Spijt van pup! Nu het beste van maken....hoe?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Ik snap je twijfel, hoor! Het is ook niet dat ik die niet heb, maar daarom wil ik graag eens gaan kijken of ik kan helpen, zodat ik ook het gedrag van de andere honden eens kan observeren. :-) "


Dat vind ik ook super van je! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spijt van pup! Nu het beste van maken....hoe?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

wat dapper om je verhaal hier neer te pennen,
Ik zie / lees geen hondeprobleem, elke pup bijt toch ? Of deden alleen mijn pups dat ? Ow ik herinner me nog al te goed tot bloedens toe idd, blijf herhalen nee, en ik gaf dan altijd iets waar ze wel in mochten bijten, een speeltje oid . Hou dat dus bij de hand aub .Hebt idee omdat t om een kruising herder gaat dat er meteen aan nare toestanden gedacht word.Delabradoodle pup beet dochterlief ook hard in de benen, (van een vriendin ), tja pups !
Wat ik niet weet is hoe te handelen met de andere honden die alles mogen , op de bank tafel en bed. Eerlijk gezegd begrijp ik ook niet waarom honden dat allemaal mogen, zezijn er echt niet gelukkiger door dat ze t mogen, voelen zich alleen hoger in rangorde erdoor .Heel veel succes

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Zoals Wilma al eerder vroeg ... ook ik ben benieuwd waar de pup vandaan komt. Welke bloedlijnen er in de pup zitten.

Ik hoop dat je het nog laat weten Natalie.

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Oh, wil ik je nog een tip meegeven: Ik zou geen Royal Canin geven aan een pup. Niet alleen doordat er veel granen inzitten maar met name om het eiwitpercentage, is veel te hoog voor een herder pup. 30% zit je dan al aan, daar kan ze ook van gaan hyperen hoor! En ze ontwikkelen zich veels te snel. Ook niet te lang op het puppenvoer laten staan, vanaf 4-5 maanden al overzetten op volwassenvoer (dus geen junior oid) ivm groeipijnen en een gelijkmatigere groei.

Heb dit in een Engels boek gelezen (weliswaar over Border Collie's, maar dus ook een herdersras met een hoog energiepijl). Dat het overzetten naar een ander voer vaak al een heel verschil maakt in hoe druk/rustig een hond is. Zij raad aan hoogstens 24% aan eiwitten te voeren (als het om brok gaat dan, vers vlees is altijd beter). Even ter vergelijking: hardwerkende schapenhonden van vroeger hadden een max. van 21% aan eiwitten in het dieet (vaak zelfs 18%).. als je dan nagaat dat in dingen als RC gewoon 30% zit en er met deze honden niets speciaals gedaan word O-)

Burns zou dan een goede optie kunnen zijn als je brok wilt blijven voeren.

honden page profiel OlgaOlga

honden foto van Olga

Vanochtend vroeg heb ik dit verhaal gelezen en wilde het liefste meteen reageren, maar dat heb ik niet gedaan omdat ik pas vanaf gisteren op dit forum aanwezig ben en niet meteen commentaar wilde leveren O-) .

Hier in huis loopt een ODH pup van 10,5 week rond en haar gedrag lijkt veel op dat van jouw pup.
M.a.w.: je pup vertoont geen afwijkend gedrag ;-) .

Als je op zoek bent naar een cursus die in de buurt is, en waar je snel terecht kunt, kijk dan even op: http://www.hondentolk.nl/leslocaties.html vanavond start er een cursus in Geleen, een binnenlocatie en onze pup gaat vanavond op les.

Mijn man heeft zelf jarenlang les gegeven en heeft met zijn eigen honden veel bereikt, maar gaat toch met Ziva en mij mee naar de cursus, gewoon omdat wij van mening zijn dat het hoort bij de opvoeding.

Emmem (Gast)

