Hoelang blijft een allergische reactie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik had voor de verandering paard gehaald voor Chels, maar ze kreeg er jeuk van en ook een beetje uitslag, ik heb het snel aan d'r opgemaakt en nu krijgt ze weer wat ze gewend is, sinds een paar dagen.. Nu keek ik net even naar d'r uitslag en die is nog veel erger geworden, maar de jeuk is wel afgenomen.. Hoelang duurt het voordat die paard-allergie er weer uitgaat? Of kan dit iets anders zijn?

Alvast bedankt voor jullie adviezen :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoelang blijft een allergische reactie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LunaLuna

kan je niet helpen daarmee, wat ik wel heb gelezen dat honden allergieen kunnen krijgen van hoefdieren,er werd toen aanbevolen van oa, gevleugelde dieren bv eend gans en ook haas en konijn.

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Een allergie gaat nooit meer over. Maar een voedselintolerantie kan wel overgaan.

Het verschil:

Voedselallergie
Bij voedselallergie is je hond allergisch voor een eiwit. Dit ontstaat als de darmen niet in goede conditie zijn; als er sprake is van een zogenaamde 'lekkende darm'. In de darm zitten miniscule gaatjes om de voedingsstoffen door te laten, om het terecht te laten komen in het bloed. Bij een lekkende darm zijn deze gaatjes groter zijn dan ze horen te zijn en kunnen daardoor stukken eiwit doorlaten die niet volledig zijn afgebroken. Deze stukken eiwit worden door het lichaam gezien als ongewenste indringers en er worden stofjes op af gestuurd om deze indringers op te ruimen. Het eiwit in combinatie met deze afweerstofjes (immunoglobulines IgE), gaan weer een reactie aan waarbij onder andere histamine wordt aangemaakt. Histamine zorgt voor de allergieklachten. Als het eiwit van een bepaalde voedingsstof vaker in te grote stukken de darm wordt doorgelaten, gaat het lichaam deze 'indringers' onthouden en de allergie voor de desbetreffende voeding zal dan voor altijd bestaan. Waarschijnlijk speelt erfelijkheid een rol bij de gevoeligheid voor het ontwikkelen van een voedingsallergie en volgens websites van dierenklinieken kunnen zowel jonge als oude dieren een voedingsallergie ontwikkelen, waarbij 80% van de dieren voor het eerst symptomen krijgt als ze nog geen jaar oud zijn. Soms zien ze zelfs al symptomen bij dieren die nog geen half jaar oud zijn.

Klachten die op voedselallergie kunnen wijzen zijn:
- Huidklachten, zoals jeuk, kale plekken, overdreven schilferen, zwellingen
- Ontstekingen, zoals oorontsteking
- Problemen in maagdarmkanaal, zoals buikpijn, overgeven en diarree

Voedselintolerantie
Een andere oorzaak van klachten door voedsel kan een voedselintolerantie zijn. Dit is wat anders dan een voedselallergie, bij een voedselintolerantie speelt het immuunsysteem geen rol. De oorzaak zou een onvermogen zijn om een bepaalde stof uit de voeding te verteren. Een goed voorbeeld is een slechte reactie op melk, doordat de hond als hij ouder wordt het enzym lactase niet meer heeft, die de lactose (melksuiker) helpt verteren. Op een website over voedselintolerantie bij mensen worden deze verschillen genoemd met voedselallergie:
- de klachten kunnen per keer heel erg varieren, ook in ernst
- de klachten treden trager op, bij voedselallergie is er vrijwel direct reactie
- bij voedselintolerantie leiden alleen grotere hoeveelheden van het voedsel tot klachten
- voedselintolerantie verdwijnt als de betreffende voeding maandenlang niet wordt gegeten en komt weer terug wanneer het vaak gegeten wordt.

Bron: http://voerwijzer.com/eliminatiedieet-bij-voedselallergie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoelang blijft een allergische reactie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hier ben ik helemaal VOOR!!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^