1ste wedstrijd op komst, Tips ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

Enerzijds kan ik niet wachten tot het zo ver is, anderzijds heb ik ongelooflijk veel stress.

Begin september doet Romi aan haar eerste wedstrijd mee sinds ze bij de debutanten zit.

Romi zit namelijk nog met enkele problemen.

Apport doet ze zeer goed, onderbreking begint te lukken, blijf gaat ook goed en plaats gaat super =)

Nu haar moeilijkheden:

1. Haar probleem is bij het volgen ze loopt steeds iets achter en loopt net te ver weg van mijn been. Ook bij los volgen durft ze soms iets afwijken. en bij bochten naar rechts blijft ze enorm ver achter ondanks kleinere passen.

2. houdingen op afstand: ze komt steeds naar voren bij elk bevel en vanaf dat de instructeur naast me staat bij houdingen op afstand weigert ze dit te doen.

Iemand tips?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "1ste wedstrijd op komst, Tips ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

1.geen mogelijkheid om haar dichterbij te lokken door middel van een snoepje? of als ze aan de lijn volgt de lijn iets korter houden zodat ze dichterbij moet komen? Denk dat ze het zelf gemakkelijker vindt om wat afstand te houden omdat ze dan beter kan zien wat er verwacht wordt (misschien mede omdat ze zo klein is) uiteraard zijn op wedstrijden die kleine details belangrijk en zal ze het zo moeten leren.

2. als ze naar voren komt zou ik naar haar toe gaan en haar weer op haar plaats leggen, misschien kan je dat thuis oefenen door haar op iets te laten liggen zodat ze duidelijk ziet waar ze moet blijven. Als ze dan gewend is om op haar plaats te blijven bij houdingen zal ze dit ook op het gras blijven doen.
Dat met de instructeur weet ik niet meteen een antwoord op, komen bij wedstrijden de instructeurs ook vlak naast je staan? Misschien aan de instructeurs een vragen of ze bij je weg kunnen blijven en of dat minpunten zou opleveren op wedstrijden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "1ste wedstrijd op komst, Tips ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Voeding bij een eliminatiedieet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^