Iemand ervaringen met bijwerkingen van Amoxoral en Carporal?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ik maak me nog steeds zorgen om virtudes..

De da heeft gezegd, dat er geen bijwerkingen zouden zijn, bij die pillen die ze krijgt, ze heeft op advies, Amoxoral gekregen en Carporal 50 mg.. Halve tablet 2x daags.

Nu vind ik het zelf nooit fijn, om onderdrukkers te gebruiken, maar kies soms ten kwade voor medicatie, omdat ze er anders erg veel last van heeft (gewrichten mank lopen)

Maar nu ben ik op het advies toch gestopt met de pillentjes ook, want ze reageert hier gewoon extreem heftig op.
Vooral het zware ademen, het lijkt of is ze helemaal uitgeput!! Ze was vandaag ook erg rustig, en een beetje lusteloos, niet zo speels als altijd, wel eet en drinkt ze gewoon nog. Ik heb een filmpje gemaakt, is erg donker, maar als je het geluid wat op volume zet, dan hoor je het alleen al.

Dit gaat in dit tempo ook constant zo door...

Ben echt een zorgwekkend persoon, als ik iets vreemds zie met mn beestjes, en ben altijd heel erg bezorgd.. Misschien is het helemaal niks.
Maar ik vind dit niet normaal.

Heb vanavond wederom weer even met de beste man gebeld. En hij vroeg hoe haar nacht was geweest. Ik zei dat er in het patroon van haar ademhaling geen verandering was, en ik gestopt was met de medicatie. Ook het hijgen is niet verminderd. En blijft haar temperatuur rond de 37.2/4
Hij vroeg me hoe laat dat ik haar laatste pillentje heb gegeven, dat was gisteravond. Dus zijn mening was, dat het nog een nasleep is van de medicatie die ik heb gegeven, en dat het morgen beslist over moet wezen. De halfwaarde tijd van de pijnstiller is vrij lang. Toen vroeg ik hem nog, of er kans was of die pillen misschien schade heeft kunnen brengen aan haar. Maar dit was (je raad het al) Niet de bedoeling van die medicatie. Maar die zekerheid kan hij me niet geven. Als het morgenvroeg nog precies zo is. Moet ik weer bellen, en dan moet ik langskomen op de praktijk. K vroeg hem waar ik dan precies op moest letten.. Voornamelijk haar gedrag en of ze versuft.. of niet meer wil eten en drinken..

Heeft iemand ervaringen met deze combinatie, en herkenbare klachten??

https://www.facebook.com/photo.php?v=335062079864339

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik heb even de bijsluiters voor je opgezocht.
Het lijkt mij verstandig om je hond uitgebreid te laten onderzoeken. Ik kan uit je tekst niet opmaken waarom je hond deze medicatie voorgeschreven gekregen heeft, maar misschien is het raadzaam om je, in geval van extreme klachten, te laten doorverwijzen naar een specialistische kliniek.

Dit is de bijsluiter van de Amoxoral. Zoals je ziet staan er geen bijwerkingen vermeld.
http://repertoriumonline.fidin.nl/displayProduct.html?productid=15706&chapter=&indicatieId=

Dit is de bijsluiter van de Carporal:
http://repertoriumonline.fidin.nl/displayProduct.html?productid=13634&chapter=&indicatieId=

Veel sterkte!

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ik studeer doktersassistente, dus de bijsluiters heb ik echt wel gelezen, en kan daarin niet opmaken, waar deze bijwerkingen weg zou moeten komen. Ik begin echt niet aan medicatie om ze niet te lezen!! De Amoxoral schijnt geen bijwerkingen te mogen hebben, en de Carporal zie ik als een nsaid, en zie hierin ook dat de klachten hetzelfde zijn als een mens Nsaid.

En de oorzaak is nog niet bekend, ze loopt mank, en ze heeft een zeer slechte start gemaakt, waardoor haar botten niet een goede kans hebben gekregen om te groeien, zoals het moet.

Ze wordt al uitgebreid getest, ik wacht op het reisprofiel, en het algemeeen bloedonderzoek.

Wat ik dus vraag, is of er soorgelijke ervaringen zijn, en of iemand deze bijwerkingen herkent, aan de hand van deze combinatie van medicatie. Zo niet, dan weet ik dat de oorzaak ergens anders aan moet liggen, en hoop ik dat het niet van het reisprofiel weg komt.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Het spijt me dat ik niet heb gezien dat je leert voor doktersassistente en dat je de bijsluiters gelezen hebt. Dat was me niet duidelijk.
Uit je verhaal is ook niet op te maken wat voor onderzoeken er gedaan zijn en op welke uitslagen je nog zit te wachten.

