Nu al leren loslopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Fera (Gast)

Vandaag was ik met mijn Gouden pup ;-) van 12 weken aan het wandelen, toen ik de buurman tegenkwam. Hij heeft zelf een zwarte Labrador van 4 jaar oud. We hebben over en weer wat gekletst over honden en puppy's, etc. Wat me opviel is dat hij zei dat ik hem wat vaker los moet laten lopen, ook voor mijn eigen plezier. Dat wanneer ik daar nu al mee begin, nu ik hem nog in kan halen, het makkelijker aan te leren is.

Ik vind dat zelf wel een beetje moeilijk, eerlijk gezegd. Ik zou dolgraag een hond willen die gewoon los met me mee kan lopen en altijd komt als ik hem roep. Nu komt kleine Bogi vrijwel altijd als ik hem roep, maar toch wil ik graag die controle houden. Dus aan de lijn ...

De buurman zei dat ik door middel van voer hem goed aan kan leren netjes naast me te lopen, zonder lijn. En dat ik hem tijdens het loslopen gewoon vaak bij me moet roepen en moet belonen. Hij leert dan aan dat los lopen heel gewoon is, in plaats van hem op een dag ineens los te laten. De buurman vertelde ook over een ervaring die een vriend van hem had, die ineens de hond los wilde laten lopen en hem dus niet meer teruggeroepen kreeg.

Wat ik wilde weten is: heeft de buurman gelijk? Is het juist goed dit al te doen? Hij is twaalf weken, maar ik heb hem pas drie dagen ...

Ik hoop dat jullie wederom wat tips hebben! :-)

(P.S. Ik zal maar eens een profiel gaan aanmaken ... :P)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nu al leren loslopen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Ik denk dat je buurman gelijk heeft.
Maar niet ieder hond is het zelfde, dus zal je zelf moeten kijken hoe en wat het beste voor jou is.
Veel plesiet met je pup ;-)

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Puppy's gaan zelden of nooit weglopen van hun roedel. Dus daar waar geen wegen zijn, in het bos ofzo kan je best al eens loslaten.

Hoe vroeger ze leren dat ze jou in de gaten moeten houden hoe beter.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Hoe eerder je de pup gaat leren los te lopen, hoe makkelijker, daar heeft je buurman helemaal gelijk in. Een puppy die nog zo jong is, moet de wereld nog ontdekken. Omdat dat spannend is of kan zijn, zal de pup bij je in de buurt blijven omdat jij veilig en vertrouwd bent. Daarom is de kans dat je puppy de benen neemt, vrij klein, en daar kan je goed gebruik van maken als je het los lopen wilt aanleren.

Laat je pup los op een plek waar dit veilig is (dus niet bij een drukke weg, bijvoorbeeld), en ga lekker oefenen. Op een speelse manier roepen en belonen, dat zal een pup reuze interessant en leuk vinden! Niet in paniek raken als je pup even afgeleid is, blijf kalm en probeer het opnieuw.

Als je het echt niet durft kan je een lange lijn overwegen, en op dezelfde manier oefenen als hierboven. Sowieso is het handig als je in huis alvast gaat oefenen dat zijn naam roepen iets lekkers op kan leveren, zo snapt hij het principe.

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Ja gelijk proberen ik durfde dit dus niet en cyra kan dus niet los probeer het wel,maar cyra gaar er van door merkt ook dat ik er bang voor ben jammer hoor.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Je buurman heeft gelijk (helaas, soms hebben mannen écht gelijk ;-))
Inderdaad zo vroeg mogelijk beginnen met loslopen, als ze 8, 9 weken zijn is 'de grote buitenwereld' nog heel spannend en bij jij hun veilige haven. Hét moment dus om te beginnen met loslopen.

Wij durfden het niet aan met Mellow (4 maanden oud en gewoon niet gesocialiseerd) en het zal hoogstwaarschijnlijk ook nooit gaan gebeuren hier (ze is nu net een jaar).

