help mijn hond poept in huis!!! Verlatingsangst????????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dottiedottie

Hallo allemaal,

Ik heb sinds 2 weken een Jack Russel teefje uit het asiel ze zeggen dat ze ongeveer 4 jaar is wat ik betwijfel. Ik heb het vermoeden dat zij verlatingsangst heeft. Ze loopt mij de hele dag achterna en poept elke dag in de nacht steeds op mijn vloerkleed! ondanks dat ze goed uitgelaten wordt. Ze slaapt in de woonkamer met mijn andere Jack Russel teef van 2 jaar op een rieten honden bankje. Dus ze is niet alleen. Aangezien zij gevonden is had het asiel weinig achtergrond over de hond en ze was pas 2 weken in het asiel.De dierenarts uit het asiel zegt gewoon 1 keer per dag eten geven normaal verdeelde ik het over de ochtend en de middag. Als ik even boodschappen ga doen ongeveer een uurtje dan poept ze niet, maar ga ik langer weg ja hoor daar ligt het weer.
Ook in de tuin overal hoopjes ondanks ik om 9 uur in de ochtend 1 1/2 uur met ze ga wanden en ballen. En in de middag om 15.00 gaan ze weer drie kwartier uit en natuurlijk in de avond twee keer. Wie kan mij advies geven en heeft ook zoiets meegemaakt.

Groetjes,

Dottie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "help mijn hond poept in huis!!! Verlatingsangst????????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Dottie,

Wat geef je haar te eten? Ik vind dat ze nogal veel poept. Die van ons poepen meestal 's morgens met de ronde en de avondronde komt het ook vaker voor dat ze poepen. Verder niet. Dus maar 1 à 2 drolletjes per dag! Misschien ligt het ook wel aan het voer dat ze zoveel drang heeft om te poepen! Wat ik raar vind, is dat ze alleen maar poept. Of ligt er soms ook een plasje? Jammer dat je helemaal geen achtergrond hebt van je hondje. Wat doet je hondje als je erbij bent. Geeft ze dan wel goed aan dat ze haar behoefte moet doen? Of gebeuren er dan ook wel eens ongelukjes?

Misschien zou je haar eens in een kleinere ruimte kunnen laten verblijven. Misschien heeft ze bij haar vorige eigenaren zelfs wel een benche gehad. Honden zullen een beperkte ruimte niet gauw bevuilen! Het zou ook kunnen dat ze de situatie nog niet volledig vertrouwt...
Anders moet je eens met een camera opnemen wat ze doet, als jij van huis gaat....

Ik wil je veel succes wensen met dit probleem. Het is niet prettig om iedere dag een drol aan te treffen!

Monique

honden page profiel dottiedottie

Hai Monique,

Ja misschien ligt het ook wel aan het voer, ik geef ieder een half pakje zacht voer met science plan light brokken erdoor.Als ik alleen brokken geef dan eten ze het echt niet op. Mijn eerste Jack Russel poept dus helemaal niet zoveel alleen met uitlaten.Ook heeft Dana in het begin wel eens een plasje gedaan maar dat is totaal 3 keer gebeurt.

Trouwens wat de bench betreft daar had ik ook al aan gedacht. Maar dan zou ik haar alleen in een bench moeten doen, dat lijkt mij nogal zielig. Het lijkt mij ook geen goed idee om Donja mijn eerste hond ook in een bench te doen wat ook helemaal niet nodig is en wat ze ook totaal niet gewend is.

Wij hebben nu wel in de gaten dat als Dana wat moet doen zenuwachtig heen en weer begint te lopen, of wat ook wel erg leuk is dan houd ze haar achterpoten kruislings alsof ze het probeert op te houden, en meestal moet ze dan ook wat doen.

En ja af en toe vechten met elkaar is ook nog wel eens vervelend,je moet ze toch steeds tot de orde roepen en in de gaten houden. Dus daarom denk ik heb ik er wel goed aan gedaan om een tweede teef erbij te nemen.
Maar ja het is nu niet anders maar verder is ze onzettend lief soms te aanhalig en wil ze te veel aandacht.
Zeg bedankt voor je advies en ik probeer nog wel het een en ander uit.

Groetjes,

Dottie.

honden page profiel WilmaWilma 2 doggies

honden foto van Wilma

Misschien helpt het al je de etenstijden verlaat. Van ochtend-middag naar avond en voor het slapen?