Oh, wat herken ik dit! 2 Jaar geledenhad ik ook zo'n pup, idd ook dezelfde kruising-heel lief, binnenshuis dan, beetje bang voor andere honden en binnen één seconde in totale staat van opwinding te brengen. Door een jogger, door een fiets, auto of gewoon een wandelaar, door een hond in de verte. Die opwinding ontaardde altijd in geblaf en "gesnep". Daarmee bedoel ik dat ze niet echt doorbeet, maar wel telkens hapte met die scherpe tandjes en dat voel je! Niets hielp, ik heb haar dat niet af kunnen leren. Mopperen, streng praten, in het nekvel pakken, negeren (hoe doe je dat als je pijnlijk gebeten wordt en je jas gaat aan flarden?), het mocht allemaal niet baten. Als ik haar-met als doel "negeren"-de rug toedraaide sprong ze al bijtend tot halverwege mijn rug! Ik heb er een deskundige bij gehaald, die gaf me algemene adviezen. Die wist ik zelf ook wel, ik heb m'n hele leven honden gehad, die altijd prima luisterden. O ja, en ze drukte me op het hard om de pup "nooit weg te doen -het was zo'n prachtig beestje". Dat hielp natuurlijk niet en na 3 maanden proberen heb ik met veel moeite een ander tehuis voor haar gezocht en gevonden. Een adres waar ze op haar plaats was, met 3 andere honden die haar op z'n honds op haar plaats zetten, waar ze de hele dag buiten kon lopen als ze wilde. Op een groot terrein met een hek eromheen, waar ze niet af kon. Zonder joggers, fietsers en auto's. Met mensen die meteen weg van haar waren. En het gaat fantastisch!
Ik bedoel maar, niemand en zeker de hond niet is er bij gebaat als het uit de hand loopt, hier wordt iedereen ongelukkig van. Dus: geschikt huis zoeken of in ieder geval een gedragsdeskundige raadplegen (al heb ik daar niets aan gehad)
Succes

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

" Puppie tandjes zijn zeer scherp en als jij je hand in een (schrik)reactie terugtrekt dan krijg je verwondingen. Beter is het dan om je hand niet terug te trekken.

Wat het bijten betreft in je benen ect ect. Wat jij kan doen is een balletje aan een touw in je hand houden. Laat het balletje dan naast je bungelen, dit kan ook met een flostouw of een knuffel. Je pup hangt dan eerder aan het balletje,flostouw of knuffel dan in jou benen. Je geeft het niet aan je pup hij mag er alleen mee spelen als jij het speeltje vast hebt. Zo maak jij je mechelpupje ook meteen gek op een bal wat je weer kan gaan gebruiken tijdens training/opvoeding als beloningsbal die bal is van jou en daar mag de hond alleen maar mee spelen als beloning.

Ook kan je dan even op je hurken gaan zitten, en breng je pup tot zit. Draag hem verder naar de bench waar je hem met iets lekkers in legt.
Hoe rustiger jij blijft hoe beter dat is, probeer wat meer vertrouwen te krijgen in jezelf en je pup.


Het wordt erg zaai, maar ik ga weer eens met Wilma mee O-) ;-)

De pups van mijn Blitz die toen 5 weken oud waren deden dit ook al, hingen aan je broek met hun scherpe tandjes en nageltjes, wat best zeer kan doen, ik droeg dan ook altijd laarzen, geen gezicht maar het deed in ieder geval geen pijn meer :-)

Ook zou ik zeker niet constant brokjes ter beschikking geven. Geef je pup nu 4 maal per dag te eten en laat de pup dan eenvoudige oefening doen zoals zit, dan zet je zijn bak neer.
Beter nog geef je hond de eerst paar weken vanuit je hand eten zodat de pup afhankelijk van je wordt, ook kan je je pup leren om voorzichtig met je te zijn, je legt een brokje, kaasje, of een stukje worst in je handpalm, het is de bedoeling dat je pup dit lekkers rustig uit je hond gaat pakken. Doet je pup wild sluit jij je hand tot een vuist, druk zijn levert niets op. Je spreidt je hand weer en probeert het opnieuw.

Op die manier kan je ook NEE aan gaan leren. Je legt iets lekkers op je ene handpalm en in de ander kant houdt je een beloning vast. Wil je pup het lekkers uit je handpalm pakken zeg je nee of euh en sluit jij je hand. Je begint weer opnieuw, als je pup het lekkers op je handpalm wil pakken zeg je weer nee. Laat je pup het liggen dan beloon je de pup met het lekkers wat je in je ander han vast hebt.

Wat ik met mijn pups deed is ze mee nemen naar de bossen, ze gingen mee naar de bossen als ze moe werden dan droeg is ze. Laat je pup iets lekkers zoeken, knabbelen op een lekkere bot. Maak hem moe zowel geestelijk als fysiek. Ben er samen met je partner mee bezig.

Probeer een balans te vinden van activiteit en rust. Je moet hierbij naar je pup kijken.

Een combi huis-werkhond is wel mogelijk hoor. Een hond weet perfect het knoppie om te draaien. Maar je moet het wel weten te begeleiden.

Als jou partner met de hond de beveiliging in wil zou je partner hem nu al af en toe mee moeten nemen om hem daar in te socialiseren. Het eerste jaar wordt er niet zo heel veel gedaan als hem aanplagen en wat basisoefeningen.
Maar ik las al dat jullie hem eerst willen socialiseren en wat liever wil laten worden. Vergeet niet dat je pup nu al lief is alleen je moet de juist knopjes nog weten te vinden en de juiste begeleiding geven.

