Spoed: Informatie gezocht over opvangadressen voor honden die achterblijven na overlijden baasje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Hallo iedereen,

Ik zit met het volgende: Een oud-collega van mijn vader is helaas ernstig ziek en sinds gisteren met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Helaas is deze beste terminaal en het zal niet lang meer duren voordat zijn beste maatje er alleen voor staat.

De oud-collega heeft al jaren een herdershond, echter deze hond heeft nooit opvoeding genoten noch dat deze een keer aan de lijn buiten is uitgelaten. gesocialiseerd is deze hond alles behalve. Gisteren zou de hondenbrigade langs zijn geweest in de woning en zijn enige tijd bezig geweest om deze hond te vangen daar hij zo agressief blijkt te zijn. Hij zit momenteel apart in het asiel. Zolang de eigenaar nog leeft kan en mag er niets met de hond gebeuren. Echter de buren van deze oud-collega zijn met spoed op zoek naar een opvangadres voor dergelijke honden.

Los even van het feit hoe deze hond wel of niet verzorgd is, het is echt het maatje van de eigenaar die graag ziet dat zijn hond ergens terecht kan en niet zomaar ingeslapen word.

Wij als goede vrienden willen ons best doen zowel voor de hond als voor de eigenaar, we zijn daarin tegen ook heel realistisch dat deze hond weinig kans maakt vanwege zijn agressie. Toch willen we niet opgeven en we moeten met spoed op zoek gaan nu de eigenaar nog leeft. We weten alleen niet hoe lang deze beste nog leeft voordat het zeggenschap valt in andersmans handen.

Goede bedoelde opmerkingen over hoe evt. de hond verzorgd is ligt helemaal buiten ons om. Wij zijn maar mensen die NU voor de hond willen opkomen daar waar mogelijk zodat we in ieder geval geprobeerd hebben om te voorkomen dat deze hond helemaal geen kans maakt. Ook aangaande zijn leeftijd weten wij dat het moeilijk is om evt nog iets te veranderen aan deze hond maar we proberen zo goed als mogelijk de laatste wens van de baas in vervulling te laten gaan als ook de hond die hopelijk niet mede het leven hoeft te laten.

Ik hoop dan ook tips en adviezen mogen te krijgen van evt. adressen van mensen die ons hierbij zouden kunnen helpen.

Voor de goede orde: Het gaat waarschijnlijk om een +/- 10 jaar oude hond, zeker weten doen we het niet. Het is een Duitse herder reu.

Met vriendelijke groet,

Sjattukuh


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spoed: Informatie gezocht over opvangadressen voor honden die achterblijven na overlijden baasje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Als eerste wat erg voor je vader zijn collega en wat erg voor de hond.

http://www.slhh.nl/

Misschien heb je daar wat aan?

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Dank je wel Fleur voor je reactie, zal direct de site doornemen en contact met ze opnemen.

Gr Sjattukuh

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Sterkte hoor laat je nog even weten of het lukt.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Eventueel is dit er ook nog, Stichting Dierenthuis, voor kansloze herplaatsers:

"Stichting Dierenthuis Almere is een opvang voor kansarme asieldieren. Oude zieke honden, verwilderde katten en katten besmet met het kattenaids- en / of leucosevirus vinden hier een blijvend thuis."

http://www.dierenthuis.nl/

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Dank je Wilma voor de tip.

Ik ga direct aan de slag en uiteraard laat ik weten of e.e.a lukt.

Gr sjattukuh

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ah, ik zie dat Wilma me al voor is, want ik dacht ook gelijk aan Stichting Dierenthuis. Die mensen doen zulk prachtig werk ! Ze vangen soms zelfs kansloze honden op uit asiels.

Ik duim heel erg !!

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Er word straks om 11.00u contact opgenomen met de opvang van Stichting Dierenthuis.

Mocht er meer informatie dan zal ik dit uiteraard hier vermelden.

Uiteraard hebben we weinig hoop gezien de agressie van deze hond maar we proberen het en niet geschoten is altijd mis. Het blijkt zelfs zo te zijn dat de Politie gisteren een versuffend middel in zijn eten heeft moeten doen om hem te kunnen vangen. pas nadat deze hond goed versuft was konden ze hem vangen na 2 uur. Het versuffend middel was dan ook het laatste hulpmiddel wat ze hebben ingezet maar blijkbaar konden ze niet anders.

Zo blijkt ook dat de eigenaar van de hond het dierenasiel in zijn testament heft opgenomen en daarbij hun geld zal geven voor het evt. herplaatsen van deze hond. Wat de eigenaar dus blijkbaar niet wist is dat het huidige dierenasiel dergelijke honden helemaal niet plaatst. Het heeft vaak maar een afloop helaas.

Vandaar dat wij in levenzijnde van de eigenaar met spoed op zoek moeten gaan naar iets anders voordat het zeggenschap valt in handen van het dierenasiel.

