giardia?!?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel inge&ozzyinge&ozzy

honden foto van inge&ozzy

eventjes wat advies gevraagd want ik ben toch nog wat onzeker....
afgelopen zaterdag had ozzy een drol helemaal omhuld met slijm,vlak erna ook een aantal keer echt slijmerig gepoep.
verder had hij nergens last van, at goed, dronk goed. beetje aan de slome kant maarja het was dan ook bijna 30 graden hier dus wou niet meteen in de stress schieten.
zondag en maandag weer een drol helemaal onder slijm/breierig dus begon me toch echt wel een beetje zorgen te maken.( hij poepte niet te veel gewoon 1 of 2x per dag)
dinsdagnacht/morgen maakte hij me wakker, hij moest nodig.
dit keer zat er volgens mij een heel klein beetje bloed bij dus dit was voor mij genoeg reden om naar de dierenarts te gaan.
ik had de ontlasting meegenomen( deze stonk enorm, viel er zowat van op mn rug) maar omdat deze van smorgens half 6 was ( ik had savonds een afspraak met de da) kon er geen goede giardiatest verricht worden?
volgens dierenarts kon het giardia zijn maar ook goed iets anders... iets verkeerds gegeten... virussen die met dit weer in omloop zijn.
heb een panacur meegekregen en iets om de darmflora tot rust te brengen.
mocht er binnen 2 a 3 dagen geen normale ontlasting zijn moest ik terug komen en 3 dagen alleen licht verteerbaar voedsel(kip en rijst)
donderdag had hij hiep hiep hoera een normaal drolletje.
vrijdagmorgen een normaal drolletje smiddags weer een breierige drol.
vanmorgen weer een normale drol en vanmiddag weer een hele slijmerige..
dus ik begin weer een beetje in de stress te schieten.
kan dit dan toch nog giardia zijn?( aankomende dinsdag krijgt hij weer 3 dagen n tabletje)
of kan er toch iets heel anders aan de hand zijn?
hij is verder heel normaal eet goed drinkt goed lekker spelen..
alvast bedankt ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "giardia?!?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MaxineMaxine

honden foto van Maxine

mijn franse heeft ook giardia gehad en had ook slijm en bloed bij haar ontlasting. Het kan giardia zijn, maar ik zou het zeker nog eens laten testen. Wij hebben toen ook panacur moeten geven volgens een strikt schema. Nu is ze er wel gelukkig van verlost!

Veel succes en ik hoop dat het snel betert!

honden page profiel inge&ozzyinge&ozzy

honden foto van inge&ozzy

thnx voor je antwoord!
had jou hondje na de eerste 3 dagen panacur nog slijm? of was dit pas echt over toen de kuur helemaal afgemaakt was?

honden page profiel MaxineMaxine

honden foto van Maxine

" thnx voor je antwoord!
had jou hondje na de eerste 3 dagen panacur nog slijm? of was dit pas echt over toen de kuur helemaal afgemaakt was? "


Na 3 of 4 dagen zou je toch verandering moeten zien in de ontlasting. Bij Mira was het rond 4à5 dagen dat haar ontlasting terug normaal was. Sindsdien heeft ze er geen last meer van gehad.

honden page profiel MaxineMaxine 3 doggies

honden foto van Maxine

Giardia is iets hardnekkigs en de eitjes van de parasiet kunnen in de haren van je hondje blijven plakken waardoor hij zichzelf terug besmet. Ook de lakens en je huis kunnen eitjes van de parasiet bevatten dus het is heel belangrijk dat je je hondje goed wast, de lakens of kussens waar ze opligt regelmatig uitwast, het speelgoed koken en alles heel goed ontsmetten. Want die vieze parasiet kan zo weer terug komen. Ook de ontlasting meteen opruimen na de behoefte is gedaan.

honden page profiel inge&ozzyinge&ozzy

honden foto van inge&ozzy

volgens mij moet ik nog n hoop leren dan als het echt giardia is ;-) dankje voor de tips... ik wist dat het een hardnekkige parasiet is maar dacht dat de cyste buiten de hond niet lang overleven? heb hem wel even zijn kontje en pootjes gewassen( helemaal wassen leek mij niet nodig? ;-) )

honden page profiel MaxineMaxine

honden foto van Maxine

" volgens mij moet ik nog n hoop leren dan als het echt giardia is ;-) dankje voor de tips... ik wist dat het een hardnekkige parasiet is maar dacht dat de cyste buiten de hond niet lang overleven? heb hem wel even zijn kontje en pootjes gewassen( helemaal wassen leek mij niet nodig? ;-) ) "


Ik wist hier ook niet veel van, maar toen Mira het had, ben ik hier veel informatie over beginnen op te zoeken. De eitjes overleven inderdaad niet lang, maar wel lang genoeg om terug een besmetting te veroorzaken. Zeker met dit warme weer kunnen ze langer overleven. Wij hebben Mira een paar keer gewassen tijdens de kuur met een speciaal product om de eitjes te doden. Het is wel degelijk belangrijk om je hondje te wassen tijdens de behandeling en ook 1x na de behandeling gestopt is. Dit is enkel om een 2de besmetting te voorkomen :-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

De volwassen parasiet redt het niet lang buiten de hond. De oöcysten langer, afhankelijk van de omstandigheden. Giardia survival 5.1.2

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Onze da zei dat ze van 3 dagen ontlasting moesten hebben, want dat deze parasiet niet bij elke ontlasting meekomt. Nadat wij Bully op vlees hebben gezet, was de diaree meteen over!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "giardia?!?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Vakantie met puppy Moos
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^