Zijn Stichtingen met honden uit het buitenland broodfokkers ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Danny,Bella en SpoekiDanny,Bella en Spoeki

honden foto van Danny,Bella en Spoeki

Ik vraag naar u mening .
Ik heb Bella mijn hond afkomstig uit Roemenie geadopteerd via een stichting .
Nu ik hier zo op het hondenforum rond kijk naar het onderwerp over broodfokkers .
Ging mij een lichtje branden .
Ik weet dat bijna elke stichting het beste wil voor de honden (misschien uit onwetendheid)er zo toch een markt in stand word gehouden voor de buitenlandse broodfokkers .
Ik lees dat je gemiddeld bij een broodfokker 250 euro kwijt bent voor een hond .
Als deze mensen uit het buitenland 100 euro overhouden is dat in verhouding misschien evenveel.
Sommige zullen denken ja maar de honden zijn geent !En dat klopt ...maar het enten in die landen is misschien ook vele malen goedkoper .Ik weet dat de stichtingen ook vergoedingen vragen afhankelijk welke stichting varierend vanaf 200 tot 250 euro .
Graag hoor ik u mening .

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zijn Stichtingen met honden uit het buitenland broodfokkers ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik denk dat er genoeg stichtingen zijn die denken goed bezig te zijn, maar zonder dat ze het weten de brood fok wel instand houden.
Er zijn namelijk nog genoeg mensen bij de denken dat ze honden uit de brood fok redden.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik denk dat er ook Stichtingen zijn die echt goed bezig zijn hoor ! En niet alle honden komen uit de broodfok, in landen als Roemenië, Spanje, Portugal, Griekenland, Rusland etc, zijn er veel sukkelaartjes die wel wat hulp kunnen gebruiken. Dus stellen dat alle hondjes van de Stichtingen broodfokhondjes zijn, is niet juist ! In die landen wordt er ook heel anders omgegaan met honden, ze laten ze maar aan hun lot over en dus alle puppies vandien + hoe dikwijls zijn er ook niet ex-patriates die terugkeren naar eigen land en er niet beter op vinden dan hun hond (en andere huisdieren) gewoon achter te laten. En wat dan met de Greyhounds en Galgo's, gebruikt voor de jacht en het racen en dan afgedankt, ook daar bestaan de Stichtingen voor. Dus ik zou ze niet zomaar veroordelen als zijnde broodfokkers. Niet alle problemen en hondenellende zijn daar aan te wijten !

honden page profiel patriciapatricia 3 doggies

honden foto van patricia

Een stichting is er juist voor om honden op te vangen.

Ik heb mij hond via een Nederlandse (erkende) stichting die honden opvangt in Bosnie. Via deze stichting heb ik 7 jaar geleden mijn hond geadopteerd. Mijn hond bleek doelloos rond te zwerven met een hoop puppies. Zij hebben haar met de pups opgevangen en verzorgd.

Toen ik Okaca op internet tegen kwam was ik op slag veriefd en wou haar meteen adopteren. Vervolgens is alles in gang gezet en hebben ze haar tijdelijk naar een opvangadres naar Nederland gebracht om op adem te komen. Vervolgens is deze stichting bij mij thuis geweest om te kijken of ik daarwerkelijk geschikt was om een hond in huis te mogen hebben.

2 weken later heb ik Okaca opgehaald, geheel verzorgd, getrimd, gesteriliceerd, ingeent en officiele adoptiepapieren. Voor een bedrag voor maar 200 euro!!!

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Als je het negatief gaat bekijken zijn ze geen broodfokkers(ze fokken immers niet zelf) maar wel handelaren.

Ze vinden een hond(gratis) voeren hem, zetten hem op internet, inenten en vervoeren. Wat ze weer krijgen van de nieuwe baasjes.. Want ze houden echt wel wat over..

Dat geld stoppen ze dan weer in nieuwe acties om honden te krijgen. En de voorraad is eindeloos, want ze lossen het "probleem" niet op.

Zo klinkt het heel negatief, maar zo gebeurd het wel.

Gelukkig zijn er ook stichtingen die zich vooral bezig houden met het castreren van de zwerfhonden, zodat het probleem stopt..

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

honden foto van Angel, Google & Gadget

Er zijn meerdere nieuwsitems geweest over dat bepaalde " stichtingen" gewoon broodfokkers zijn die zich voordoen als stichting.
Ik zou me toch heel erg goed voor laten lichten voor je zo'n hond koopt.

