is een Beagle nu echt zoooo hardleers??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tris & Lizzy Tris & Lizzy

honden foto van Tris & Lizzy

Hallo,

Zoals ik al eens verteld heb zijn wij in blije verwachting van ons Beaglepupje Lizzy die ons 27 juli zal komen vergezellen.
Ik heb echt keiveel opzoekwerk gedaan naar wat de juiste hond is voor ons, en ben me ook constant aant inlezen over de opvoeding enz..

Ik weet dat ze alleen maar luisteren als ze zin hebben en vaak hun jachtinstinct volgen.
Ik ben dan ook zeker van plan om met haar naar de hondenschool te gaan.

Maar iedereen waar we tegen zeggen dat we een beagle gekozen hebben, zegt bezint eer ge begint, ze kunnen nooit iets aanleren omdat ze nie willen luisteren, gaan altijd lopen,ze slopen alles enz enz..

ok dingen die ik ook al eens gelezen had natuurlijk maar ik lees ook veel positieve dingen over beagles, hondjes die wel luisteren en wel afgericht worden etc

Nu zou ik graag jullie mening eens horen, zijn ze echt zo onhandelbaar of valt dit met de gepaste consequente opvoeding wel in zijn plooi?

Het is niet leuk om constant negatieve dingen te horen over een Beagle.

Ik ben benieuwd!

Groetjes!

honden page profiel JessicaJessica 2 doggies

honden foto van Jessica

Beagles zijn hardleers. Maar zo zijn er meerdere rassen. Als je het zelf geen probleem vind is er niks aan de hand.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Beagles conseqwent opvoeden, mooi naar cursus gaan, heus dan leukt het echt wel hoor, bij de ene hond moet je wat meer tijd instoppen dan bij een ander ras.

hier loopt ook een beagle mooi los, luisterd goed, maar is ook op cursus geweest, anderhalf jaar lang, alle cursussen met goed gevolg doorlopen, samen werken, dat verstevigd de band. :-D

honden page profiel ~~ 3 doggies

honden foto van ~

Ik denk dat dat helemaal aan de opvoeding ligt,natuurlijk is het wat moeilijken met een jachthond,maar hier in de buurt zijn 2 beagle en beide luisteren ze perfect

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Ja maar ik heb een Jack en daar zeggende van dar het vreselijke keffers zijn en erg uitvallen...


Nou niet hoor

Wij hebben een Beagle op de hondenschool die bij de gg2 loopt dus

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

een beagle is een echt jachthond in hart en nieren deze zijn niet hardleers maar gewoon eigenwijs, ze zijn overtuigd van hun manier van denken en als baas zal je ze dus moeten overtuigen dat jou manier de beste is... Een beagle of welke andere brak dan ook is echt heel veel te leren, maar ze zijn hele trage leerlingen, eigenzinnig en wat sneller afgeleid...
Ze hebben  een hoog energie niveau waar je als baas aan te gemoet moet komen, doe je dit niet dan heb je de poppen aan t dansen en worden ze wel strontvervelend. Ik heb zelf een jonge brak een basset rondlopen hier, ze kan prima luisteren, dit wil zeggen dat ze het allemaal echt wel weet maar soms spontaan vergeet O-)!  als je zo gauw je ze bij je komen wonen begint met goed opvoeden, dus liefdevol maar consequent dan komt het heus goed.
de neus van je hond moet je wel goed rekening mee houden, deze zal zich namelijk snel ontwikkelen, en deze zelfde neus kan je hond ook in de problemen helpen want ze volgen het spoor en vergeten de rest van de wereld om hun heen, mijn advies is dan ook al gelijk te beginnen met leren los lopen en veel oefenen met terug komen op bevel. Doe veel spelletjes met je hond want straks ligt het aan jullie binding, hoe sterk deze is hoe snel je hond weer terug komt als hij er vandoor gaat om te jagen. Gaat hij er eens vandoor ga niet roepen, of wat dan ook want zolang je hond nog het idee heeft contact met je te hebben zal hij niet terug keren, dus gewoon blijven staan of de zelfde plek en wachten maar! Ik heb Gaya ook heel vroeg al geleerd om los op mij te letten dus ben haar praktisch nooit gaan halen maar liep verder of ging me verstoppen!
ook nog een goede tip is eten, ruim eten goed op, want een beagle staat er om bekend te eten tot hij er bij neervalt! :-) en zal tot t uiterste gaan als hij weet dat hij bij het eten zal komen ;-)
Dus met veel liefde, geduld, een consequente houding en vooral een gezonde dosis humor kom je een heel eind ;-)

