Nu al leren loslopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

He Fera, leuk dat je een profiel hebt aangemaakt.

Ik heb me voorgenomen, bij de volgende hond gaat ie gelijk los, mits het weer een herplaatser is die dwingende redenen heeft dat het niet kan.
Zeker met een pup, gewoon doen! Wel in een rustige veilige omgeving, groot omheind veld oid.
Elke keer als ie terugkomt lekker blij doen, lekkers geven en weer laten gaan, nooit gelijk de 1e keer aanlijnen, da's handig als je hem mee wilt nemen, dan weet ie dat ie niet bij het terugkomen gelijk mee moet.

Leuke naam Bogi, ben nu erg benieuwd naar de foto's ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nu al leren loslopen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FeraFera

@Santa: Bedankt, goede tips!

De laatste keer dat ik hem mee uit nam heb ik hem af en aan los en aan de lijn gehad. Gewoon op willekeurige momenten aanlijnen, zodat het inderdaad niet voorspelbaar wordt. Ik hoorde in de verte jongelui met scooters die aan het kl*ten waren, toen heb ik hem sowieso aan de lijn gedaan.

De foto's komen zeker nog! Ik weet even niet meer waar mijn camera is, maar ik ga morgen wel even op zoek en wat foto's maken. Ik wil sowieso elke week een foto van Bogi maken, om later terug te kijken hoe hij gegroeid is. Dat vind ik wel leuk!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Moet je zeker doen, ik vind het jammer dat we geen puppie foto's hebben :'( .

W.b. dat erugroepen, ik zie het hier veel in het park.
Hond uit auto, uur rondrennen en spelen en dan terugroepen = aan de lijn = in de auto =
einde feest.
Ik heb dit op de cursus gehoord en vond het zo'n goede tip.
Santa komt graag terug, ik roep hem per wandeling een keer of 5 terug in een uur, soms minder soms meer, hij weet dat ie dan weer verder kan spelen.
Wij oefenen nog steeds hoor, na een jaar.

Probeer, je hebt een Golden, ook hem gelijk te leren niet achter wild aan te gaan, of katten, vogels eekhoorns. Is nog vroeg maar je kunt hem bij het loslopen al wel leren ergens niet achteraan te gaan, maar bij jou te blijven.
Ik heb daar nu een hele kluif aan, Santa gaat achter de reeen aan.
Of het gaat lukken weet ik niet, ik kan de oefenreeen niet meer vinden, grrr.

Anoniem (Gast)

Je zou eventueel in het begin een lange lijn aan de pup kunnen doen tijdens het loslaten.
Mocht er een gevaarlijke situatie ontstaan is het vaak makkelijker en sneller je voet op de lijn te zetten dan een pup te grijpen....

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Je zou eventueel in het begin een lange lijn aan de pup kunnen doen tijdens het loslaten.
Mocht er een gevaarlijke situatie ontstaan is het vaak makkelijker en sneller je voet op de lijn te zetten dan een pup te grijpen.... "


Inderdaad, zo deden wij het ook, was ik alweer vergeten! O-)

honden page profiel KimberlyKimberly

honden foto van Kimberly

Hij heeft gelijk. Speedy is 6,5 maand en loopt al van de eerste week los (nu ja, ik woon op een manége dus hij heeft er de plaats voor). Zorg gewoon dat je begint met een grote omheinde ruimte, dit vooral om jezelf op je gemak te stellen, als jij daar gans de tijd gestrest rond loopt zal hij niet te dicht bij je willen lopen. Ik laat Speedy nu iedere dag los in het bos lopen, ik moet juist oppassen omdat hij bang is van 'nieuwe' honden en mensen, dus ik moet dicht bij hem blijven als we er eentje passeren. De eerste keer liep hij weg, er dan gewoon niet achterlopen en stil blijven staan om hem te roepen, staat hij automatisch ook stil. Neem dan een snoepje of stukje vlees en roep hem tot bij jou.
Na een tijdje zul je weten waarvoor hij bang is en hij terug aan de leiband moet.
Gewoon ergens staan hem van je weg laten lopen en terug roepen, en uiteraard goed belonen als hij terugkomt. Dan leert hij vlug om altijd te komen als je hem roept.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Je kunt in de puppytijd al een hele mooie basis leggen voor later.
Een pup zal inderdaad de eerste tijd aan je hangen en bij je in de buurt blijven. Op een gegeven moment zal ie heus wel wat last krijgen van 'de bananen in de oren' als hij gaat puberen en dan zal het wellicht wat minder gaan.

