Zijn Stichtingen met honden uit het buitenland broodfokkers ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Dimka, ik ken geen Stichtingen in Nederland die zulke prijzen rekenenen (niet als ze een ''echte'' hulporganisatie zijn)

Mijn hond is vanuit Malaga overgevlogen, keurig met paspoortje, ingeënt, en een gezondheidsverklaring.
190 Euro werd hiervoor berekend. Als daar nog geld aan verdiend kan worden, eet ik mijn schoenen op!

Jij zocht een bepaalt soort rashond.
Die zul je bij zo'n stichting niet snel vinden, het zijn toch allemaal mixies van de straat. Ik denk dat wanneer je via stichtingen perse een type rashond wilt hebben, je de ''echte'' hulporganisaties al snel uit het oog bent verloren.

Zelf heb ik wel eens gezocht naar mooie Rottweiler of Dobermanpups via een stichting in Nederland. Ik stuite toen op een zwangere Doberman teef. Ze verbleef in een of andere opvang in Nederland en werd op de foto tentoongesteld met haar zwangere buik. Haar pups konden vanaf 450 Euro per stuk verkocht worden, en dan nog zo'n zielig verhaaltje erbij, schandalig natuurlijk!

Soms zie je er op die ''bekende'' sites van stichtingen wel eens een onwijze mooie hond tussen zitten, geen mix zoals de meeste.
Je ziet dan dat bij een (bijna)rashond, hetzelfde bedrag gerekend wordt als bij elke andere bastaard. Dat is heel goed! Zo hoort het als het echt om het welzijn van de honden te doen is.






Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zijn Stichtingen met honden uit het buitenland broodfokkers ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DimkaDimka

honden foto van Dimka

Ik heb enkel mijn ervaring hier op dit forum geplaatst hoor en denk toch dat dat de bedoeling is van mensen die hun ervaringen op deze site is te kunnen delen .

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Sorry, ik begrijp jouw verdedigende reactie niet helemaal. Misschien vat ik het verkeerd op.
Ik geloof we dat we echter beide op het zelfde punt doelde...

Ga je op zoek naar een Rashond en deze worden voor veel centen bij een of andere ''liefdadigheid'' stichting aangeboden,, dan kun je je vraagtekens gaan zetten!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het zou me niets verbazen als creatieve oostblokkers met behulp van zo'n stichting een afzetkanaal maken voor hun broodfokpups. Dat zou me echt niets verbazen.

Aan de andere kant, in Roemenië had Ceaucescu (of hoe je dat ook schrijft) het briljante idee om iedereen uit zijn eigen woning te halen en verplicht in van die grauwe communistische flats te laten wonen. Huisdieren mochten niet mee en verwilderden. Er IS in Roemenië echt een probleem met zwerfhonden. Maar ook zitten er broodfokkers.

Ik zou een ieder welke stichting dus nooit zomaar geloven en uitgebreid research doen.

Woon zelf in het buitenland (Gast)

Het komt voor dat Nederlanders in een goedkoop EU land wonen, daar honden fokken, en van de opbrengst daarvan een riant leventje leiden. Als voorbeeld maandloon in Hongarije/Slowakije ca. 250 tot 300 euro.
Wat ook voorkomt is dat Nederlanders zogenaamd goed werk doen. Zetten zich in voor opvang van zwerfhonden. Dit echter op zeer kleine schaal. Maar bedelen wel overal om voer en geld, dat ook ruimschoots gegeven wordt door argeloze donateurs. Ze ontvangen veel meer dan ze nodig blijken te hebben. Op internet zielige verhalen, ondertussen leven die Nederlanders zelf ruimschoots van dat geld en bekostigen zij hun hobby's. Op die manier vullen zij hun inkomsten aan en niemand die controleert.

Dus trap niet zomaar in al die zielige verhalen. In de hieronder opgesomde voorbeelden zitten nog meer voorbeelden van hoe doortrapte Nederlanders door middel van een zogenaamd goed doel, de boel oplichten.
Helaas reageer ik anoniem omdat ik anders rechtstreeks met dit volk te maken ga krijgen en dat is geen lolletje.

Oostblokgast (Gast)

Als aanvulling op vorige opmerking nog dit. Er zijn gelukkig ook veel stichtingen ed. die in die oostbloklanden wél goed werk verrichten. En er zijn ook veel gewone mensen die zich belangeloos inzetten voor de dieren. Laten we dat vooral niet vergeten. Helaas komt broodfok in het Oostblok nog heel veel voor.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

"
Tja... Met zulke vragen zit ik ook. En ik kan dat niet zelf gaan onderzoeken. Dus neem ik het zekere voor het onzekere en als ik een hond wil adopteren dan is het er een uit een asiel hier.

