Waarom reageert onze bull terrier zo agressief op egels?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel caesarcaesar

honden foto van caesar

Het doden of verwonden van egels is strafbaar in Nederland, als je betrapt word heb je een aardig probleem; het is een economisch delict
Artikel 1a
2°. overtredingen van voorschriften, gesteld bij of krachtens: de Flora- en faunawet , de artikelen 8 , 9 , 11 , 12a, 14, eerste, tweede en derde lid , 15, eerste en tweede lid , 15a , 15b , 17 , 18, eerste lid , 26, derde en vijfde lid , 47, 73, 75e en 79, tweede lid.
Artikel 2
1. De economische delicten, bedoeld in artikel 1, onder 1° en 2° , en artikel 1 a , onder 1° en 2° , zijn misdrijven, voor zover zij opzettelijk zijn begaan; voor zover deze economische delicten geen misdrijven zijn, zijn zij overtredingen.

Artikel 6
1. Hij, die een economisch delict begaat, wordt gestraft:
2°. in geval van een ander misdrijf met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren, taakstraf of geldboete van de vierde categorie;

honden page profiel YessicaYessica

honden foto van Yessica

Door een aantal felle reactie op een hele simpele vraag heb ik besloten om hier definitief weg te gaan.

Een aantal mensen hebben van mij dus al een tijd geen doggies gekregen, omdat ik niet meer op de forum wil komen om vele, vele nare reacties van jullie.

Ceasar.......egel liep midden in de nacht in onze tuin toen wij thuiskwamen van een uitje. Hond loopt huis uit en vindt een egel. Hap....
Reactie van jou is off topic

Lady
Mijn honden lopen ook altijd aangelijnd, behalve thuis.

Ajuu allemaal

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Mijn reactie was niet negatief naar jou bedoelt hoor met dat loslopen, maar gewoon een mededeling dat ik mijn hond niet los kan laten lopen vanwege haar jachtinstinct :-) Vervelend dat je zulke nare reacties hebt gekregen, dat vind ik jammer want ik denk dat je ook niet blij bent met dat je hondje achter egels aangaat..anders had je dit topic natuurlijk ook niet geopend..
Ik zou zeggen blijf gewoon lekker op het forum, probeer de negatieve reacties los te laten (sommige mensen zijn nou eenmaal wat directer dan anderen en sommige mensen reageren hun frustraties gewoon anoniem af op het internet..) en blijf voor alle goede informatie die je hier kan vinden en alle ervaringen en tips die je zelf kan delen!

Anoniem (Gast)

is het gevaarlijk als een hond gestoken wordt door een egel  

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Topic is van 2009.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" is het gevaarlijk als een hond gestoken wordt door een egel

  "


Wil er toch even op reageren, ookal is dit een oud topic..


Ik zou het wondje zeker goed schoon houden maar ik denk niet dat er verder een groot probleem zal zijn.. Zodra je hond tekenen van pijn gaat vertonen of als het wondje gaat ontsteken, even de dierenarts bellen!

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Je hond 'verven'
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^