Het spijt me dat mijn tip je irriteert, dat was niet de bedoeling.

Ik hoop dat je hond snel opknapt.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Het was ook niet mijn bedoeling dat jij dacht dat het mij zou irriteren.

Ik ben gewoon erg duidelijk. Ik zoek alleen geen doorverwijs, ik zoek iemand die ook soortgelijk ervaringen heeft gehad.

Toch bedankt ;-)

honden page profiel ria bouwerria bouwer

honden foto van ria bouwer

onze ice heeft vorige week ook amoxoral voorgeschreven kregen vanwege rugblessure, heeft last van keeltje, moet steeds kokhalzen en wil niet graag eten mondjesmaat,terwijl ze graag iets lust, ben gisteren ermee gestopt hoop dat het straks weer wat beter mag gaan, hoop heel erg dat ze er verder geen last meer van ondervindt, ben er niet gerust op.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Geen ervaring met de combinatie van de medicijnen.
Maar als mens heb ik van Amoxicilline erg veel last van schimmels op de weke delen.
Mijn tong en keel zien er gewoon zwart van.
Zelf zou ik het liefst mijn tong dan ook de hele dag koelen.
Helaas is het filmpje voor mij niet duidelijk.
Maar als ze echt ook heel erg aan het hijgen is....wie weet staat haar tong ook in de brand en koelt ze hem op deze manier.
En hijgen kan ook duiden op pijn.
Maar ik zat gewoon morgen bij de Da.
Onderbuik gevoelens moeten altijd opgevolgd worden naar mijn idee.
Sterkte hoop dat het snel goed komt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is een oud topic, niettemin heb ik wel ervaring met Caroporal, geen bijwerkingen hier, niet dat je het zomaar moet geven, maar geen bijwerkingen tijdens het slikken hier.

soms is een heftig middel nodig voor de pijn die de hond heeft.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

:-D Je hebt gelijk Willemijn,oud topic.Ik was beneveld door de wind.

Edith (Gast)

Oh mijn God, wat doet dit pijn.   Dit is een oude topic, maar ik ging googelen naar Amoxoral en kwam bij dit artikel. Na het lezen van de eerste zin al begon ik te janken als een klein kind. Mijn hondje heeft deze medicatie ook gehad. Ik begon zaterdag ochtend en zag gelijk hoe ze begon te hoesten en heel erg zwaar adem te halen en gaf het haar toch zaterdag avond, precies dezelfde reactie en zondagochtend maar niet gegeven want ze had dezelfde zware ademhalen en tegen 12.42 's middags is ze dood gegaan.   Had ik het haar maar niet gegeven. Wat voel ik me schuldig. Heb de dierenarts erover gebeld maar kreeg alleen maar een oh wat erg, sterkte ermee.   Ik mis mijn hondje heel erg

honden page profiel ria bouwerria bouwer

honden foto van ria bouwer

dit is heel erg, ik geef mijn hondje ook geen Amoxoral meer heb er geen goede ervaringen mee, maar het is natuurlijk niet zeker dat dit de oorzaak was,de ene hond reageert anders dan de andere hierop,dit weet je nooit,je vertrouwd toch op je d.a.hij moet het toch het beste weten zou je zeggen. je moet jezelf niet de schuld ervan geven, je deed je best om haar beter te maken dit kon je niet weten,je hebt er alles aan gedaan om haar beter te maken, maar kan me je gedachten best voorstellen had dit ook altijd na het overlijden van onze hondjes, je geeft jezelf overal de schuld van, had ik maar dit of dat gedaan, maar bedenk dat je hondje nu geen pijn meer heeft en denk nu aan alle fijne momenten dit heeft mij altijd heel erg geholpen, ik weet wel dat dit voor jou nu heel erg moeilijk is om te aanvaarden heb ik ook gehad en mis ze nog steeds, maar wel voor altijd in mijn hart, het is een groot gemis dat weet ik en ik hoop dat er toch weer betere tijden mogen aanbreken waarop je met een glimlach aan haar terug kan denken, heel veel sterkte met dit o zo grote gemis, lieve groetjes Ria Bouwer.

Volgende forumvraag: yorky eet stukje kaas
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^