Kylie had bijna 3 maanden in het asiel gezeten. Toen we haar ophaalden (zo'n 9 jaar geleden) werd ze gechipt... en er werd door vriendelijke medewerksters die haar uitgelaten hadden enzo afscheid van haar genomen. 160 EUR als ik me goed herinner. Daar heeft een belgisch asiel dus zeker geen winst op gemaakt. Daarom dus... Het zekere voor het onzekere.

Ik denk dat er stichtingen zijn die heel goed werk leveren voor opgevangen honden. Maar energie en geld gebruiken om de broodfok te stoppen is de grootste taak. Ik denk dat ze best proberen om de beleidsmakers hier en ook in "broodfok-landen" zover proberen te krijgen dat ze het probleem aanpakken.

Voor de duidelijkheid. Elk hondje, of het nu een duur hondje met een fantastische afkomst en stamboek is... of een broodfokhondje van waar dan ook is voor mij even belangrijk en verdient in mijn ogen de beste thuis...Maar door een broodfokhondje te gaan kopen doet men die handel draaien en komen er nog meer hondjes ter wereld in de diepste ellende. "

Meerdere dierenasiels in België krijgen subsidies. Google maar eens.Of er winst wordt gemaakt dat weet je natuurlijk niet zo één, twee, drie. Daar zou je een eerlijke jaarbalans voor moeten zien.
Ook is het zo dat er vaak meerdere mensen een betaalde baan hebben bij asiels in Nederland, België.
Dit ter info, niet op het te bekritiseren.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Ik vraag naar u mening .
Ik heb Bella mijn hond afkomstig uit Roemenie geadopteerd via een stichting .
Nu ik hier zo op het hondenforum rond kijk naar het onderwerp over broodfokkers .
Ging mij een lichtje branden .
Ik weet dat bijna elke stichting het beste wil voor de honden (misschien uit onwetendheid)er zo toch een markt in stand word gehouden voor de buitenlandse broodfokkers .
Ik lees dat je gemiddeld bij een broodfokker 250 euro kwijt bent voor een hond .
Als deze mensen uit het buitenland 100 euro overhouden is dat in verhouding misschien evenveel.
Sommige zullen denken ja maar de honden zijn geent !En dat klopt ...maar het enten in die landen is misschien ook vele malen goedkoper .Ik weet dat de stichtingen ook vergoedingen vragen afhankelijk welke stichting varierend vanaf 200 tot 250 euro .
Graag hoor ik u mening . "

Entingen worden ook wel geschonken. Dan zijn de entingen dus gratis en kunnen ze weer andere dingen voor dat geld doen.

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

heb wel eens gehoord dat stichtingen soms zelf fokken met de zwerfhondjes en dan een zielig verhaal ophangen van gevonden moeder met pups etc

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" heb wel eens gehoord dat stichtingen soms zelf fokken met de zwerfhondjes en dan een zielig verhaal ophangen van gevonden moeder met pups etc "


Of er gefokt wordt of er 'per ongeluk nestjes zijn' geen idee. Maar ik heb gemerkt dat een hond weleens met de hechtingen van castr./ sterilisatie naar zijn nieuwe baasje gevlogen wordt.
Ik vraag me dan eerlijk gezegd ook nog steeds af hoe het in het asiel is gegaan waar meerdere honden bij elkaar lopen.
Niet omdat ik nu al een paar maanden gestopt ben met vrijwilligerswerk hoor. Heb het een aantal jaar met veel voldoening en ook plezier gedaan. Maar op een gegeven moment heb je teveel vraagtekens en misstanden meegemaakt om nog door te willen gaan.
Als ik help dan moet er eerlijkheid en openheid zijn en niet een dictatuur. Iedereen is vrijwilliger en de één is niet meer dan de ander.
Sowieso ben ik groot tegenstander om een hond met hechtingen te laten vliegen. Stel dat de boel openknapt en je komt er pas een paar uur later achter..
Ook vind ik het niet eerlijk om een nieuwe adoptant al gelijk verplicht onkosten te laten maken, wat toch gebeurt als de hechtingen door een dierenarts eruit gehaald moeten worden.

Wat ook regelmatig gebeurt is dat honden met oormijt of oorontstekingen overgevlogen worden. En dit terwijl toegezegd wordt dat een dierenarts de hond nakijkt voordat de hond overgevlogen wordt.
Een hond met last van de oren heeft veel pijn door luchtdrukverschil tijdens het vliegen. Ook de nieuwe adoptant moet al verplicht onkosten maken om de hond gezond te krijgen, alles wat al gezien kan worden in een asiel moet imo behandeld worden in een asiel en niet op het nieuwe baasje geschoven worden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" heb wel eens gehoord dat stichtingen soms zelf fokken met de zwerfhondjes en dan een zielig verhaal ophangen van gevonden moeder met pups etc "

ik kan me dat niet voorstellen omdat de dodingsstations vol zitten met zwangere hondjes, juist daarom zijn ze vaak weggedaan door onverantwoordelijke mensen. "Onze" Kelly  bijvoorbeel is zo'n hondje dat zwanger afgegeven is in een dodingsstation en daar gelukkig door een stichting uitgehaald is, ze is toen naar een Duits asiel gebracht, heeft bij een vrijwilligster haar pups gekregen en kwam toen weer terug in het asiel.

