Hoe lang kan een hond alleen zijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Ik heb niet alles gelezen.
Ik vind elke dag 6/7 uur veel te lang.
Daarbij moet je geluk hebben dat het een hondje is wat niet blaft als je er niet bent,of de boel sloopt. Of zit het dan de uren in een bench!!
Je zal moeten blijven werken ,je bent alleen. Hoelang houd een hond dat vol,voordat hij heel erg eenzaam wordt.....


Daarom wil ik misschien een hond nemen, zodat ik niet alleen ben als ik thuis kom.

Jij wil s avonds niet alleen zijn ,maar je hondje mag de hele dag bijna op jou wachten....Een hond slaapt wel veel,maar hier gaat ze 5 x per dag er uit.

Als wij weg geweest zijn,kunnen we bij de keuken zien dat ze bij de voordeur ligt en op alles wat voorbij komt kijkt of wij het zijn. Tikken we op het raam is ze door het dolle heen en zo blij dat we er weer zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang kan een hond alleen zijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy 3 doggies

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Ik heb 2 honden. Toen ik er nog 1 had waren er tijden dat ik 32 uur per week werkte. Mijn hondje ging daar prima mee om. Ik ben minder gaan werken om mijn zoon voldoende te ondersteunen en heb er een half jaar geleden een 2e hond bij genomen. Dit gaat ook heel prima. Ik merk aan mijn 1e hond geen verschil in gedrag wat betreft het alleen zijn. Is dus niet aanhankelijker of minder of meer ongewenst gedrag tijdens het alleen zijn.
Ik werk nu 2 dagen lang (9 uur, waarbij mijn zoon eerder thuis is, dus max 7 uur alleen thuis) en 2 dagen kort (4,5 uur) 15 min. reistijd. Ik merk ook dat ik geregelt een extra dag thuis ben vanwege feestdagen, overuren opnemen ( die ik met vergaderen maak als mijn zoon thuis is) of eerder naar huis kan. Ik weet niet welk werk je doet en of er bij jou ook zulke wiselingen kunnen zijn.

6 tot 7 uur per dag alleen is best veel. Maar komt bij ons dus ook voor. Daarnaast zou ik echt goed bekijken wat je verder nog van huis bent buiten je werk om. dat kan snel op lopen tot ook weer een aantal uur per week.

je kunt je ook afvragen of je het wandelen voor je naar je werk gaat en het wandelen als jij zelf moe thuis komt kunt blijven volhouden. Bij mooi weer maar ook bij regen storm en onweer. Je hond zal er toch uit moeten. En je hebt niemand om ff op terug te vallen als je dat echt ff nodig hebt.

Ik vind dat je je opties heel serieus overweegt en afweegt. dat je de hond van je ouders eerst in huis neemt om te zien of het allemaal is zoals je je voorstelt vind ik echt een TOP idee. en dat je overweegt een herplaatser te nemen ipv een pup vind ik ook heel goed van je.

Succes!

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Jij hebt je hond dus voor gezelschap, een maatje. Wat jij beschrijft komt ongeveer overeen met de redenen voor mij om een hond te hebben. Ik benoem het alleen iets minder uitgebreid. "


Ik zie het nog altijd anders. Waarom ben je eenzaam als je alleen bent ? Waarom moet een hond jouw eenzaamheid oplossen ? Eenzaamheid heeft vaak helemaal niets met je omgeving te maken. Mensen met een groot gezin kunnen zich eenzamer voelen dan mensen die alleen wonen. Ik heb bij tijd en wijlen ook wel vlagen van eenzaamheid en ben daarmee denk ik niet de enige. Dat had ik zonder hond maar ook met hond.

Jij wilt een hond voor gezelschap, een maatje. Jouw hond wil ook graag gezelschap en een maatje. Je hond moet daar dagelijks uren op wachten, jij wilt het altijd tot je beschikking hebben.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

I vind elke dag 6/7 uur wachten ook veel te veel en niet eerlijk tegenover een hond. Wat moet een hond zo lang zonder gezelschap doen behalve wachten op jou.

