Kost een pitbull echt zo veel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LunaLuna

"


De duurste die ik in Ned. Te koop zag was 40000 euro
Was eerste keus en die hield hijzelf ,maar je kon hem wel uitkopen ;-)


Helaas kwam net 50 cent te kort ;-) :-D "


STAAT hier Geen 0 TEVEEl?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel davendaven

honden foto van daven



Nee 40 duizend euro heb er nog een gezien die gekocht was uit USA voor 25.000 dollar

King lion (rip) stond als stud voor 25.000dollar ;-)

honden page profiel LizLiz

"

Nee 40 duizend euro heb er nog een gezien die gekocht was uit USA voor 25.000 dollar

King lion (rip) stond als stud voor 25.000dollar ;-) "


Dat is dan zeker de Gold with Diamond Pitbull Extra Extra Large! O-)

honden page profiel davendaven

honden foto van daven



Was wel xxl met diamond eyes ;-)

honden page profiel LizLiz

"

Was wel xxl met diamond eyes ;-) "


Dat moet haast wel met zulke prijzen! O-)

honden page profiel davendaven

honden foto van daven



Niets voor jou Liz ;-)

honden page profiel LizLiz

Er zijn dagen dat ik het niet op zak heb.

En even serieus, al had ik het geld, zou ik het voor geen enkele hond over hebben. Is mij een beetje te gek eigenlijk, en ook volledig onverklaarbaar waarom een hond zoveel geld moet kosten.

honden page profiel davendaven

honden foto van daven



Ach een mooie vrouw kost ook geld ;-) :-D

Vind het super mooie honden , maar ik ga me hopenlijk meer richten op de pocket/standaard type
Wie weet later een xxl erbij, zeg nooit nooit ;-) :-D

honden page profiel Roos & DribbelRoos & Dribbel

honden foto van Roos & Dribbel

Weet niet of dit bericht voor mij bedoeld is Daven.....maar eerlijk gezegd ben ik totaal geen fan van de pitbull.
Al die soorten vind ik niks.
Zal verder me mening voor houden, want het is ieder ze smaak.
Maar ik heb veel ste vaak agressievelingen meegemaakt....sorry.

honden page profiel davendaven

honden foto van daven


Geeft niet roos , ieder zijn smaak ;-)

Mijn honden zijn overigens knuffelkonten en doen geen vlieg kwaad kan ze rustig loslaten in groep honden ;-)

R. (Gast)

Waar vele "echte" hondenliefhebbers niet bij stil staan is dat hondengevechten nog steeds bestaan (helaas). Sommige bedragen klinkt ons daarom vreemd omdat het een totale andere richting betreft dan die die we kennen.

honden page profiel LunaLuna

"

Dat is dan zeker de Gold with Diamond Pitbull Extra Extra Large! O-) "

Dat denk ik haast wel gezien de prijs ;-)

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Waar vele "echte" hondenliefhebbers niet bij stil staan is dat hondengevechten nog steeds bestaan (helaas). Sommige bedragen klinkt ons daarom vreemd omdat het een totale andere richting betreft dan die die we kennen. "


Dat is waar maar vind je het zelf ook niet wat ver gaan die link meteen te leggen? Ben heel benieuwd naar je onderbouwing hierbij.

Ik hou het zelf op vraag en aanbod. De vraag naar de zogenaamde "powerdogs" is gewoon heel erg groot. Het stigma is er toch een beetje vanaf en waar je vroeger een hele duidelijke scheiding had tussen liefhebbers en stoerdoeners is dat steeds verder vervaagd. Ik kom oudere mensen tegen met "powerdogs". Desgevraagd geven ze vaak aan dat het aanhankelijke en mensgerichte ze aanstaat en dat ze de waaksheid waarderen. Ik zie ook steeds meer gezinnen met jonge kinderen met "powerdogs". De meest recente Toepoels encyclopedie noemt de Amstaff bijvoorbeeld een intelligente, betrouwbare, waakse hond die een uitstekende huishond is.

Los van meningen is het stigma en de daaraan verbonden reputatie dus gewoon aan het veranderen. Dat gaat gepaard met een enorm aanbod op het moment. Helaas zullen we daar echt wel de gevolgen van gaan merken, zie andere rassen die heel populair zijn geweest. Maar het levert wel een heel ander publiek op voor deze honden.

