gebroken hubertusklauw??(wolfsklauw)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hallo,
Een tijdje geleden wilde mijn boomertje niet meer lopen op zijn (achter)pootje. Na een bezoek aan de dierenarts kregen we voor 2 weken pijnstillers mee en zou het allemaal goed komen.Ze zou een scheurtje hebben in der kruisbanden. Drie weken later liep ze nog steeds niet op die poot en bezochten we een andere dierenarts. Die kon mij vertellen dat het een kneuzing was en dat de hond veeeeel beweging moest hebben. dus wij veeeel gelopen, en nu loopt ze er HELEMAAL niet meer op (eerst soms wat hinkelen). Nu ben ik zelf even gaan voelen en ik merkte dat de hubertusklauw (de duimpjes van achter zeg maar) van die poot totaal los zit. als ik eraan zit piept ze een beetje en neigt ze te bijten. Nou lees ik overal dat het normaal is als dat los zit, maar dit is toch wel erg vreemd.. kan iemand mij vertellen wat dit is of kan zijn???!!!

Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "gebroken hubertusklauw??(wolfsklauw)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Liz Sita & ChicaLiz Sita & Chica

honden foto van Liz Sita & Chica

heyhey,

kan het zijn dat het nageltje naar binnen is gaan groeien? Is er geen ontsteking te zien? Zo ja zou je eventueel met je dierenarst kunnen overleggen om Echinacea Angustfolia D2 te gebruiken dat is tegen onstekingen van de nageltjes.

Meestal word dit nageltje bij de fokker al verwijderd om veel voorkomende problemen te voorkomen. Misschien dus handig om ook dit met je dierenarts te over leggen.

succes.

Groetjes Liz en een poot van Sita

honden page profiel

Onze Willem heeft ook aan zijn achterpootjes een Wolfsklauwtje de DA adviseerde ons om er voorlopig niks aan te doen want om ze te verwijderen zou onder narcose moeten, ook gaf de DA aan dat deze klauwtjes meestal direct na de geboorte verwijderd moeten worden dat voorkomt dat ze er als het later gebeurd aan gaan bijten (de wond) dus wij wachten maar gewoon af als hij er last van krijgt kan het altijd nog.
Groetjes Alice en Willem

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Ook hier werden de wolfsklauwtjes van onze Berner op haar 6 maanden verwijderd. Inderdaad onder Narcose maar we hadden geen keuze. Ze had ook 1 van die nageltjes door bruut te spelen wat gescheurt en de kans dat ze het terug zou hebben was heel erg groot. Omdat ze toch onder narcose ging voor haar sterrilisatie hebben we ineens haar klauwtjes laten weghalen, heeft ze eigenlijk amper wat van geweten.

soraya (Gast)

hoi hoi,
Bedankt voor jullie snelle reactie, maar ik denk niet dat het aan de nagels ligt(dit ga ik zo wel even nakijken) want het gekke is dat dat hele 'vijfde teentje' gewoon los eraan 'bungelt' om het zo maar te zeggen. In tegenstelling tot het wolfsklauwtje aan de linkerpoot, waar ze wel alles mee doet.. met als gevolg dat de spieren van de linkerpoot sterk zijn en die van de rechterpoot bijna verdwenen. ook trekt ze het pootje op en dat lijkt me niet goed voor de bloedsomloop (?)
Dat word dus weer een retourtje dierenarts..

Bedankt! :-)

honden page profiel Jenni Jenni

honden foto van Jenni

Bij onze Leo's worden de wolfsklauwtjes al 2 dagen na de geboorte verwijderd (voor zover aanwezig, want menig Leo-pup wordt zonder geboren), maar er zijn rassen waarbij dit niet gebeurd vanwege hun rasstandaard. Er zijn zelfs rassen die een dubbele wolfsklauw dienen te hebben. En inderdaad, daar kunnen ze vervelende problemen mee krijgen, inscheuren bijvoorbeeld, etc.

Een wolfsklauwtje kan een teenkootje bevatten, maar ook zie je vaak dat er helemaal geen of nauwelijks een teenkootje inzit. Dat is het meer een stukje huid met een nageltje eraan.

Persoonlijk zou ik deze klauwtjes zo snel mogelijk laten verwijderen, mits het voor het ras niet verplicht is (i.v.m. shows lopen)

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Ben ik het volledig mee eens eerlijk gezegd Jenni maar ook dit is mijn mening en kan niet voor iedereen spreken. Loop je geen show, dan zou ik ze zo snel mogelijk laten verwijderen, heb ik ook gedaan want na nog geen 6 maanden had ons Zyta zich al pijn gedaan en toen maar gelijk met haar sterilisatie laten doen, heeft ze weinig last van gehad, van beide eigenlijk.