Pups leren de wereld kennen met hun bekkie en hun tandjes, dus vreemd is het niet. maar met dat verschil de mechel/hollander een mega energie hebben en daar moet je aan gaan voldoen. Waar komt je pup vandaan als ik vragen mag.
Staat de vader en moeder op bloedlijnen zodat ik even kan kijken welke lijnen erin je pup verweven zitten.

Probeer in plaats van 2 maal 10 minuten een aantal keren 5 minuten te oefenen.






"


Het klinkt weer eens erg zaai, maar ik ben het weer eens met Wilma ;-)

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Ohhhhh zucht en nog eens zucht! Sorry dat ik zo begin maar mijn God waarom neem je een hond als je totaal niet weet hoe een hond in elkaar zit?
Fleur beet mijn handen stuk als pup tot bloedens toe met die scherpe naaldjes van haar was ze vals NEE!
Een pup nogmaals verkent de wereld met zijn tandjes ze hebben nog geen bijtremming die moet jij aangeven.
Bijten is niet vals maar op verkenning net als een baby dat doet met hun handjes.
Dus wat doe je dan je geeft iets anders een speeltje een botje je ruilt je handen voor een speeltje en zegt goed zo!
Je schrijft neem voor de eerste keer een beloning mee naar buiten? Dit doe je altijd ten alle tijden zolang je pup nog niet zindelijk is.
Heb je al boeken gelezen over hoe je een pup op kan voeden?
Dat zou ik dan eerst maar eens doen het is niet zo dat elke hond gelijk is net als met kinderen is de ene druk en de andere rustig.

Maar als ik je echt een tip zou wilen geven, doe je hond nu weg! Waarom omdat je helemaal niet weet wat je ermee aan moet.
Een beveiligingshond of een knuffelhond nogal een verschil.

Een pup moet minstens 16 uur slapen op een dag wat is je schema?
9 weken is 9 min uitlaten per x niet langer.
Een pup kan nog meer gaan bijten als ze teveel prikkels krijgen
En 400 euro voor een hondencursus bestaat niet en waarom moet er een GT ingewchakeld worden bij een 9 weken oude pup.
Als je het gewoon zelf goed doet en je gaat naar een normale hondenschool dan is er niets aan de hand.
Je irriteert je nu al aan je pup datt lees ik gewoon vandaar deze ietwat harde reactie van mijn kant waarom omdat ik dagelijks dit soort gefrustreerde honden in het asiel ziet zitten doodzonde van een oh zo mooie gezonde pup van 9 weken oud die nog een heel goed leven ergens anders kan krijgen.




Amen!

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik vind het best wel erg om te lezen...

ik zou zelf contact op nemen met de fokker, en evt hondenscholen raadplegen, maar als jij de pup niet wilt, zal ze dat aanvoelen. Je kan geen conflict thuis hebben over een hond en dan verwchten dat alles 100% goed gaat.
Je staat of allemaal aan de zelfde kant, of je neemt niet die hond.

honden page profiel NatalieNatalie

honden foto van Natalie

Hee lieve mensen!

Ja ik heb dit topic geopend in een enorme emotie......
Zeker heb ik leuke lieve momenten met Mutz, gelukkig maar anders was ze binnen de eerste week al terug gegaan.


Ik ben heel blij dat Inge eens langs wil komen, kan ze ook de andere 2 honden bekijken en zien hoe het samen reageerd.

Plan van aanpak:

- NOOIT meer schreeuwen, schelden of uitvallen tegen de pup ( heb ik bij de andere ook nooit gedaan, waarom nu wel? Door verhalen van"Oh een herder, vanaf begin hard aanpakken enz.....) Daar ga ik nu nooit meer naar luisteren naar die adviezen.

- Positief belonen, overal koekjes zodat er altijd iets bij de hand is/ligt.
- Met Mutz apart dingen doen zoals zoek spelletjes in de tuin, even zonder de andere 2 ( ook om niet gestoord dan te worden)
- Toch blijven knuffelen en teuten zoals ik al deed ;-)
- Curcus is ingeschreven ( tot gister vond ik echt geen enkele)
- Inge komt een keer hier thuis, en wie weet wat we verder kunnen af spreken.
- Pup pup laten blijven niet te veel verwachtingen hebben, NIET vergelijken met de andere 2!
- Ik ga gewoon met haar om zoals ik met de andere 2 ben om gegaan als pup, niet denken oh een enge herder, nee een leuke sterke hond!
- Positief benaderen alles.
- Negatieve gedachtes weg vegen

We willen eerst de pup cursus doen met alles wat erna komt, als ze helemaal klaar daarmee is ( 1 jaar) dan kijken we pas verder!
Plezier Mutz staat voorop, zei moet het leuk vinden anders kom je niet ver.

Zeker heb ik nog steeds mijn twijfels! Die veeg je niet in een paar uur weg, net als de angst dat 1 van de 3 gewond zal raken in gevecht....ik noem maar wat.
Maar zo durf ik Mutz ook niet los te laten op de stoep, stel ze komt onder en auto, rent onverwacht weg....doe ik met de andere 2 ook niet.