honden page profiel ***Wienske en Djangie†******Wienske en Djangie†*** 3 doggies

honden foto van ***Wienske en Djangie†***

Bij ons op de honden school liep ook een beagle GG2 luisterde echt goed ;-)
Maar zodra de baas ergens loopt en ze ruikt een spoor kan hij wel eens een uurtje of zo op haar wachten, dat ze weer terug kwam ;-)

honden page profiel Tris & Lizzy Tris & Lizzy

honden foto van Tris & Lizzy

Dank je wel voor jullie reacties! Ik ben echt keiblij te horen dat ze toch niet zo onhandelbaar zijn zoals ze willen, en idd veel zal van het baasje zelf afhangen!!

Ik ga in ieder geval mijn best doen!
Nog reacties altijd welkom :-)

honden page profiel Juul & Mara Juul & Mara

honden foto van Juul & Mara

Hij bij ons zit er ook 1/4 beagle in, maar de meeste mensen met beagles zeggen dat ze etens-gericht zijn, dus dan is het makkelijk ze nieuwe dingen aan te leren.
Wel consequent opvoeden, en echt geen één maar dan ook geen één keer toegeven bij schrooien, want dan heb je dat probleem ;-)

zolang je er veel werk in stopt, naar puppy cursus gaat, en het goed opvoed, is er geen probleem lijkt mij:-)


Gr. J&M

honden page profiel Juul & Mara Juul & Mara

honden foto van Juul & Mara

Die van ons is trouwens ook lekker etens-gericht :-D

Gr. J&M

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Ik heb zelf 25 jaar brakjes gehad. Welliswaar geen beagles maar het karakter van de duitse brak verschilt niet zo heel veel. Ik vond ze toender tijd het einde. Er waren een paar dingen die me opviel: ze hadden veel beweging nodig, aangezien die van mij niet los konden ging ik er twee uur per dag mee lopen, deed ik dat niet dan gingen ze zich vervelen en met name Cleo was dan een hond die gaten onder het gaas maakte en op konijnenjacht ging. Ze konden niet tegen harde aanpak, met cleo ging ik wel naar cursus, dan verzette ze zich en ging haar eigen plan trekken. Ik had toendertijd al door dat ik beter hondvriendelijk kon trainen daar bereikte ik meer mee. Ze waren gek op eten en met name Cleo een grote ondeugd, die vond je wel op de tafel. Boellie was een veel fijnere hond die dat soort stoutigheden niet deed. Als ik weer voor een brak zou gaan zou ik hem volgens de kalmerende signalen opvoeden, dus natuurlijk- zonder dwang- minder met commando's werken maar wel mijn eigen regels maken. KOrtom superhonden maar wel met een kleine gebruiksaanwijzing

honden page profiel Mimi Mimi 2 doggies

honden foto van Mimi

Nog even een aanvulling, het is een hond waar je tegen moet kunnen, wat Astrid al zegt, je moet humor hebben en geduld. als ze echt op jacht gaan dan kun je wel een lange tijd moeten wachten. Overigens is dit niet bij alle beagles zo.

honden page profiel Tris & Lizzy Tris & Lizzy

honden foto van Tris & Lizzy

Ze mag met mij over een jaartje ook gaan lopen elke dag, maar ik moet pas wachten tot ze een jaar is zeker?
Voor de rest zal ze haar hart hier echt wel kunnen ophalen, we hebben een gigantische tuin ( omheind) waar ze in kan spelen en wonen aan heel leuke wandelroutes, ik heb hier ook nog 2 kleine kids rondlopen dus ze zal haar amusement hebben :-)
Ik denk wel dat ik veel schrik zou hebben als ze er is tussenuit knijpt dat ik ze niet meer terug zie, maar als ik het goed begrijp komen ze altijd terug en is erachter zitten lopen geen goed idee, gewoon wachten tot ze terugkomt dus.

honden page profiel Tris & Lizzy Tris & Lizzy

honden foto van Tris & Lizzy

Het is ook niet zo dat het onze eerste hond word, ik ben opgegroeid tussen honden, we hadden vroeger een boerderij en hadden toch wel een stuk of 6 honden daar, dan heb ik zelf ook al 2 bernersennens gehad en een dalmatier ( ook niet de makkelijkste) maar wel de eerste beagle, heb er al zo'n zin in!!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Inderdaad niet er achter aan gaan! 

