wespen of bijensteek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel

hoi dames en heren

hier iets over de bijen of wespen steek.

Het komt wel eens voor dat Uw hond gestoken wordt door een wesp of een bij. Meestal kan dit geen kwaad, maar er zijn plekken waar het voor de hond gevaarlijk kan uitpakken. Zie hieronder.


Bijen en wespen zoemen in de zomer lustig rond. Iedere hond hapt er wel eens naar of snuffelt in het gras waar net zo'n gestreepte jongen zat uit te rusten. Bijen- en wespensteken zijn doorgaans niet gevaarlijk. Net als wij krijgen honden een irritante en pijnlijke bult.

Gaat vanzelf weer over. De angel zoeken in een hondenvacht is een spelt in een hooiberg maar lukt het je verwijder hem dan. Kijk wel uit dat je geen knauw krijgt van je hond want die heeft pijn en ziet het nut van zo'n onderzoek waarschijnlijk niet in.
Een prik in de neus is niet gevaarlijk maar ziet er wel rot uit. Schrik niet als je hond naast een dikke snufferd ook nog een gezwollen voorhoofd krijgt. Dat is normaal en trekt na een paar uur vanzelf weer weg. Vind je het toch erg zielig ? De dierenarts kan je hond een pijnstiller of een injectie tegen de jeuk geven.

Als je hond in zijn hals of in zijn keel is gestoken moet je wel meteen handelen. Deze gebieden zwellen sneller en meer op en kunnen de luchtwegen blokkeren zodat hij geen adem meer kan halen. Probeer de zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan door het gebied van de hals zo koud mogelijk te maken (ijsklontjes of natte lap). Ga zo snel mogelijk naar een dierenarts (of gewone arts) voor behandeling.
Allergie voor bijen- of wespensteken komt bij honden gelukkig heel weinig voor. Als je hond dat heeft merk je dat doordat je hond misselijk en soms duizelig wordt, gaat braken en ademhalingsproblemen krijgt. Snel naar de dierenarts in dat geval

Liefs natascha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wespen of bijensteek " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel jojo 3 doggies

honden foto van jo

Goede info natas.
We leren vandaag een hoop hoor.

Liefs Jo

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja bamse en ik weten er alles van.
verleden jaar was bamse net een jaar oud, dus nog geen antistoffen van wat dan ook. gestoken door honderden wespen uit een ondergronds nest. wat verstoord werd door een grasmaaier van de gemeente. bamse en ik werden geraakt, moest er nog om lachen omdat ze zulke rare bokkesprongen maakte.

bamse de hele hoofd en hals waren zo dik dat je geen ogen en mond en neus meer zag. haar poten waren olifant dik, direct naar het ziekenhuis met bams en is ze aan het infuus gegaan, eerst de koorts geprobeerd te laten zakken, alles kaal geschoren, want het werd binnen een dag, een grote etterige wond, tien dagen zag ik het niet zitten met bamse, na tien dagen knapte ze op. en de hals en kop werd gelukkig slanker. ze had verschijnselen van de voor en achter poten dat ze niet goed liep. werd me verzekerd dat het goed zou komen, had zijn tijd nodig. na weken is bamse volledig hersteld, daarna ook geen restverschijnselen ervan over gehouden.

genoeg antistoffen voor de verdere leven.

wel wil ik de opmerking erbij maken, bamse is door honderden wespen gestoken, en overal had ze angels inzitten, die zijn er met een pincet uitgehaald. ja het was een nest waar ze bovenop liep. dat was verstoord, meestal zit een wespennest niet vaak in de grond, maar verleden jaar heerste er een hittegolf, vandaar dat ze in de grond zijn gaan nestelen.

bamse is niet bang van wespen geworden, ik wel.

willemijn.

honden page profiel lia lia 3 doggies

honden foto van lia

Hoi,

Er staat in bovenstaand artikel dat je met je hond ook naar een gewone arts kan?
Zoals je wellicht weet, gaat Simba volgende week mee naar een tijdelijke camping.
Er is dan altijd een uitgebreidde ehbo-post aanwezig.

Dus mocht Simba flink gestoken zijn, kan de aanwezige arts dus ook de hond behandelen.
Dit wist ik echt niet, maar zal er dankbaar gebruik van maken, mocht het zover komen (maar hopen dat het niet nodig is)

Groetjes Lia

honden page profiel

Ja een gewone arts kan uit nood de hond inderdaad ook helpen, hoop ik wel dat het beetje sociale dokter is maar ze kunnen het wel.

Liefs natascha

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny 3 doggies

honden foto van hondengek , reny

helemaal helder natas ;-) tenzij je van ""het merk "" kortsnuit bent
houd de hond dan extra goed in de gaten ivm ademhalings problemen zeker als het dicht bij de neus en /of nek is gebeurt bij de minste twijfel snel naar de d,a ;-)

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

Allergie komt idd weinig voor bij een hond maar het kan dus voorkomen. Micky heeft het wel en die is een keer gestoken door een wesp. In de eerste instantie hadden wij niets in de gaten, ja een bult op zijn neus en dat zag er komisch uit dus we hebben er nog om gelachen ook. Later die avond werd duidelijk dat het niet goed met Micky ging. Hij was heel onrustig, pieperig, ging als een gek rondjes rennen en met zijn neus over de grond ... dat was nog te overzien maar toen hij ook binnen no time op begon te zwellen over zijn hele lijf toen werd het menens. Toen we vertrokken van huis uit had hij op zijn achterlijf vooral dikke grote bulten en toen we bijn de dierenarts aankwamen was hij over zijn hele lijf gezwollen en gerimpeld. We zijn echt in 10 minuten tijd bij de dierenarts aangekomen, en ik overdrijf niet als ik zeg dat je Micky toen met een sharpei kon vergelijken. Zo dik was hij geworden, panisch van de angst en pijn en ze hebben hem dus ook even onder zeil moeten brengen wilden ze hem kunnen behandelen.

Gelukkig was het maar een wesp en hebben we op tijd ontdekt dat hij allergisch is maar we hebben toch een aantal angstige nachten gehad. Wij hebben nu in de zomer ook altijd een setje bij om hem meteen antistoffen toe te kunnen dienen en om de angel eruit te kunnen halen ... gelukkig hebben we dit nog nooit nodig gehad. En Micky? Die hapt nog net zo vrolijk naar de wespen en andere stekebeesten.

Sandy (Gast)

Toen ons maltezer pupje van 9 weken gestoken werd door een wesp/bij aan zijn mondje, zijn we meteen naar de dierenarts gereden. Deze vertelde ons dat we geluk hadden, gezien het feit dat puppy's daarvan in schok kunnen geraken en meteen sterven.
Dus opletten met puppy's !!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wespen of bijensteek " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^