Opvang voor husky herplaatsers?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ik zat zo eens na te denken ook vanwege het topic met de husky pup die terug is naar het asiel..... gezien ik binnenkort ga verhuizen naar een groter huis .en over twee jaar klaar ben met mijn opleiding. Misschien dat ik specifiek husky herplaatsers uit het asiel kan halen zelf de juiste mensen zoek voor deze honden. Ik vind het zo sneu dat husky's verkeerd terecht komen omdat mensen ze verkeerd inschatten.En met mijn roedeltje kan ik als deze husky's als ze het vertrouwen verloren hebben in andere honden of in mensen ze dat vertrouwen misschien weer terug geven. en hoe meer ik met mijn eigen honden bezig ben des te meer ik verliefd op het ras word. wat denken jullie er nou van als ik husky's zou gaan *redden* ????

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je doel is nobel.......bij de newfoundlanders is er ook herplaatsers voor newfy,s die worden opgevangen bij iemand, desnoods her opvoed, of verzorgd als ze niet verzorgd zijn, en dan goed tehuis voor gezocht, misschien is dat ook bij de huskyvereniging al ?



vergeet een ding niet, mensen doen niet voor niets hun hond weg, daar hebben ZIJ reden voor, het zijn niet de beste opgevoede honden die dan bij je komen, meestal nog verwaarloosd vaak het vertrouwen in de mensheid kwijt, tuurlijk zijn er ook bij vanwie het baasje opeens wegvalt, maar toch, goed over nadenken, je plaats deze honden dan bij je eigen roedel.

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik vind dit een goed idee! Vooral als het ras je zo ligt! 
Er is zo ook een poedelopvang in Amerika (Ben echt een poedelliefhebber :-D)
Maar het lijkt mij dat als je tijd, plaats en geld genoeg hebt dit echt wel een goed idee is!
Vooral goed voorbereiden, veel info vragen bij mensen met asielen (welke vergunningen je nodig hebt enzo...).
Zelf is het opvangen van "moeilijke" honden ook een deel van mijn "grote uiteindelijke plan" ':-)

honden page profiel ..

honden foto van .

Heel eerlijk Gwen.. Ik had precies hetzelfde idee O-) .. Husky herplaatsers opvangen.. Helaas is mijn huis daar nu nog te klein voor.
Zeker aangezien veel van de hussen in het asiel heel lief zijn en de vorige bazen er pas na de aankoop van hun hond achter kwamen dat ze er veel mee moeten lopen, ze in de pubertijd lekker kunnen slopen en dat ze best hevig in de rui kunnen zitten. Lijkt me super als iemand asiel-husky's zou opvangen en heropvoeden. Geweldig.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Mooi hoor! Over twee jaar ben je klaar met je opleiding, tijd genoeg dus om alles praktisch goed te doordenken (zoals o.a wat Willemijn aanbrengt). Huskies worden vaak gekocht omdat ze er zo mooi uitzien, maar mensen staan niet stil bij de aard van de hond en zijn niet bereid zich aan te passen en de hond volledig in hun leven toe te laten. Dan komen excuses als: je kan ze niks leren, ze slopen, ze huilen, ze ontsnappen, ze zijn opstandig, het zijn rothonden. Terwijl ze een heel zachtaardige inborst hebben maar door hun eigenzinnige karakter misbegrepen worden en geen kans krijgen. Heel erg.
Ik wens je dus veel succes met je plannen!

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

dank jullie wel! ja ik moet het inderdaad heel goed uitstippelen en plannen hoe ik dit ga aanpakken.Maarja ik kan nu nog alle kanten op zit niet aan een vaste baan vast. En ben dus nog in staat om eventueel hiervan mijn werk/leven te maken.en als er inderdaad al zoiets bestaat voor dit ras naja dan is het jammer . maar zo niet dan wil ik er met alle hulp die ik krijgen kan er al mijn energie insteken .Mijn vriend staat er ook achter. hij vind het een prachtig idee omdat hijzelf ook verliefd is op het ras. en hijzelf werkt al fulltime en is bereid om daarom mij de gelegenheid te geven dit te kunnen gaan doen, gezien ik tog al bijna al mijn vrije tijd in de honden steek.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Hebben die hussen geen verlatingsangst dan? Want dan zou je daarnaast helemaal niet kunnen weggaan/werken. De meeste hussen zullen ook geen raszuivere hussen zijn, maar van pretnestjes en broodfok. Kunnen die honden niets aan doen, maar sommigen van hen zullen geen typische husky zijn... Het is wel heel nobel; kost je helaas wel een hoop geld als je ze uit het asiel haalt. Tenzij ze rechtstreeks bij jou binnen komen.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