Wat als er iets gebeurd waardoor ze angstig wordt, een knal, een hard geluid, en niemand om haar even te sussen. Misschien gaat ze uit frustratie dan wel ongewenst gedrag vertonen, slopen, of blaffen bijvoorbeeld en zich doodongelukkig voelen zo alleen thuis. Wat ga je dan doen?

Is het geen idee om na je werk en in het weekend in een asiel te gaan helpen?

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Helaas wordt een hond vaak het dupe van zijn eigen flexibiliteit en aanpassingsvermogen, men gaat dan uit van hoe lang kan....
Hierdoor gaat het echter ook vaak mis! ten koste van de hond.

Het is niet hoe lang kan een hond alleen zijn, maar hoe lang mag een hond alleen zijn.
Een hond heeft een vergelijkbare sociale structuur als een mens. Hoe lang zou je een kind alleen laten?

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Ik ben het met de meerderheid eens! ;-)

Een hond is een sociaal dier met sociale behoeften.
Net als dat jij gezelschap wilt van een hond heeft een hond dit ook nodig op eigen momenten, het is geven en nemen en niet alleen nemen!
Een hond heb je niet alleen voor die paar vrije uurtjes in de week, het hoort een deel van het gezin te zijn, een groot deel van je leven!!
Als er besloten wordt een hond in huis te halen en is een redelijk vol schema, wil niet pertinent zeggen dat het niet kan, het dagelijks ritme moet dan worden aangepast, smorgens eerder opstaan voor een goede wandeling, bij thuiskomst gelijk met de hond uit voor een grote wandling, hond eten geven, daarna je eigen eten maken, s avonds bezig zijn met de hond en een laatste wandeling, ook je eigen sociale leven wordt iets minder omdat er geen tijd en ruimte is om wekelijks uit te gaan, drankjes te doen met vriendinnen, shoppen, weekendjes weg e.d.

En ik zal nooit zeggen dat mensen met een baan geen hond kunnen hebben, dat is nl onzin, iedereen moet tegewoordig werken om alles te kunnen betalen!
Maar in de meeste gevallen wordt er dan oppas geregeld voor de hond of er komt iemand langs die de hond kan uitlaten en aandacht kan geven!
:-)

honden page profiel paulienpaulien

honden foto van paulien

"
Wat als er iets gebeurd waardoor ze angstig wordt, een knal, een hard geluid, en niemand om haar even te sussen. Misschien gaat ze uit frustratie dan wel ongewenst gedrag vertonen, slopen, of blaffen bijvoorbeeld en zich doodongelukkig voelen zo alleen thuis. Wat ga je dan doen?

"


Het is fijn om er altijd voor een ander te zijn wanneer die angstig wordt, een dier, een kind of wie dan ook, maar dan zouden we de hond zelfs niet meer alleen kunnen laten om boodschappen te doen of een kopje koffie bij de buurvrouw te drinken.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"

Het is fijn om er altijd voor een ander te zijn wanneer die angstig wordt, een dier, een kind of wie dan ook, maar dan zouden we de hond zelfs niet meer alleen kunnen laten om boodschappen te doen of een kopje koffie bij de buurvrouw te drinken. "


Het was maar een voorbeeld om even bij stil te staan, van wat zou kunnen gebeuren, helemaal alle risico's uitsluiten is uiteraard niet mogelijk, zelfs al ben je er bij, ook s nachts kan er iets gebeuren uiteraard.

Maar als je dan elke dag zo lang weg bent, is er nauwelijkt een oplossing te bedenken voor de hond als je niemand achter de hand hebt.

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Ik vind 5 dagen, 6 a 7 uur alleen veel te lang. Ook voor een volwassen herplaatser. Die hond komt in een hem vreemde omgeving. Dat los je niet op met in het begin vakantie nemen. Of je moet een maand of zes vakantie kunnen nemen. Mijn herplaatsers hebben echt wel meer dan een paar weken nodig gehad om zich een beetje thuis te gaan voelen. Hoe wil je een goede band met dat beest smeden als je er niet bent. Een hond is zoals anderen ook al schrijven een sociaal dier. Een parkiet alleen gaat ook niet dood, maar gaat zich als zwermvogel wel heel ongelukkig voelen. Onder deze omstandigheden zou ik dus never nooit een hond nemen.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Toen ik het volgende topic las moest ik direct aan dit topic denken. http://www.hondenpage.com/hondenforum/113526/oh-jee,-wij-doen-%27te-vee%27l%27-voor-onze-honden!-:%29.php

