broodfok of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

broodfok of niet? Poll

Ja (32)
 
Nee (3)
 
Twijfelgeval (0)
 

Broodfokker?

Ja
Nee
Twijfelgeval

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Heb ook de website bekeken maar voelt voor mij niet goed..
Ik zou hier mn pup never nooit niet vandaan halen!
Ondanks dat er gezegd wordt dat de verblijven goed schoon gehouden worden en er uitlaatrondes gehouden worden..
Ik kan me dat namelijk niet bepaald voorstellen.. nee, zit mij niet lekker hoor!
Ook heb ik de foto's bekeken van de nestjes, de verblijven vind ik er niet fantastisch uitzien, van wat ik ervan kan zien en ik vind pups in papier snippers, zaagsel of stro niet echt horen, (heb t ook in een ander topic gezien.. :'( .. )
het is toch veel fijner voor de moeder tijdens het voeden en voor de pups om op een lekkere zachte ondergrond te liggen..?!
Ook vind ik dat de moeders niet blaken van gezondheid en zowel moeders als de pups zien er wat bangig en niet bepaald gelukkig uit..naar mijn idee..

NEE, NIET DOEN DUS!!



Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "broodfok of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FezFez 3 doggies

honden foto van Fez

Raszuivere broodfok.. maargoed, als je voor een Cavalier kiest (met of zonder stamboom) zou de aanschafsprijs ook nog eens het minste van je zorgen moeten zijn. Zeer goede verzekering afsluiten en een extra spaarpotje aanleggen.. je hebt mensen die met gemak aan de 200 euro per maand zitten qua medicatie voor allerlei kwalen (en die zijn dan ook nog eens verzekerd).

En ik mag hopen dat jouw kennissen op de hoogte zijn wbt de ongezondheid van dit ras?

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Op de website wordt er gesproken over "wettelijke en schriftelijke garantie en raszuiverheid" ..
Maar als er niet getest wordt op gezondheid en er zijn geen stamboom papieren, dan weet je gewoon nooit zeker dat het raszuiver is!
Ook spreken ze over "De ouders van de pups worden steeds geselecteerd op schoonheid en karakter".
Dus zij vinden schoonheid belangrijker dan gezondheid en karakter.. ;-) :'(

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Simpele vraag.
Waarom zou iemand daar juist een pup vandaan willen hebben.?? waarom.??
En dan moeten mensen niet aankomen met "gewoon , omdat het kan"

Maargoed....

*Wacht geduldig de huil verhalen af van mensen die daar toch een hondje vandaan hebben*

honden page profiel remco en machoremco en macho

honden foto van remco en macho

bij zulke adresjes die je veel in belgie heb
komen de pups ook ergens anders vandaan hoor die mensen krygen de pups niet verkocht en gaan in zulke gevalletjes naar zulke zaken toe om toch verkocht te krijgen
maarja een reden van niet gezond zijn is er niet

me vader en moeder hebben een berner sennen van bijna jaar met alle papieren en toestanden er bij en bij 9 maanden werdt er ook artrose is ze voorboot bij ze elleboog ontdekt kan niks meer aan gedaan worden ook ja speciale voedingen en pijnstilling en dat is alles en dan heb je een hond van nog geen jaar oud die niet meer lekker kan spelen enzo en van erkende fokker kom

dus zeg allemaal niks mensen

honden page profiel remco en machoremco en macho

honden foto van remco en macho

en heb zelf een kruising pitbull amerikaanse stafford die nu half jaartje weeral is en dies kern gezond en kom ook van bij iemand thuis voor niet veel geld

was van de week met hem bij de dierenarts voor zomaar controle en zaten er ook mensen mee een stafford met stamboom en al half jaartje oud en moest ook onder het mes omdat die taxia in ze voorpoot heb had