Op zo'n manier is die hond die hondsdolheid mee naar NL heeft gebracht ook naar NL gekomen ;-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†


Tja... Met zulke vragen zit ik ook. En ik kan dat niet zelf gaan onderzoeken. Dus neem ik het zekere voor het onzekere en als ik een hond wil adopteren dan is het er een uit een asiel hier.

Kylie had bijna 3 maanden in het asiel gezeten. Toen we haar ophaalden (zo'n 9 jaar geleden) werd ze gechipt... en er werd door vriendelijke medewerksters die haar uitgelaten hadden enzo afscheid van haar genomen. 160 EUR als ik me goed herinner. Daar heeft een belgisch asiel dus zeker geen winst op gemaakt. Daarom dus... Het zekere voor het onzekere.

Ik denk dat er stichtingen zijn die heel goed werk leveren voor opgevangen honden. Maar energie en geld gebruiken om de broodfok te stoppen is de grootste taak. Ik denk dat ze best proberen om de beleidsmakers hier en ook in "broodfok-landen" zover proberen te krijgen dat ze het probleem aanpakken.

Voor de duidelijkheid. Elk hondje, of het nu een duur hondje met een fantastische afkomst en stamboek is... of een broodfokhondje van waar dan ook is voor mij even belangrijk en verdient in mijn ogen de beste thuis...Maar door een broodfokhondje te gaan kopen doet men die handel draaien en komen er nog meer hondjes ter wereld in de diepste ellende.

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi! 3 doggies

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

oeioeioei, daar zeg je me wat. Exact dit vraagstuk spookte laatst door mijn hoofd...
Want hoe kan het toch dat al die broodfokhondjes vanuit het oostblok komen maar er ook ineens zoveel zielige oostblok-buitenlandertjes op internet staan. Voorheen was het meer Spanje dacht ik.

Veel stichtingen zijn ook niet erg transparant. Je ziet een hond op een foto, vaak op de grond op kapotte tegels of wat zand, kapotte hekken of een oude muur. Daar moet je het voor zover ik weet mee doen. En het zal vast allemaal met de beste bedoelingen gaan, zeker de volwassen honden denk ik zo (of is daar misschien mee gefokt?). Maar of ze ook iets doen aan de oorzaak van het probleem is dan wel iets om uit te zoeken voordat je een hondje daar vandaan haalt. Anders ben je alleen maar bezig de boel te stimuleren.

Ik heb het nog niet aangedurft een hondje daarvandaan te halen. Ontdanks dat hebben we twee spanjaarden, maar de een was al 4 jaar in Nederland (asiel) en de ander onder de hoede van een Nederlandse eigenaar.

honden page profiel huskywomanhuskywoman 3 doggies

honden foto van huskywoman

Er schijnen ook stichtingen te zijn die zelf fokken met de honden in die landen
en ze dan aanbieden als zielige hondjes uit het buitenland :'(

honden page profiel helmahelma 3 doggies

honden foto van helma

Een goede stichting vind ik geen broodfok. Zij hebben ook castratie en steralisartieplicht en projecten in het land ter plaatse, bij hen gaat het ook niet om zoveel mogelijk honden plaatsen.
En geld verdienen ze er niet aan, maar leggen vaak geld bij. Als je nagaat dat ze het asiel gemiddeld 160euro per hond betalen dat is incl entingen, chip, gezondheidsverklaring,testen op mediteraanse ziektes, castratie/steralisatie. Daarbij komen de transportkosten per vliegtuig gemiddeld 70 euro. Dus aan verdienen is dan niet aan de orde.
Daarentegen zijn er steeds meer stichtingen die zo niet te werk gaan en waar je dus ver van uit de buurt moet blijven.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Alles kan natuurlijk,er zijn gekke mensen zat...om dit te bedenken.

Maar ik denk de organisatie's die ik zo een beetje voorbij zie komen,die hebben pups(ook andere leeftijden),vaak staat er een verhaal bij: langs de kant van de weg gevonden,of in een doos in een container.
Nu hoef je dit niet te geloven ,maar er zijn zat mensen in die landen geweest op vakantie en zien ook dat de pups daar gewoon op straat voor het oprapen liggen,dus ik denk niet zo gauw aan broodfok,omdat ze echt op straat rond huppelen.