Ik laat alles al vrij vlot los, ook herplaatsers. Ik gebruik inderdaad bij herplaatsers in het begin ook met een lange lijn. ;-)

Anoniem (Gast)

In het bos hebben we onze hond ook gelijk los laten lopen vanaf het begin. Tijdens het uitlaten hier niet, want dat gebeurt langs een vrij drukke weg waar veel verkeer over gaat.

Ik heb met de hond eigenlijk hetzelfde gedaan als met mijn kinderen toen ze konden lopen. Langs drukke plekken aan de hand/riem en op veilige plekken lekker los laten lopen.

honden page profiel FeraFera

" Moet je zeker doen, ik vind het jammer dat we geen puppie foto's hebben :'( .

W.b. dat erugroepen, ik zie het hier veel in het park.
Hond uit auto, uur rondrennen en spelen en dan terugroepen = aan de lijn = in de auto =
einde feest.
Ik heb dit op de cursus gehoord en vond het zo'n goede tip.
Santa komt graag terug, ik roep hem per wandeling een keer of 5 terug in een uur, soms minder soms meer, hij weet dat ie dan weer verder kan spelen.
Wij oefenen nog steeds hoor, na een jaar.

Probeer, je hebt een Golden, ook hem gelijk te leren niet achter wild aan te gaan, of katten, vogels eekhoorns. Is nog vroeg maar je kunt hem bij het loslopen al wel leren ergens niet achteraan te gaan, maar bij jou te blijven.
Ik heb daar nu een hele kluif aan, Santa gaat achter de reeen aan.
Of het gaat lukken weet ik niet, ik kan de oefenreeen niet meer vinden, grrr. "


Hoe leer je hem dan af achter wild aan te gaan? Er zitten hier in de buurt wel veel vogeltjes, maar even kijken is het enige wat hij doet en daarna is het niet interessant meer. Geldt voor veel dingen, hij is ook niet bang voor passerend verkeer, of het nu auto's of fietsers zijn. Hij is misschien toch beter gesocialiseerd dan ik oorspronkelijk dacht. Het enige wat hij tot nu toe erg spannend vindt, zijn andere honden.

Onze oude Lab ging wel achter vogels aan, ze heeft zelfs een keer een dode vogel met huid en veer opgegeten ... Was helemaal niets van terug te vinden!

honden page profiel KimberlyKimberly

honden foto van Kimberly

Ik zou hem toch niet langs de straat laten loslopen, is bij ons in België trouwens verboden. Je weet nooit wat hij zal horen of zien en erachteraan gaat. Het is niet alleen gevaarlijk voor je pup, maar ook voor de bestuurders, als die uitwijken en ergens tegen botsen of tegen iemand.
Je kunt ook een lege wei zoeken ofzo.
Ik heb geluk, het bos recht over men deur en het strand op 500m. In het bos mogen ze in principe ook niet los bij ons, maar als je je hond onder controle hebt, kan het niet veel kwaad, de ene loopt los, de andere is aangelijnd.
Een hondenpark hebben we hier ook niet, maar de leden van onze hondenschool mogen ten allen tijde op het terrein.

honden page profiel WatsonWatson

honden foto van Watson

We hebben hem rond 10 a 11 weken losgelaten in een groot park. Eerst hebben we zijn riem laten vallen. Met het idee als hij weg zou lopen we hem "makkelijker" kunnen vangen.

MAAAAAAAAAAAAR dat was nergens voor nodig!

