Wij worden toch ook niet zomaar ingeslapen?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Er is iets waar ik mee zit...

Er worden zoveel honden ingeslapen, maar waarom? Sommige zijn ziek, anderen zijn volgens de baasjes te agressief...
Maar wij,enden, zijn toch ook soms heel erg ziek, en wij zijn toch ook eens erg boos? Maar wij worden niet ingeslapen, nee, wij worden geholpen.

Waarom worden honden en andere dieren ingeslapen terwijl ze ziek zijn?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wij worden toch ook niet zomaar ingeslapen?! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Er is een verschil tussen ziek zijn en zodanig ziek dat er niets meer aan te doen valt. Dan kiest men er vaak voor het dier niet verder te laten lijden en voor inslapen te kiezen.

Voor mensen bestaat zoiets ook, namelijk euthanasie. Als de toekomst uitzichtloos is en iemand alleen maar kan lijden, kan hiervoor gekozen worden.

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

was het maar zo dat als je ernstig ziek bent en je niet meer te redden bent ingeslapen zou kunnen worden.
ja euthanasie is er wel.. maar als puntje bij paaltje komt kiest de familie er toch vaak voor om te wachten tot iemand vanzelf doodgaat.......
Nee ik denk dat het voor dieren een stuk beter geregeld is...

Maar als het om agressie gaat vind ik het een ander verhaal..
Helaas zijn er maar weinig mensen die zich willen inzetten voor een agressieve hond......

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau 3 doggies

honden foto van Sophie & Beau

Honden kunnen helemaal niet zeggen of ze té ziek zijn of niet, dat moeten wij baasjes voor hen beslissen. Net zoals er mensen zijn die te veel pijn of last van hun ziekte hebben en euthanasie willen plegen, zo zijn er ook honden die gewoon op zijn.

Ik heb het zelf meegemaakt en hoe moeilijk ook, soms is het beter om iemand te laten gaan dan ze te dwingen bij jou te blijven. Welzijn gaat nu eenmaal voor egoïsme :-) 

Over agressie kan ik niet veel zeggen.. volgens mij treft de hond hier meestal niet veel schuld, eerder de opvoeding, provocatie ed.

honden page profiel ~~ 3 doggies

honden foto van ~

Ik snap wat je bedoelt,maar he verveelde bij een hond is ,dat hij niet precies kan vertellen hoe hij zich voelt en hoeveel pijn hij heeft en voor mensen bestaat dit ook ,als ze bijvoorbeeld nooit meer kunnen genezen van een ziekte en erg echt erg ziek van zijn.

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu 3 doggies

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Begrijp je wel, maar als je beestje heel erg ziek is, kan je soms niet anders, al is het nog zo erg, je doet het dan uit liefde voor de dier!

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

honden foto van Chantal » Jessy «

Mijn vorige hond is ingeslapen na een hersenbloeding, rechter kant was verlamt en ze kon niet meer staan. 
Had ik haar dan moeten laten leven?  
Omdat wij mensen dan maar in een rolstoel gezet worden en het daar mee moeten doen?
Sorry maar dat vind ik geen vergelijking.
Daarbij was ze 15,5 en je zag duidelijk dat de levenslust uit haar ogen verdwenen was, dat zegt voor mij dan genoeg.

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

ik begrijp wat je bedoelt , maar als echt liefhebbend baasje wéét je wanneer het tijd is , helaas nemen sommige te makkelijk die beslissing ,maar ik denk dat in 99 % van de gevallen terecht is ,
ik wou dat mijn mams mocht gaan :'( ze wil niet meer, maar er is geen arts die mee wil werken :'(

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Als een hond fysiek erg ziek is kan dit soms gedaan worden omdat het beter is voor de hond, ook wordt het wel gedaan om financiele redenen(vaak ook doordat de kans op beter worden maar heel klein is)

Als een hond agressief is ben ik het er ook niet zomaar mee eens, er wordt namelijk te gemakkelijk vanuit gegaan dat iemand, die de conclusie trekt voor inslapen, genoeg verstand heeft van een hond. Persoonlijk geloof ik hier niet zo in, honden die medisch gezond zijn, zijn eigenlijk altijd wel weer te rehabiliteren.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Dat horen wij te doen voor onze dieren...het is het moeilijkste wat erbij hoort, en toch hoort het zo...
Jij vraagt waarom...omdat het niet eerlijk is een dier te belasten met onze wens om nog door te leven omdat wij dat zo fijn vinden; een dier redeneert zo niet (in de natuur worden zwakken of zieken gedood)
(besef van tijd is er niet; dag en nachtritme zijn systemen, geen kijken op de klok of aftellen naar oud en nieuw)(dit hebben alleen mensen)
Euthanasie bij mensen is, doordat mensen empathische wezens zijn, een heel moeilijk gegeven. Zeggen wanneer iemand terminaal is, en dan de stekker eruit trekken...gaat tegen onze natuur in; het leven is een geschenk, dat hebben we gekregen en we moeten er zuinig op zijn.Zelfs als de wilsbeschikking vraagt om het einde te regelen, dan zijn mensen(dokters) nog niet geneigd daaraan gehoor te geven...
 (Normaal gezien hebben wij een systeem dat de zwakkeren beschermt en voor ze zorgt).

Een dier inslapen omdat het agressief is, of om de een of ander 'reden' niet aan onze wensen voldoet, is een menselijk falen en heeft niets met 'uit het lijden verlossen' te maken.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 3 doggies

honden foto van Merp & Miep

Als jou hond erg ziek is en waarschijnlijk nooit meer beter wordt, waarom zou je hem dan inleven willen laten? Hij/zij heeft waarschijnlijk toch alleen maar pijn. Ik zou dat zelf nogal egoïstisch vinden. Mensen kiezen er meestal (hopelijk!) voor om hun hond in te laten slapen als hij/zij ernstig ziek is en toch niet beter wordt.

Denk dat agressieve honden in laten slapen toch wat Amerikaanser is, heb er nog nooit over gehoord in Nederland. Mensen denken dan ook weer te makkelijk, waarschijnlijk geen tijd genomen voor een goede opvoeding en hebben geen zin om hun hond opnieuw op te voeden. Wat is dan de makkelijkste optie? Asiel of inslapen.

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra 3 doggies

honden foto van Yvonne en cyra

Er zijn toch ook zat mensen die er zelf voor kiezen om er zelf tussenuit te stappen euthanasie???



Ik vindt als een hond pijn heeft die ondraaglijk is je kent zelf je hond het beste.

Moet je je hond dan laten leven voor je zelf?????????

Moeilijk,maar dan zal ik de keus moeten maken en begrijp me niet verkeerd ik hou zielsveel van cyra maar zal dan zeker die keus maken het moet nog wel een leven voor cyra zijn,en niet omdat ik perse haar bij me wil houden,dat ik haar ik leven hou.......

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wij worden toch ook niet zomaar ingeslapen?! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^