dat ze van de broodfok zijn of pretnestjes betekend niet dat ze geen goed thuis verdienen. en persoonlijk denk ik eerder dat het vertrouwen opnieuw opgebouwd moet worden bij hun (hetzij ze nog erg jong zijn) en ja ze kunnen inderdaad verlatingsangst hebben ja. Daarom zal ik kijken of ik als het heeeeeele zware gevallen zijn kijken of ik tips of hulp kan krijgen van een GT.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Nee ze verdienen zeker een goed huis. Maar je kunt alleen andere honden treffen die qua karakter weinig husky zijn. Dat heeft ook weer consequenties voor baasjes die een echte husky willen...

Maar wat ik altijd heb begrepen van huskies is dat ze sowieso moeilijk alleen kunnen zijn. Dat dit soms aan te leren is, maar dat sommigen echt niet lang alleen kunnen blijven. Bij een herplaatser zal dit wellicht ook vaker voorkomen.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

das waar maar als ik er geen tijd voor zou hebben dan zou ik ook geen plannen hebben om zo iets als dit te gaan doen . mocht mijn iniatief perongeluk tog gaan groeien en ik ga uitbreiden zal ik vanzelf wel vrijwilligers gaan vragen of betaald personeel aannemen die verstand hebben van het ras. ik laat het niet gebeuren dat die honden zich alleen voelen of slecht voelen als ik zo iets start.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Als je echt ergens gaat wonen met veel ruimte, zou je je Husky-herplaatsingsinitiatief kunnen combineren met een hondenpension of hondenuitlaatdienst waardoor je toch een inkomen hebt.
Werk maar lekker je idee uit!

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

Wat lees ik hier nou weer is het bij jullie allemaal niet bekent dat je honden uit het asiel niet zelf mag herplaatsen
De honden blijven altijd eigendom van het asiel en mogen niet door verkocht worden
Ik zelf vind dit ook geen goed idee dan worden de honden weer van de ene naar de andere herplaatst

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

wie zegt dat ik ze alleen maar doorverkoop , mijn doel is om husky's weer opnieuw te rehabiliteren en vertrouwen te geven in de mens en medehond , en als je een hond koopt van een asiel is het jouw eigendom niet van het asiel , je hebt er per slot van rekening voor betaalt. en ik werk liever zo dat als er echt een bijzondere klik is tussen hond en mens tussen bijvoorbeeld een heeeel erg beschadigde husky en een man . dat ik die husky met een gerust hart gratis meegeef met die man zodat die man zijn geld en energie kan steken in het herstellen van de husky.
Mijn doel is husky's bij mensen te kunnen plaatsen die er WEL verstand en gevoel voor hebben . en niet dat ze drie keer van eigenaar verwisselen en dan nog niet zeker zijn over hun leventje.

honden page profiel  Sophietje  **** rip Taat***** Sophietje **** rip Taat*****

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

Gwen dat is niet waar de hond blijft altijd eigendom van het asiel dan ben je toch echt verkeerd ingelicht je tekent daar voor hoor

honden foto van Patricia & de Musketiers

Hihi dat heb ik al heeeel lang alleen mn huis is te klein. Anders had ik er al wek 20 ;-)

Ik bied nu vakantie oppas aan en met name hussen zijn welkom. Andere honden ook maar mn voorkeur is naar hussen

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker

honden foto van rob

Dat ze dit wil doen is een goed idee,de meeste asiel eigenaren zijn allang blij als ze van een hond af zijn er word totaal niet gekeken of en negen van de tien keer komt een husky terug omdat geen JUISTE voorlichting geven.
En na drie keer word het arme beest ingeslapen,dus beter opvangen en de juiste mensen zoeken voor een husky is toch veel beter .

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker

honden foto van rob

Dat ze dit wil doen is een goed idee,de meeste asiel eigenaren zijn allang blij als ze van een hond af zijn er word totaal niet gekeken of en negen van de tien keer komt een husky terug omdat geen JUISTE voorlichting geven.
En na drie keer word het arme beest ingeslapen,dus beter opvangen en de juiste mensen zoeken voor een husky is toch veel beter .

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Dan nog als ik daarvoor een bedrijfje of stichting start MET de juiste papieren is het volgens mij zo dat die honden dan onder mijn hoede komen te staan. kijk maar naar willemijn haar reactie over de newfy's (dank je voor je reactie willemijn) schijnbaar kan het dus wel wat ik wil gaan doen .