De teckel mag niet meer op tafel!
Mutz mag ook gewoon op de bank als ik er zit ( lekker op schoot haha)

Vanmorgen was ik nog zo aan het huilen, omdat ik het niet meer zag zitten, zeker toen ik erg bloedde!
Nu heb ik zoiets van kom maar op, deze gekke pup gaat nooit meer weg, we gaan ervoor!

Bedankt iedereen voor alle reacties!
Sorry als ik mesnen ben vergeten, ik ken deze site niet en weet nog niet hoe het werkt allemaal.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Als ik jou was zou ik zeker op het aanbot van Inge & de Canadeesjes ingaan.
Dan kan het buiten de pc om ,wat mij geweldig lijkt.
Kan je gewoon praten en je problemen uitleggen. En niet geheel onbelangrijk ,ze kan kennis maken met je Pup.


Al die gekopieerde teksten schieten ook niet op.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Nou dat klinkt positief.
Ik wens je alle geluk!

honden page profiel NatalieNatalie

honden foto van Natalie

Oja,

Ik ben te bang en te beschermend voor mijn honden!

Zie overal ongelukken en spoken.
( Heb veel leed mee gemaakt met vroegere hondjes, ongelukken met auto's, opgegeten door andere hond van buiten....)

Zo durf ik Mutz niet los te laten lopen bij mijn paardje, bang dat ze onder de hoeven komt......Of een mega trap krijgt....( Paard is wel honden gewend)
De Teckel gaat bv nooit mee naar de stal en mag nooit mee naar buiten zonder 2 lijnen ( tuigje en halsband) omdat hij zo trekt en gek doet en los wil, en zo dus ongelukken gebeuren ( is al tegen auto geklapt)
De terrier kan niet met andere honden als ze aan de lijn zit, dan vliegt ze ze aan ( nooit gedaan eerder, iets van laatste 2 jaar) Ook bijt ze kleine kids die weg rennen. Gromt naar een baby die kruip.
Dus sorry maar als ik bezoek krijg met kids gaan de honden in een andere ruimte.

Als Mutz dadelijk weer wakker is ga ik even naar het poaard weer en mag ze in het bos even achter me aan lopen los.Ook gaat ze mee naar de winkel, in de dierenwinkel mag ze mee naar binnen, de rest wacht ze in de auto ;-)
En dat doet ze echt super goed!

Doei doei, tot later weer!

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

" Hee lieve mensen!

Ja ik heb dit topic geopend in een enorme emotie......
Zeker heb ik leuke lieve momenten met Mutz, gelukkig maar anders was ze binnen de eerste week al terug gegaan.


Ik ben heel blij dat Inge eens langs wil komen, kan ze ook de andere 2 honden bekijken en zien hoe het samen reageerd.

Plan van aanpak:

- NOOIT meer schreeuwen, schelden of uitvallen tegen de pup ( heb ik bij de andere ook nooit gedaan, waarom nu wel? Door verhalen van"Oh een herder, vanaf begin hard aanpakken enz.....) Daar ga ik nu nooit meer naar luisteren naar die adviezen.

- Positief belonen, overal koekjes zodat er altijd iets bij de hand is/ligt.
- Met Mutz apart dingen doen zoals zoek spelletjes in de tuin, even zonder de andere 2 ( ook om niet gestoord dan te worden)
- Toch blijven knuffelen en teuten zoals ik al deed ;-)
- Curcus is ingeschreven ( tot gister vond ik echt geen enkele)
- Inge komt een keer hier thuis, en wie weet wat we verder kunnen af spreken.
- Pup pup laten blijven niet te veel verwachtingen hebben, NIET vergelijken met de andere 2!
- Ik ga gewoon met haar om zoals ik met de andere 2 ben om gegaan als pup, niet denken oh een enge herder, nee een leuke sterke hond!
- Positief benaderen alles.
- Negatieve gedachtes weg vegen

We willen eerst de pup cursus doen met alles wat erna komt, als ze helemaal klaar daarmee is ( 1 jaar) dan kijken we pas verder!
Plezier Mutz staat voorop, zei moet het leuk vinden anders kom je niet ver.

Zeker heb ik nog steeds mijn twijfels! Die veeg je niet in een paar uur weg, net als de angst dat 1 van de 3 gewond zal raken in gevecht....ik noem maar wat.
Maar zo durf ik Mutz ook niet los te laten op de stoep, stel ze komt onder en auto, rent onverwacht weg....doe ik met de andere 2 ook niet.