Ik ga geen mensen bevechten om hun meningen. Ik ben al heel gelukkig dat ik steeds minder hoor dat mensen de Staffies, APBTs andere andere honden uit die categorie steeds weer in de agressievere vechters hoek zetten. Want dat zijn het niet, maar zoals met elke hond bepaald de baas grotendeels wat het eindproduct wordt, dus opvoeden, socialiseren en gewoon je verantwoordelijkheid nemen.

Voorlopig is mijn Amstaff in haar leven al 5 echt tot bloedens toe gegrepen en altijd waren het kleine hondjes. Onze Amerikaanse Cocker werd gepakt door een Leonberger... dus waar hebben we het nu eigenlijk over?

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Ik ben stapel gek met honden maar zal nooit 3500 euro betalen voor een hond en bovendien heb ik liever bastaard honden dan ras honden ik hoef niet naar shows met mijn hond en bovendien een kruizing zijn vaak veel sterker. Ik heb een hond voor de gezelligheid een maatje en vooral om wat sociale contacten op te doen met andere honden eigenaren. Ik zou een hond van 3500 euro niet eens los te laten lopen veel te bang dat er wat zou gaan gebeuren. Maar ja er zijn mensen die het er wel voor over hebben. Ik heb maar een bijstandsuitkering en ben ongelooflijk blij met Kyra en die heeft mij destijds 325 euro gekost ze is een kruizing labrador/mechelse herder.

R. (Gast)

@frank: prijzen zijn ergens op gebaseerd. Vandaar mijn uitleg. Het heeft niets met stigmatiseren te maken maar met realiteit (wat gaande is). Natuurlijk zijn hondenliefhebbers er niet mee bezig en is hun intentie anders (gewoon huisdier). Maar als uitleg op vraag TS.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" @frank: prijzen zijn ergens op gebaseerd. Vandaar mijn uitleg. Het heeft niets met stigmatiseren te maken maar met realiteit (wat gaande is). Natuurlijk zijn hondenliefhebbers er niet mee bezig en is hun intentie anders (gewoon huisdier). Maar als uitleg op vraag TS. "


Dan nog ben ik benieuwd waarop je de conclusie baseert dat een prijs van 3500 euro komt doordat er wordt gevochten met honden. Of geef je eigenlijk alleen aan dat er ook in Nederland nog hondengevechten plaats vinden? (en dat klopt, met name Rotterdam heeft een hele slechte naam wat dat betreft, maar ook in Den Haag zijn er sterke aanwijzingen dat er een illegaal vecht circuit is).

Ik geloof er ook niet zo in hoor dat dit ten grondslag ligt aan een belachelijk hoge prijs van 3500. Wel is het zo dat je voor bepaalde rassen in Nederland al rustig tussen de 1500 en 2000 euro voor een pup moet betalen. Als je dan bijvoorbeeld een APBT met Amerikaanse stamboom wilt importeren, ja, ik geloof rustig dat met alle bijkomende kosten van de dierenarts, transport en papierwerk dat 3500 zo gehaald is.

R. (Gast)

Frank, ik bedoel niet dat dit een vechthond is of daarvoor gekocht is, maar ik bedoel te zeggen dat de prijzen "mede" door het gokken ermee (geld wat in bepaalde circuits omgaat met bepaalde rassen/ illegale vechtsport) deze rassen met vreemde bedragen gemoeid zijn.
Dus "niet" de vervoerskosten maar andere redenen houdt de prijs van dit ras zo hoog (niet de echte liefhebber maar degene die er misbruik van maken... en nee, dat is allemaal niet zo duidelijk en zichtbaar). Prijzen worden met elkaar vergeleken en in stand gehouden (klopt niets van...maar omdat er dus meerdere takken zijn lopen ongemerkt meerdere belangen door elkaar).
NEE, deze bedragen zijn NIET normaal.

