Kunnen twee Husky teven samen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Seth (Gast)

Ik heb een Husky teefje en zou graag een tweede Husky erbij nemen (pup). Mijn voorkeur gaat naar een teef. Kan dit, of is er veel kans dat ze niet goed overeenkomen? Mijn eerste hond is gesteriliseerd. Moet ik de tweede ook best steriliseren (concurrentiegevoel?)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kunnen twee Husky teven samen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

Dit dan prima hoor! Er is altijd kans dat t niet gaat maar omdat t een pup is die erbij komt is de kans klein dat t fout zal gaan.

Sterriliseren hoeft niet. Ze moeten later toch de rangorde bepalen en dan is er niks aan de hand.

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Kan prima. Denk ook niet dat sterilisatie bij een tweede nodig zou zijn voor eventuele concurrentiegevoelens of iets dergelijks. Een kennis van mij heeft 7 husky teven samen en dat gaat ook goed. Gewoon goed met elkaar socialiseren en genoeg te doen geven dan hoeft er niks aan de hand te zijn. Er zijn altijd uitzonderingen natuurlijk. Wel goed zoeken naar een degelijke fokker die de soort husky fokt wat het best bij jou karakter en dagelijkse invulling past. (werklijn/showlijn) en die volgens de goede wijze fokt.

Seth (Gast)

Suze, heb jij dan 2 teefjes?
Zijn er nog mensen die ervaringen hebben met 2 teefjes?

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Ik heb wel 2 ongesteriliseerde teven thuis, maar dat zijn niet allebei husky's, hoewel dat eigenlijk niks uitmaakt. Ik heb een roedel van 2 teven en 1 reu. 2 teven zijn een husky en een vuilnisbakkie. Gaat prima samen.

inge (Gast)

ik heb 1 teefje.en die is bij ons gekomen omdat het met het teefje waar ze mee samen was bij haar vorige baasje niet goed ging.die teef was volwassen toen ze desteny er als pup bij kregen.eerst ging dat heel goed,maar naarmate desteny wat ouder werd ging het giga mis.ze hoeven elkaar maar te zien nu en ze worden allebij helemaal gek.als ze op zo,n moment bij elkaar zouden kunnen komen is de ramp niet te overzien.maar nu ze bij ons is,gaat ze buiten met andere honden prima.of het nu een teefje of een reu is.dus hier ee slechte ervaring.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je twee teven (of twee reuen) bij elkaar wilt houden.
Ten eerste zorg dat het leeftijdsverschil niet te klein is. Ik vind minimaal 2,5 a 3 jaar het beste. Veel honden zijn met drie jaar echt volwassen, dan een pup erbij geeft genoeg verschil in leeftijd om niet voor conflicten te zorgen.
Verstandig is ook om te zorgen dat je geen twee pittige dames bij elkaar hebt. Is je eerste hond al aardig pittig, neem er dan een rustige 'goedsul' bij. Twee goedsullen kan natuurlijk prima. Maar twee die allebei graag de touwtjes in handen hebben, dat is niet handig.

Daarnaast is de begeleiding als je de pup eenmaal hebt heel belangrijk. Zorg dat je oudere hond nog evenveel aandacht krijgt en dat je haar in bescherming neemt voor de pup, de pup mag haar dus niet onbeperkt uitdagen tot spel of achterna zitten of bij haar liggen. Ze mag haar eigen grenzen aangeven en daar help jij bij dat die niet overschreden worden. Zorg dus dat ze niet zelf hoeft in te grijpen. Ze mag ook haar grenzen laten zien door een grommetje en jij schiet dan te hulp om de pup weg te halen.
Kan ook dat het vanaf begin af aan een onafscheidelijk duo is hoor!

En je kunt je oudere hond meenemen als je pups gaat bezoeken. Als de pups oud genoeg zijn, kun je de pups van je voorkeur 1 voor 1 kennis laten maken met je oudere hond. Liefst op een ruim omheind veld. Eerst contact maken door de omheining. Niet forceren, laat je oudere hond maar zelf contact zoeken als zij dat wil.
Dan eventueel bij elkaar. Je ziet dan wat klikt en wat minder klikt.
Het hoeft echt niet meteen spelen te zijn. Als de pup de ruimte van de oudere hond accepteert is dat eigenlijk al heel erg goed. Dan weet je dat er weinig conflicten zullen ontstaan.

Over het steriliseren vind ik altijd moeilijk om advies te geven.
Steriliseren heeft bepaalde voordelen, geen loopsheid meer en dus geen kans op per ongeluk een nestje. Sterke verminderde kans op kwaadaardige tumoren aan de melkklieren of baarmoeder.
Maar het kan ook nadelen hebben. Een pittige dame zal nog pittiger worden na sterilisatie. En het is de vraag of je dat wil.
Bij teven vind ik persoonlijk wel zwaar wegen dat je de kans op kwaadaardige tumoren zo enorm verkleind. Maar dat moet ieder voor zich afwegen. Het is toch een grote ingreep die de gehele hormoonhuishouding als het ware plat legt. Mensen kunnen daar behoorlijk van in de war raken, hoe dat bij honden precies zijn uitwerking heeft is eigenlijk niet bekend. Ik vind het dus lastig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat gaat zeker goed, en zeker een pup. twee teven gaat zelfs beter dan twee reuen, en o het is zo verschillend, maar ken genoeg husky mensen die alleen maar teven hebben, en dat gaat uitstekend.

sterilseren/castreren alleen als het medisch noodzakelijk is, voor de rest zou ik het zelf niet doen.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Over het algemeen zijn Siberische Husky's vrij vredelievende honden, zeker binnen de eigen roedel.
Als het leeftijdsverschil groot genoeg is hoef je geen problemen te verwachten. Desondanks is er een kansje dat het finaal fout gaat en dat het vechten wordt tussen de twee dames als de jongste volgroeid is.

Als je meer zekerheid wil zou ik voor een reu gaan. Reu + teef zorgt vrijwel nooit voor problemen. Wat staat je tegen aan een reu? Mijn ervaring is dat veel reuen zelfs wat 'liever' (aanhankelijker, sulliger ) zijn dan teven.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

Ik heb twee reuen husky, zijn pas net samen een is bijna 2 en de ander is 3,5 gaat prima

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kunnen twee Husky teven samen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Benaderen van andere honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^