ze mij al eens hebben omgelopen.
Maar het ligt natuurlijk van hond tot hond maar hier gaat het niet zo samen spelen dan is er wel alijd 1 van de 2 kleintjes wat piept omdat ze zich pijn hebben gedaan.

Daarom ook de regel in huis word gewoon niet gespeeld!

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

ik sluit me aan bij Jacqeline en Boots.

niet dat de staff's doel bewust de chi iets aan willen doen,
maar door hun grote speelse karakter zijn ongelukjes snel gebeurt

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

" mijn staf weet echt wel of  ze met een chi speelt of met een grote  hond gaat er heel anders aan toe hoor. ze is dan zo rustig en blijft ook plat liggen hahaha, enzo,, dus het kan wel hoor  hoe het gaat ligt 100% aan jezelf. jij weet hoe je honden zijn . als het niet zou kunnen , had ik het nooit gedaan. en mijn chi,s leven allemaal nog, en lopen nkiet mank, missen geen ledematen ofzo. je  moet zelf niet te flauw zijn met je chi. die zijn vaak wilder en feller als een grote  hond hoor. "

1 grote hond is anders dan 2 grote honden en 1 kleintje.
1 grote hond weet vaak hoe die moet omgaan met kleintjes maar als 2 grote honden spelen en een kleine wil mee doen dan gaat het juist vaak mis.
Vind jou situatie dus niet te vergelijken want ben van mening dat een grote hond en kleine best samen kunnen maaar niet in de samenstelling 2 grote en 1 kleine.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Dat is ook zo Jacqueline. Ik heb ook een wat grotere hond bij mijn chihuahua. Kiwi weegt maar 12kg en het gaat eigenlijk altijd goed. Tot ik samen met mijn moeder en haar hond ga wandelen, dan moet ik Jamie vaak optillen, omdat die twee samen veel te lomp spelen en Jamie dan omver banjeren.

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Mijn ervaring is dat Stafords uit enthouciastme zelf vaak niet doorhebben hoe hard en lomp ze ergens spelen/rennen en echt niet oppassen of er een hondje van 2 kilo rondloopt. Ik word zelf geregelt over het hoofd gezien en die klap die ik dan opvang kan mijn Chi echt niet zonder ernstige pijn vanaf komen hoor, laat staan een pup.

Als een Staffie met een Chi speelt en de Staff goed gesocialiseerd met kleintjes zal hij/zij zoals Myriam zegt inderdaad erg zachtjes proberen doen met de kleine, het probleem hier ligt hem vooral in dat als 2 staffies samen werkelijk uit hun bol gaan en de Chi mee wilt doen, er echt ongelukken kunnen gebeuren waarvan de schade niet te overzien valt.

Ik wandel bijvoorbeeld ook wel eens met mijn Chi en Lady (van Alex en Lady hier op hp), dat gaat supergoed maar als zij gaat spelen met een maatje van hetzelfde kaliber, nou berg je dan maar! Daar kan ik haar er echt niet tussenin laten rondlopen want ze zien haar dan gewoon niet of veel te laat.


Dus mijn antwoord: Kan een staffie met kleine honden? Ja.
Is het erg praktisch om 2 vaak spelende enthouciastre staffords in 1 huis te houden met een chihuahua? Nee.


@ Suzanne, over het gedragen als prooi ben ik deels met je eens en deels niet. Je weet b.v. dat Noa over het algemeen redelijk met andere honden om kon gaan slecht gesocialiseerd maar vluchtte niet en draaide uiteindelijk bij en liep dan meer ontspannen mee, sinds de aanvallen rent ze hysterisch gillend weg als ze ook maar een hond ziet. Ik heb veel geoefend me stabiele en lieve honden maar vreemde blijft ze eng vinden. Ze rent echt naar huis(ook al is die 3 km van huis) en komt niet meer terug. Door haar gegil komen alle honden die het horen vrolijk en zelfs jagend achter haar aan waardoor ik kan roepen wat ik wil maar ze echt niet omdraait,langs de jagende hond loopt naar mij toe, daar is ze veel te bang voor op zo'n moment. Dit vind ik gewoon te gevaarlijk, of ze word eens gebeten door een hond(speels of door jagen) of ze komt onder een auto/fiets terecht en daarom laat ik haar alleen nog los bij honden die ik ken of als het veld leeg is. Ze kon wel redelijk goed met andere honden na oefenen, wil hiermee zeggen dat het echt niet altijd de opvoeding is, mijn honden worden gewoon behandeld als hond maar toch kiest zij het hazenpad, ik lijn haar dus aan als ik een vreemde hond zie of ze gaat in haar tas, liever die beslissing dan haar de parken ontzeggen toch? :-)
Ik bedoel dit totaal niet als aanval maar door te zeggen dat gillende wegrennende hondjes komt door slechte opvoeding voel ik me best gekwetst want ik doe juist mijn best dit er zo veel mogelijk uit te trainen.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

