riem of looplijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo Allemaal,

Ik heb een vraagje. Onze Bink is nu alweer 6 maanden, maar ik liep laatst met hem in de buurt en bedacht me eingelijk wat nou beter is om de hond mee uit telaten.
Wij wonen in een bosrijke omgeving en ik laat hem uit met zoeen oprollijn van 5 meter zodat hij best een eindje "vrij" kan lopen. En als we met hem naar de stad gaan of waar het druk is dan hebben we een een korte "normale" hondenriem. 

Maar wat is nu het beste om te nemen bij een grotere hond??

Als hij een beetje vooruit loopt en ik wil dat hij stopt bij de stoep dan hou ik hem wel korter en zeg tegen hem zit en dan gaat hij ook wel zitten tot ik erben en dan gaan we samen over!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "riem of looplijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sandra & Binksandra & Bink

honden foto van sandra & Bink

Ik vergat me aan te melden en dat berichtje hierboven is dus van mij!!! hahaha:-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik denk dat dat helemaal je eigen keus is. Wij hebben een politielijn, die meestal op de langste stand staat (1.80 meter geloof ik). Als ze heel stout was (en de zoveelste drol had gepakt) maakte ik 'm korter, maar dat gebeurd bijna niet meer :-)
Die lijn gebruiken we ook bij cursus of als we inderdaad naar de markt gaan ofzo.

Voor de gewone uitlaatrondjes overdag heb ik de Flexilijn van 7 meter.
Bij het uitlaten in het donker gebruiken we de gewone lijn dan weer (dan wil ik haar niet 7 meter bij me vandaan hebben).

Voor op het veld heb ik een 20 meter lijn, zodat ze zich heerlijk kan uitleven.

Veel mensen vinden de Flexilijn niet fijn, maar aangezien Mellow niet los kan geeft dit haar toch een beetje meer vrijheid.

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

Het hangt helemaal af van jezelf. Het nadeel van een flexilijn vind ik, dat er minder grip op is of het knopje ineens los schiet als hij trekt. Met fietsen gebruik ik deze wel, dan is het gemakkelijk dat als hij ineens moet poepen ik niet gelijk van m'n fiets getrokken word. 

met de normale rondes loop ik met een gewone politieriem. Houd me dichtbij en tijdens de ronden zijn er momenten dat hij even los mag. Een flexiriem gebruik ik bijna nooit meer dan.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Het ligt aan de omgeving. Langs de laan met bomen, of langs brede veldjes zit hij aan de flexi. Ook langs de rivier, tussen de bomenrij die daar staat. Gewoon op de stoep zonder gras of bomen zit hij aan een normale riem. En op die manier heb ik dus altijd twee lijnen bij me, want ik wissel als we bij het gras komen.

honden page profiel sandra & Binksandra & Bink

honden foto van sandra & Bink

Ik loop ook langs bospaden en dan met een lange lijn en als we langs de weg lopen bv een korte! :-)

honden page profiel Bonny en PukBonny en Puk

honden foto van Bonny en Puk

Puk zit altijd aan de korte vaste lijn of is los op plaatsen waar dit kan. Ik vind dit erg fijn werken en Puk weet niet beter. Hij gaat nooit verder dan een paar meter bij me vandaan, meestal blijft hij zelfs gewoon naast me lopen als hij los is.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Het ligt er aan wat je wilt bereiken. Jouw hond is al volwassen maar een pup uitlaten met een rollijn is niet zo handig vind ik persoonlijk. Met een rollijn kunnen ze immers veel verder lopen, en zo'n hond heeft niet bewust door dat hij aan een ander soort riem zit. Hierdoor vererger je soms het trekken aan de riem (want vorige keer kon de hond immers wel verder lopen). 

Maar in jouw geval maakt het weinig uit, gewoon wat jij het fijnst vindt. Ik heb mijn oude hond van 15 aan een rollijn omdat ze doof en slechtziend is, maar zo wel nog wat ruimte krijgt. Mijn border loopt altijd los, of aan een gewone riem.

honden page profiel Seline & de bullenmannen!Seline & de bullenmannen!

honden foto van Seline & de bullenmannen!

Wij hebben hier beide riemen.
Maar gebruik meestal wel de Flexi.
Vanaf het begin aangeleerd dat als we lopen hij naast of achter mij loopt, als ik het zeg dat hij "verder" mag. Super handig!
Nu is het zelfs zo dat als ik hem los klik (dat de lijn lang kan) hij nu doorheeft dat hij verder mag!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "riem of looplijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Broodfok aanpakken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^