Gr Sjattukuh

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Ik denk dat het ook een verschil is als vreemde in zijn huis binnendringen terwijl de baas er niet is! Mijn honden zullen dan ook niet zo vriendelijk reageren!

Ik hoop dat stichting dierenthuis kan helpen! Mijn partner heeft daar een hond geadopteerd ( woont daar mij verzorgd de kosten voor die hond )

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

natuurlijk is dat een verschil, echter als de baas thuis was dan deed deze hond ook zo, dier werd telkens in een andere ruimte gezet om te voorkomen dat hij de visite iets zou aandoen.

Anderzijds gezien dit feit hebben we ons ook afgevraagd of het haalbaar is om een hond van 10 jaar oud nog te kunnen plaatsen en of dit eerlijk is tov de hond?? Hij kent immers alleen zijn baas, de buitenwereld is hem onbekend. Blijft moeilijk allemaal.

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

is zeker heel erg moeilijk maar niet geschoten is altijd mis.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" natuurlijk is dat een verschil, echter als de baas thuis was dan deed deze hond ook zo, dier werd telkens in een andere ruimte gezet om te voorkomen dat hij de visite iets zou aandoen.

Anderzijds gezien dit feit hebben we ons ook afgevraagd of het haalbaar is om een hond van 10 jaar oud nog te kunnen plaatsen en of dit eerlijk is tov de hond?? Hij kent immers alleen zijn baas, de buitenwereld is hem onbekend. Blijft moeilijk allemaal. "


Dat vraag ik me inderdaad ook af. Het is al sneu dat hij zijn baasje straks (of nu al?) kwijt is.. Dan ook nog al die veranderingen en hij is al niks gewend. Ik kan daar natuurlijk niet over oordelen maar soms denk ik dan dat een spuitje diervriendelijker is..

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Hallo Sanne,

Ik begrijp je volkomen vandaar dat het voor een van ons zo lastig is om over het lot te beslissen van deze hond. De hond is zijn baas nu al kwijt, hij zit nl in het asiel en het baasje ligt in het ziekenhuis.

Nogmaals, enerzijds weten we dat het beter is voor de hond om "mee" te gaan met de baas, anderzijds weet niemand of deze hond nog kan bijdraaien en ik ben toch van mening dat deze kans gegeven moet worden. Er kan altijd besloten worden om anders te handelen.

Gr sjattukuh

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Lees het verhaal van Elza eens op mijn profiel, zij had meer dan tien jaar in een asiel gezeten, was dus ook niets gewend, maar leeft nu al drie jaren als een prinsesje bij een familie in Zwitserland.

Misschien krijgt deze hond ook nog een paar mooie jaren, laten we hopen dat er iemand is met genoeg ervaring om hem op te vangen.

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

We doen op korte termijn uiteraard ons best, de enige deadline die we hebben is het moment van overlijden van de eigenaar, hoe lang dit nog gaat duren is natuurlijk niet te zeggen. Het testament is al eenmaal gemaakt en helaas werd er door omstanders te laat gekeken naar wat de mogelijkheden zijn voor deze hond. Wij vernamen eigenlijk gisteren pas wat meer details vandaar ook dat we acuut actie ondernemen. Echter is maar de vraag wat we kunnen bewerkstelligen op korte termijn. Eerst het Dierenthuis maar eens proberen. Hopelijk kunnen en weten zij meer.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Als eerste heel veel sterkte.
Wat een lastige situatie :'(

Toch geloof ik niet direct dat het om een argressieve hond gaat.
Hij is niks gewend en weet dus niet wat hem overkomt.
Hij is gewoon ontzettend bang. En bange honden worden vaak verward met argressieve honden.

En ja het is wel de vraag of je inderdaad hem nog een kans wilt geven.
Misschien kan het nog wel een leuke huishond worden voor iemand als hij rustig aan kennis kan maken met bepaalde dingen.

Ik kwam wel deze site tegen:
http://barto2.home.xs4all.nl/Index2.htm

Is een herplaatsingssite speciaal voor Duitse herders.

honden page profiel dekkersdekkers

honden foto van dekkers

auto sloperijen afbellen die honden moeten aggressief zijn en leven buiten wel zielig maar wel de waarheid succes :'(

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Voor de goede orde heeft de hond mijn vader al eens gebeten toen deze per ongeluk ontsnapte uit de woonkamer. Het maakt in zoverre niets uit of deze hond agressief is of dat dit komt uit angst, het gaat om de evt. gevolgen die goed overdacht moeten worden, vandaar ook natuurlijk de inzet om op zoek te gaan naar iemand die de kennis en ervaring heeft en daar tijd in wilt steken. Eenmaal bij de juiste persoon kan deze natuurlijk op zoek gaan of het echte agressie is of uit angst.

Hond zit nu in het asiel en deze gaan als de eigenaar komt te overlijden niet kijken naar wat de oorzaak ervan is, ze kijken of ze op een zo kort mogelijke tijd deze hond kunnen herplaatsen, zoniet dan weten we de rest vanzelf.