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

je idee is theoretisch geweldig!
helaas komt er veel meer bij kijken. de meeste asiels zijn best wel selectief door wie ze hun honden laten adopteren. het verhaal van dat andere topic vind ik ook zeeer schokkend dat een asiel hondjes uitleent en als het niet is wat je wilt, mag je komen ruilen.
gelukkig is dit niet aan de orde bij de meeste asiels.

er zijn genoeg kennels en mensen die speciefiek hussen opvangen. het is een eigen wereldje en vele vallen opelkaar terug. ik ken diverse mensen/kennels die dit al doen. dus nieuw is jouw idee niet hierin.

daarbuiten, wat ga je doen wanneer je 4 opvangers hebt zitten, 1 blijkt drachtig te zijn en 2 kunnen niet met andere honden? welke capiciteiten heb je dan?
en wat ga je doen wanneer je er een niet kan plaatsen? zeker weten dat er daarna nog een bijzonder geval zich aandient.

wil je het officieel gaan doen moet je in het bezit zijn van HKB. dan zit je nog met vergunningen van de gemeenten.

hoe ga je dat financieren? een hond met gedragsproblemen kan ook een ziekte of afwijking hebben, dus zal je ze eerst moeten laten checken bij een da en eventueel behandelen.

heel veel dingen om over na te denken. en dan heb ik het nog niet over de problemen die je kan krijgen met nieuwe en oude eigenaren. (helaas eigen ervaring, en ben/was helaas niet de enige die hier tegen aan liep).
meteen volgend punt; hoe ga je kenbaar maken dat je herplaatser hebt?

voor alle husjes die het verdienen, hoop ik van harte dat je heel snel weet hoe je het gaat aanpakken.



honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ik weet het dank je voor je punten . maar ik heb nog twee volle jaren om er over na te denken Of het inderdaad haalbaar is voor mij , en hoe of dat ik het moet gaan aanpakken . mijn idee is nu nog heeeeeel globaal . het begon een beetje in me te borrelen .
Misschien zie ik wel kans om ergens een pand te huren dat ik om kan toveren in een speciale kennel ervoor . Ik weet nog niet hoe ik over twee jaar in mijn geld zit. Misschien moet ik langer doorsparen om mijn plan werkelijkheid te maken. Ik wilde nu alleen weten wat andere er van vonden en of ze tips hadden etc etc. Ik heb nog geen plan van aanpak gezien het idee vanmiddag pas begon te borrelen

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Dat ze dit wil doen is een goed idee,de meeste asiel eigenaren zijn allang blij als ze van een hond af zijn er word totaal niet gekeken of en negen van de tien keer komt een husky terug omdat geen JUISTE voorlichting geven.
En na drie keer word het arme beest ingeslapen,dus beter opvangen en de juiste mensen zoeken voor een husky is toch veel beter . "


Dit klopt helaas wel. Ik ging es in het asiel kijken naar een malamute. Ik had heel erg met het dier te doen, maar merkte al snel dat deze hond echt niet bij Nanu (en ons) zou passen. Het was een hond waar je heel heel erg intens mee aan de slag zou moeten gaan, die een heel individuele begeleiding nodig had. Dus ik was op dat moment niet de persoon die hem dat kon bieden. Ik zeg dit eerlijk tegen de persoon vh asiel en zijn reactie was: "Oh, z'n balletjes eraf en dat komt allemaal in orde." Ik dacht dat ik achterover sloeg!
Een paar dagen later was de hond aan iemand meegegeven... Ik heb er nog vaak aan gedacht: als ie nog maar die duizendste luk heeft gehad terecht te komen bij iemand met kennis van zaken!

honden foto van Patricia & de Musketiers

" Dat ze dit wil doen is een goed idee,de meeste asiel eigenaren zijn allang blij als ze van een hond af zijn er word totaal niet gekeken of en negen van de tien keer komt een husky terug omdat geen JUISTE voorlichting geven.
En na drie keer word het arme beest ingeslapen,dus beter opvangen en de juiste mensen zoeken voor een husky is toch veel beter .

Dit klopt helaas wel. Ik ging es in het asiel kijken naar een malamute. Ik had heel erg met het dier te doen, maar merkte al snel dat deze hond echt niet bij Nanu (en ons) zou passen. Het was een hond waar je heel heel erg intens mee aan de slag zou moeten gaan, die een heel individuele begeleiding nodig had. Dus ik was op dat moment niet de persoon die hem dat kon bieden. Ik zeg dit eerlijk tegen de persoon vh asiel en zijn reactie was: "Oh, z'n balletjes eraf en dat komt allemaal in orde." Ik dacht dat ik achterover sloeg!
Een paar dagen later was de hond aan iemand meegegeven... Ik heb er nog vaak aan gedacht: als ie nog maar die duizendste luk heeft gehad terecht te komen bij iemand met kennis van zaken!