honden page profiel stridderstridder

honden foto van stridder

Ik moet toch even kwijt dat sommigen wel verwijtend over komen. Alsof ik alleen maar aan mijzelf denk en niet aan de hond.
Als dat zo was, zou ik met toch ook geen zorgen maken over de vraag of een hond zo lang/vaak alleen kan zijn.
Ik geef ontzettend veel om dieren, en natuurlijk zou ik "mijn" hond het liefst altijd bij me hebben, maar dat is helaas geen optie.
Omdat ik toch graag een hond zou willen, wil ik weten of een hond zolang alleen kan zijn.
En met kan bedoel ik niet zozeer praktisch. Er zullen vast honden zijn die zolang hun plas op kunnen houden (ik ken er zelfs een persoonlijk). Maar meer nog, wordt een hond er ongelukkig van? Of slaapt hij/zij misschien wel de hele tijd en merkt er nauwelijks wat van?

Ik ga in ieder geval met hemelvaart eerst maar eens genieten van Zorra (de hond van mijn ouders) en daarna zie ik wel weer.

En ja ik neem jullie reacties mee in de overweging.

honden page profiel Lien, <3 Simba & Phoebe <3Lien, <3 Simba & Phoebe <3

honden foto van Lien, <3 Simba & Phoebe <3

Ik heb hier niet alle berichten gelezen, maar ik herken me wel in de situatie.
Vorig jaar ben ik alleen gaan wonen en wou ik een hond, maar door zo weinig thuis te zijn door het werk, heb ik gekozen voor een kat (ook nog wel door andere (persoonlijke) redenen).
Hij kan wel zo lang alleen zijn. Absoluut geen probleem. Maar nu ben ik terug aan het dromen van een hondje.
Een collega van mij heeft 3 honden. Deze zitten van smorgens half 8 tot half 1 alleen en dan weer van kwart over 1 tot ongeveer half 6.
Ze gaat dus onder de middag naar huis om hen even buiten te laten.
Qua gezeldschap hebben ze elkaar (ze kunnen elkaar dan ook niet missen).
Ik droom dus terug van een hondje en dat gaat eigenlijk ook nooit helemaal alleen zijn, want mijn kat is er altijd bij (als mijn kat het hondje leert kennen als pup, is de omgang geen probleem (reeds getest ;-) ) en ik kan er dan ook mee gaan wandelen.
Er zijn ook veel mensen die de hond op een kattenbak leert gaan (mits het een kleine hond (malteser bv) en de grootste formaat kattenbak, maar dit vraag uiteraard ook training.

Je bent echt wel begaan met je hond, want anders zou je inderdaad deze vraag niet gesteld hebben. Ik stelde mij dezelfde vraag vorig jaar en heb eigenlijk uit liefde voor een hond gekozen voor een kat.
Ik weet niet hoe je staat tegenover katten, maar als het enkel is tegen de eenzaamheid en je je schuldig zou voelen doordat de hond zolang alleen zit, neem dan een kat ipv een hond.
- Je hoeft je niet schuldig te voelen dat hij alleen is.
- Je hoeft er niet mee te gaan wandelen, maar het kan wel (best niet in een menigte) (wel een nadeel als je al die mensen met hun hondje op de markt ziet lopen.)
- Een kat is meteen zindelijk. Éen keer oppakken en in de kattenbak steken en nooit iets in huis.
- Katjes kan je deze tijd van het jaar overal gratis vinden (let er wel op dat die tot 12 weken bij de moeder blijft, zodat hij psychologisch goed weet hoe een kat moet zijn)
- Een kat heeft geen vachtverzorging ofzo nodig. Misschien eens de nagels knippen, maar dat heb ik eigenlijk in een jaar tijd misschien 1 keer gedaan.
- Qua kosten: Ik reken op 150 euro als je het in huis neemt (reismand, kattenbak, (grote!) krabpaal, speelgoed,...) En dan 50 euro per maand maximum en gemiddeld aan dierenarts, eten, kattenbakvulling (die van de Lidl is goedkoop en goed!).