Een bench zou ik inderdaad uitproberen. Waarschijnlijk heeft ze s'nachts en zonder aanwezigheid van eigenaar, altijd in een bench vertoeft. Nu hoeft dat niet meer en die link kan ze misschien niet leggen. Haar vrije en nieuwe ruimte begrijpt ze niet met dit gedrag tot gevolg. Denk ik he, weet het natuurlijk ook niet zeker. Kan ook zijn dat ze banger wordt door een bench. Is het mogelijk dat je ergens even eentje te leen vraagt, om te kijken hoe je hond hierop reageert?
Veel sterkte en succes.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Dottie,

Ik zou inderdaad ook ergens een benche lenen en het toch uitproberen. Als een hond gewend is aan de benche is het zeker niet zielig. Ook al is je andere hond gewoon los in de kamer. Ik zelf heb mijn jonge hond ook in de benche en mijn oudste loopt los. Het is maar net wat ze gewend zijn. Bij jouw hond weet je niet wat ze gewend is, maar het zou zomaar kunnen dat ze altijd in een benche gezeten heeft bij afwezigheid van haar vorige eigenaars. Anders zou je haar bv ook op je badkamer kunnen laten bivakeren. Dit is meestal een kleinere ruimte dan de woonkamer en als er een ongelukje gebeurt is het makkelijker op te ruimen. Ik zou je honden bij afwezigheid in het begin zowiezo even scheiden. Ook omdat je zegt dat ze zo nu en dan kunnen vechten. Bij afwezigheid kan het dan nog wel eens uit de hand lopen en 2 teefjes kunnen krengen zijn!

Het mengen van voer zou ik dus niet doen. Ik zou ze dan alleen het zachte voer geven en de brokken weglaten.Daarnaast geef je ze wat lekkere kauwkluifjes. Let wel op dat het zachte voer ook een compleet voer is! Gewoon 2 maal daags een portie geven. 's morgens na jullie ontbijt en 's avonds na jullie avondeten. Van sommig voer hebben honden nogal veel ontlasting. Misschien zou je dit eens bij je DA of bij de dierenspeciaalzaak na kunnen vragen.....Nogmaals succes.

Groetjes Monique

Anoniem (Gast)

honden page profiel Liz Sita & ChicaLiz Sita & Chica

honden foto van Liz Sita & Chica

hoihoi,

opzich is het logisch dat ze meer poept dan je andere hondje. Waarschijnlijk zit je andere hondje al langer aan dit voer en je nieuwe kreeg in het assiel iets anders... Haar maag moet hier dus nog aan wennen. Is inderdaad wel handig als je de brokken weg zou laten.

Dat ze steeds achter je aan loopt en aandacht vraagt is ook logisch. Ze is er pas 2 weken. Voelt zich waarschijnlijk nog niet helemaal thuis. Wat je het beste kan doen is waneer je naar een ander deel van het huis gaat en ze loopt je achterna gewoon de deur achter je dicht trekken en waneer ze om aandacht vraagt negeren en even later zelf haar naar je toe roepen.

Bench zou ik niet doen maarjah ik heb het zelf niet zo daarop maar dat is ieder zijn menig voorzich.

Groetjes liz

corina (Gast)

hoi ik heb dr 1 met verlatingsangst hier
een franse bull van 5 jaar
hij heb het ook al 5 jaar ik weet me geen raad meer zo erg heb die het ik heb voor zijn een bull dr bij genomen helpt allemaal niet!!!
ik kan niet om boodschappen ik kan niet me dochter op bed legge kan zelf niet naar boven helemaal niks hij pist alles af hij poept aantal keer en eet het weer op loop al jaren bij de dierenarts want je mag eerlijk weten we worden knettergek want je geef je hond liefde en je krijg het niet terug dierenarts weet ook geen raad hij heb zelf gezegt beste zal wezen inslapen!! het beestje is een kwelling voor z,n eige hij maak z,n eige helemaal helemaal gek!! niks helpt en je kan niet de hele dag met je hond in je binnen zak zitten!! ik moet zegge kan het niet over me hard krijgen om het beest een spuit te geven en ook niet om hem weg te doen want probleem zit in z,n hooft en je kan niet andere mensen dr mee opschepen.. maar ik moet zegge de sfeer word dr niet beter van in huis als je hoog zwanger met je dochter van 1,5 uit bed komt en eerst je huismoet ridderen van de strond en zijk in huis en dan nog de aangekoekte strond wat ie op eet en aan de grond zit vast geplakt
pffffffffffffffffffffffffffff iemand nog oplossing

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "help mijn hond poept in huis!!! Verlatingsangst????????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Toch nog niet....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^