Gaya is voor het eerst op jacht gegaan t weekend, ik schrok me kapot! ze trok in de schemer de riem uit me handen (had de hele dag los gelopen en niks aan de hand) achter een konijn aan die 2 meter voor ons weg schoot, zo foetsie het donkere bos in, ik dacht dat ik een hartstilstand zou krijgen. Uit eindelijk is ze maar 5 minuten weggeweest en kwam weer netjes terug waar ze mij verlaten had. op moment dat ik zou gaan zoeken heb je kans dat ze of mij opnieuw ergens anders gaat zoeken en zou verdwalen, of naar huis toe zo keren! beide gevallen leveren gevaren en problemen op! 
dus altijd zorgen voor een goed boek bij je ... De fokker van Gaya vertelde me dat hij ooit eens 5 uur op zijn hond heeft moeten wachten tot ze weer terug kwam O-) (hoop toch niet dat het in de familiegenen van Gaya zit) 

@mimi : Ik moest even lachen om het stukje van de hondenschool, zo onwijs herkenbaar! Gaya gaat gewoon in staking O-) heeft ze geen zin meer dan gaat ze er bij liggen, liefst nog op de rug want dan vind ze zich zelf een enorme clown, geen koekje, gek doen, lief woordje wat haar nog aan de gang krijgt!

honden page profiel Marijke Marijke 3 doggies

honden foto van Marijke

Ik heb er twee met hele verschillende karakters.
De één, Dwight, heb ik van pup af aan. Hij kan prima los omdat hij eigenlijk totaal geen jager is. Alleen als er loopse teven zijn moet ik uitkijken, of hij gaat erachter aan of hij gaat lelijk doen tegen andere ongecastreerde reuen. De ander, Joep, heeft daar geen last van want hij is gecastreerd. Hem heb ik eigenlijk nog niet zo lang maar hij luistert echt perfect. Ook hij kan dus los. Joep is echt dol op eten, en daarom leert hij heel snel nieuwe dingen en doet ze ook graag. Dwight is heel kieskeurig, en is daarom iets moeilijker te trainen.
Geen van tweeën zijn onhandelbaar of slopen de boel.
Alletwee luisteren redelijk goed, Dwight is wel iets eigenwijzer, maar als hij merkt dat je het echt meent, doet hij het wel.
Nog iets positiefs over Beagles: het zijn enorme knuffelkonten en heel erg aanhankelijk. Ze vinden het ook heerlijk op schoot te zitten.
En ze zijn ook lief tegen andere mensen, af en toe kijken ze iemand op straat aan zo van: "ik ben heel lief" en beginnen te kwispelen. Kinderen uit de buurt kunnen ze ook zonder problemen aaien.
Alvast veel plezier met de nieuwe pup (duurt nog wel even, maar goed). Het gaat helemaal goed komen hoor, zo moeilijk zijn ze niet op te voeden hoor, als zelfs ik het kan :-)

honden page profiel FezFez 3 doggies

honden foto van Fez

Beagles zijn niet hardleers - ze zijn er op gefokt hun eigen neus achterna te gaan. Daar kan je het (vaak) tegen gaan afleggen..
Vind je dit echter niet erg, dan zou ik me niet zoveel aantrekken van al die verhalen.
Een Beagle word vaak aangeschaft alszijnde leuk, klein hondje .. maar men gaat voorbij aan het feit dat deze 'hondjes' wel serieus veel aandacht nodig hebben. Veel Beagles zitten in een foute thuissituatie naar mijn mening, gemiddeld meer dan menigeen ander hondenras. Ze worden onderschat en dan krijg je dat soort verhalen.

