Mijn Kruising Amerikaanse Stafford met ????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CarinaCarina

Hallo,

Sinds2 maanden ben ik de gelukkige eigenaresse van een Amerkaanse Stafford van nu 7 maanden. Ik heb haar gekocht als Amerkaanse Stafford maar had gelijk al het idee dat er meer in zit. Wellicht iets van herder o.i.d.

De hond had voor ze bij mij kwam nog nooit los gelopen en was ook niet zindelijk. Gelukkig kan ik nu zeggen dat ze opgroeit als een super sociale hond naar mens en dier (gaat mee naar de paarden en heb nog 2 katten en een Bullmastiff pup van 7 mnd)

Ik moet zeggen dat ze qua karakter wel een echt terrier is en ze is een jager. Buiten gaat ze achter de konijnen, katten en kippen aan. In huis doet ze de katten gelukkig niets. Ze ligt ook (met de poten naar achteren) als een echte stafford

Ze is in huis waaks en gereserveerd naar vreemden, ze kijkt eerst de kat uit de boom en laat zich ook niet zomaar aaien door vreemden. (wat weer helemaal niet stafford eigen is) Verder is ze ietwat eenkennig en super aanhankelijk naar de baas en mensen die ze kent.

Buiten is ze samen met de Bullmastiff erg sociaal naar andere honden en als er een hond is die niets van haar wil weten of naar haar blaft / gromt maakt ze gelijk rechtsomkeer. Als ik met haar alleen loop en ik kom andere honden tegen dan is ze eerst heel onderdanig en wat onzeker. (staart laag en laag bij de grond) maar na 5minuten komt ze helemaal los en dan is het vooral spelen. Met de bull samen wil ze nog wel eens een beetje "pesterig" doen naar kleine onderdanige honden. Dit uit zich dan in blaffen en rondjes er om heen rennen. Als ik dan 1 van de honden vast doe aan de riem, maakt niet uit welke, dan is het over.

Ik hoop dat iemand hier een idee heeft wat voor een mix mijn lieve stuiterbal kan zijn. Voor een stafford staat ze te hoog op haar poten en is ze te smal. Hieronder de foto's

5 maanden6 mnd

Zelf zit ik te denken aan een Stafford met Mechelse Herder als ik naar haar uiterlijk en karakter kijk. Ik ben erg benieuwd wat de mening van anderen is.

Groetjes,

Carina

honden page profiel tysontyson

honden foto van tyson

als het een mix was geweest met een herder zou haar vacht wat stugger zijn maar kwa hoofd vooral zeikant heeft ze verdomd veel weg van een mechel ook de houding 1 ding is zeker het is geen volle staf

honden page profiel CarinaCarina

Ze is trouwens van 23-10-2011 en komt uit de buurt van Arnhem, wie weet kent iemand broertjes of zusjes?

honden page profiel ~~

honden foto van ~
een stafford x jack russel lijkt wel een beetje,maar een kruising kan ook net zo goed 4 verschillende rassen zijn

Dennis79 (Gast)

Hoi M&R Wat lijkt de hond op je foto erg veel op onze net geadopteerde Paco van 4.
Is ook een kruising stafford maar onduidelijk met welk ander ras.

Groetjes Dennis

honden page profiel tysontyson

honden foto van tyson

"


een stafford x jack russel lijkt wel een beetje,maar een kruising kan ook net zo goed 4 verschillende rassen zijn
"


een kruising met alleen jack russel daar staat ze te hoog op der poten voor

honden page profiel CarinaCarina

"


een stafford x jack russel lijkt wel een beetje,maar een kruising kan ook net zo goed 4 verschillende rassen zijn
"Oei dat hoop ik toch niet ;-) Ik denk zelf ook heel sterk aan een mechelaar hoor, ze heeft ook op haar schouders van die typische lichte streepjes..... Bestaat er eigenlijk geen mogelijkheid om met een DNA test te bepalen wat voor rs erin zit? of zou dat heel erg duur zijn?

honden page profiel tysontyson

honden foto van tyson

"


Oei dat hoop ik toch niet ;-) Ik denk zelf ook heel sterk aan een mechelaar hoor, ze heeft ook op haar schouders van die typische lichte streepjes..... Bestaat er eigenlijk geen mogelijkheid om met een DNA test te bepalen wat voor rs erin zit? of zou dat heel erg duur zijn? "


ja echt he vooral de houding en de kleur van de vacht en vooral ook de masker op haar gezicht en dat jagen is en zoeken is ook weer een eigenschap van een mechelse

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

De snuit en het hoofd hebben inderdaad niet die karakteristieke Stafford trekken. Een herder variant zou kunnen, maar nog wel veel meer rassen. Omdat het verder in het lichaam wel enorm Stafford-achtig is, is het vrij moeilijk zo te bepalen.

honden page profiel CarinaCarina

" De snuit en het hoofd hebben inderdaad niet die karakteristieke Stafford trekken. Een herder variant zou kunnen, maar nog wel veel meer rassen. Omdat het verder in het lichaam wel enorm Stafford-achtig is, is het vrij moeilijk zo te bepalen. "Jeetje Frank wat lijken die van ons op elkaar zeg! Je ziet wel duidelijk verschil qua breedte. Die van jou is een volle Stafford neem ik aan? je ziet ze niet zoveel in deze kleur....