Meneertje luistert goed. Alleen die joggers zijn nog wel heeul interresant ;-)

honden page profiel 3 draken 3 draken

honden foto van 3 draken

hier ook meteen alle puppen los gelaten wel op plaatsen waar het kan ;-)

heb nog nooit gehad dat ze weg lopen bij de rest tuurlijk lopen ze wel is achter andersmans benen aan maar echt weglopen nee ;-)

ga lekker oefenen op plekken die veilig zijn komt helemaal goed ;-)

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Zeker je pup meteen loslaten, maar alleen op veilige plaatsen en niet langs de weg, ook niet als deze rustig is, of er bijna nooit iemand komt. Er is maar een auto nodig en die hoeft echt niet hard te rijden. je kunt van een hond niet verlangen dat hij nooit in de fout gaat en bv oversteekt als hij een bekend persoon of bekende hond aan de overkant van de straat ziet of ruikt. Het zijn juist de honden waarvan men denkt dat ze het best luisteren die een ongeluk krijgen.

Je pup moet wel nu los leren lopen.
Nu is zijn acctieradius nog niet zo groot en blijft hij nog bij je in de buurt. Leer hem op jou te letten. Roep hem niet als hij initiatief neemt om vooruit te lopen en een weg inslaat, maar sla gewoon zonder iets te zeggen de andere richting in of draai om; hij moet leren jou in de gaten te blijven houden. Als hij eens niet oplet, verstop je dan, en wacht tot hij je gaat zoeken. Roep hem af en toe en lijn hem dan even aan om hem vervolgens weer los te laten zodat hij leert dat bij je komen niet het einde van de wandeling is enz.

honden page profiel BezonoBezono

honden foto van Bezono

Ik heb een pupje van nu bijna 10 weekjes oud.. Loopt al vanaf moment 1 los.

Wel zal ik aanraden om het af te wisselen. Mocht je andere honden tegen komen die aangelijnt zijn moet je dit ook met je eigen hond doen.
Is je hond gewend om altijd los te lopen in bijvoorbeeld het park kan hij juist weer lastig worden aan de riem..

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Ik heb mijn jongens altijd meteen losgelaten in het (losloop)bos,
en ik heb er heel veel profijt van.... ;-)
Ik heb me in het begin idd ook regelmatig verstopt achter een boom,
en doe dat nu nog wel eens.... :-D
Als ze me vinden krijgen ze wat lekkers... :-D
Dus ze houden me altijd in de gaten...
Ze gaan er nooit vandoor, ik hoef ze niet te roepen als ik ze aanlijn...
zodra ik stilsta komen ze naar me toe..... :-D

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

" Ik heb een pupje van nu bijna 10 weekjes oud.. Loopt al vanaf moment 1 los.

Wel zal ik aanraden om het af te wisselen. Mocht je andere honden tegen komen die aangelijnt zijn moet je dit ook met je eigen hond doen.
Is je hond gewend om altijd los te lopen in bijvoorbeeld het park kan hij juist weer lastig worden aan de riem.. "


Helemaal mee eens, alleen kan het lastig aan de lijn worden ook andere oorzaken hebben die je niet altijd kan voorkomen.

honden page profiel LeonieLeonie

honden foto van Leonie

Mijn doggies lopen altijd los. Zelden of nooit een riem bij me. Vanaf minuut 1 gedaan. Nou woon ik in een dorp en dan ook nog eens vrij achter af. Het is hier geen komen en gaan van auto's.
Alleen toen ze voor het eerst aan de riem moest was het even wennen voor haar. Grote bokkesprongen en geen idee wat de bedoeling was.

Doe je best. Niet te bang zijn met je hond. Hij loopt niet zomaar weg.

honden page profiel BezonoBezono

honden foto van Bezono

"

Helemaal mee eens, alleen kan het lastig aan de lijn worden ook andere oorzaken hebben die je niet altijd kan voorkomen.

"


Ook helemaal mee eens ;-) Doelde meer op het feit dat als je hond altijd op het zelfde punt los gelaten worden, bijvoorbeeld in het begin van het park en hij loopt altijd los en hij moet weer eens aan de riem kan dit in sommige gevallen lastig worden. Om deze reden kan je beter af en toe los, af en toe vast doen met je pup..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nu al leren loslopen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^