Goeie daad?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Toenet was ik Kobus aan het uitlaten en ik kwam een meisje van een jaar of 12 tegen met een Bearded Collie. Ze staan een eindje verderop en hebben ons nog niet gezien.
Het meisje laat de hond zitten en wil hem daarna laten liggen. Volgens mij was er geen reden voor, gewoon voor de lol. Dat kan natuurlijk, een beetje trainen is nooit verkeerd. De hond heeft daar echter niet zoveel zin in, dus ze tilt zijn voorpoten op om 'm te laten liggen, waarbij de hond weer op staat. Het meisje raakt gefrusteerd dat de hond niet naar haar luistert en geeft hem een klap op zijn kont, zodat hij weer gaat zitten. Ze schreeuwt nog een paar keer "af!" naar hem, maar de hond heeft ondertussen ons gezien en wil dolgraag naar ons toe. Hij wordt enthousiast en weigert weer om te gaan liggen, waarop het meisje hem een paar keer goed hard op z'n kop slaat.
Kobus en ik komen steeds dichterbij en als het meisje zich omdraait om te kijken waar haar hond nou toch naar kijkt, ziet ze dat ik naar haar kijk. Ze probeert nog een paar keer of hij wil gaan liggen, maar dit keer zegt ze het zachter. Als de hond het weer niet doet, kijkt ze even achterom om te kijken of ik nog naar haar kijk (ja dus) en in plaats van dat ie een klap krijgt, wordt ie even snel geaaid.
Op het moment dat ik haar passeer, krijg ik een nepperige glimlach toegeworpen. Ik stop (de hond wordt helemaal enthousiast en probeert naar me toe te komen) en ik zeg: "misschien dat het beter gaat als je het met een snoepje probeert." Ik doe het voor en de hond gaat meteen liggen. Ze knikt: "jaa, voor een snoepje doet ie alles!" Weer een nepperige glimlach.
Ik loop weer door en wil nog even extra duidijk maken dat mijn hond goed luistert en dan een snoepje krijgt, door hem bij me te roepen. De bedoeling was dan dat Kobus meteen aan zou komen rennen (doet ie vaak zat, dus geen probleem dacht ik). Helaas besluit meneer om juist op dit moment niet te luisteren en blijft nog een paar minuten rondhangen O-)

Het meisje was volgens mij behoorlijk geïrriteerd dat ik me met haar bemoeide, hoewel ze heel erg probeerde om dat niet te laten merken... Ik hoop in ieder geval dat ze inziet dat er andere manieren dan slaan zijn om ke hond te laten.luosteren... Die vaak nog beter werken ook!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goeie daad?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

E-mail

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Volgens mij heeft ze heel goed door dat slaan niet de manier van opvoeden is, ze deed het immers niet toen ze zag dat iemand keek. Het zet haar misschien (hopelijk) aan het denken. O-)

honden page profiel NanaNana 3 doggies

honden foto van Nana

Ja, Iris, je hebt een goede daad gedaan.
Het meisje wilde het op dat moment natuurlijk niet toegeven, maar later zal ze het ook op jouw manier proberen.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Ik zou me er waarschijnlijk nog meer mee bemoeit hebben en duidelijk gezegd hebben dat slaan getuigd van onkunde.
Goed dat je er in ieder geval iets van gezegd heb en een andere beter oplossing hebt aangedragen.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

" Volgens mij heeft ze heel goed door dat slaan niet de manier van opvoeden is, ze deed het immers niet toen ze zag dat iemand keek. Het zet haar misschien (hopelijk) aan het denken. O-) "


Inderdaad, ze wist het zelf heel erg goed dat het fout was.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goeie daad?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Tips om Dobber dikker te krijgen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^