Broodfokkers fokken zich scheel en willen veel geld zien.
Tot nu toe kan ik ook alleen organisatie ontdekken die geld vragen voor de inentingen,de reis en soms sterilisatie.Die prijs is altijd onder de €300,-,dat lijkt mij wel kloppen(en misschien nog wat extra om zich in te kunnen dekken voor het opvangen van hondjes die langer blijven of operatie's).

honden page profiel huskywomanhuskywoman 3 doggies

honden foto van huskywoman

De stichtingen die ik bedoel die fokken.
zijn de bekendere die je ook tegen komt op forums ;-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ik vind het moeilijk daarover te oordelen. Ik geloof zeker dat er stichtingen zijn die buitenlandse honden opvangen en laten adopteren die dat echt doen uit liefde, niet meer dan dat. Maar ongetwijfeld (zoals altijd waar geld bij komt kijken), zullen er ook stichtingen zijn die misbruik maken van gevoelens van mensen. Is niet anders dan bij broodfokschuren, pupje is zo zielig, we redden hem wel, betalen paar honderd euro en klaar ben je.
Dus ik denk zeker dat bij sommige stichtingen het pure handel is, maar ik geloof niet dat ze allemaal zo zijn.

@Huskywoman; Dat lijkt mij zeer kwalijk, en misleidend van zulke stichtingen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Alles kan, daarom als je in zee wil gaan met een stichting ga dan eerst op onderzoek uit, een goede stichting heeft een open boekhouding bijvoorbeeld, een goede stichting werkt in het belang van de hond, komt dus als jij geintresseerd bent in 1 van hun honden bij jou thuis, vertelt en vraagt het een en ander en begeleid de hond en zijn nieuwe familie wanneer dat nodig is, het hele hondenleven lang.
Een goede stichting haalt ook niet alleen honden hier naar toe maar doet veel meer, geeft ter plekke voorlichting, spreekt de politiek aan, heeft castratieprojecten in haar programma.

De stelling dat een stichting die buitenlandse honden helpt een broodfokker is nee die vind ik niet opgaan en een belediging voor alle hardwerkende vrijwilligers.
Bovendien zijn er zo ontzettend veel honden die afgedankt worden dat het echt niet nodig is om nog eens extra te gaan fokken, de asiels zitten overal overvol.
De stichting waar ik Lola vandaan heb, heeft vele asiels in polen onder haar hoede, in 1 asiel zaten op een gegeven moment 700 honden te wachten!! Dus het zou absurd zijn om dan nog eens extra honden op de wereld te gaan zetten.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Je hond komt uit Roemenie, ik vond op een site van een roemeens asiel dit stukje, wat mij erg ontroerde en ook boos maakte, maar het lijkt me dat het zeker niet nodig is om te fokken, honden zat.

Once upon a time, there was a country, a beautiful country, with poor, but loving people. They had a house, their land and their animals: cows, horses, pigs, cats and dogs. Even the animals that were used for work, all of them were happy: they had their own little home and they weren’t starving. But this country, named Romania, changed.

And the popular saying, “From my own slice of bread I’ve raised a person and a dog,’’ was not valid anymore. Suddenly, Romanians became dog killers (and not only this, also horse killers, cat killers and so on). And money became more important than life. The politicians made laws in order to permit them to take a life, even it was an animal life, in the name of the law. The administration ignored the problem of stray dogs till they become too many. And then a massacre began. A national massacre of the dogs.

The association “Prietenii Nostri” was officially founded in 2005 to give an answer to the tragic emergency that affects stray dogs in Romania: a strayness completely out of control and hundreds of thousands of dogs exterminated every year by the authorities in a climate of total indifference

Anoniem (Gast)

Pff, Dobry, dat maakt mij ook mij nou echt boos.. Door de mens zijn de zwerfhonden er dus gekomen, en door hen worden er vele honden naar dodingsstations ed gebracht en doodgemaakt..

honden page profiel Danny,Bella en SpoekiDanny,Bella en Spoeki

honden foto van Danny,Bella en Spoeki

Hallo Dobry
Bedankt voor je commentaar !
Ik denk dat je wel gelijk hebt over de mensen in Roemenie ...en de omgang met dieren ..
Mijn mening is dat geld zowiezo steeds meer een rol gaat spelen in het verhaaltje Dierenleed .
En ik ben heel blij dat ik Bella daar heb weg gehaald ,maar ik vroeg mij zelf af of ik niet uit onwetendheid ook had bijgedragen aan broodfok .
De stichting heeft meerdere malen contact met mij gehad dus ik ga er van uit dat ze de beste bedoelingen hebben .
En ja we zullen toch nooit alles te weten komen !

honden page profiel BakarddyBakarddy 3 doggies

honden foto van Bakarddy

Emotie en geld........
Een gouden of dodelijke combinatie.

