Kent iemand het werk van Norbert Riksman (hondenfluisteraar)?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

"

NOg een uitvalhondje, naar is dat toch he...
Is het heel erg??
"


Take it from me->

JA!

honden page profiel ronron

Heb helaas ervaring met deze man.
Het is een heel eng mannetje zonder opleiding niet weet hoe hij een hond moet lezen.
Vind hem erg onervarrn overkomen.
Hij was meer bang voor mijn rottweiler dan dat hij er wat mee deed.
Hij is 3 uur geweest geen resultaat.
Krijg wel een rekening van 245 euro.
Die betaal ik dus mooi niet.
Kijk uit voor deze griezel.

Annet S (Gast)

Ik had 2 dobermanns, van het karakter ik bepaal zelf wel wat ik doe. Vele problemen mee gehad, een van de ergste was mij aanvallen, echt bijten als er een hond of een dier op TV was. 

2 gedragstherapeuten gehad die met de meest idiote bestudeerde methodes aan de slag gingen. Resultaat 0. 

Ik heb na lang denken toch Norbert gevraagd. En ja, ik had twee dure sessies nodig, maar ik weet nu dat het staren naar de hond wat de andere gedragstherapeute deden het weg gegooide geld was. 

Hij deed mij inzien wat de hond deed, en dat ik degene was die moest veranderen. 
Daarvoor moet je dapper zijn, daarom de twee afspraken. Maar weet je wat het is: Als je het lef hebt om te luisteren naar Norbert en open te staan voor zijn inzicht in jou en je hond. Dan kom je ergens. 
Dit is iets wat ik je niet beloven kan, want dat komt uit jezelf. En dat is wat ik hier lees, mensen die het graag aan andere over laten maar zelf iets doen… dat is te veel gevraagd. Ik ben veel meer mens geworden nu ik weet wat mijn honden (intussen 3) nodig hebben. En dat is goed voor mijn familie en zelfs mijn werk!

honden page profiel MPDCMPDC

Wat leuk, ik wou ook net mijn ervaring met Norbert Riksman plaatsen:

Mijn hond viel enorm agressief uit naar andere honden en ik kon hem maar niet op de rit krijgen, wat ik ook deed en welke goede adviezen ik ook kreeg. Alles heb ik geprobeerd, maar niets hielp. Tot ik Norbert gevraagd heb te komen helpen. Hij maakte me duidelijk hoe gespannen ik was als ik hem ging uitlaten en ja, dat klopte ook, het was gewoon niet leuk meer met 40 kilo energie voor 10 aan de lijn. 
Dus leerde hij mij een methode van lopen die werkt en waarvan ik bovendien vind dat het heel vriendelijk is. Niks geen geruk of getrek, maar een hond die tevreden en ontspannen naast me meeloopt! Ook liet hij mij inzien dat deze hond met zijn uitvallen eigenlijk alleen maar probeerde mij te beschermen. Door hem op allerlei manieren duidelijk te maken dat ik zijn bescherming niet nodig heb, is zijn gedrag veel vriendelijker geworden en, dat is het mooiste: ik heb ook respect voor hem gekregen. Alles is weer in harmonie en ik ben zó blij dat Norbert dat ons heeft geleerd!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

@Annet S en MPDC

6. SchaduwaccountsSchaduwaccounts zijn niet toegestaan. Een schaduwaccount is het inloggen onder een andere naam om te reageren op je eigen verhaal. Ook schrijven als gast om op je eigen topic te reageren is niet toegestaan. Hetzelfde geldt voor het schrijven onder verschillende gastnamen.

http://www.hondenpage.com/faq/regels

***

De positieve ervaring komt op deze wijze niet erg geloofwaardig over als je jezelf als twee verschillende personen voordoet.

Graag uitsluitend posten vanaf profiel. Daarnaast posten als gast alsof het een ander persoon betreft is niet toegestaan op dit forum.