Dus als je wilt dat je hond lekker los kan lopen: nu doen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hoe raar het ook over komt bij jezelf, toch is het waar.

al mijn honden hebben zodra ze binnen waren bij me, losgelopen, op een veilige plek uiteraard.
en het hierkomen al direkt geoefend, zo krijg je geen hond die als tie eens los is wegloopt. leve de vrijheid, de angst dat een pup wegloopt is gering, doet een pup niet.

loslaten, laat maar gaan, en loop maar weg, kijk maar eens hoe snel die bij je is, gebeurt dat ? dan roep je je hond gelijk, in samenwerking met het naar je toekomen. zelf beloonde ik met hoera en gekdoen, en braven, nimmer met voer, maar daar ben je vrij in.

uiteindelijk heb ik honden gehad en nog, die nimmer weg gelopen zijn, of weglopen.

honden page profiel DanielDaniel

honden foto van Daniel

Prima tips toch! Ga er gewoon mee aan de slag...
Als ze ouder zijn moet het ook nog wel lukken maar ze zijn dan een stuk minder gebonden aan de baas en zullen niet zo makkelijk meer terug komen als ze niet goed onder appel staan. Hoe eerder je dat gaat leren hoe beter.
Succes

honden page profiel Gonnie&StormGonnie&Storm

honden foto van Gonnie&Storm

Je buurman heeft gelijk en Willemijn ook.Loop maar eens hard weg,je zult zien hoe gauw je pup achter je aankomt.
Maar je kunt het natuurlijk eerst met een hele lange lijn proberen.Als hij eenmaal los kan lopen,wel op veilige plekken,dan zul je zien dat dat veel leuker is voor jou en je hondje.

honden page profiel Wil KettmannWil Kettmann

honden foto van Wil Kettmann

Zaros liep al direct los op een grasveld waar hij wel weg kon lopen maar waar geen verkeer komt.. Hij heeft het tot nu toe nooit gedaan het is er een met afstand bediening. Geef je pup aandacht als hij los loopt maak het zo leuk dat hij graag bij je komt. Beloon hem als hij komt, komt hij niet straf hem daarvoor nooit als je hem te pakken hebt want hij zal dat nooit vergeten, hij denkt dan als hij mij heeft dan krijg ik straf dus hij zal de volgende keer zich niet zo snel laten pakken.. Nee benader hem alleen positief en je zal zien dat het prima zal gaan.

Tips en advies over de opvoeding van je hond op mijn sites.

http://zaros.jouwweb.nl
en op
http://mac-ghandor-easy-living.jouwweb.nl

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

vanaf dag 1 liet ik ze al los waar mogelijk, ik had altijd hele kleine stukjes kaas bij me, en een klikker.
ik vergeet zelfs de riemen mee te nemen als we weg gaan, heerlijk als je hond goed onder appel staat .

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Wij zijn ook heel vroeg begonnen met los leren lopen, uiteraard wel op veilige plekken.

Hij heeft later wel even een "bananen in de oren" periode gehad toen heb ik hem aan de lange lijn gehad. Nu loopt hij weer lekker los en luistert goed.

Ik bijna altijd wel wat lekkers bij me en roep hem geregeld bij me, de ene keer voor een knuffel de andere keer voor wat lekkers.

Ik kan er zo van genieten als hij zo lekker los aan het rennen is en de hond ook.

Dus ik zou zeggen zoek een plek op waar het veilig is waar jij je op je gemak voelt en lekker oefenen.

Fera (Gast)

Bedankt voor jullie reacties! :-) Zo te zien is het een unaniem 'ja', dus ga ik het zeker proberen!

