Epilepsie of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nina KettingNina Ketting

honden foto van Nina Ketting

Ik moet toch even het verhaal over Bibi (6,5 jaar) kwijt na veel gelezen te hebben over toevallen, hondenepilepsie ed. Gisteren heeft ze weer een soort van toeval (4e keer in 2 jaar tijd) gehad. Het begon met heel raar lopen met stijve poten. Toen ik haar optilde was ze in eerste instantie helemaal verstijfd met haar voorpootjes recht omhoog, begon vervolgens verschrikkelijk te shaken maar werd binnen enkele minuten gelukkig wel rustiger.
Als ik lees over hoe aanvallen bij hondenepilepsie er uitzien, heeft Bibi dat in ieder geval niet, maar ja, wat dan wel? Ik houd sinds de voorlaatste keer (maart '12) een dagboekje bij over de aanvallen om te kijken of het erger gaat worden in de loop der tijd. Natuurlijk ben ik bij de DA geweest, bloed laten onderzoeken (niks aan de hand), die concludeerde dat het a) een tumor is of b) secundaire epilepsie. Alleen dat laatste geloof ik niet zo, aangezien de symptomen toch heel anders lijken dan beschreven wordt. De eerste keer viel ze echt om omdat ze niet meer op haar achterpoten kon staan, krabbelde heel raar om toch te proberen te lopen en was behoorlijk van de wereld. De 2e keer lag ze op haar rug te slapen naast me op de bank, toen ze opeens met wijdopen ogen, helemaal verstijfde. De 3e keer verstijfde ze toen ze aan het lopen was en begon dus weer heel raar krabbelend, omvallend, te lopen.
Alhoewel ik gelukkig niet meer zo schrik als de eerste keer (waardoor ik gelukkig veel beter in staat ben om haar te kalmeren), maak ik me natuurlijk grote zorgen. Eigenlijk weet ik mij geen raad. Aan de ene kant denk ik er over om een MRI-scan te laten maken maar vraag me af wat me dat oplevert. Want wat nou als ze inderdaad een tumor heeft? Dat wil ik eigenlijk helemaal niet weten. Pfffff..... moest het even kwijt....
:'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Epilepsie of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel WendyWendy 2 doggies

honden foto van Wendy

Het si inderdaad een beetje dubbel. Ga je uitgebreide diagnostiek laten doen wanneer er niets aan de prognose of de behandeling gaat veranderen ongeacht de uitslag?
Ik zou eerder een consult bij een specialist overwegen om duidelijkheid te krijgen over het een en ander, mijn persoonlijke voorkeur gaat daarbij uit naar Paul Mandigers.
De verschijnselen van epilepsie varieren enorm van haast onopgemerkte absences tot de "klassieke" status epilepticus met schuimbekken, spierspasmes en verlies van controle over sluitspieren.
http://www.doggy.net/arts-info/epilepsie.pdf

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Epileptie uit zich in vele verschillende manieren, het is een kortsluiting in de hersenen, het ligt maar het aan waar in de hersenen hoe de hond dit uit.

Kaily kreeg epileptie van inentingen en hartkloppingen van vlooienmiddel, kijk daar ook eens naar in je dagboek. De reactie tijd kon een uur zijn maar ook een week of 2 weken..

honden page profiel Nina KettingNina Ketting

honden foto van Nina Ketting

@Wendy,
Dank voor de tip, is het overwegen zeker waard als het (nog) vaker voor gaat komen zonder aanwijsbare reden.

@Gerdine, nu jij dit zegt gaat er wel een lampje aan!! Inderdaad had ze volgens mij net een paar weken eerder haar vaccinaties gehad bij de eerste aanval dit jaar en 2 weken geleden heb ik een vlooienmiddel in haar nek gedaan. Ik ga dit soort zaken dus ook zeker in haar dagboek opnemen.

Allebei heel erg bedankt voor jullie reactie, daar kan ik wat mee :-) ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Epilepsie of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Julius K9 Tuigje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^