Nog een tip: Neem een katerje, zeker als die gecastreerd is (best ten vroegste op 7 maand) is die zeer aanhankelijk.

Misschien nog een nadeel (en een zeer goede tip uit ervaring): Een kat heeft nog steeds een eigen willetje. Als hij niet wil geknuffeld worden, laat hem dan gaan.

Ik weet het nu heb ik de hele tijd katten zitten ophemelen terwijl ik zelf ook een hond wil.

Als je toch voor een hond wil gaan, zorg dat die gezeldschap heeft en neem er 2. Mijn hondje zou dus mijn kat hebben als gezeldschap.
Dus je kan nu een kat nemen en later misschien nog een hond.
Ik heb ook eens gelezen dat een teefje langer haar plasje kan ophouden dan een reu. Maar ik heb dus geen ervaring met honden, dus ben niet zeker.

Oke een hele uitleg. Tot hier.


@Iedereen: In dit bericht staat er ook mijn mening (bijvoorbeeld over katten). Dit is uiteraard een hondenforum en ik respecteer andere meningen, omdat ik van anderen verwacht dat ze de mijne ook respecteren.

@Stridder: Trek je die verwijten niet zo aan. Dat zijn gewoon andere meningen en je moet doen dat volgens jou het beste is voor je huisdier én voor jezelf.
Ik stelde vorig jaar dezelfde vraag hier, en kreeg dezelfde verwijten. Je vraagt hier advies en dat wordt je gegeven. Maar uiteindelijk ligt de beslissing alleen bij jou en moeten de "adviseurs" dat respecteren.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

" Weet je wat het is, een hond heeft geen tijdsbesef.
Je zult het in het begin op moeten bouwen, zodat hij geen verlatingsangst krijgt.
Maar of hij nou drie uur alleen zit of 6, dat maakt voor de hond niet zoveel uit, die kan geen klok kijken. Probeer zelf maar eens als iemand zegt, over precies 5 uur ben ik terug, zorg dat je dan klaar staat. Zonder tijd, dan weet je ook echt niet wanneer dat is.

Als je zorgt dat hij van te voren goed is uitgelaten zou dat niet zo'n probleem moeten zijn.

Om eens een voorbeeld te noemen.
In een gezin met hond is de moeder des huizes altijd thuis, want er zijn kinderen, die gaan naar school en zijn smiddags ook thuis. De hond laten ze enkel een paar keer per dag even snel plassen en verder wordt daar niet zo naar omgekeken of mee ondernomen.
In een ander gezin met hond zijn de baasjes de hele dag op het werk, 8 uur lang. Maar zodra ze thuis komen is het snel eten en hup, met de hond naar het bos en twee uur wandelen en spelen.

Dan vraag ik mij ook af waar de hond nu beter af is.
Een hond is en blijft een roedeldier en is graag bij je, maar als jij denkt dat ondanks je werk de hond heel wat te bieden hebt en er voor kan zorgen dat hij gelukkig is, dan moet je dat gewoon doen. "

Hier ben ik het helemaal mee eens. Ik werk ook redelijk veel. En nu heb ik zelfs nog een husky. Maar ik kan prima een dag van huis zijn. Daarna lekker wandelen, en het weekend is voor de honden natuurlijk. Ik zou ook een stabiele herplaatser adviseren. ;-)

honden page profiel Lisette en RoxLisette en Rox

honden foto van Lisette en Rox

Hoi, ik weet precies wat je bedoeld. Ik had dat vroeger ook altijd ;-)
Speurde iedere dag site van asiels af. Wilde echt graag een hond maar ik werkte fulltime...en mijn ex vriend ook.

Toen die relatie uitging was ik heel verdrietig en ook echt behoefte aan gezelschap. Ik heb toen jip (kater) uit het asiel gehaald, ik koos hem omdat hij zoveel 'babbelde' echt een gezelligerd. Kon ook gewoon veel stappen, ergens blijven slapen etc ;-) . Ik had kattenluik en meneer kon gewoon zelf in en uit. Katten eten ook niet meteen al hun voer op en zijn erg zelfstandig.

