Wat is een goede probiotica?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Dmv een haar-analyse weet ik nu dat Chels allergisch is voor kip, gevogelte, granen en huisstofmijt.. Omdat ze hier altijd wel een beetje van binnen kan krijgen werd me aangeraden een probiotica te gaan gebruiken.. Officieel had ze het over 2x per jaar een kuurtje, maar ik hoorde van me KVV leverancier dat er ook een flesje is dat ik bij elke maaltijd een paar druppeltjes bij d'r eten doe.. Welke raden jullie aan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is een goede probiotica?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Als je snel 'probiotica' wil geven, raad ik je een kuur met lacteol capsules aan.(raadt de da aan voor honden met een verzwakt gestel, of aan honden die van voeding veranderen.)
Dat is in poedervorm, en kun je uitstrooien over het eten. Een week of twee, iedere dag een capsule, versterkt de darmflora en maakt ze gezond(ook ideaal na een ab kuur). Ook kun je gewoon iedere dag wat karnemelk geven, dat is goed voor het hele gestel en geeft een mooie vacht.

Probiotica vind je in yakult, actimel, yoghurt, karnemelk,... of het zoiets duurs moet zijn uit een speciale fles en of dat beter is, dat weet ik niet (maar betwijfel het wel)

succes

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Van yoghurt die te verkrijgen is in de winkel, is activia de beste, heeft de meeste levende bacteriën, ik heb ooit eens voor een cursus een bacterietelling moeten doen en activia kwam daar het beste uit.

honden page profiel Caitlin & Bijou † Caitlin & Bijou † goedgekeurde fokker

honden foto van Caitlin & Bijou †

Maar je gaat toch geen Yakult of Activia aan een dier geven?

Ikzelf had goede ervaringen bij Bijou met Primeval, dat is poeder die over het eten moet.

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

" Maar je gaat toch geen Yakult of Activia aan een dier geven?

Ikzelf had goede ervaringen bij Bijou met Primeval, dat is poeder die over het eten moet. "


Waarom niet? Die van ons krijgt een paar keer per week yoghurt door zijn KVV... Hij vind het heerlijk en het is goed voor hem... Wat wil je nog meer?

honden page profiel NanaNana

honden foto van Nana

Of gewoon af en toe wat biogarde?! Krijgt mijn hond ook, als haar darmen wat van streek zijn. Goed voor de darmflora!

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

"

Waarom niet? Die van ons krijgt een paar keer per week yoghurt door zijn KVV... Hij vind het heerlijk en het is goed voor hem... Wat wil je nog meer?
"Ik weet niet hoe het met activia zit maar in Yakult zit veel suiker.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het gebruik van probiotica bij een hond met allergiën helemaal niet heel logisch vind.

Voor mensen met een probleem met een immuunsysteem wordt bijv. aangeraden om eerst met een arts te overleggen alvorens probiotica te gebruiken. Ik mag het bijv. niet gebruiken. Een allergie is ook een reactie van het immuunsysteem. Ik weet niet precies hoe het daarmee zit hoor, maar wat ik wel weet is dat probiotica niet in alle gevallen goed is. Helaas wordt daar momenteel nog wel eens aan voorbij gegaan aangezien het nogal een hype is.

De meeste probiotica in flesjes ( drink-)yoghurt  zijn overigens sowieso onzin. Ik geloof dat dat iets te maken had met het onvermogen van de "goede bacteriën" om zich te hechten aan de darmwand. Zoiets was het iig... ':-)

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

In activia zit geen suiker als je de natuur neemt, activia is gewoon yoghurt (met extra veel probiotica) en totaal niet vergelijkbaar met actimel of yakult.

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Wij kregen spuiten probiotica van de dierenarts.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Leila, je bedoelt dat de commerciële spullen nooit kracht genoeg hebben om je darmflora te vervangen; dat klopt.
Er gaat enkel een 'minimaal' ondersteunende werking van uit.

Mijn voorkeur gaat daarom naar Lacteol; een poedervorm(bifidus), die ingeslikt in de capsule, beter op de plaats terechtkomt waar ze moet dienen; de darmen.(hoewel daar ook studies over zijn, dat het dan nog niet flora-vervangend werkt, en maar goed ook;-) een eigen flora hebben we nodig)

Commerciële drankjes hebben die kracht niet, en maar goed ook(eigenlijk), want onze darmen hebben ook een eigen handtekening; die is nodig voor het maken van vitamines en is onze eigen 'flora'.(zie hierboven)

Verzuurde melk (ook probiotisch te noemen) in de vorm van yoghurt, karnemelk of actimel is even duur of goedkoop als het middel van de da.

(nogmaals; mijn da raadde lacteol aan om de darmflora van mijn hond wat op te krikken, omdat ze wat last had met de omschakeling op ander voer)

Geef zeker geen commerciële probiotica met suiker, dat is niet goed voor de tanden.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

@ Saskia: ja dat zal ik wel gelezen hebben idd! Heb me er een tijdje in verdiept, maar daarna maar los gelaten want ik mag toch geen probiotica. Ik vind sowieso dat er teveel gefocussed wordt op de positieve effecten van probiotica terwijl er wel degelijk ook negatieve effecten aan vast zitten.

