kunnen honden door versvlees gaan bloeden???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel patriespatries

honden foto van patries

hoi,
ik geef mijn honden nu sinds 2 weken versvlees, nu gaat sinds gisteren de bulldog beetje bloeden uit haar anus.
mijn vriend denkt dat het misschien door botjes of iets komt wat er in zit.
weet iemand wat misschien??
gr patricia

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kunnen honden door versvlees gaan bloeden???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Als het goed is, verteerd het bot in de maag.

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Ik zou er even de DA naar laten kijken, ik denk niet dat dit door de voeding komt.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Wat voer je dan aan vers voer! Als je gewoon KVV voert zal dit nooit een probleem zijn ,, dar is het te fijn voor gemalen.
Honden die geen vers gewend zijn en overgaan van brok naar vers , moet je nog geen botten voeren. het maagzuur is nog niet ingsteld op de vertering van bot.
Bij brok voeding heeft het maagzuur een PH van 5 tot 8, bij kompleteversvoeding dit houdt in, spiervlees bot en orgaan in de juiste verhoudingen, verandert na verloop van tijd het maagzuur in een PH van 2. Dit is dan zuur genoeg om bot te verteren.
Als je gewoon bot hebt gevoerd , kan het zijn dat dit dus onverteerd de darm in gaat , en dit zou eventuele beschadigingen kunnen veroorzaken.

Dus wat heb je eerst gevoerd en wat voer je nu!?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

In neutrale toestand (dus wanneer er geen voeding binnen komt) heeft de maag een pH waarde 7, in verteringstoestand ligt de pH bij rauw gevoerde honden gemiddeld tussen 1-2 en bij de mens is de pH in verteringstoestand rond de 5-6. Bij een pH van 8 zit je boven neutraal en bestaat dus niet.

Het komt echt zeer weinig voor dat er darmbloedingen ontstaan wanneer een hond van brok naar zelf samengestelde voeding wordt omgeschakeld. Als je je houdt aan de richtlijnen, dan gaat het vrijwel altijd goed en is tussenkomst van een KVV in die zin niet nodig. Mocht je KVV geven, dan zou het kunnen zijn dat het botpercentage te hoog is en eventueel veel kimmel- en kop- en wangvlees is verwerkt. Je hond kan dan moeite krijgen met ontlasten en door het te harde persen kunnen er adertjes gesprongen zijn, waardoor er wat bloed mee komt. Tijdens een omschakeling zie je ook dat de anaalklieren zich gaan ontledigen en het is mogelijk dat ook daar wat bloed bij kan zitten. Mijn ervaring leert dat ook bij anaalklier ontlediging met bloed het nuttig is om het gemalen botpercentage te verlagen, zodat je hond makkelijker kan ontlasten. Je zou wat extra pens, boekmaag of ruwe vezel toe kunnen voegen om hierin te ondersteunen, maar zeker niet onbelangrijk is om je hond op een ander moment van de dag wat extra te laten drinken (rauwe honing aangelengd met water is dan zeer geschikt). Een rauw gevoerde hond drinkt niet veel, kan via de dikke darm enorm veel vocht uit de voeding onttrekken en toch de ontlasting vrij droog afleveren, waardoor dit ook moeilijk persen met eventueel bloed kan veroorzaken.

honden page profiel patriespatries

honden foto van patries

bedankt voor de reacties!

ik geef nu van lotgering de complete maaltijden.
ik ben inderdaad wel gelijk van de brok (noblesse) naar het vlees van lotgering overgestapt.
ik geef wel de juiste hoeveelheid om een dag.
haar ontlasting is nu ook een beetje groen grijsachtig.
ze vind het vlees wel heel lekker, maar nu zag ik dit....

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Haar ontlasting is wel gewoon echt hard?Of heeft ze al een tijdje slappe poep?

honden page profiel patriespatries

honden foto van patries

nee het is wel gewoon hard gelukkig..

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

KVV moet niet echt problemen geven , het bot in het KVV zou goed verteerd moeten worden... Het is iets anders als je bijvoorbeeld al meteen kippenbotten, lamsribben, eendennekken was gaan geven.. Dat kun je beter pas doen als je hond 3/4 weken op vers staat...