" mijn staf weet echt wel of ze met een chi speelt of met een grote hond gaat er heel anders aan toe hoor. ze is dan zo rustig en blijft ook plat liggen hahaha, enzo,, dus het kan wel hoor hoe het gaat ligt 100% aan jezelf. jij weet hoe je honden zijn . als het niet zou kunnen , had ik het nooit gedaan. en mijn chi,s leven allemaal nog, en lopen nkiet mank, missen geen ledematen ofzo. je moet zelf niet te flauw zijn met je chi. die zijn vaak wilder en feller als een grote hond hoor. "


Als mijn Amstaff met mijn oma's Jack Russell speelt gaat ze bovenop haar liggen.. Maar een Jack kan dat wel hebben, best grappig dat gespartel.. Trouwens, niet met d'r volle gewicht hoor, meer met d'r hals.. Die Jack is heel druk en het staat echt zo van "even dimmen jij" maar absoluut op een speelse manier..

Maar vorige keer speelde ze met een pup, nou ze lag helemaal plat op d'r rug te spartelen en die pup erop.. Hoe plaats ik een filmpje??

Maar het kan er wild aantoe gaan hoor.. Chelsea is erg lomp en als je bijvoorbeeld een stok of een bal gooit en er staat een hond op d'r route dan kegelt ze die als een bowlingbal omver.. Maar nu loop ik soms met een kennis die ook een Stafford heb, en dan rennen ze soms met 100km/h naar elkaar toe en dan is het BAM!! en zelf merken ze hier niks van hahaha!

Maar ik ben er dus wel mee eens dat ze er rekening mee houden dat een chi klein en gevoelig is, maar als de Staffs met elkaar spelen kijken ze nergens meer naar en het hoeft maar 1x fout te gaan, dat ze erop rollen ofzo.. Chels laat zich tijdens het spelen zo vallen, bonk..

honden page profiel LouisPearlLouisPearl

honden foto van LouisPearl

mijn moeder heeft een cano corso x mastino en een chihuahua die durfde ze nooit samen te houden.
Was altijd een heel gedoe.

De cano corso x mastino was ook zeer groot en lomp haha. wel een goedzak.

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

" @ Suzanne, over het gedragen als prooi ben ik deels met je eens en deels niet. Je weet b.v. dat Noa over het algemeen redelijk met andere honden om kon gaan slecht gesocialiseerd maar vluchtte niet en draaide uiteindelijk bij en liep dan meer ontspannen mee, sinds de aanvallen rent ze hysterisch gillend weg als ze ook maar een hond ziet. Ik heb veel geoefend me stabiele en lieve honden maar vreemde blijft ze eng vinden. Ze rent echt naar huis(ook al is die 3 km van huis) en komt niet meer terug. Door haar gegil komen alle honden die het horen vrolijk en zelfs jagend achter haar aan waardoor ik kan roepen wat ik wil maar ze echt niet omdraait,langs de jagende hond loopt naar mij toe, daar is ze veel te bang voor op zo'n moment. Dit vind ik gewoon te gevaarlijk, of ze word eens gebeten door een hond(speels of door jagen) of ze komt onder een auto/fiets terecht en daarom laat ik haar alleen nog los bij honden die ik ken of als het veld leeg is. Ze kon wel redelijk goed met andere honden na oefenen, wil hiermee zeggen dat het echt niet altijd de opvoeding is, mijn honden worden gewoon behandeld als hond maar toch kiest zij het hazenpad, ik lijn haar dus aan als ik een vreemde hond zie of ze gaat in haar tas, liever die beslissing dan haar de parken ontzeggen toch? :-)
Ik bedoel dit totaal niet als aanval maar door te zeggen dat gillende wegrennende hondjes komt door slechte opvoeding voel ik me best gekwetst want ik doe juist mijn best dit er zo veel mogelijk uit te trainen. "


Hoi Clauw, sorry, het is absoluut niet mijn bedoeling geweest om je te kwetsen hoor. Je hebt uiteraard uitzonderingen ;-). Maar ik reageerde vooral op het gezegde dat terriërs dus kleine hondjes als prooi kunnen zien. En mijn irritatie jegens mensen die maar constant hun hondjes optillen kwam iets te sterk naar voren ;-). Ik weet dat je hard je best doet om Noa te trainen hoor, en je behandelt haar ook zeker als hond. Zoals jij lopen er ook wel meer rond op deze wereld, dus hierbij mijn excuses dat ik ook zo bevooroordeeld reageerde! Overigens is een trauma iets anders dan baasjes die verkeerd gedrag bij voorbaat stimuleren.