Voor gezonde mensen kan het niet veel kwaad, maar over de effecten bij ongezonde mensen en dieren is er nog veels te weinig bekend terwijl juist die eerder de tip krijgen om probiotica te gebruiken.

Maar goed, negatieve effecten zullen waarschijnlijk heel zeldzaam zijn maar omdat ik zelf tot de risicogroep behoor en mijn immunoloog mij geadviseerd heeft het zeker niet te gebruiken, roep ik er wel altijd even wat over. Veel mensen denken toch: baat het niet dan schaadt het niet...

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ozjin .

Yakult is er ook in suikervrij hoor.

en wat dacht je van sanofor ? uitstekend voor de darmflora .

zelf geef ik bamse magere kwark appel kaneel, en sanofor, super.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" Yakult is er ook in suikervrij hoor.

en wat dacht je van sanofor ? uitstekend voor de darmflora .

zelf geef ik bamse magere kwark appel kaneel, en sanofor, super. "


Maar in die variant van Yakult zit wel aspartaam geloof ik en dat zou ik zelf ook niet geven eerlijk gezegd.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

of topic; ik kan me in jouw geval (Leila) heel goed voorstellen dat iedere vreemde cultuur uit den boze is.
Jij moet daar heel bedacht op zijn! (lichaamsvreemd is lichaamsvreemd, en dat zijn die lactobacillae als ze uit een flesje komen)(jij hebt gelijk)

on topic; pro biotica hebben in een goed functionerend gestel enkel een ondersteunende werking (in beperkte mate)
Geef daarom geen al te zoete verzuurde melkdrankjes, dan beter zonder de suiker.
Deze ondersteunen, maar zullen nooit de lichaamseigen bacterieflora in de darmen vervangen.
Ze helpen wel in tijden van zwakte, na een ab kuur, of bij wisseling van voer (omgeving)
Ze helpen snel de kwalijke darmgassen te regulariseren(verteren) en zorgen voor een goede constitutie.(bij lacteol is het effect dan nog aantoonbaar, omdat het zo geconcentreerd is)

Laat je niet leiden door commercie, maar zie wat bij jou het beste helpt.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Chels is ook in herstel, ze zat een maand geleden helemaal onder de jeuk en uitslag, een reactie op voedingsallergie.. Nu heeft ze medicijnen en een paardenvlees dieet (moest van de DA), en ik heb zelf bij een andere kliniek een haar-analyse laten doen waar dus uitrolde waar ze allergisch voor is, en met het advies 2x per jaar een probiotica kuur te doen, uiteraard met een duur eigen merk advies, maar omdat toen me KVV leverancier zei dat een flesje Yakult per week (of zo'n soort) net zo goed werkte, wou ik het even aan jullie vragen..

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Kefir is de sterkste en hoogste geconcentreerde probiotica dat er bestaat. Belangrijker nog; het is een plantje wat uit zichzelf groeit, je kan het zelf kweken en is dus een stuk goedkoper ook!

Je hebt gewone Kefir en melk Kefir, nou had ik van de week gelezen dat zuivel de hele probiotica teniet doet, simpelweg het is geen pup meer dus kunnen lactose niet meer verwerken/verteren. (wat zeer logisch is eigelijk)

Je kan Kefir via internet bestellen dat je het zelf op moet kweken, maar je kan ook een stuk plant van iemand anders overnemen. (Lang leve goed bacteriën, het groeit vanzelf haha!)

Als je weer Tammenga gaat halen, vraag even van te voren aan hun hoe of wat. Hun kunnen je wellicht aan Kefir helpen. ;-)

Succes!!

honden page profiel Roos & PipRoos & Pip

honden foto van Roos & Pip

" Dmv een haar-analyse weet ik nu dat Chels allergisch is voor kip, gevogelte, granen en huisstofmijt.. Omdat ze hier altijd wel een beetje van binnen kan krijgen werd me aangeraden een probiotica te gaan gebruiken.. Officieel had ze het over 2x per jaar een kuurtje, maar ik hoorde van me KVV leverancier dat er ook een flesje is dat ik bij elke maaltijd een paar druppeltjes bij d'r eten doe.. Welke raden jullie aan? "


ik
heb geen antwoord op je vraag maar wel een vraagje voor jou haha,
want ik ben bang dat Pip ook ergens allergisch voor is, maar hoe werkt zo'n haar analyse? gewoon bij de DA?
en wat kost dat?

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

"

ik
heb geen antwoord op je vraag maar wel een vraagje voor jou haha,
want ik ben bang dat Pip ook ergens allergisch voor is, maar hoe werkt zo'n haar analyse? gewoon bij de DA?
en wat kost dat?
"


Hier heb je de link! Heb gisteren ook zo'n test aangevraagd voor Mack.

http://www.maasduyn.nl/?honden-(uitleg-en-bestelling-allergietesten),34

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is een goede probiotica?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Fixeren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^