Als je hond diarree heeft gehad of heeft dan kan er een adertje gesprongen zijn..

Even goed in de gaten houden, maar door het bot wat in KVV zelf zit , dit zou geen probleem moeten zijn..

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zou het wel in de gaten houden. Grijs-groene ontlasting en een beetje bloed vind ik toch niet normaal. Als je naar de dierenarts gaat zal die misschien gaan schreeuwen dat vlees niet goed is, maar die beslissing neem je uiteindelijk zelf.

In principe is Lotgering zo vermalen dat er geen gevaarlijke stukken in zitten. Haal je de Lotgering wel los met een vork? Ik heb er een keer een stukje plastic in gevonden. Ik vermoed dat een koe dat stukje naar binnen had gewerkt en het via de pens in het vlees is terecht gekomen. Maar het is wel handig om het zelf even door te spitten, voor het geval dát.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" bedankt voor de reacties!

ik geef nu van lotgering de complete maaltijden.
ik ben inderdaad wel gelijk van de brok (noblesse) naar het vlees van lotgering overgestapt.
ik geef wel de juiste hoeveelheid om een dag.
haar ontlasting is nu ook een beetje groen grijsachtig.
ze vind het vlees wel heel lekker, maar nu zag ik dit.... "


Groen-grijsachtige ontlasting duidt vaak op overproductie van de lever. Het zou kunnen zijn dat de lever door overproductie van gal dat in de galblaas wordt opgeslagen nu flink aan het werk moet. Gal heeft een belangrijke functie bij de vetvertering. In Lotgering zit doorgaans veel meer vet dan in andere gemalen voedingen. Het kan iets zijn om rekening mee te houden. Eventueel kan de kleur van de ontlasting een ontgiftingsreactie zijn, maar in dit geval lijkt mij het vet in de voeding een punt. Dat verklaart niet het bloed bij de ontlasting. Als het gewoon helder bloed is dat je druppelsgewijs ziet, dan zit het probleem in de onderste deel dikke darm/endeldarm/anus/anaalklier. Is het oud en klonterig bloed, dan zit het vaak in de dunne darm. Persoonlijk zou ik deze hond tijdelijk even overzetten op een ander wat minder vette voeding, een ondersteuning erbij geven zoals Darm Compositum eventueel gecombineerd met een goed probioticum en kijken wat het dan doet.

honden page profiel patriespatries

honden foto van patries

de ontlasting was vandaag meer groenig.. ik ben ook al aan het kijken voor een ander merk..carnibest.
ik heb nu al wel vaker gehoord dat lotgering niet heel erg goed is, en inderdaad veel vet in zit? ik heb daar zelf nog nooit op gelet, maar ga ik nu wel doen in het vervolg, en misschien de bio van carnibest.
dat Darm Compositum eventueel gecombineerd met een goed probioticum, zit dat ook gewoon in een vlees/brok? sorry hoor,maar ik moet nog even veel leren over het versvlees.
het bloed is inderdaad gewoon helder en druppelt af en toe.
dierenarts zegt inderdaad dat versvlees niet goed is en bla bla bla... dat vind ik wel heel erg jammer!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

De bio versie van Carnibest vind ik zonder meer OK. Al zou ik liever kiezen voor een product dat alleen uit spiervlees/bot/orgaanvlees bestaat, zonder toevoegingen. Het 'overige' deel kun je dan beter zelf toevoegen, omdat het vriezen ook wat vitamine B's stuk maakt en indirect ook magnesium. Maar het is wel verstandig om af te wisselen met wat meer diersoorten op termijn. Rund en kip vind ik te eenzijdig om te voeren, ook al is het bio. Ten tijde van ziekte kun je niet alle probiotische waarde uit de verse voeding halen en heeft het spijsverteringsstelsel een consistentere aanpak nodig. Dan is het verstandiger om tijdelijk te ondersteunen met een probioticum supplement, bij voorkeur suiker-, lactose-, soja-, gluten-, gist-, maïs-, bijenwas-, rijstvrij en zonder smaak-/kleurstoffen en conserveringsmiddelen. En zoals eerder geschreven, kun je dit combineren met een middel zoals darm compositum dat een adstringerende, spasmolytische, mild sedatieve, ontstekingsremmende, antiseptische, antivirale, antibacteriële, fungicide en anticatarrale werking heeft. Bij klachten zoals bloed in de ontlasting, maar ook ter ondersteuning van belangrijke spijsverteringsorganen zoals lever en gal, kan dit een goede ondersteuning zijn. Er zijn ook diverse medicinale kruidenvormen die je specifiek kunt afstemmen op de klachten van je hond en zijn constitutie, maar dan wordt dit wel een erg lang verhaal. Ik adviseer dan liever complex producten waarvan de ervaring is dat het een herstellende werking kan hebben op de klachten waar het voor ingezet wordt.