De teckel mag niet meer op tafel!
Mutz mag ook gewoon op de bank als ik er zit ( lekker op schoot haha)

Vanmorgen was ik nog zo aan het huilen, omdat ik het niet meer zag zitten, zeker toen ik erg bloedde!
Nu heb ik zoiets van kom maar op, deze gekke pup gaat nooit meer weg, we gaan ervoor!

Bedankt iedereen voor alle reacties!
Sorry als ik mesnen ben vergeten, ik ken deze site niet en weet nog niet hoe het werkt allemaal.

"


schreeuwen, schelden en uitvallen werkt idd niet. Dat is een greep naar controle van mensen wanneer ze alle grip op de zaak kwijt zijn, en hopeloos wat willen proberen. Een pup trekt zich er niet zo snel wat van aan.
Wel moet je consequent zijn. Maar dit is met elke hond zo. En ook met kinderen.

Succes!

honden page profiel Tanja Tanja

honden foto van Tanja

wat goed dat je het weer positief ziet, en dat inge met je gaat afspreken.
veel succes ik hoop nog veel positieve vorderingen te lezen op hp van jullie Mutz

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Diesel was net zo als pup, 9 weken oud, en er zat geen knop op waarmee je hem uit kon zetten.

Het begon gelijk s'morgens vroeg al, net als bij jou, hij zat gelijk vast aan je broekspijpen, je kon gewoon doorlopen, los liet hij niet, onze enkels zaten vol gaatjes en schrammen.

Afleiden was geen optie, hij ging door.

Op een gegeven moment zat hij meer in de bench dan er buiten.
We hielden ons altijd netjes aan het wandelschema.

Op een gegeven moment zijn we iedere dag met hem naar een veldje gegaan, hij los, mijn dochter aan de ene kant van het veld, ik aan de andere kant, stukjes worst mee, en laten rennen, van de een naar de ander, hij rende zich rot voor dat stukje worst. Dit deden we s'morgens en s'middags een halfuurtje, en wat een rust gaf dat zeg, hij liet de rest van de dag ons allemaal met rust, hing niet meer aan onze broekspijpen, geen gebijt meer, over.

Hij barste gewoon van de energie, en met 2 x per dag een half uurtje rennen kon hij het kwijt.
Dit kon hij niet met alleen maar uitlaten en je aan het wandelschema houden, ook met 9 weken moeten ze vaak zich even iedere dag helemaal kunnen uitleven, ik kreeg daardoor een heel andere pup.

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ook namens mij bedankt voor alle positieve reacties wat betreft mijn plan om eens met Natalie af te spreken. :-)
Ik ga proberen de 'eerste kennismaking' z.s.m. te laten plaatsvinden, zodat ik Natalie hopelijk snel wat op weg kan helpen en ook eens kan kijken naar de 'thuissituatie' en het gedrag van de andere honden.
Uiteraard houden we jullie op de hoogte!

honden page profiel IsisIsis

Super van je Inge! ;-) ;-) ;-)

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Ik moet zeggen dat ik dit wel heel erg herken...

Toen ik Jerome had, heb ik ook vaak gehad dat het wenen me dichter stond dan het lachen. Maar geen seconde heb ik eraan gedacht om hem weg te doen. Ik heb er geen seconde spijt van gehad. Dat bijten is hij verleerd.
Natuurlijk heeft hij nu nog andere fouten zoals jullie mss al gelezen hebben in mijn topic, maar naar ons toe is zijn gedrag heel veel veranderd.
Ook net zoals bij jullie hing hij supergraag aan mijn broek. En heb er zo ook enkele mogen wegsmijten.
Maar met het negeren en iets anders in de plaats te geven en natuurlijk HEEL VEEL GEDULD is nodig bij zo'n pup. De ene pup gaat daar rapper in zijn dan de andere.

Hopelijk komt het allemaal goed en heb je een hond waar je heel veel plezier mee hebt en heel veel liefde van krijgt.

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Ik zou, als ik jouw was, het wel even afwegen om eerder te beginnen met sporten. Als je pakwerk wil gaan doen en/of met de hond wil gaan speuren kun je het beste zo vroeg mogelijk beginnen, werd ons verteld, toen wij afgelopen zondag voor het eerst met Varghoss (nu 16 weken) zijn gaan trainen bij de Kringgroep. Pakwerk begint uiteraard spelenderwijs en de honden moeten het ook blijven zien als een spel. Wij zijn, toen Varghoss 13 weken was, begonnen met de puppycursus. Dat doen we er nu ook naast.