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

ik denk ook aan mechelaar :-) aangezien ie hoog op de poten staat :-) ! hoe is het karakter tot nu toe ?

honden page profiel T&dogsT&dogs

honden foto van T&dogs

ze lijkt heel erg op een hond bij mij op de cursus , dat is gewoon een amrikaanse stafford.

zou eigenlijk geen idee hebben wat er nog meer in zit ...

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Er zit inderdaad héél wat staffie in maar of ze 100% raszuiver is, kan je enkel weten als ze n stamboom heeft...
Maar de X mechelaar kan inderdaad...
Vind het in ieder geval wel een mooitje :-D

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

"


Jeetje Frank wat lijken die van ons op elkaar zeg! Je ziet wel duidelijk verschil qua breedte. Die van jou is een volle Stafford neem ik aan? je ziet ze niet zoveel in deze kleur....
"


Misia is inderdaad een zuivere Stafford, maar voor een Stafford wel vrij rank. Haar moeder was ook zo rank gebouwd terwijl haar vader echt een heel masief gebouwde hond is.

Ook geen idee war die kleur vandaan komt. Vader en moeder waren gestroomd, net als 3 van de pups uit het nest, plus nog eentje die lever kleurig was. Zegt, zeker bij Staffords, vrij weinig.

honden page profiel --

honden foto van -

ik moet ook wel een beetje aan een herder denken...

pfffoe... iedergeval echt een prachthond, super mooi!!!!!!!!!!

honden page profiel CarinaCarina

Bedankt voor de complimenten, ik ben ook echt heel erg blij met haar....Ik heb zojuist een advertentie op marktplaats gezet met een oproep voor de fokker. Ben zo benieuwd wat de ouders zijn, niet geschoten is altijd mis :-D

honden page profiel T&dogsT&dogs

honden foto van T&dogs

wel een superleuk beestje trouwens ;-)

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik zie ook wel iets in de houding van een Herder !! Maar wat ze ook is, ze is gewoon een hond om trots op te zijn !! Erg mooi !! Jouw Bullmastiff ook trouwens !!!

honden page profiel marijkemarijke

honden foto van marijke

mijn oudste is een kruising van stafford en mechelse herder...
mijn jongste is een volle amstaf.
kan je eens vergelijken hé

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Herkenbaar hihi.. Ik kan alleen ff geen foto's plaatsen want zit op me tel..

Ik heb Chels ook op "Amerikaanse Stafford" gekocht, maar er zit volgens mij ook Amerikaanse Bulldog tussen.. Het is maar net hoe ze kijkt.. Als ze ontspannen is heb ze echt veel rimpels voor een Stafford, maar als ze hijgt en d'r oren naar achter heb en die grote bek open zie je het wèl weer.. Ze heeft grote voorpoten, weer niet Stafford-eigen.. En als ze aanslaat naar iets of iemand heeft ze een hoop praatjes maar op een veilige afstand, ik heb me laten vertellen dat dit weer Bulldog-eigen is..

Maar ja ik weet het niet.. De mensen waar ik 'r vandaan heb reageren niet op me mailtjes en waren ook geen hondenmensen.. Ze hadden Chels van vrienden die een nest hadden, maar ze hadden er totaal geen verstand van.. Chels had nieteens al d'r entingen gehad en het matje waar ze op lag was een spons van urine, Chels stonk gigantisch en zat onder de irritatie bultjes.. Blij dat ze nu in goede handen is bij me..

Anyway moet je maar ff in me foto album kijken als je wil.. Die van jou lijkt inderdaad wel iets heel anders.. Denk dat je het nooit echt ken onderzoeken.. In het begin was ik ook nieuwsgierig, maar hoe dan ook, ik ben dolgelukkig met 'r.. Tegenwoordig ben je veel beter af met een kruising qua gezondheid..:-)

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Wat een schatje!
Ze lijkt op chika van mij, ik heb haar ook gekocht als amerikaanse stafford, maar zij is ook erg slank.
Ondanks dat ze slank is, herken je er toch echt wel de stafford in.
Ik vind de foto van frank zn hond Misia geweldig in het water! daar lijkt ze echt één op één op chika!

Ik vind de oren op foto 2 echt herderachtig, maar op andere foto´s weer niet...

Het verhaal doet mij erg denken aan chika... ook gekregen met 5,5 maanden, niet zindelijk, kwam niet buiten...
Super om te horen dat ze het zo goed doet!

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Vergis je niet hoor, niet alle Staffords zijn enorm breed. Ze moeten de indruk van kracht wekken, maar er zijn ook echt wel lijnen die wat atletischer zijn gebouwd.