Mijn Labrador (eigenlijk van m'n ouders, ik was zelf nog een hummel toen ik hem 'kreeg') liep vroeger ook los in het bos, maar die kon er nog eens vandoor gaan. Hij stond in het dorp ook bekent als 'die hond die altijd wegloopt'. Vaak meegemaakt dat kinderen uit de buurt hem netjes kwamen brengen, of dat ik er achteraan moest met een blik koekjes. Maar dat probleem is bij Bogi dus te voorkomen als ik er vroeg mee begin. :P

honden page profiel Gonnie&StormGonnie&Storm

honden foto van Gonnie&Storm

Ja vroeg beginnen met los laten lopen,het is zóveel leuker.

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Wij zijn er ook vroeg mee begonnen. En verliep dat vlekkeloos? No way...
Andere honden waren veel interessanter dan het baasje. Mijn ervaring is dat andere hondeneigenaren daar begrip voor hebben, en wachten zodat jij de pup weer kunt aanlijnen.
En met veel vrolijk bij je roepen (ja, ook na vijf minuten als je je verbeten afvraagt waarom er in het bos geen behang is om hem achter te plakken) en de hemel in prijzen als hij komt (iets lekkers daarbij helpt ook) gaat het goedkomen.
Ik hoef Skip nu nauwelijks meer te roepen, ik weet dat hij mij in de gaten houdt. Toch roep ik hem nog steeds af en toe, ook als hij aan het spelen is, om zeker te weten dat hij in situaties waar het wel noodzakelijk is ook luistert.

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

En mocht je wat onzeker zijn in het begin, kan je ook gewoon oefenen op een groot omheind veld of iets dergelijks...

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

OP veilige plekken echt los laten lopen. Hier heb ik een hond van 6 maanden en een van 11 maanden die echt op pupleeftijd altijd los meegingen. Ik hoef echt niet 2× te roepen, want ze komen als een trein.
Los lopen en bij je komen wordt zo de normaalste zaak van de wereld. Belonen als ze komen , met wat lekkers en de stem, dan weer laten gaan! Het tijdstio van aan de lijn doen steeds op een andere plek dus niet net voordat je van plan bent om naar huis te gaan.
Af en toe roepen en een stukje aan de lijn, dan weer vrij laten lopen. Zo wordt het aanlijnen voor de hond onvoorspelbaar en heeft hij nooit een reden om niet te komen. Komen bij de baas is altijd een beloning, of wat lekkers en stem of een aai en stem. Af wisselen. je moet onvoorspelbaar zijn! wat dit betreft.
Ook leert de hond dan dat ook al loopt hij vrij er toch regels zijn waar hij zich aan heeft te houden, en die regels stel jij! Succes!

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik laat ze in het begin nooit los.

Nu ben ik op de cursus en nu begin ik met op een rustige plaats los met haar te lopen.

honden page profiel Elke en haar bende!Elke en haar bende!

honden foto van Elke en haar bende!

Ik heb een Labrador van 6 maanden nu en heb haar losgelaten vanaf het begin, en moet zeggen ze heeft nooit intresse in iets anders maar heel gefocust op mij

Fera (Gast)

Zojuist even een kwartiertje met hem buiten geweest en alleen los laten lopen. Op een gegeven moment liepen we allebei een andere kant op. Ik dacht heel even dat hij echt weg was, maar na een tijdje stak hij z'n koppie om de hoek om te kijken waar ik gebleven was. Toen ik zijn naam riep kwam hij als een idioot op me af gerent. Hij heeft daarna lekker vrolijk losgelopen en is niet ver van mijn zijde geweken. Paar keer verstoppertje met hem gespeeld en elke keer als hij kwam beloond met stem en aai/knuffel. :-)

Het is niet zo eng als ik eerst dacht! ;-) Wat me opvalt is dat hij heel netjes op de stoep blijft, ook al loopt hij een paar meter voor me uit!