Natuurlijk kun je wel puppycursus en gehoorzaamheidcursussen volgen, maar ik zou daarnaast er al iets bij gaan doen, als ik lees hoe energiek de pup is. Als je met haar werkt, kan ze daar lekker haar energie in kwijt en is ze, denk ik, ook wat makkelijker te handelen. ;-)

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland

honden foto van Gina Heuvelsland



Hoi Nathalie,

Ik zie en lees dat je veel geeft om je pup ook al was het een foutje ;-)
Ik heb bij Quincy toen hij 12 weken was een puppycoach laten komen en ze gaf mij de volgende raad:

Wil niet lopen, maakt zich heel klein en blijft staan.
Niet meesleuren, lokken met voer. Hooguit 5-10 minuten elke keer naar buiten gaan. Oppakken op een andere plek neer zetten. Laat hem snuffelen en zijn behoefte doen.

Bij het spelen kan hij te wild worden, grommen, happen en bijten.
Dat is natuurlijk gedrag, maar het mag niet. Je kan een trekspelletje doen waarbij het om gaat dat jij en Quincy het samen doen. Jij bepaalt wanneer het gedaan wordt en ook wanneer het beëindigd wordt. Het moet altijd eindigen in dat jij het spelletje wint. Wordt hij te wild, dan houdt het spel direct op, weglopen en het spel opbergen. Hetzelfde geldt ook wanneer hij in je handen bijt, ook al is het op een speelse manier. Niet meer aaien en weglopen. Bijten betekent "ik wil niet meer met je spelen". Daarna moet je Quincy negeren, je mag hem niet aankijken of volgen, ga desnoods naar buiten of een andere kamer in. Na 5 minuten kan je het spel weer oppakken, maar zodra hij weer begint te bijten direct stoppen en weglopen.

Met spullen slepen,
Het beste is om de spullen op te bergen en niet te laten slingeren. Ze groeien er uiteindelijk over heen.

Socialisatie
Kennis maken met andere mensen. Vraag mensen hem te benaderen met vlakke hand onder de neus. Niet laten optillen en laten stoeien of knuffelen. Laat Quincy bepalen of hij naar de persoon toe wilt. Hoe de pup benaderen: door de knieën gaan en hand uitsteken naar de pup. Rustig praten evt. brokjes geven. In het begin niet laten aaien. Je pup NOOIT bij je gezicht houden of in je nek leggen, dat kan bedreigend zijn voor je pup.

Kennis maken met andere honden.
Even laten snuffelen, ivm ziektes niet op uitlaatplekken komen.

Zindelijkheid
Een vast ritueel maken. Bijv. om de 2 á 3 uur naar buiten gaan. Laat de pup snuffelen en niet eerder naar binnen gaan wanneer hij alles (plasje en poepje) gedaan heeft. S’avonds water weghalen rond 21.00 uur. Vlak voor slapen even laten plassen. Prijzen wanneer hij zijn behoefte doet.

Janken, blaffen en piepen in de bench.
Het beste is te voorkomen dat hij in de bench gaat piepen. Vlak voor hij gaat piepen uit de bench halen. Haal de pup NOOIT uit de bench wanneer hij piept, jankt of blaft dan wordt hij beloond. Altijd eruit halen wanneer hij stil is. Maak de bench gezellig met speelgoed en kauwbotjes.

Corrigeren
Nooit fysiek straffen, dat lokt agressie uit. Leer hem het commando “Nee”.
Dat doe je als volgt:
Biedt Quincy op je hand een brokje aan. Je laat het hem pakken en zeg JA. Doe dit een paar keer achter elkaar. Dan biedt je opnieuw een brokje aan zeg NEE. Als Quincy het brokje wilt pakken wordt de hand gesloten. Spreek op neutrale toon en doe deze oefeningen een paar keer per dag en wissel af. Bijv. 3x de JA oefening, daarna 2x de NEE oefening, dan weer 1x JA oef. en daarna 3x NEE.

Voeding
Het beste is om je aan het voedingsschema te houden. Een hond die honger heeft gehoorzaamt beter.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze informatie.
Wat het trekspelletje betreft: het heeft bij Quincy goed geholpen maar ik weet niet of het verstandig is dat met Mechelse herderpups te doen, dat zou je even op het forum moeten vragen.

Verder heel veel succes met je pup en ik hoop dat je een goede hondschool vindt.

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Ons is bij de Kringgroep juist verteld Varghoss regelmatig te laten winnen, zodat hij zekerder wordt.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

" Oja,

Ik ben te bang en te beschermend voor mijn honden!

Zie overal ongelukken en spoken.
( Heb veel leed mee gemaakt met vroegere hondjes, ongelukken met auto's, opgegeten door andere hond van buiten....)

Zo durf ik Mutz niet los te laten lopen bij mijn paardje, bang dat ze onder de hoeven komt......Of een mega trap krijgt....( Paard is wel honden gewend)
De Teckel gaat bv nooit mee naar de stal en mag nooit mee naar buiten zonder 2 lijnen ( tuigje en halsband) omdat hij zo trekt en gek doet en los wil, en zo dus ongelukken gebeuren ( is al tegen auto geklapt)
De terrier kan niet met andere honden als ze aan de lijn zit, dan vliegt ze ze aan ( nooit gedaan eerder, iets van laatste 2 jaar) Ook bijt ze kleine kids die weg rennen. Gromt naar een baby die kruip.
Dus sorry maar als ik bezoek krijg met kids gaan de honden in een andere ruimte.