Misia heeft een onvervalste boerderijhond achtergrond, en mijn ervaring met Staffords (voor zover die rijkt wat zo veel evenementen ga ik nu ook niet naar toe) zijn de honden uit werklijnen wat slanker dan de honden uit de "show" lijnen. Dat klinkt was denigrerend misschien maar het gaat me even om het verschil aan te geven.

Het aardige van Staffords is dat ze qua uiterlijk vrij veel kanten op kunnen binnen de standaard. Kleur, afmeting, bouw, allemaal relatief vrij binnen de standaard. Het is met name de kom waaraan je het heel goed kan zien of je een Staffie hebt of niet, want die karakteristieke driehoekige kop met enorme aanzet van de kaken is echt HET kenmerk dat ze delen.

Leuk trouwens hoeveel blondjes we hier hebben ;-)

honden page profiel an chi en choan chi en cho

honden foto van an chi en cho

Ze is ook nog maar 7 maandjes :-D .
En ik vind haar echt wel een staff hoor. De mijne was ook zo'n iel ding (t is nu net een dikke bulldog hahahaha)Pas toen hij zo'n 1,5 jaar was begon hij vorm te krijgen.
hier was hij 6mnd


En ik heb vaak staffies x mechel gezien en die zijn zo anders. qua vacht of bouw.

Ben t verder wel eens met Frank eigenlijk. ;-)

honden page profiel an chi en choan chi en cho

honden foto van an chi en cho

(ff off-topic)En... op mijn foto bij moob ook weer een blonde doos hahaha.
(zij was een pitbulletje) mijn schatje met der hartje in der nekkie ;-)

honden page profiel gerdagerda

honden foto van gerda

hallo ik heb een kruisig amerikaanse stafford met huski,die staan ook op hohe poten maar lara heeft wel degelijk het masker van een huski en is ook heel fijn gebouwt,mss zit er ook zoiets in of mss idd iets herdersachtig

doglover (Gast)

mijn vriendin heef ook een mechel en ze lijkt er wel op kwa houding maar ze heeft geen stugge vacht dus ik zat mischien te denken aan een kruising uit 3 honden rassen

vera (Gast)

Amerikaanse stafford bullmastif die staan hoog op de poten

honden page profiel Dyna Dyna

" Hallo,

Sinds2 maanden ben ik de gelukkige eigenaresse van een Amerkaanse Stafford van nu 7 maanden. Ik heb haar gekocht als Amerkaanse Stafford maar had gelijk al het idee dat er meer in zit. Wellicht iets van herder o.i.d.

De hond had voor ze bij mij kwam nog nooit los gelopen en was ook niet zindelijk. Gelukkig kan ik nu zeggen dat ze opgroeit als een super sociale hond naar mens en dier (gaat mee naar de paarden en heb nog 2 katten en een Bullmastiff pup van 7 mnd)

Ik moet zeggen dat ze qua karakter wel een echt terrier is en ze is een jager. Buiten gaat ze achter de konijnen, katten en kippen aan. In huis doet ze de katten gelukkig niets. Ze ligt ook (met de poten naar achteren) als een echte stafford

Ze is in huis waaks en gereserveerd naar vreemden, ze kijkt eerst de kat uit de boom en laat zich ook niet zomaar aaien door vreemden. (wat weer helemaal niet stafford eigen is) Verder is ze ietwat eenkennig en super aanhankelijk naar de baas en mensen die ze kent.

Buiten is ze samen met de Bullmastiff erg sociaal naar andere honden en als er een hond is die niets van haar wil weten of naar haar blaft / gromt maakt ze gelijk rechtsomkeer. Als ik met haar alleen loop en ik kom andere honden tegen dan is ze eerst heel onderdanig en wat onzeker. (staart laag en laag bij de grond) maar na 5minuten komt ze helemaal los en dan is het vooral spelen. Met de bull samen wil ze nog wel eens een beetje "pesterig" doen naar kleine onderdanige honden. Dit uit zich dan in blaffen en rondjes er om heen rennen. Als ik dan 1 van de honden vast doe aan de riem, maakt niet uit welke, dan is het over.

Ik hoop dat iemand hier een idee heeft wat voor een mix mijn lieve stuiterbal kan zijn. Voor een stafford staat ze te hoog op haar poten en is ze te smal. Hieronder de foto's

5 maanden6 mnd

Zelf zit ik te denken aan een Stafford met Mechelse Herder als ik naar haar uiterlijk en karakter kijk. Ik ben erg benieuwd wat de mening van anderen is.

Groetjes,

Carina "

 

honden page profiel Dyna Dyna

Ons meisje lijkt enorm op die van jullie.. zijn jullie er ondertussen achter gekomen wat kruising zij is ?? 

Grtn Heidi Schoffelen 

honden page profiel Dyna Dyna

" Ons meisje lijkt enorm op die van jullie.. zijn jullie er ondertussen achter gekomen wat kruising zij is ?? 
Grtn Heidi Schoffelen  "

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Puggle
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^