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

"
me vader en moeder hebben een berner sennen van bijna jaar met alle papieren en toestanden er bij en bij 9 maanden werdt er ook artrose is ze voorboot bij ze elleboog ontdekt kan niks meer aan gedaan worden ook ja speciale voedingen en pijnstilling en dat is alles en dan heb je een hond van nog geen jaar oud die niet meer lekker kan spelen enzo en van erkende fokker kom

dus zeg allemaal niks mensen "


Daar noem je ook wel één van de meest ongezonde rassen die er rondloopt. De levensverwachting van de Berner is niet voor niets slechts 5 jaar! Juist om die reden test je de ouders op erfelijke afwijkingen, zodat de kans op zo'n afschuwelijke ziekte minimaal is! Wordt dit niet gedaan, dan heb je inderdaad een grote kans op ellende. Heel veel ellende. Dat geldt ook voor kruisingen!

honden page profiel remco en machoremco en macho

honden foto van remco en macho

aan emma

vertel mij dan eens hoe het komt dat de vorige 13 jaar is geworden
risico,s heb je bij elk ras
de moeder heb hd a en vader hd c dus mee deze mag je gewoon fokken
moet er wel bij zeggen dat de mensen de kosten allemaal hebben betaald en nu niet meer met deze reu fokken en ze zijn nog steeds bezig mee een nieuwe reu te zoeken en hebben ook nog geen nieuw nestje gehad
maar wat k er mee wou zeggen k denk dat het tegenwoordig niet uit maak waar je hond koop bij een erkende fokker ofniet
is allemaal door fok
of ze nou veel of weinig nestjes hebben op een jaar

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela 3 doggies

honden foto van Jamie & Lela

Er zijn vast wel shocking films te vinden op internet over broodfok..en jullie zitten in belgie begrijp ik? Vlak bij mij zit b.v. een hele bekende dierenzaak wat echt geen zuivere koffie is..laat ze anders wat reviews op het internet lezen over mensen hun ervaringen met pups uit dat soort situaties?

Het is duidelijk dat de industrie broodfok ze niet motiveert..dat dit dierenleed is etc. maar op internet is heel duidelijk te lezen hoeveel leed het mensen aan doet..vandaag een pup gekocht, 2 weken later een rekening bij de dierenarts a 1000 euro, en nog eens 2 weken later een dode pup..misschien dat dit soort verhalen ze wakker schud?

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Macho, ik denk dat dát wel heel kort door de bocht is.. dat het niet uit zou maken waar een pup gehaald wordt!!

Het gaat ten eerste om het ras opzich, is het een gezond algemeen gezien, daarna is het belangrijk dat de ouderdieren getest zijn op erfelijke afwijkingen en aandoeningen, aangesloten bij rasvereniging en raad v beheer, daarna is het belangrijk dat er research gedaan wordt naar de fokker, dan is het belangrijk dat je weet waarop gelet moet worden bij een bezoek aan n fokker, dat men bekend is met de b..foksignalen, dus ogen en oren open houden!!

Als dat allemaal positief is, dan weet je dat de fokker iig zn best doet om verantwoord bezig te zijn.
Dat je pup/ hond van deze fokker ziek wordt, bv toch iets erfelijks, daar kan niemand wat aan doen want dat kan zomaar een paar generaties verder weer opduiken!

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

" Er zijn vast wel shocking films te vinden op internet over broodfok..en jullie zitten in belgie begrijp ik? Vlak bij mij zit b.v. een hele bekende dierenzaak wat echt geen zuivere koffie is..laat ze anders wat reviews op het internet lezen over mensen hun ervaringen met pups uit dat soort situaties?