Anoniem (Gast)

Tiepmiep???

honden page profiel BeeBee

honden foto van Bee

Sorry, was niet ingelogd, is van mij, laatste berichtje, tiepmiep....
Groetjes Bee.

honden page profiel Jits Jits

honden foto van Jits

Inderdaad niet erg geloofwaardig zo. Maar het is goed te weten dat de mensen van het marketing en promotieteam van Norbert Riksman zich "meer mens" voelen sinds zij voor hem werken. En dat dat dan weer goed is voor je werk dat lijkt me logisch.

Wel jammer dat je je gaat voordoen als een ander, dat is natuurlijk niet erg eerlijk en objectief... Sowieso not done bij ieder bedrijf. En zeker als je zulke bedragen vraagt voor je zogenaamde expertise.
Jullie zouden er beter aan doen de klachten in het topic af te handelen en wat te melden over de kwalificaties van deze man. Want ik ben nu wel heel benieuwd of hij die heeft, ook op de website zie ik alleen staan dat hij commerciele en psycholische opleidingen heeft gedaan. Want zelfs al ben je de beste "hondenfluisteraar", dan nog is het toch handig je te verdiepen en verbreden en te horen wat anderen te zeggen hebben toch? En intern worden er nu wel mensen bij jullie opgeleid?
http://canini.nl/Team/index.html

honden page profiel MPDCMPDC

MPDC, dat ben ik, degene die na Annet (mijn vriendin) een reactie plaatste. Niks geen geheim of schaduw accounts of wat dan ook, gewoon eerlijke reacties. 
Maar goed, als de kwaliteit van iemand zou moeten afhangen van wel of geen eerlijke communicatie, dan ken ik er nog wel een paar...

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Ja mensen wat moet ik hier van zeggen . Norbert is bij mijn zus geweest hij durfde niet de trap opkomen bij mijn zus, de hond van mijn zus een xbordercolly laat niemand de trap opkomen hij ging halverwege de trap zitten en degene die naar boven wou beet hij direkt. mijn zus moest met de hond buiten komen .nouu daar gaf hij meteen het advies spuit stapte in de auto en weg was hij . heb mijn zus toen het advies gegeven om zodra de bel ging de hond vast te leggen . hebben dit geoefend en ja hoor geen bijtende hond meer want als je eenmaal boven was dan lietze de hond los en dan was het een scheet van een hond. na dit een aantal dagen herhaald tehebben gaat het nu goed de hond loopt niet meer naar de trap als de bel gaat en hoeft ook niet meer vast hij gaat vanzelf naar zijn mand toe . dit gedrag kwam door mijn zus als er gebeld werd rende ze naar de deur en de hond dacht daar is iets mis en ging dus op de trapstaan nu mijn zus zelf rustog is laat de hond al zijn waakse gedrag vallen door het drukke gedoe werd de hond ongewild opgejuind Groeten Hein.

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Weet je wat ik met mijn domme boerenverstand nu niet begrijp? Dat mensen in die praatjes van hem trappen.

Je gaat toch ook niet naar een dierenarts zonder diploma? Of naar iemand met een wildwest hondenschool zonder papieren?

Nee als iemand niet de juiste papieren heeft kan je wel nagaan dat er iets niet klopt.

"Norbert Riksman", de zogenaamde "hondenfluisteraar" heeft geen enkele opleiding wat gedragstherapie voor honden betreft gevolgd en ik hoop zo dat de mensen die google gebruiken eerst hier terecht komen voordat ze met die meneer in zee gaan.

Bart van de Kleut (Gast)

Kijk op de website van ... en lees bij 'ervaringen' wat anderen over hem zeggen

***link website verwijderd ivm forumregels mbt reclame***

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 11 januari om 17:13 --

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Waarom?

honden page profiel DD

honden foto van D

" Waarom? "

Omdat meneer Bart van de Kleut reclame wilt maken voor zichzelf.
Daarom!