We wachten even wat resultaten af, ook de buren van de eigenaar zijn hiermee bezig.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Het gaat er zeker wel om waarom deze hond bijt!
Daar kan je het "plan van aanpak" op aanpassen.

Honden die angstig zijn rennen dus weg. Zoeken een veilige plek. Gaan schuilen.
Die bijten zodra ze in een hoekje gedreven zijn en geen kant meer op kunnen.
Bijten in de hoop dat de "bedreiger" hem dan met rust laat.
Honden die argressief zijn gaan niet uit de weg. Die zoeken de confrontatie op.

Daar zit echt wel een groot verschil in!

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

en hoe had je gedacht hoe wij er als buitenstaanders achter kunnen komen nu?? Hond zit in het asiel heeft misschien nog maar een aantal dagen de tijd om ergens geplaatst te worden. Voor ons nu dus niet aan de orde om te achterhalen waarom hij bijt als hij maar zo spoedig mogelijk ergens geplaatst word. Dit heeft prioriteit, het hoe wat en waarom kan natuurlijk door de ervaringsdeskundige onderzocht worden.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Er zullen weinig mensen zijn die de hond in deze toestand in huis nemen.
In het asiel gaan ze waarschijnlijk ook niet de oorzaak achter halen.

Je kunt niet zomaar iemand opzadelen met een hond die bijt.
En zeker niet als je niet weet waarom hij bijt.

http://db-alliance.nl/
http://www.stichtingmelief.nl/pages/nl/home---nieuws.php

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Ik ken de hond al helemaal niet dan alleen van zien, en geloof me die hond is alles behalve bang.

ik ben ook niet degene die iemand opzadelt met een hond die bijt, het is voor de omstanders nu zaak om te kiezen tussen twee mogelijkheden, lijkt me duidelijk. Aan het asiel overlaten of de hond ergens plaatsen voordat de eigenaar overlijdt want dan neemt het asiel het over.

Wij kunnen hier verder weinig aan doen, het zou al heel wat zijn als hij op een goede plek terecht komt.

honden page profiel ColinColin

honden foto van Colin

Het is dat hij al 10 is en ik op 2 hoog woon
anders had ik hem zo in huis genomen

veel sterkte en success in elk geval

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

Wat erg, ik ga eens rondvragen hier en daar. ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik ken de hond al helemaal niet dan alleen van zien, en geloof me die hond is alles behalve bang.

ik ben ook niet degene die iemand opzadelt met een hond die bijt, het is voor de omstanders nu zaak om te kiezen tussen twee mogelijkheden, lijkt me duidelijk. Aan het asiel overlaten of de hond ergens plaatsen voordat de eigenaar overlijdt want dan neemt het asiel het over.

Wij kunnen hier verder weinig aan doen, het zou al heel wat zijn als hij op een goede plek terecht komt. "


Zeker moet deze hond alleen in heel ervaren handen terechtkomen, arm dier, wat een leven heeft hij gehad dat dit van hem geworden is :'(

Goed dat je je voor hem inzet, wie weet krijgt hij toch nog een goede kans dankzij jullie.

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Het is ook zeker sneu dat deze hond zo geworden is door de verkeerde zorg van zijn baasje. Het had het allemaal een stuk gemakkelijker gemaakt als deze hond normaal gesocialiseerd was. Helaas is het onomkeerbaar en kunnen we nogmaals alleen maar hopen dat deze hond het recht op leven verders kan zetten maar dan nog een aantal jaren tegemoet gaat zoals het een hond betaamt. We weten ook niet of deze hond er op termijn gelukkig van word maar dat is een zorg voor later en willen wij overlaten aan degene die hem misschien gaat verzorgen.

En ook al is deze hond 10 jaar oud, er zit zoveel leven in dit dier dat je hem deze leeftijd absoluut niet geeft, vandaar dat wij het onderling in de familie spijtig zouden vinden om deze hond met zijn baas "mee" te laten gaan.

Ik hoop straks meer info te verkrijgen over het tel dat gepleegd zou worden naar Dierenthuis.

Ik houd jullie op de hoogte.

Gr Sjattukuh

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Heb je ze al gesproken?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

www.s.o.s.dier

daar nemen ze de hond op en zoeken voor een nieuw tehuis.

Henk (Gast)

Ik heb eens gehoord van "Sophia", hoe ze precies heten weet ik niet meer.
Al lang geleden heb ik eens met ze gemaild, omdat ik me zorgen maakte over
mijn Lucky, voor het geval ik eerder over de regenboogbrug ga dan hij.
En Lucky houdt erg veel van mij, dus vind ik het wel een groot probleem.

Sterkte ! Vooral voor de Hond !

Henk (Gast)

Gevonden!

[email protected]

Ja, blijkbaar met 3x "e"

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spoed: Informatie gezocht over opvangadressen voor honden die achterblijven na overlijden baasje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: én weer een stapje vooruit!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^