Als Mutz dadelijk weer wakker is ga ik even naar het poaard weer en mag ze in het bos even achter me aan lopen los.Ook gaat ze mee naar de winkel, in de dierenwinkel mag ze mee naar binnen, de rest wacht ze in de auto ;-)
En dat doet ze echt super goed!

Doei doei, tot later weer!
"


Ik begrijp dat je bang bent wat er eventueel kan gebeuren. Dat dit ervaringen zijn uit het verleden begrijp ik heel goed, maar toch zou je moeten proberen het verleden los te laten.

Zelfvertrowen, duidelijk zijn in wat jij wil bereiken met je hond(en) is zo belangrijk. Duidelijk zijn daar bedoel ik consequentie mee, nee is nee en wat de hond vandaag mag mag hij morgen ook. Duidelijk zijn in de opdrachten die je geeft (commando's).
Duidelijk zijn in wat jij wil gaan zien, wat wel en niet mag.

Je neemt Mutz mee naar je paard heel mooi, dat moet je ook vooral blijven doen. Maar ik zie liever dat je zelf met Mutz loopt in de bossen, Mutz lekker los en samen wat leuke dingetjes doen, het verkennen van de lekkers geurtjes, dennenappels weggooien, wat lekkers vertstoppen en Mutz daarin begeleiden. Je zelf verstoppen zodat Mutz op jou gaat letten en niet andersom, Loopt Mutz een stukje van je af draai jij de andere kant op, allemaal leuke oefeningen om te zorgen dat Mutz op jou gaat letten. Kortom een band opbouwen met Mutz want een band is al alleszeggend. Als je een goede band hebt met je hond wordt/is het opvoeden/trainen zoveel malen makkelijker.

Gebruik voer maar ook een beloningsbal. speeltje maar Mutz daar gek op zodat Mutz daar alles voor wil doen. Wissel de beloning af. Maak jezelf interessant, maak gebruik van je stem, is Mutz druk dan beloon je even niet of zo rustig mogelijk, is Mutz rustig beloon je wat enthousiaster. Maak de oefeningen zo leuk en spannend mogelijk.

Aandacht is natuurlijk het belangrijkste als je wat wil bereiken.
Daar kan je leuke aandachtsoefeningen gaan doen, je zegt de naam van je hond, zegt let op, kijkt Mutz naar je geef je Mutz direct wat lekkers, daarna kan je dit opbouwen zodat Mutz het lekkers opvangt, dit zou ook met een balletje kunnen..

zelfbeheersingsoefeningen gaan doen (maar dat is pas wat later hoor :-) )

In ieder geval heel veel succes.

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

" Ons is bij de Kringgroep juist verteld Varghoss regelmatig te laten winnen, zodat hij zekerder wordt. "

Voor de sport is dat ook belangrijk, maar voor de 'algemene' opvoeding van de pup wordt vaak aangeraden de pup niet te laten winnen. Zelf laat ik bij dergelijke spelletjes de hond zo af en toe winnen, maar pak ik daarna altijd de 'buit' terug om het spel te vervolgen.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

" Ons is bij de Kringgroep juist verteld Varghoss regelmatig te laten winnen, zodat hij zekerder wordt. "


Het ligt eraan welke trainingen je doet. Mijn pups mogen ook vaak winnen, want het moet een leuk spelletje zijn die steeds iets moeilijker wordt. Over het algemeen zijn dat dus de trainingen van: IPO / KNPV / IsraeliDog / PH

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

" Ik zou, als ik jouw was, het wel even afwegen om eerder te beginnen met sporten. Als je pakwerk wil gaan doen en/of met de hond wil gaan speuren kun je het beste zo vroeg mogelijk beginnen, werd ons verteld, toen wij afgelopen zondag voor het eerst met Varghoss (nu 16 weken) zijn gaan trainen bij de Kringgroep. Pakwerk begint uiteraard spelenderwijs en de honden moeten het ook blijven zien als een spel. Wij zijn, toen Varghoss 13 weken was, begonnen met de puppycursus. Dat doen we er nu ook naast.

Natuurlijk kun je wel puppycursus en gehoorzaamheidcursussen volgen, maar ik zou daarnaast er al iets bij gaan doen, als ik lees hoe energiek de pup is. Als je met haar werkt, kan ze daar lekker haar energie in kwijt en is ze, denk ik, ook wat makkelijker te handelen.
Ons is bij de Kringgroep juist verteld Varghoss regelmatig te laten winnen, zodat hij zekerder wordt. "


Ik had dat inderdaad ook al aangegeven, wordt Mutz uiteindelijk voor de beveiliging opgeleid zouden ze er nu al mee moeten gaan beginnen, in ieder geval vertrouwd maken met het trainingsveld, de geluiden die daar bij horen, het aanplagen, basisoefeningen.