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

"
ik kan me dat niet voorstellen omdat de dodingsstations vol zitten met zwangere hondjes, juist daarom zijn ze vaak weggedaan door onverantwoordelijke mensen. "Onze" Kelly  bijvoorbeel is zo'n hondje dat zwanger afgegeven is in een dodingsstation en daar gelukkig door een stichting uitgehaald is, ze is toen naar een Duits asiel gebracht, heeft bij een vrijwilligster haar pups gekregen en kwam toen weer terug in het asiel. "


ik heb het vaker van vrijwilligers gehoord en die daardoor ook gestopt zijn, omdat ze zulke praktijken niet willen helpen

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik heb zelf een tijdje hondjes opgevangen van een stichting uit Spanje. Hoe kwam ik daarbij nou heel simpel ik was toen op zoek naar een speelkameraadje voor mijn andere hond. Ik kreeg een mail van een vrijwilliger van de stichting dat ik eens op de site moest kijken want daar waren ook veel leuke honden ook veel pups.Ik heb toen terug gemailt met de mededeling dat er hier ook zoveel honden in het asiel zitten dus wist niet of dat een goede keus was. Alles werd mij uitgelegt hoe zielig ze waren etc. Oke zielig maar ja ik twijfelde toch nog. Aantal weken later ineens een mailtje van de stichting dat ze een opvangadres zochten voor een 5 mnd oude pup. Dus ik bellen met huh waarom krijg ik die mail? Ja sorry was een foutje maar goed wie weet kunnen we het nog oplossen   Tuurlijk ik stonk er in en zei als jullie met haar zitten wil ik haar wel opvangen en ja binnen twee dagen had ik een opvanghond een schatje beetje bang niet zindelijk. Via de regels van de organisatie een nieuw tehuis gevonden. 5 dagen later de volgende en daarna weer een totdat ik een oudere hond een kans gunde die stond beschreven als zeer lief met alles. Nou gelukkig hier ook wel totdat ze werd overgeplaatst daar was de ellende al bij de eerste vrat ze binnen 5 min de keuken op dus hond moest weg. Naar de volgende die had een boerderij daar viel ze een stier aan. Vervolgens naar een fokker van staffords en deze was bang voor haar hoppa naar een en luister of lees goed een asiel hier in nederland maar daar waren de verzorgers bang voor haar. Al met al toen ik vroeg waar ze was kreeg ik eerst geen antwoord later bleek dat ze haar hadden ingeslapen. Pffffffff ik was hierdoor erg teleurgesteld en had haar graag nog even bij mij genomen omdat ze hier lief was met de kids en mijn huisdieren. Ook heb ik honden gehad van ze met kennelhoest en huidinfecties. Klachten van mensen die een opvanger hadden maar voor wie ze niet bereikbaar waren.
Ook ik heb nog mail gehad dat wanneer ik de naam noem van de stichting ze mij gerechtelijk gaan vervolgen dus ik ben klaar met stichtingen.

honden page profiel anja baasje van rambo  simba †anja baasje van rambo simba †

honden foto van anja baasje van rambo  simba †

denk da er stichtingen zijn die denken goed bezig te zijn, maar zonder dat ze het weten de brood fok wel instand houden
zonder dat ze dit door hebben

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik heb ook mijn bedenkingen...
Met de grote instroom die er op dit moment is, kan het bijna niet anders dan dat er een soort bf honden tussenzitten...
De 'vergoedingen' die wij hiervoor neertellen zijn voor hen 'riant', dus bfok...ik denk het wel...ik zou ook liever gaan voor het rooskleurige verhaal, maar kan me niet van de indruk ontdoen, dat er wel veel (bijna op maat) honden toegestuurd worden naar hier...

De verhalen die ze ophangen, ik kan me er veel bij voorstellen, maar ik kan zo ook 'verhalen' verzinnen...
en dan...zijn onze asielen leeg? Moeten we al verder gaan kijken? Is alles hier al Utopia?(en ik doe mezelf hiermee pijn, omdat hun kruisingen echt heel knap zijn! Net iets anders als dat we gewend zijn.)

Wij zijn in de positie dat we ons graag als mecenas opstellen, het is een kleintje om daar op in te spelen...

Ik wil niemand ontmoedigen...maar dit is wel mijn zwartgallige kant...of nuchtere kant...zoveel mensen, zoveel overtuigingen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zijn Stichtingen met honden uit het buitenland broodfokkers ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: nog 3 dagen geduld
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^