Het is duidelijk dat de industrie broodfok ze niet motiveert..dat dit dierenleed is etc. maar op internet is heel duidelijk te lezen hoeveel leed het mensen aan doet..vandaag een pup gekocht, 2 weken later een rekening bij de dierenarts a 1000 euro, en nog eens 2 weken later een dode pup..misschien dat dit soort verhalen ze wakker schud? "


Ja, ik heb ze dit allemaal laten lezen. Maar ze kennen iemand die ook van die dierenwinkel in het eerste deel van mijn verhaal gehaald heeft en zij hebben geluk gehad en hebben geen problemen met hun hondje...
Enkel de positieve ervaringen onthouden ze en de negatieve verhalen zijn gewoon het ene oor in en het andere er terug uit ;-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

" me vader en moeder hebben een berner sennen van bijna jaar met alle papieren en toestanden er bij en bij 9 maanden werdt er ook artrose is ze voorboot bij ze elleboog ontdekt kan niks meer aan gedaan worden ook ja speciale voedingen en pijnstilling en dat is alles en dan heb je een hond van nog geen jaar oud die niet meer lekker kan spelen enzo en van erkende fokker kom
dus zeg allemaal niks mensen "


Maar dat komt dan omdat er zich jaren en jaren lang hele kundige mensen met liefde voor het ras mee hebben bemoeid......denk ik.
Dus testen, testen, testen, en dan hou je nog 10 honden over die gezond zijn, en daar gaan we dan weer mee verder fokken.
Om er dan weer achter te komen dat ze bv allemaal blind worden , maarja geen kanker en gewrichtsproblemen meer..
Gaan we de blindheid er gewoon weer uittesten, en testen, en testen.
Houden we er weer 3 over die helemaal gezond zijn..
Gaan we daar mee fokken, en testen, blijken ze na 5 generatie's ernstig nierfalen te hebben..
Gaan we ..euhm, testen, testen, testen tot de nierproblemen weg zijn, de blindheid, de kanker, de gewrichtsproblemen.
Tot er op een gegeven moment iemand wakker wordt en besluit om de natuur te volgen en het woordje diversiteit/evolutie ergens ziet staan, en er dus achter komt dat ze met het tegenovergestelde bezig zijn, in een cirkeltje fokken.
Zonder dat er wordt gekeken naar nieuw bloed, andere rassen..

Om ontopic te blijven..Zou een hobby fokker ook maar iets met bovenstaand verhaal doen,zou hij ook maar 1 nacht wakker liggen van bovenstaand vraagstuk.?

Het leuke is..er komen steeds meer hobbyfokkers die bovenstaand verhaal wel aanspreekt.
Ze zijn met hun gedachtes uit de vereniging gegooit, en worden overal zwart gemaakt.
Heel lastig om deze fokkers eruit te pikken.
Om het weer makkelijk te maken..dat zijn geen fokkers die 15 nesten hebben liggen, maar fokkers die een achterliggend verhaal hebben.


Excuseert zich voor stukkie tekst O-)

honden page profiel BezonoBezono 3 doggies

honden foto van Bezono

Heel simpel, wil je broodfok 100% uitsluiten neem erkende fokkers met stamboom waar ze 1 ras fokken. Zo heb je nooit gezeik.

honden page profiel BezonoBezono

honden foto van Bezono

twee keer het zelden.. foutje

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela 3 doggies

honden foto van Jamie & Lela



Dan moeten ze het zelf weten toch? Behalve mensen voorlichten/inlichten/waarschuwen is er niet veel meer wat je kan doen. Je kan ze moeilijk aan een paal binden tot dat ze instemmen met jouw plannen. Jammer vind ik het wel, als je een echte dierenvriend bent vind ik dat je zorgt dat je jouw maatje uit een gezonde omgeving haalt en bij een gezonde moeder vandaan.

Dat ze zo klakkeloos omgaan met deze beslissing en het vooral maar 'makkelijk' moet zijn vind ik een redelijke schande, maar dat is mijn mening.

Persoonlijk zou ik mijn handen ervan aftrekken als er toch niet geluisterd word.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Als ze werkelijk zó koppig zijn en weigeren te luisteren, zou ik het ook loslaten. Dan hoeven ze straks als ze een doodzieke of gestorven pup hebben niet bij jou te komen janken natuurlijk. Eigen schuld dikke bult, verschrikkelijk sneu voor het pupje en de andere honden die hieronder te lijden hebben, maar als ze echt zo stug zijn heeft praten gewoonweg geen zin en dan moeten ze hun lesje maar op een keiharde manier leren.