Het laten winnen.
Dat wordt inderdaad gedaan om de hond zelfverzekerd te laten worden, maar ook een stuk zelfstandigheid is daarin belangrijk. Zelfvertrouwen en zelfstandigheid hoort nu eenmaal bij het werk wat hij dan zou kunnen gaan doen dus is dat essentieel. Zowel bij IPO als KNPV
Daarnaast wordt 'het spelletje" steeds leuker gemaakt. Als Varghoss nooit zou mogen winnen gaat de lol er natuurlijk snel af.

Maar ook thuis mogen de honden van mij winnen hoor, dat ligt helemaal aan het karaktertje van de hond. Een onzeker pupje/hond mag van mij wel winnen en de buit mee nemen. Ze komen zelf wel weer terug om het spel voort te zetten of net als Inge het omschreef ligt aan de hond en de situatie.

Nina laat ik op dit moment nog niet winnen, simpelweg omdat zij nog niet goed samen kan spelen, al gaat het wel steeds beter.

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

"

Het ligt eraan welke trainingen je doet. Mijn pups mogen ook vaak winnen, want het moet een leuk spelletje zijn die steeds iets moeilijker wordt. Over het algemeen zijn dat dus de trainingen van: IPO / KNPV / IsraeliDog / PH

"


Ja, maar daarom moet je dan wel al gaan kijken wat je wil gaan doen met de pup, zodat je je pup op de juiste wijze traint.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Als je al weet welke training je wilt gaan doen, dan kan je je hond met spelletjes daar naartoe werken. Zoals Wilma al zei het aanplagen enzo, kijken hoe je hond daarop reageerd, trekspelletjes met een handdoek, als dat goed gaat een lap van leer ofzo, daarna met een bijtrolletje, prima om te doen zo lang je maar goed weet waar je mee bezig bent en ook goed weet wanneer een spel te stoppen!

Voor honden die het werk niet ingaan, zou ik het niet aanraden bij honden die nogal zelfverzekerd zijn, wel voor honden die juist veel aanmoediging nodig hebben in het wat zekerder worden.

honden page profiel 3 draken 3 draken

honden foto van 3 draken

ik heb vanmorgen juist niet gereageerd want ik dacht zo van weer zo een MUTS (sorry) die een pup in huis heb genomen zonder erbij na te denken en die pup is nu de pineut omdat hij "agressief" is :'( .

ben blij dat je hulp heb gezocht en ik hoop dat alles goed komt maar dat zal gerust e met de hulp die je krijgt ;-)

ik heb zelf een x mechel waar ik toen de tijd heel goed over na had gedacht en dat was ook een aparte en geen makkelijke. Die beet ook alles en flink hard ook en ben toen ook cursussen gaan volgen en uiteindelijk is het een top hondje geworden.

Je heb nog een lange weg te gaan en ik hoop dat jullie het volhouden ;-)

sucses ;-)

Nienke (Gast)

Als ik de foto's van de ouders, met onderschrift, op je profiel zo bekijk, dan weet ik al zeker dat dit geen pup wordt die geschikt is om puur huishond te worden. Die barst van het werkbloed. Wat ik dan niet begrijp is dat de fokker een pup heeft verkocht aan mensen die blijkbaar niets van hondenopvoeding en hondengedrag weten. Je bent blijkbaar wel van plan te gaan leren, maar met twee niet opgevoede projectielen in de buurt betwijfel ik of het een succes wordt. Honden die op tafel zitten voelen zich zelfs verheven boven jou, (tenslotte zit jij denk ik niet geregeld op tafel) dus of die afgodjes nog gaan accepteren dat er nu een echte hond in huis komt...

Wat ik een beetje mis in het hele verhaal is de rol van je partner in dit geheel. Jij vraagt nog om raad en wil je erin verdiepen, hij vindt alleen dat je wat moeilijk doet. Hij wil toch ermee gaan trainen later? Dan is het zaak dat hij nu al begint met de opvoeding en veel gaat leren over hondengedrag. Je beslist samen om een hond te nemen, dan moet je het nu ook samen gaan doen. En al zal hij dan 's avonds er nog mee naar puppycursus moeten, hij zal er, net als jij, heel hard aan moeten werken. Je kan niet nu alles aan jou overlaten en dan denken dat tegen de tijd dat het leuk gaat worden die hond voor je werken wil.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spijt van pup! Nu het beste van maken....hoe?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 11 12 3 45 6 7 8 9 10 11
Volgende forumvraag: old englisch buldog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^