honden page profiel Tineke van EsTineke van Es

honden foto van Tineke van Es

Het is wel een hoop geld maar als het inderdaad een prijzenwinnaar is verdien je het bedrag weer snel terug door hem als dekreu in te zetten; vandaar de hoge vraagprijs.
Bij sommige wedstrijden lopen de prijzen ook in de tienduizenden dus tjsa.. het is maar wat je wil en wat je van plan bent om te gaan doen met hond.
Als je alleen een gezellige hond voor in huis wil zou ik niet zoveel betalen, wel graag een stamboom willen zien!
En als je andere plannen hebt en je wilt en kunt het betalen waarom niet?
Ik snap ook niet dat sommige mensen in een auto rijden waar je een huis van kan kopen ;-)
Ieder zijn of haar hobby hoor ;-)
p.s. krijg zelf een puppy, kruising dus geen show of fokmateriaal voor alle duidelijkheid :-) voor bijna niks maar heb ook een keer een hond met stamboom gehad en ja, dat scheelde nogal.. destijds was hij 800 gulden, ik vind wel dat de prijzen de laatste 13 jaar ontzettend zijn gestegen! echt belachelijk, de laatste keer dat ik op zoek was, 13 jaar geleden dus, was 800 gulden een nette prijs. Fokkers die meer dan 1000 gulden vroegen bleven gewoon zitten met hun rashonden als ze er 1000, 1200 of meer voor vroegen, vreemd eigenlijk, zou het de crisis zijn?

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Sandy, een Tibetaanse Mastiff in Nederland kost 1250,- euro. (dus niet de hoge bedragen die hier eerder genoemd werden).

Ik ben van mening dat elke pup hetzelfde mag kosten, onafhankelijk van het ras. En wel 1000,- euro. Dit is namelijk het bedrag dat dierenbescherming rekent voor een jaar onderhoud van een hond.
Wil of kan je dit niet betalen voor de aanschaf, moet je je afvragen, of je dit dan wel elk jaar tien a vijftien jaar lang kan of wil doen voor het onderhoud?
Iemand die niet direkt het geld heeft, kan er voor kiezen de aankoop een jaar uit te stellen, en zo te sparen, of te ontdekken, dat als het niet lukt, het dus waarschijnlijk ook nadien voor het onderhoud niet zal lukken, en men dus beter geen hond kan aanschaffen.

Fokkers die zeer hoge bedragen tellen, mag men idd vraagtekens bij stellen.

Dat voor sommige individuen gigantische bedragen worden geteld heeft meestal te maken met hun fokwaarde als dekreu, zij worden als 'investering' aangeschaft. Immers een reu van een populair ras kan in bv Amerika zoveel dekkingen doen, dat het extreme aankoopbedrag er snel uitgehaald wordt. Spreekt voor zich dat de aankoopprijs in dat geval niet gerelateerd is aan liefde voor betreffende hond.

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka

honden foto van Claudia & Layka

Vaak zijn dit honden die uit Amerika komen of de ouders daar vandaan komen of ze zijn XXL,
mensen die ik ken zijn een kleine kennel begonnen in XXL Pitbulls en die vragen er ook deze bedragen voor en dan heb je indd namen in de stamboom staan die groot zijn.

En de discussie dat de pitbull geen erkend ras is dat hebben we nu ook al wel 100x gehad als het niet meer is.

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief

honden foto van niet meer actief

tis uiteraard uiteindelijk wat de "gek er voor geeft"
maar volgens mij lacht er maar 1 zich helemaal krom, en dat is de ontvanger van het geld

geen mens die mij kan uitleggen waarom een hond, een pup, € 40000,00 zou moeten kosten
kampioensafstamming.... het zegt helemaal nog niks
goed kunnen werken.... zegt niks
ouders -relatief zover te overzien en bekend- gezond, is geen garantie

dus lacht er maar 1 zich dubbel, en dat is de ontvanger van het geld

voor mij zijn dit soort dingen nu echt een utiing van de "waan van de dag"
en dan ook nog op zn amerikaans.

je kan van heel wat rassen, ook die wat zeldzamer zijn, voor heel gewone pupprijzen, pups kopen met prachtige en indrukwekkende afstamming, met rijen voorouders die zich bewezen hebben in werk en in gezondheid, dit is echt puur ........ elkaar gek maken en opbieden tegen elkaar wie de grootste (ahum duurste) heeft

maar uiteindelijk is het inderdaad ieders eigen keuze
maar persoonlijk...... ik denk er niet over, kan wel 1000 dingen bedeken waar geld vele malen beter aan te besteden, en aangezien heel veel mensen dit soort bedragen helemaal niet heft, zal er dan nog voor geleend worden ook........

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Onze honden zijn zeldzamer dan een pitbul, wij hebben veel geinvesteerd, importen oa uit Siberie gedaan (wat echt wel wat duurder is dan Amerika), hebben dure dekkingen gedaan, hebben diverse werldkampioenschappen, werken enz.