En helaas moeten de goede organisaties daar ook onder leiden...

(vandaar hier enkel asielhonden uit Nederlandse asiels, hoe verschrikkelijk de omstandigheden dan ook in het buitenland mogen zijn.)


honden page profiel BoogyBoogybijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Boogy

dit blijft een kip ei verhaal. Zoals veronique zegt denken veel mensen dat ze een hond uit broodfok " redden " de andere kant van de medaille is dat er niet veel anders opzit. De honden zijn er nou eenmaal en ik snap heel goed dat er mensen zijn die ook deze honden een warme mand willen geven.

Net zoals ander criminaliteit zal broodfok blijven bestaan. Het is te makkelijk om te denken dat ineens de hele wereld stopt met het kopen van broodfokhondjes. Je kunt er geluk mee hebben maar je kunt er ook heel veel ellende door en mee krijgen. Ik vind het verschrikkelijk dat het gebeurd maar ik kan mij ook echt voorstellen dat mensen zich laten meeslepen door hun emotie en graag een hondje een betere toekomst geven.....

zoals ik al zei blijft een beetje kip ei verhaal

honden page profiel Sylvia GrootSylvia Groot 3 doggies

honden foto van Sylvia Groot

Deze stichting is in iedergeval goed, ze zijn er echt om de dieren te helpen, kijk maar eens.
http://www.dogsadoptionsnederland.nl/

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Pff, Dobry, dat maakt mij ook mij nou echt boos.. Door de mens zijn de zwerfhonden er dus gekomen, en door hen worden er vele honden naar dodingsstations ed gebracht en doodgemaakt.. "


precies, die dodingsstations zitten overvol, en daar hebben stichtingen hun handen al vol aan, dus waarom zouden ze extra gaan fokken dan, ik zie die logica niet.

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

honden foto van Angel, Google & Gadget

Misschien omdat puppys beter verkopen? Erg maar waar :'(

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Misschien omdat puppys beter verkopen? Erg maar waar :'( "


maar stichtingen verkopen eigenlijk niet, ze vragen wel een vergoeding, maar daar wordt ook veel voor gedaan, ikzelf heb mijn hond voor 120 euro gekocht. Daar zat bij een sterilisatie, verplichte entingen, europees paspoort, chip en vervoer.

En helaas worden er heel veel drachtige honden binnengebracht, pups genoeg waar al moeite voor gedaan moet worden. In het asiel waar ik Lola vandaan heb via een stichting, zitten honden van pup af aan al jaren te wachten en niemand is ooit voor ze gekomen. Het zou echt absurd zijn om te gaan fokken, dat kost alleen maar meer geld.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Misschien omdat puppys beter verkopen? Erg maar waar :'( "


De stichting waar wij onze hond vandaan hebben. heeft zelden pups..., juist omdat ze zo makkelijk weggaan...., en dus vaak net zo makkelijk weer terug gegeven worden omdat mensen niet voldoende nagedacht hebben.

Juist als je kiest voor een jonge, wat oudere, getekende, uitgemergelde, mishandelde hond doe je dat weloverwogen en denk je van te voren na over de eventuele rugzakjes (rugzakken) die de hond met zich mee kan brengen.

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

honden foto van Angel, Google & Gadget

Ja, maar mijn antwoord geldt specifiek voor de zogenaamde stichtingen die de boel belazeren. Er zijn vast ook goed estichtingen hoor, maar ik weet ook niet hoe je die van de slechte kunt onderscheiden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ja, maar mijn antwoord geldt specifiek voor de zogenaamde stichtingen die de boel belazeren. Er zijn vast ook goed estichtingen hoor, maar ik weet ook niet hoe je die van de slechte kunt onderscheiden. "


in elk geval moet er een open boekhouding zijn zodat je ziet waar het geld aan besteed wordt, en ook moet een stichting niet klakkeloos honden hierheenhalen maar ter plekke ook hulp geven, voorlichting, betere onderkomens, medische zorg, castratieprojecten etc.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Je weet nooit waar een zwerver vandaan komt, alleen honden die verwaarloost zijn en bij de plek des onheils weg zijn gehaald weet je iets meer.
Ik ben tenminste nooit een zwerfhond tegen gekomen met een stamboom op zijn rug vastgeplakt, daarbij zou jij een hond van 1000 euro laten zwerven?