honden page profiel PeppiePeppie 3 doggies

honden foto van Peppie

Beagles zijn juist helemaal geen trage leerlingen. Ze hebben donders goed in de gaten wat ze moeten doen, maar soms vertikken ze het gewoon O-) . Wij doen hier alles met snoepjes, en dat werkt perfect. Laten ze ook los en ongeveer 8 van de 10 keer komen ze direct terug als we ze roepen, soms ruiken ze wat lekkers en dan moet je even wachten. Maar terug komen doen ze vroeg op laat altijd!
Verder zijn het inderdaad lekkere knuffelkonten ;-)
Pas wel op voor hun oogjes! Als ze wat willen of stout zijn geweest, kijken ze zóóó zielig!! Moeilijk om weerstand aan te bieden, maar echt, wat je ook doet, consequent blijven!! Dat hebben ze zó nodig!! En veel lichaamsbeweging, anders worden ze inderdaad vervelend..


... Maar wát een dotjes zijn het! :-D

honden page profiel MariekeMariekegoedgekeurde fokker

honden foto van Marieke

Ja Beaglelicious, die ervaring heb ik ook :-) Beagles zijn hartstikke slim, zeker wanneer het om eten gaat!! Als je deze hondjes traint dmv eten willen ze heel graag voor je bezig. Ze zijn idd knuffelkonten, over het algemeen makkelijk met andere honden en mensen.

Heel veel plezier met je pup!!

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ik heb geen ervaring met Beagles maar de mensen die het je afraden willen er alleen zeker van zijn dat je er echt 100% voor wilt gaan.
Persoonlijk houdt ik van de ietsje 'koppigere' rassen. Iemand die mij zegt dat ze niet luisteren gaat er bij mij voor zorgen dat ik al mijn info nog  eens dubbel check en verder ga ik er gewoon 100% voor.

Ik denk dat het gewoon allemaal goedbedoeld is omdat ze niet willen dat je er een aanschaft zonder kennis.
Maar zo te horen heb je jouw huiswerk wel gedaan hoor ;-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Een Beagle is een hele leuke hond.
Wij hebben er een bij ons in de buurt wonen.
Maar hij is een beetje eigenwijs.

honden page profiel RenskeRenske

honden foto van Renske

Ze zeggen precies hetzelfde over teckels... en tuurlijk is het waar dat guusje soms niet luistert, maar meestal doet ze dit prima... soms als ze ergens geen zin in heeft dan niet maar als je dan zegt dat het moet, dan doet guusje het wel hoor :-) en zo vaak hoevenwe dat niet eens te zeggen...

en ik denk dat dit precies hetzelfde is als bij beagles... tuurlijk zijn ze soms eigenwijs, maar welk hondenras nou niet? ;-) en vooral ook als je naar de hondenschool gaat komt het vast allemaal goed... je moet niet teveel luisteren naar wat sommige mensen negatief over het ras zeggen... meestal is het helemaal niet waar!! :-) :-) :-) :-)

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

:-) IK wil dat van de teckels even tegen spreken. die kunnen heel goed luisteren ( behalve als ze op een spoor zitten dan zijn het echt zoals brakken) Teckels zijn heel slim in het paaien van hun baasjes.

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

@ Mimi....echt? O-)

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

;-) Die van jou niet dan Heleen?

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

Mimi, ik krijg geregeld te horen: "dat is geen echte teckel" als ik met haar in het bos loop, en dan zien ze hoe goed ze luistert. (bijv. als ze gespeeld heeft met een andere hond, en wij doorlopen, of als ik haar aan wil lijnen bij de weg) :-D

En tsja, paaien......is dat slijmen...of claimen? O-)

(trouwens, ik denk dat teckels en beagels veel van elkaar weg hebben, om on-topic te blijven)

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

:-D Die Door, ze heeft een zwak bij mij. Sorry dat dit even tussendoor gaat.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" :-) IK wil dat van de teckels even tegen spreken. die kunnen heel goed luisteren ( behalve als ze op een spoor zitten dan zijn het echt zoals brakken) Teckels zijn heel slim in het paaien van hun baasjes. "


Ssssst! Niet zeggen! Dan willen mensen dat ik ze opvoed... O-)

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

:-)

honden foto van Brenda, Kibo & Charlotte

Ik heb een beageltje gehad uit het asiel. Weet dus niets over de puppyjaren maar dat was echt een prachtig,heel flink beestje en hij was heel mysterieus

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^