http://www.medpets.nl/groene+os+darm+compositum/
http://www.medpets.nl/groene+os+probio+forte+hond+kat/

Tja, ik kan je helaas niet helpen in de discussies met je dierenarts. :-)

honden page profiel patriespatries

honden foto van patries

heel erg bedankt voor je uitleg en advies!! ik ga er achteraan en dan ga ik dat even proberen! ;-)

honden foto van Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak!

Volg altijd het advies van je dierenarts op...O-) , dus vlug van het vers over op een goede dierenartsbrok voorzien van granen en een gematigd vleespercentage.. ;-)

honden page profiel LiekeliefLiekelief

honden foto van Liekelief

Sinds ruim een half jaar zitten mijn honden op barf, in het begin had de reu last van `een in vlies gehulde` ontlasting. Dat bleek na onderzoek in lab. (schrok me gek) restanten te zijn van de dieet-brokken (overgewicht) die hij daarvoor had. Nu heeft hij gewone ontlasting, soms wat dunnig door de samenstelling v/h voer. Wij halen het voer bij de plaatselijke dierenwinkel gespecialiseerd in verse voeding. Alle voeding die daar verkocht wordt wordt eerst getest en gecontroleerd. (voeding-stoffen, mineralen, vitamines en meer) Resultaat: mooie vacht, weinig poep, verzadigd, geen ontstoken anaal-klieren meer en goed op gewicht blijven. Plus ze vinden het erg lekker, hoewel de teef na een poosje aangaf meer variatie te willen.(met lange tanden eten) Zij krijgt nu `groente-blokjes` erdoor gemengd. Wij zijn er heel tevreden over, ook de DA hoewel hij ons liever elke maand ziet gaan met een grote zak duur dieet-voer. Ook geven wij onze honden als extra een flink bot, beiden hebben een gebit om versteld van te staan. De dierenarts zegt elke keer dat de dogs een gebit hebben van een pas-gewisselde-hond, lol. Hij schat de reu van ruim negen ook altijd afgaande op zijn gebit hooguit twee. De reu is gevoelig voor over-gewicht, hij is nu nog een paar kilo te zwaar voor het mooie, maar langzaam merken wij dat hij afvalt en meer kan bewegen, niet dat het een prop was, maar de trap op en af is minder lastig.
In de kennissenkring zit iemand die hele geiten-koppen voert, maar dat is me te eng, hahahaha.
Ik vertrouw mijn voeding-leverancier volledig, geeft goed advies, hij is bekwaam (oud voedings-deskundige van Artis) Er zijn zoveel meningen op het gebiedt van voeding, maar ik hoef maar een blik te werpen op de honden en zie twee gezonde honden waar niets mis mee is.

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi!

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Bibi bloedde een tijdje terug ook ineens bij haar anus. Het was haar anaalklier die was geknapt door de ontgifting die het lichaam ondergaat bij overstap op vlees. Dus alle giffen, rommel en afvalstoffen worden het lichaam uitgewerkt. Komt het echt uit de anus of er net naast?

honden page profiel patriespatries

honden foto van patries

@liekelief: echt super zeg, bij ons in de buurt hebben we helaas geen dierenzaken die er gespecialiseerd in zijn.
@iris: ja komt echt uit haar anus, vandaag weer niet, maar alle honden hier willen het steeds wel schoonmaken...is wel lief opzich, en loops is ze ook niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kunnen honden door versvlees gaan bloeden???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: wandeling is zeeland
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^