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

"

Het is niet zo eng als ik eerst dacht! ;-) Wat me opvalt is dat hij heel netjes op de stoep blijft, ook al loopt hij een paar meter voor me uit! "


Toch niet op de stoep langs een straat waar auto's, brommers ed rijden? Want daar zou ik absoluut niet oefenen.
Eerst in een veilige omgeving!

honden page profiel FeraFera

"

Toch niet op de stoep langs een straat waar auto's, brommers ed rijden? Want daar zou ik absoluut niet oefenen.
Eerst in een veilige omgeving! "


Jawel, maar ik woon in een klein dorp waar eigenlijk bijna nooit wat rijdt. Als er iets aan komt hoor ik dat al van ver af. Het meeste oefen ik trouwens op het pleintje rond het gebouw, daar komen sowieso geen auto's. :-)

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

Super dit topic, anders was ik waarschijnlijk veel te laat begonnen met loslopen! ;-) ;-) ;-) :-D

honden page profiel Gonnie&StormGonnie&Storm

honden foto van Gonnie&Storm

Oh wat goed van jou.En nu doorgaan,goed oefenen,en belonen als hij bij je terug komt. ;-)

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Ook van mij een dikke JA! :-D

Ik ben het volledig met je buurman eens, zowel over het loslopen als hem zo nu en dan bij je roepen met wat lekkers.

Ik heb mijn pup nu een week, ze is nu 9 weken en ze loopt vanaf dag 1 los. Zowel met mijn oudere hond erbij als alleen. Ik roep dr vaak bij me met wat lekkers en een aai, ze volgt echt super. Ook op mijn hondenschool train ik los met haar, zelfs met andere honden en nog een pup(haar broertje) op een afstandje loopt ze goed mee.

honden page profiel Wil KettmannWil Kettmann

honden foto van Wil Kettmann

"

Jawel, maar ik woon in een klein dorp waar eigenlijk bijna nooit wat rijdt. Als er iets aan komt hoor ik dat al van ver af. Het meeste oefen ik trouwens op het pleintje rond het gebouw, daar komen sowieso geen auto's. :-) "


Als ik jou was zal ik toch niet oefenen in deze omgeving een hond is onvoorspelbaar zien ze iets wat leuker is dan jou dan zijn ze weg zeker een pup. Het zal niet het eerste hondje zijn die ergens onderkomt.. Ik raad het je echt af pak de auto (als je die hebt) en zoek een leuke plek waar het echt veilig is.

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

Even voor de zekerheid, wat is veilig?
Ik denk dan aan een bos of een veldweg, want omheinde hondenparken zijn hier onbestaand..

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Goed hoor Fera ;-)
Toch opletten voor auto's hè, ook al rijden er niet veel ;-)


honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

ik heb dat ook een paar keer met droop gedaan, en die komt voorlopig echt niet meer los,
als d
ie iemand of een ander hondje ziet, dan is hij echt doof, en luisterd nergens meer naar,
als ik normaal zeg blijf doet hij het wel,
maar als hij iemand ziet, die allemans vriend dan is hij weg,
ik stel dat dus voorlopig wel uit,
hij is nu een jaar,
en we oefenen wel aan een lange lijn,
en als hij dan komt dan belonen we hem helemaal uitbundig,
komt hij niet, dan gaan we stil staan en dan de andere kant op,
dan komt hij op den duur wel,

ik vind het heel knap hoor dat je dit nu al durft,

honden page profiel FeraFera

"

Als ik jou was zal ik toch niet oefenen in deze omgeving een hond is onvoorspelbaar zien ze iets wat leuker is dan jou dan zijn ze weg zeker een pup. Het zal niet het eerste hondje zijn die ergens onderkomt.. Ik raad het je echt af pak de auto (als je die hebt) en zoek een leuke plek waar het echt veilig is.
"


Helaas heb ik de luxe niet om over een auto te beschikken, laat staan dat ik er in kan rijden! Geloof me, speciaal voor honden is er hier gewoon niet echt veel in de buurt. Ik weet echter waar ik mee bezig ben en voorlopig is het pleintje de belangrijkste oefen plek. Daar is het sowieso veilig. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nu al leren loslopen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^