Soraya (Gast)

Bedankt voor jullie tips! we moeten binnenkort steriliseren dus dan nemen we dat inderdaad gelijk maar mee :-)
ook goed nieuws.. sinds gisteren loopt ze weer pittig :-)
Groetjes soraya en bailey!

johanna (Gast)

hallo ik ben Johanna ik heb een vraag mijn hondje heeft haar nageltje bij de duim gisterenavond bezeerd het staat helemaal naar buiten dat nageltje aan haar voorpoot,het bloed ook een beetje ik heb haar pootje in water met een jodium gedaan om te ontsmetten, maar ik mag er niet aankomen want dan gaat ze piepen, denken jullie dat ik ermee naar de dokter moet of valt het er vanzelf af? ze kan er wel mee rennen maar misschien blijft ze er overal mee aan haken. groetjes Johanna

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Johanna,

Als je naar een DA gaat heb je kans dat ze dat nageltje in één ruk eruit trekken.Ik ben daar niet voor...hier is het ook weleens bij een van de honden gebeurd en ik laat de natuur zijn gang gaan.Op een gegeven moment zie je geen nageltje meer terug.Wel oppassen of het niet gaat ontsteken.Maar vaak regelt de natuur alles zelf en gaat de hond eraan likken en ontsmet het op een natuurlijke manier.Het is wel een pijnlijke kwestie,kan wat dagen duren,maar niet zelf aankomen,dat geeft je hond al aan!

Sterkte!

groetjes uit Frankrijk van Ingrid en haar honden

Johanna (Gast)

ik zal het even aankijken, en er op letten dat het niet gaat ontsteken en haar pootje in de kamille af en toe doen dat helpt tegen ontstekingen. dank je wel voor de reaktie. groetjes Johanna,

honden page profiel evalien vermeulenevalien vermeulen

honden foto van evalien vermeulen

hallo
onze micky heeft ook last van dat ding heb bijna de gehele nagel gevonden maar hij blijft er aan likken is dit wel goed?
het is heel pijnlijk ja,heb er nu een verbandje om gedaan omdat het rood blijft door het likken
groeit deze weer aan of blijft hij weg?
groetjes evalien

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Puzzle heeft al twee keer haar nageltje iets ingescheurd (dus niet het teentje). We houden het nageltje daarom goed kort. Bij Pim zijn de nageltje+teentjes vlak na de geboorte verwijderd.
Als je hond er last van heeft, zou ik ze zeker laten verwijderen.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Dat kan heel goed zijn, hondjes met hubertusklauwtjes blijven daar heel snel achter hangen en ze kunnen ook finaal afscheuren. Daarom laat een goede fokker gelijk na de geboorte de hubertusklauwtjes verwijderen. (Behalve dan bij sommige rassen waar ze verplicht zijn.) Als de pupjes net geboren zijn is het eigenlijk niet meer dan een velletje en zit er nog weinig gevoel in. Worden ze later verwijderd, dan moet dat onder narcose gebeuren.

Het verbaast me ook te lezen dat hier heel veel mensen met rashonden zijn waar de klauwtjes niet bij de fokker al verwijderd zijn. De meeste rashonden mogen die klauwtjes namelijk helemaal niet hebben. Bij een boomer ligt dat natuurlijk anders, maar toch jammer dat ze ze niet verwijderd hebben.

honden page profiel Diana scoppettaDiana scoppetta

honden foto van Diana scoppetta

ook onze Blacky een boomer van bijna elf jaar heeft al twee keer in een jaar tijd het nageltje ingegroeid gehad. we merkte dat ze veel likte aan haar pootje. Ze had haar nagel ingegroeid en de dierenarts gaf er een kuurtje voor omdat het ook ontstoken was.hij had de nagel weer geknipt en ze heeft ongeveer een jaar later weer problemen gekregen dat haar nagel opnieuw ingroeide alleen dit keer waren we er op tijd bij en hebben haar toen met twee man vast moeten houden om het nageltje te knippen en te verwijderen. daarna was onze Blacky zo opgelucht dat kon je meteen zien. ik heb haar pootje met badendas verzorgt en ze had al snel geen probleem meer.
nu laat ik haar nageltje iedere keer als ze getrimd wordt nakijken en indien nodig knippen en ik moet zeggen dat het nageltje ook hard groeit.

balou (Gast)

mijn hondje balou was bij een andere hond die leups is en nog een andere hond die hem greep nu heeft hij wat aan zijn voor pootje wankelt een beetje heeft een bult op het voor pootje kan iemand mij vertellen wat dat is ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "gebroken hubertusklauw??(wolfsklauw)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hoe komt je van het beiten af?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^