Wij hebben dit echter nooit doorgerekend naar onze pupkopers. Die betalen voor de zoon van een wereldkampioen, of import uit Siberie of dekking uit verweghistan, niet meer dan een andere pup. Het is immers onze keuze, om zo goed mogelijke honden te fokken en de echte waarde van een hondenleven, zit mi in andere zaken.

Zoals eerder vermeld, wat mij betreft mogen alle pups dezelfde prijs hebben, eender welk ras en zelf niet ras, en mag deze prijs gerelateerd zijn aan de onderhoudskosten van een hond. De vergoeding die men voor een pup betaald, is mi een drempel om serieus na te denken over de aanschaf en de daaruitvoortvloeiende onderhoudskosten.
Immers de waarde van een hondenleven is voor iemand die van zijn hond houd, niet in geld uit te drukken.

Een al te grote vergoeding, zou de hond niet voor iedere geschikte liefhebber toegankelijk maken, maar de hond degraderen naar een luxe-artikel. Tevens zou hij voor fokkers welke op winstbejach uit zijn en niet vanuit hondenliefde fokken, te interessant worden, met alle mogelijke negatieve gevolgen van dien.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

" Frank, ik bedoel niet dat dit een vechthond is of daarvoor gekocht is, maar ik bedoel te zeggen dat de prijzen "mede" door het gokken ermee (geld wat in bepaalde circuits omgaat met bepaalde rassen/ illegale vechtsport) deze rassen met vreemde bedragen gemoeid zijn.
Dus "niet" de vervoerskosten maar andere redenen houdt de prijs van dit ras zo hoog (niet de echte liefhebber maar degene die er misbruik van maken... en nee, dat is allemaal niet zo duidelijk en zichtbaar). Prijzen worden met elkaar vergeleken en in stand gehouden (klopt niets van...maar omdat er dus meerdere takken zijn lopen ongemerkt meerdere belangen door elkaar).
NEE, deze bedragen zijn NIET normaal. "

wat heeft het vechtcircuit nu te maken met die vette bully's die houden het nog geen 2min uit in de pit tov een echte apbt dus wat heeft de hoge prijs van ne bully nu te maken met vechten?
juist niks

honden page profiel JulesJules

honden foto van Jules

Echt bigmoney valt er in USA mee te maken, op legale en illegale manieren. Maar blijven, en het zijn (naar mijn mening) echt prachtige beesten (ligt heel erg aan hoe ze gefokt zijn, die honden die nauwelijks kunnen ademenen natuurlijk niet).

Groeten en houdt het vriendelijk op het forum svp,
Jules

honden page profiel davendaven

honden foto van daven




ps: mocht ik ooit een nest hebben en mensen willen hun geld wit wassen ,jullie kunnen mij altijd pb'en ;-) ;-) whahahahaha lol :-D :-D

stephanie (Gast)

"


ps: mocht ik ooit een nest hebben en mensen willen hun geld wit wassen ,jullie kunnen mij altijd pb'en  ;-)  ;-)   whahahahaha lol :-D  :-D "




whahahhahahaha XD :P

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Nou Daven ik moet zeggen dat jouw bully wel een hele mooie is hoor. Tenminste ik vind de ouders niet echt extreem. Zo vind ik ze echt wel mooi. Dusse.... over dat witwassen O-) meld ik mij misschien wel aan hahahaa

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

Thanxx Angela , ik zie je wel langskomen !
Scharn is niet zover voor je ,hihi lol

Groetjes

honden page profiel LindaLindagoedgekeurde fokker

honden foto van Linda

" Echt bigmoney valt er in USA mee te maken, op legale en illegale manieren. Maar blijven, en het zijn (naar mijn mening) echt prachtige beesten (ligt heel erg aan hoe ze gefokt zijn, die honden die nauwelijks kunnen ademenen natuurlijk niet).

Groeten en houdt het vriendelijk op het forum svp,
Jules "

Persoonlijk zie ik liever een " echte " Pitbull dan een karikatuur van zichzelf. Zag laatst een nederlandstalige site die 4000 euro voor  de eerste keus pup vragen. Echt belachelijk en ik snap niet waarom mensen dat voor een pup betalen

honden page profiel RichardRichard

honden foto van Richard

Afzetters zijn dat !!!! Belachelijk .

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: Siberian Husky Fokker zoeken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^