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

@Susanne, Het kwam ook niet over alsof het een attack naar mij toe bedoeld was hoor, maar ik las het net misschien net met wat meer emotie en intepreteerde het daardoor misschien anders als jij bedoelde, kan snel gebeuren op internet natuurlijk haha. Er zijn ook inderdaad veel baasjes die hun hond gillend en al de lucht in slingeren als ze een hond zien, het gedrag wat daaruit voorkomt is inderdaad prooidiergedrag door angst.
No hard feelings hoor ;-) , wil snel weer eens gezellig wandelen!

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

bij mij loopt alles los en speelt alles los en niks hoeft en gaat vast. ken mijn eigen staff denk toch wel het beste . ik heb ook twee grote honden gehad met mijn chihuahua,s en die zitten staan spelen er tussen, rende me die chi, hier gaan vanzelf wel opzij hoor. maar ja ieder v erhaal is op zich hoor. bij mij gaathet super goed. mijnmening is des te bang de baas is des te eerder gaat het fout.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

" Nu wil ik dolgraag een chihuahua erbij tot ik het huis uit ga. "

Ik maak me een beetje zorgen om deze zin. Is het de bedoeling dat de Chihuahua met jou meegaat als je het huis uitgaat of blijft hij/zij bij je ouders wonen?

Mocht de Chihuahua bij je ouders blijven dan zou ik als eerst even kijken wat zij van het ras vinden. Ik vind het een beetje lullig voor je ouders als je ze opzadelt met een hondje dat zij misschien niet zo leuk vinden.

Ik heb zelf geen ervaring met Staffords alleen elke hond heeft een ander karakter en de ene Stafford zal beter met andere honden om kunnen gaan dan de andere (geld voor alle honden).

Ik weet ook niet hoe jouw Staffords zijn opgevoed, maar je zou ze ook wat vaker met kleinere honden kunnen laten kennismaken en misschien laten spelen als de eigenaren dat niet erg vinden. Of gewoon kijken hoe ze op een nieuwe hond in het huis reageren.

Je Chihuahua meenemen lijkt mij geen slim plan, stel hij/zij loopt en een paard stapt net verkeerd of waar blijft je Chihuahua als jij aan het rijden bent?

Ik zou zeggen, wacht nog een paar jaartjes tot je op jezelf woont.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

natuurlijk gaat dat wel goed hoor, die zullen wel ff de tijd nodig hebben om je hondje te accepteren en niet gek dat ze gehecht zijn. ze zijn met zijn tweeen. ik heb hier 4 chi,s en een naakthondje rondlopen en gaat allemaal goed met elkaar hoor, en diva is soms ook lomp , ja worden ze een keer omvergelopen, ja dat is dan pech. je hoeft met een chi niet te flauw mee om te gaan, wel vloorzichtig. ze zijn niet van porselein hoor. en je zorgt dat je eerst altijd de staffie,s aanhaalt en dat er voor hun niks verandert, komt dat wel goed hoor. jaloezie zorgen de mensen vaak zelf voor. door de pup voor de oude hond te stellen . en is het echt het foutste wat je kan doen .

DACHT Dat ieder zijn of haar mening mocht geven. ik heb deze ervaring zelf met chihuahua,s en een of meerdere grote honden en zet ik mij ervaring weg en krijg je off topic. waar is dat goed voor. is mijn mening en is niet off topc maar on topic.

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

zou r niet aan beginnen.............. voor je t weet weer een sappig verhaal in de telegraaf! sorry dat ik t zo zeg maar 2 staffies die al poos bij elkaar zijn en dan een ukkie erbij ,,,,,,,,,, weet waar je aan begint

honden page profiel mirandamiranda

honden foto van miranda

" Maar hoe zijn ze uberhaupt met andere honden? Kleine hondjes? Niet alle honden zijn zo voorzichtig met de kleintjes hoor. "

en niet alle kleintjes laten zich doen van grote honden ook.. de mijne is schofthoogte 23cm beetje als een gewone chi.. maar die maakt er niks van een grote hond aan te vallen als het hem niet zint mag zelfs een bouvier zijn daar trekt hij zich niks van aan.. . natuurlijk laat ik het niet toe omdat 1 verkeerde knauw van ene grote hond verkeerd kan aflopen voor zulke hondjes...

[email protected] (Gast)

Hallo, ik heb een amerikaanse stafford reu van nu bijna 14 maand en zo ineens uit het niets behandeld hij zijn speel maatje in mijn ogen à prooi gooit hem als maar door op de grond en gaat er een beetje brommend boven hangen..

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

" Hallo, ik heb een amerikaanse stafford reu van nu bijna 14 maand en zo ineens uit het niets behandeld hij zijn speel maatje in mijn ogen à prooi gooit hem als maar door op de grond en gaat er een beetje brommend boven hangen.. "


Dan zou ik ze niet meer samen loslaten!
En dat speelmaatje wat is dat voor een hond?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Twee Staffords en Chihuahua erbij doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: We gaan er weer voor!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^