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

ja, zo bekijk ik het ook.
Ik heb hen met handen en voeten alles uitgelegd en hen met alle mogelijke middelen te proberen overtuigen...
Helaas, zonder succes :'( Ze doen toch hun eigen gedacht...
Dan moeten ze achteraf niet bij mij komen uithuilen dat hun pup ziek is ofdat ze weer bij de DA hebben moeten gaan.. Ik ben echt kwaad. Zo hulpeloos toekijken vind ik zo moeilijk!!

Nu zouden ze toch weer een Jack willen en het volgende nest komt eind deze week binnen... Zo spreken ze er dus echt over, net alsof het een lading tv's is ofzo... Dus waarschijnlijk zal daar tegen het weekend een pup rondhuppelen is hun huis...

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela 3 doggies

honden foto van Jamie & Lela

" ja, zo bekijk ik het ook.
Ik heb hen met handen en voeten alles uitgelegd en hen met alle mogelijke middelen te proberen overtuigen...
Helaas, zonder succes :'( Ze doen toch hun eigen gedacht...
Dan moeten ze achteraf niet bij mij komen uithuilen dat hun pup ziek is ofdat ze weer bij de DA hebben moeten gaan.. Ik ben echt kwaad. Zo hulpeloos toekijken vind ik zo moeilijk!!

Nu zouden ze toch weer een Jack willen en het volgende nest komt eind deze week binnen... Zo spreken ze er dus echt over, net alsof het een lading tv's is ofzo... Dus waarschijnlijk zal daar tegen het weekend een pup rondhuppelen is hun huis... "


Ja..je hebt je best gedaan! Hopelijk is de pup gezond en gaat deze een fijn leven tegemoet, meer kun je niet hopen :-)

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Dus zoals ik gezegd had: er loopt sedert gisteren een pupje in hun huis rond van een heel grote broodfokker in kuurne. Toch een cavalier.
Een teefje: terwijl ze gezegd hadden dat ze nooit geen teefje willen! Maar ze laten ze helpen nog voor ze de eerste keer loops wordt... De dierenarts had gezegd dat een teefje minder dominant is en zachter is van karakter, dus hebben ze direct voor het teefje gekozen..
Het beestje zit in een bench en is superbang als je het uithaalt. Staat ook graatmager.

Nu had ik nog een vraagje naar jullie: stel dat dit hondje een ziekte heeft, kan dit gevaar betekenen voor Jerome? Als ik erbij gezeten heb wil ik zeggen.

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum 3 doggies

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

erg jammer... :'(

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra 3 doggies

honden foto van Yvonne en cyra

Jammer hoor....

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Bah, wat een prutsers! Ik zou me hier verder niet meer mee bemoeien. Ze wilden niet luisteren, jammer, pech gehad. Pupje blijkt straks doodziek en slechtgesocialiseerd, eigen schuld dikke bult. Verschrikkelijk dat zo'n beestje onder de domheid van zulke mensen moet lijden. Ik zou deze dwazen direct uit mijn leven bannen.

Ik zou er zeker mee oppassen i.c.m. Jerome. Leg ze anders maar uit dat je bang bent voor besmettingsgevaar, toedeledokie en tot nooit meer ziens!

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

" Bah, wat een prutsers! Ik zou me hier verder niet meer mee bemoeien. Ze wilden niet luisteren, jammer, pech gehad. Pupje blijkt straks doodziek en slechtgesocialiseerd, eigen schuld dikke bult. Verschrikkelijk dat zo'n beestje onder de domheid van zulke mensen moet lijden. Ik zou deze dwazen direct uit mijn leven bannen.

"


Ja, moest ik dit kunnen zou ik dit doen ook... Maar dit zijn mijn schoonouders waar ik over praat, dus dit zal niet lukken vrees ik :(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "broodfok of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: weer die verzekering
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^