is een Beagle nu echt zoooo hardleers??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

1 tip; doe net als de beagle en hou je oren dicht! Toen mijn hond een pupje was werd ik gek van al het commentaar. Hij zou nooit gaan luisteren, nooit los kunnen, was dominant omdat hij zijn staart in de lucht had en was 'nu nog schattig'. Ik heb me toen voorgenomen om het tegendeel te gaan bewijzen en dat is gelukt.

Mijn hond loopt los, als ik hem kwijt ben loopt hij meestal naast me en hij doet alles voor een snoepje. Dat heeft veel training gekost, maar rond de tijd dat hij 2 werd had ik een stabiele hond waar ik op kon vertrouwen. Mijn ervaring is dat je net even wat consequenter en creatiever moet zijn in de opvoeding van de beagle dan bij een 'makkelijk' ras. Vooral het meelopen met andere mensen was een drama. Mijn vrolijke allemansvriend ging gerust met een ander mee naar huis. Maar naarmate onze band sterker werd, koos hij steeds vaker voor mij.

Maar...de beagle is wel een jachthond en raakt snel verveeld. Verveling is vaak het begin van gedragsproblemen. Dus zorg dat je hond iets te doen heeft! Voor mijn hond is dat speuren, maar het kan ook behendigheid, apporteren of noem maar wat zijn.

Het enige stereotiep dat waar is over mijn beagle, is dat hij niet lang (max een uur of 3) alleen kan zijn. Hou daar rekening mee, dan kan het alleen maar meevallen.

Kortom, het valt allemaal best wel mee en ik vind het een geweldig ras! Het zijn heerljke familiehonden die altijd zin hebben in actie en doorgaans ook van knuffelen houden. Veel plezier met je pup!

honden page profiel Tris & Lizzy Tris & Lizzy

honden foto van Tris & Lizzy

Bedankt voor jullie reacties, het is fijn zoveel goede ervaringen te lezen!

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Sanne heel goed omschreven, en herkenbaar. 25 jaar geleden bestond alleen nog maar een kc waar je terecht kon. ik was wel wat "rebels"want een slipketting vond ik toen al onzin. Oook binnen de brakkenclub zei men toendertijd, met een brak hoef je niet naar cursus want dat lukt toch niet. Maar ik ging toch. overigens is het niet door de cursus gekomen dat luisterde maar meer doordat ik veel leuke dingen met haar deed. Die oefeningen vond ze maar niks, mijn snoepjes wel, hoewel.... Cleo was een heerlijke boef.
Waarom ik na 25 een ander ras heb gekozen is dat het me toch wel fijn leek om geen hond te hebben die steeds op jacht ging.

honden page profiel *~Thomas~&~Flip~4~ever~**~Thomas~&~Flip~4~ever~* 3 doggies

honden foto van *~Thomas~&~Flip~4~ever~*

Veel beagles zijn eigenwijs, maar dat geld niet voor alle beagels

honden page profiel moniquemonique 3 doggies

honden foto van monique

ik ken ook een 4tal mensen met een beagle , maar deze luisteren moet ik zeggen heel erg goed.
soms een tikkie eigenwijs en er is er 1 bij die denkt de godganse dag alleen maar aan eten.
leuke hondjes

honden page profiel PeppiePeppie 3 doggies

honden foto van Peppie

Maar pas wel op.. voor je het weet heb je er 2 O-)

honden page profiel ~~~Mambo~~~~~~Mambo~~~ 3 doggies

honden foto van ~~~Mambo~~~

Wij hebben een beagle x golden gehad, w
waar meer beagle in zat als golden... O-)
Deze luisterde perfect, maar is helaas overleden...

Nu hebben we sinds een week onze pup Mambo, weer een kruising beagle x golden :-D

Een paar tips:
- consequent zijn, en vooral niet toegeven
- geduld hebben, beagles doen vaak alsof ze het niet horen of snappen, maar ze weten het allemaal donders goed ;-)
- belonen voor het goeie gedrag en het slechte gedrag soms negeren
- geef de beagle de tijd om een hechte band met je op te bouwen, dan heb je een vriend voor het leven!
- geef je beagle genoeg beweging, en laat hem niet te lang zonder toezicht in de kamer, dan gaan ze echt niet slopen
- zorg dat je tuin helemaal is afgesloten, want als een beagle zijn neus achterna wil, dan vindt hij echt wel een gaatje om te ontsnappen
- geef hem veel liefde en knuffel veel met hem

Succes met je beagle!

Moon (Gast)

Hoi,

Onze beagle wordt 7 october 1 jaar en hij luistert supergoed.
Natuurlijk zijn het eigenwijsjes maar daar heeft toch iedere hond last van.
Wij zijn met hem op cursus geweest en dat heeft een beagle ook wel nodig. Sowieso consequent optreden. Het ligt niet alleen aan de hond maar aan de mensen die hem opvoeden.

Nu hebben jullie Lizzy alweer 1,5 maand en het is natuurlijk erg wennen.
Ik word moe van de mensen die zeggen : een Beagel? dat zijn toch hele eigenwijze honden die luisteren toch totaal niet?? Dan zeg ik ja een beagle en hij is net zo eigenwijs als ons gezin, dus dat past prima. Wij vonden het een uitdaging en we zijn heel trots dat hij zo goed luistert.

Heel veel succes met jullie hondje, laat je niet kisten.

Gr,
Moon

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Ja beagles en teckels kunnen eigenzinnig eigengereid en eigenwijs zijn de kunst is om dit zelf ook te zijn en dan net iets meer als je hond wees rechtvaardig en consekwent nee is nee en ja is ja en niet de ene dag wel op de bank en de andere dag niet omdat er bijvoorbeeld visite komt . dat konsekwent zijn geld natuurlijk voor ieder ras of kruising Veel plezier met je pup Hein en lobke

Bazin van Juffrouw Jansen (Gast)

Hoi, hoi,
Ook ik heb een beagle. Geweldig ras. Met wat geduld, extra loefde en humor komt het allemaal goed. Een beagle heeft een klein hartje, dus als je hem of haar zacht aanpakt en consequent bent dan wil ze alles voor je doen. Juff Jansen blijft bij mij goed in de buurt en loopt dan ook graag los. Ik laat haar alleen loslopen waar het veilig is. Ze heeft natuurlijk wel een eigen willetje?! Sommige noemen het eigenwijs ik noem het vastberaden. Whaha. Als je dat weet en je weet dat ze graag in de paardenwei gaat liggen rollen is het handig om haar daar vast te houden. ;-))

honden page profiel AnnetteAnnette

honden foto van Annette

Bibi is ook kwart Beagle, maar Beagle overheerst , dus een zware probleemhond....nee hoor geintje. Ze is lekker eigenwijs, volgt haar neus, maar met een keertje extra roepen komt ze echt wel. Ze kan lekker los. Ze is alleen geen hond voor apporteer spelletjes. Heerlijk om achter een bal aan te rennen en de bal  op te speuren als die in de bosjes ligt, maar als ze onderweg naar de bal een spoor ruikt gaat die voor. Thuis aporteerd ze wel.  Inderdaad ook wel wat voedsel gericht, dus ik roep en ze komt  krijgt ze een gezonde snack. Nu redden we het al aardig zonder de snack ze is nu 7 maand. Commando's heeft ze ook snel door. Zit, af, wacht, rollen, hoog, rechts, links, nee, zoek. Ze is heel sociaal naar andere honden toe, zijn er ook genoeg bij ons in de buurt, dus veel puppydates en doggydates. Wij zijn niet naar een puppycursus geweest.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^