Mijn honden beschermen mij tegenover andere honden en mensen.. wat nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Allereerst Silver.
Hij is een herplaatser, een volle reu en onzeker dominant.
Ik moet zeggen dat zijn ongewenste gedrag al ontzettend verminderd is sinds hij bij mij gekomen is.
Hij wordt in september 5, hij is nu ruim 2 jaar bij mij. en ik ben waarschijnlijk zijn 5de baasje al. en natuurlijk zijn laatste.

Hij heeft heel erg de neiging om zich contstant boven andere reu'en te plaatsen, hiermee wil ik zeggen. Achteraan lopen, kop boven de rug houden. Strak uit de ogen kijken. Wanneer ik mij hiermee ga bemoeien wordt het erger, dus ik loop steeds weg uit de situatie en haal Silver bij de reu weg. Wanneer ik er niet bij ben is er geen probleem. Ik versterk zijn gedrag blijkbaar. Iets dat ik zeker niet wil hebben.

Kunnen jullie mij helpen om hem uit dit gedrag te krijgen? En hoe ik hier mee om moet gaan?

Misschien slim om te vermelden is dat hij dus niet gecastreerd is, en dat hij bij vorige eigenaren 2 keer als dekreu is gebruikt.
Wij hebben een tijdelijke castratie geprobeerd. Dit gaf geen resultaat. Zowel negatief niks, als positief niks.

Dan nu Blue.
zij is 14 juli bij ons gekomen als herplaatser, en met haar is eigenlijk niks 'mis'. Ze luisterd prima, en najah niks te klagen eigenlijk.
tot afgelopen week, het kan zijn dat ze zich nu thuis voelt bij ons, want ze begint steeds meer het huis te bewaken. 2 a drie keer blaffen als de deurbel gaat. Blaffen als er mensen binnen komen etc. Maar tot gisteren hield ze ermee op als wij erbij kwamen en zeiden dat ze moest stoppen. Keurig dus. maar gisteren kwam de buurvrouw op visite. Bij ons is het echt negeer de honden als je binnenkomt. Dat deed de buurvrouw ook netjes.
Maar ik schrok gewoon van Blue haar reactie. Ze liep eerst naar haar toe om te snuffelen. En toen ineens, blaffen en tegenhaar op springen. Alles behalve vriendelijk. Ik heb toen Blue op haar plek gezet, en toen hield Blue er ook mee op. Maar dit gedrag had ik echt nog nooit van haar gezien.

Ze is geholpen en in december wordt ze ook 5. Buiten dit gedrag is ze gewoon nog vrolijk, al merk ik wel dat ze me wat aan het uittesten is qua luisteren. Maar daar is wel overheen te komen.

Wat kan dit betekenen? en hoe moet ik hiermee omgaan?

Alvast bedankt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn honden beschermen mij tegenover andere honden en mensen.. wat nu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

even een upje.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt meerderen honden, ga eens alleen met ieder op pad, de roedel die je mee neemt is een roedel en alles wat daarbij hoort wordt beschermt. kijk maar eens bij een uitlaatsirvice, ook een roedel die zich vormt tegen anderen, vandaar.....

apart uitlaten, alle honden apart, zo krijgen ze alleen aandacht van jou en niet van de roedel.

dat is buiten :-D

binnen, als er bezoek komt plaats je de honden in een ander vertrek, niet direkt bij het bezoek laten, de honden zijn opgewonden, en nieuwsgierig, en weer komt het roedel verband naar boven, laat ook dan de honden een voor een bij het bezoek, en leid ze weer weg als ze bezitterig worden.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

De honden worden al vaak apart uitgelaten.
en dit gedrag vertonen ze ook apart van elkaar.

De honden er pas bij laten als het bezoek zit is inderdaad een goed advies. Ik wil dit voortaan ook zoveel mogelijk gaan toepassen. Hiervoor was dit nooit nodig.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn honden beschermen mij tegenover andere honden en mensen.. wat nu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Niet willen eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^