Zie alleen niets op zijn website dat hij diploma's heeft.
Maar misschien lees ik er wel over heen hoor, want de lettertjes zijn zo klein, dat je een bril op moet!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hehehehe, ik had de uitleg van iemand die zich op deze knullige wijze probeert aan te prijzen wel willen horen :-D

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Tjonge jonge...dan zet je jezelf ook wel voor joker zeg.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

apart hoor dat dit topic telkens weer naar voren komt~!! ;-)

Anoniem (Gast)

Norbert Riksman heeft bij een vriendin van mij die een jonge bouvier van 8 maanden heeft, en problemen heeft met het superenthousiasme van de hond, buiten tegen mensen opspringen en bezoek, een schokband gebruikt. Een schokband zonder dat zij het wist. Hij is twee sessies geweest, de eerste sessie van alles geprobeert en had geen resultaat, tweede sessie zonder haar iets te zeggen deed hij een band om de hals van haar hond, ze vroeg wat is dat? Hij zei die band geeft alleen een vibratie af, niet meer dan dat. Buiten in 20 minuten tijd heeft hij haar hond 7 schokken gegeven en haar hond gilde het uit! Alleen al het rustig lopen naar iemand, hups schok. Daarna thuis bezoek van buren moest uitgenodigd worden hoe haar hond reageerde, vertelde hij tussen neus en lippen door aan haar buurman dat hij een statische band gebruikt. Mijn vriendin stond werkelijk met haar oren te klapperen en is heel kwaad en ook heel verdrietig dat haar hond pijn is aangedaan. Alsjeblieft blijf zo verder mogelijk vandaan van deze man, hij verteld geen schokbanden te gebruiken maar doet het wel degelijk!

Anoniem (Gast)

Ik kwam toevallig op Marktplaats een advertentie tegen van Norbert Riksman met, je raadt het al, niets dan lovende recensies. Misschien wel zo eerlijk als mensen met mindere ervaringen hun verhaal daar toevoegen? (ik probeer het even zonder link, want met link kon ik in elk geval geen reactie plaatsen als gast; op MP even zoeken op Hondenfluisteraar BV)

Gaby (Gast)

Hallo,

 

Weet iemand een goede trainer hier in limburg?

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

nelis verhoeven woont volgens mij in limburg en dat is echt een goede heb ik begrepen!

 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Ik vind juist dat Riksman gelijk heeft op het moment dat hij zegt dat honden geen positieve opvoeding nodig hebben in de klassieke zin van het woord (het belonen van wenselijk gedrag) Honden hebben wel, in mijn optiek, een positieve training nodig, voor zover je de hond wil trainen.

Als mijn hond er in het bos tussenuit schiet, om vervolgens 5 minuten later pas weer weder te keren, moet ie dan een snoepje krijgen, of een aai, of een "goedzo" omdat ie er weer is? Want dat is positief opvoeden, het belonen van wenselijk gedrag. Van mij krijgt de hond dan helemaal niks, want ik vind het niet meer dan normaal dat ie gewoon met me meeloopt. En zo zijn er tal van voorbeelden waar de positieve opvoeding de plank, in mijn optiek, royaal mis slaat.

Je schrijft dat verkeerd corrigeren schadelijk kan zijn voor de hond, en daar ben ik het mee eens, maar verkeerd belonen kan dat ook zijn. En als wij de hond zijn negatieve instellingen niet altijd kunnen doorgronden, waarom dan wel zijn positieve?

En dat niet positief opvoeden gelijk staat aan straffen...dat kan ik niet met je eens zijn. Ik voed dus niet "positief" op, nooit gedaan ook. Maar ik heb mijn hond nog nooit met een boze vinger aangeraakt, en mocht ik dat wel doen zou het resultaat waarschijnlijk averechts zijn geweest aan wat ik wilde bereiken. Er zit een hele wereld van opvattingen en methodieken tussen KS en CM, en daarin zul je toch zelf de weg moeten vinden denk ik. En hoewel ik dus persoonlijk groot respect heb voor bijvoorbeeld Turid, en totaal niet voor CM, ga ik daar niet zo dogmatisch mee om als vaak gebeurd op dit forum. "

 En zo zou het moeten zijn, volgens mij.

Ik zou nooit iemand klakkeloos volgen. Je kunt uit meerdere theorieën en aanpakken kiezen wat het meest bij jou en je hond past. Immers elk baasje en elke hond zijn individuen, bij de een past het ene, soms past het andere...

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: extreme angst mechelse herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^