"

Zo gaat t helaas met veeel honden! Kijk maar naar mn sky. Die is ook meegegaan met mensen die dr zielig vonden. En er is niks gedaan met haar problemen. Gelukkig is ze bij ons goed gekomen

Dylan (Gast)

Hallo Gwen,

Je idee is prima, maar neem de opmerkingen van "123 en ik be 10" zeker mee, ik wil daar nog aan toevoegen dat het verstandig is (voor iedereen die meer wil dan een leuke hond) wel eers mag/mogen inlezen in dieren psychologie. Iedereen vind en denkt alleen maar over die zielige tijd ervoor. Verlatingsangst straks, allemaal mensen dingen. Die reakties worden door mensen opgewekt en omdat de hond daar "negatief" op reageert word deze er de dupe van want die raakt in de stress. (daadoor hebben we ookwel de gezegde: hij lijkt als twee druppels op zijn baas)

Dieren zijn geen mensen. Mensen soms dieren ;-)

Ik wil ermee zeggen, de hersenen van dieren werken anders dan die van mensen ook al denkt of ziet het baasje dat natuurlijk veelal anders. Sommige zien hun hond als hun kindje. Tja, dat mag. Maar feit bijft dat de hond dat niet is.

Dieren leven in het nu, niet in gisteren. Maar deze materie word wat uitgebreid voor hier...

Succes met nadenken.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

waarom ben je nog niet begonnen?? O-) O-) O-)

vandaag of morgen krijg ik er weer 1 :'(
deze keer voor een stichting, dus heb verder geen omkijken naar herplaatsen en kosten.
(heb ik wel vast laten zetten in een contract, omdat ik niet nog een hond kan onderhouden financieel en deze dame moet ook fyskiek opgelapt worden)

waarom ga je niet net als ik doen?
hondjes die op je pad komen oplappen. dit wordt mijn 3e opvanger tussen #1 en #2 zat een jaar en nu 2 weken, gewoon de deur open houden voor als je nodig bent.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

omdat ik eerst nog moet verhuizen ik heb anders te weinig ruimte. this nu al aan de krappe kant. maar we zijn druk aan het zoeken .

Leo (Gast)

Wie kan mij helpen, ik werk in de hulpverlening, nu ia een klant van mij opgenomen dit vanwege een flinke hersenbloeding. ze is een aantal keren geopereerd en nu bezig met revalideren. het zal zeker nog maanden duren. Het is ook nog even de vraag of ze nog wel naar huis komt. Het probleem is dat mijn klant een Husky thuis heeft zitten, haar dochter laat hem op dit moment wel uit maar kan hem niet goed verzorgen. Met mijn klant en docheter afgesproken om een opvang te gaan zoeken.  Ik weet alleen niet hoe ik dit moet aanpakken, ik ben wel aan het kijken op internet naar mogelijkheden. Is er iemand die mij kan vertellen waar ik een tijdelijke opvang kan vinden Leo

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Hoi Leo,

 

Wellicht is het verstandig een eigen topic aan te maken. Er zijn vast wel mensen die je willen helpen, maar het is voor hen makkelijker te vinden als je een eigen topic hebt. Wellicht dat je hier op het forum zelfs een vrijwilliger vindt.

 

Wellicht dat je wat husky kennels kan bellen/mailen om te kijken of zij een tijdelijke oplossing voor je hebben?

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

Leo ik zag jouw oproep ook al op fb! Je kan het beste op Hp je eigen topic aanmaken :)

sonja van der weegen (Gast)

Hallo lieve mensen, ik heb een hele lieve Husk pub, ze is 4 maanden oud en ze verdient een gezin en ruimte om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Wij hebben zelf al twee honden en te weinig tijd. Alleen mensen die er echt de tijd en ruimte in willen steken reageren graag.

 

Met vriendelijke groeten 

 

Sonja 

0625444856

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Hallo lieve mensen, ik heb een hele lieve Husk pub, ze is 4 maanden oud en ze verdient een gezin en ruimte om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Wij hebben zelf al twee honden en te weinig tijd. Alleen mensen die er echt de tijd en ruimte in willen steken reageren graag.

 

Met vriendelijke groeten 

 

Sonja 

0625444856 "

 


Aller eerst mag je hier geen herplaatsers neerzetten.
Jammer dat de pup van 4 maanden nu al weg moet ivm tijdgebrek :'(
Arme hond nu al getrek en gesleep
:'(

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: kent iemand de LOBO brok?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^