Snel daarna had ik een kitten Muis. Een lekker knuffeltje. Ik bleef gek van honden, las alles erover en was gek op de honden van kennissen/vrienden.

Toen leerde ik mijn huidige vriend kennen en raakte snel zwanger. Dat was best heftig zo'n eerste kindje, liet ook echt een tijd de katten links liggen, ik was heel druk met zorgen voor de kinderen. Ik ben blij dat ik toen 10 jaar geleden niet voor een hond had gekozen.

Je bent alleen , je weet niet hoe je leven loopt. Je kan nu gaan en staan waar je wilt. Heerlijk toch! Al weet ik natuurlijk niet hoe oud je bent maar geb zomaar het idee dat je begin 20 bent. Haha hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn natuurlijk

Mijn kinderen zijn nu bijna vijf en acht ( nog veel zorg) maar allebei op school. Jip is 12 en Muis 10. En nu had ik zoiets van JA nu ben ik klaar voor een hond! En mijn vriend wilde het ook heel graag gelukkig.

Jouw hond komt vanzelf wel, zeker weten!!!
Ik ben van mening dat het opzich wel kan maar het is zeker niet ideaal. Ik zou me echt schuldig voelen, dag in dag uit. Ik wens je heel veel succes en wijsheid met je besluit!! ;-)

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

als je verstandig bent dan neem je een pup als je vakantie hebt zo heb je 3 of 4 weken de tijd om je hond zindelijk te maken en te leren om alleen te zijn.
met het alleen zijn kun je leren door iedere x ff een paar min per dag alleen te laten desnoods met de radio zachtjes aan geef een paar honden brokjes als je weggaat en als je terug komt ook en gelijk ff buiten laten voor een plas enzo.kies wel een hond die alleen kan zijn wij hebben 2 berner x stabij en kunnen heerlijk alleen zijn de oudste is 9 jaar en 8 jaar allleen geweest, als we een dag weg zijn was en is nofg steeds geen probleem zo ook met de jongste.
soms zijn we wel 8 uur van huis en dan had ze niks gedaan in huis dus dat ging uitstekend.echt geluk mee gehad.

Nancy (Gast)

Ikzelf heb een hond van 4 jaar overgenomen van iemand die vond dat hij te lang alleen moest zijn en daarom daxhten we "kom wij nemen hem en hier is hij telkens met korte tussenpozen alleen (kinderen afhalen van school) ".
De eerste 4 dagen geen probleem, maar sindsdien word het erger om hem alleen te laten, hij begint vandalisme te plegen (tot de draperies toe zijn stuk) en ik kan hem niet meer alleen laten om te gaan slapen.
Ik heb de indruk dat hij dan liever 9u alleen zat bij de vorige zigenaar dan dat hij hier moet alleen zijn.

garfield.de.kat (Gast)

hallo, ik wil graag een hond ik wil natuurlijk wel dat hij of zij het naar haar zin heeft 
ik moet ook naar school en me ouders werken dus dan moet hij 3 dagen 7 uur alleen zijn kan dat wel hopelijk regeert iemand 

alvast bedankt !

Anoniem (Gast)

Op zich kan een hond best lang alleen zijn. Meeste mensen met een hond werken nu eenmaal, aangezien niet iedereen de luxe heeft om niet te moeten werken of de keuze maken om met weinig te moeten rondkomen/kosten van de gemeenschap leven. Je moet dan wel nog tijd en moeite willen steken in de hond wanneer je thuis bent. 3x blokje rond of 3x een mooie wandeling is een groot verschil. Een schoothondje zal wel iets minder nodig hebben, maar ben er zeker van dat de meeste schoothondjes ook gelukkiger zijn met een mooie portie beweging.
Je reden om een hond te nemen vind ik echter ook geen goede reden. Eens je je niet meer eenzaam voelt, ga je de hond mogelijk aan de kant schuiven of als last ervaren. Je wilt de hond immers om een leegte bij jou op te vullen en niet omdat je dol bent op honden en alle aktiviteiten die erbij komen kijken. Er zitten al genoeg sukkeltjes in het asiel. Ik zou gewoon een leuke bezigheid zoeken. Ga naar een sportclub, dansles etc. Er zijn zoveel dingen die je kan doen ookal ben je alleen.