De zwerfhonden zijn honden die voor weinig zijn gekocht en als last werden beschouwd en toen zijn gedumpt, dit kunnen pretnestjes zijn, broodfokhondjes, een boer die eens pups kreeg en ze weggaf.

honden page profiel alberdienalberdien

honden foto van alberdien

berichtje verwijderd door modteam, laster is niet toegestaan

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 24 juli om 18:49 --

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Bij mij in de buurt lopen er honden rond met allerlei nationaliteiten.
Natuurlijk veel Spanjaarden, Grieken, maar Hongaren en Roemenen.

De een heeft 150 Euro gekost, de ander 260 Euro, maar ach... ze zijn toch allemaal gered van een arm, hongerig, opgejaagd leven (of erger)

Laten we bij discussies als deze niet de honden uit het oog verliezen.

Blijft er bij stichtingen geld aan de strijkstok hangen? zou best wel eens kunnen ja!

Fijn voor hun, laat ze er maar gelukkig van worden...
Zolang de gerede honden dat dan ook maar zijn!

Heb je iets tegen import honden e.d?

Dan neem je gewoon een pup bij een fokker vandaan of een uit een Nederlands Asiel. Ieder zijn eigen keuze.

Een herplaatser moet ook wel in je leven passen. Je moet ze echt voor je weten te winnen en nee... dat bereik je niet alleen met een zachte mand en een lekkere kluif.

honden page profiel DimkaDimka

honden foto van Dimka

toen ik naar een reu opzoek ging van het ras MOSCOW WATCHDOG kwam ik ook bij zo een stichting terecht en daar stond wel een ander prijkaartje bij dan 150 of 200 euro . Die vroegen vanuit Hongarije liefst 1750 euro mists mogelijk nog extra kosten !!!!!
zeer mooie puppy's hoor maar ik heb dit wijselijk niet gedaan !!!

Ik ben zelf in rusland opzoek gegaan naar een goeie fokker en ben daar bij op een farm (zo noemen ze dat ginds in rusland )terecht gekomen waar ze de moscouviet nog steeds off fokken voor het russisch leger. de moeder en vader zijn 4 voudig kampioen daar in hun ras. Wij hebben daar kennisen aangesproken om te gaan zien.En alles was daar oke. wekelijks info en foto's enz . pas op 4 maand mochten wij BERENDY uit rusland mee naar belgie nemen mits alle off instanties die werken voor de overheid ginds afgelopen en betaald hebben voor de papieren die nodig zijn voor transport op het vliegtuig . transport kost heus wel meer dan 70 euro hoor !!!
liefst 15 euro per kilo ! Berendey woog op 4 maand al 37 kilo. dus de som is ook daar voor gemaakt. transportbench kost ook een pak geld en moet goedgekeurd worden ginds .Aangeizn Berendey op mijn naam staat van ginds uit moest ik daar persoonlijk om gaan naar rusland gevolg : visum vliegtiket enz
Berendey heeft mij dus heel wat geld gekost om hem in belgie te krijgen dat klopt maar ik heb geen enkele moeite daarmee aangezien ik wel een pracht van een hond heb en een gezonde hond die ik nog heel veel jaren bij mij zal hebben . Wat ik met mijn verhaal wil zeggen is als je alles op een corecte en off manier wil geregeld hebben kost dit heel wat centen en moeite om van ginds achter een goeide gezonde hond buiten te halen.

En begin van het verlof heb ik zelf naar cz gereden met de wagen achter een pup van een corekte goeie bloedlijn . ook hier heb ik kosten nog moeite gespaard voor een goeie gezonde pup van het ras naar belgie te halen en enkel men diesel alleen al kost mij 320 euro + eurovingnet . Maar ik heb wel de moeite genomen om alles zelf uit te pluizen en ginds gezien dat daar niet alle fokker broodfokkers zijn .

aan broodfok doe ik dus helemaal niet mee hoe zielig dit ook voor die beestjes ismaar door deze te kopen houd men het broodfokken in stand. Er zijn ginds heus wel fokkers die het op de corekte manier doen .

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zijn Stichtingen met honden uit het buitenland broodfokkers ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: nog 3 dagen geduld
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^