Anoniem (Gast)

Ik heb een hond uit het asiel gehaald en als je meer dan 4 uurtjes per dag weg bent krijg je niet eens een hond mee. Dit geld ook voor een goede fokker. Een hond is een gezelschapsdier en als daar geen tijd voor is, is dat niet eerlijk voor de hond....

jonathn (Gast)

maar hoelang kan een mopshond worden

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

Ik heb met verbazing zitten lezen hier.. 6 a 7 uur per dag is inderdaad veel, maar dit wil ik voor ts wel even nuanceren..
ts geeft aan ervaring met honden en herplaatsers te hebben, te willen testen hoe een hond in huis bevalt door haar de hond van haar ouders tijdelijk te 'lenen'
heeft voor nood altijd de back up van haar ouders. 
wil in haar vrije tijd doordeweeks en in het weekend echt voor de hond klaar staan.
en wie heeft er nu geen hond omdat men zich eenzaam voelt? ik denk dat veel hondeneigenaars dat gevoel wel herkennen, misschien niet als hoofdreden maar vast wel gedeeltelijk
ik vind het ook wel heel cru om alleen de mensen die fulltime of bijna fulltime thuis zijn te verheven tot beste hondeneigenaren.

even als note: zelf werk ik drie ochtenden in de week (3 keer 5 uur) en dat kan alleen omdat mijn vriend supportive is in zijn baan

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

en stridder, super dat je uberhaupt al nadenkt over een herplaatser, toppie! (of je nu wel of niet besluit voor een hond te gaan)

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

en ik vind 6 a 7 uur per dag ook veel hoor, maar ik zie wel dat het veel verschil maakt wat je buiten die tijd doet.
Ik had een hele poos dat ik veel thuis was maar er met mijn hoofd niet bij was (door omstandigheden)
Nu ben ik soms vaker weg maar laat de honden met veel plezier uit als ik thuis ben en doe veel samen en veel gezellige dingen, wereldverbetering op kleine schaal:-D

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik hoop dat ALLE mensen die hun hond dan ook vijf of zes uur alleen laten , dit dier dan de ruimte geven en hem /haar niet die uren in de bench opsluiten. Dat zou echt wel mishandeling zijn.

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

voor incidenteel 5 uur in de bench vind ik het niet gek hoor, wij zijn nu onze hond aan het trainen voor de bench omdat ze zich onveilig voelt in een grote open ruimte (ouderdom, dover aan het worden bang voor geluiden die ze niet kan plaatsen hierdoor)
maar voor de gemoedsrust: hier een grote open keuken eethoek en woonkamer waar ze allemaal minstens 1 supermand tot beschikking hebben en gewoon vrij rond lopen als ze zich daar happy bij voelen':-)

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

vind de term mishandeling wel erg misplaatst, niet elke hond heeft dezelfde behoeftes en wie zegt dat die dan ook niet op een andere manier ingevuld kunnen worden? er zijn heel veel honden die zich veel veiliger, prettiger en op hun gemak voelen in een bench
er bestaan sowieso ook grotere benches waar je hond niet ingeblikt zit..

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

zijn er dan zoveel mensen oneens dat het topic nu stil valt?

honden page profiel LizzyLizzy

honden foto van Lizzy

Dit is al een oud topic, maar ik moet er zelf niet aan denken mijn hond 5 uur lang in een bench op te sluiten.

honden page profiel  Appie en de tibbies Appie en de tibbiesgoedgekeurde fokker

honden foto van  Appie en de tibbies

" zijn er dan zoveel mensen oneens dat het topic nu stil valt? "


vind je dat gek bij een topic van anderhalf jaar oud?
.

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

"

vind je dat gek bij een topic van anderhalf jaar oud?
. "


.hihi nee eigenlijk niet die is leuk.. helemaal niet gezien..O-) nou ja hoe dan ook ts zal er inmiddels wel uit zijn, dat is het belangrijkste':-) was ook geen verwijt hoor, meer iets wat ik me af vroeg..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang kan een hond alleen zijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Gevraagd: HONDENWOL
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^