Spijt van pup! Nu het beste van maken....hoe?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van ~*Sammy Ft Jady Ft Bailey Ft Dusty*~

" Joehoeee daar ben ik weer!!

Na een escalatie een paar uur geleden ( een grote fout van mijn kant) ben ik meteen rond gaan bellen naar scholen die ik nog niet gehad heb, en dierenartsen voor tips.( dank jullie voor de links)

Ik kreeg net telefoon terug van een vrouw die cursussen geeft.
Over 4 weken start een nieuwe groep en mag ik beginnen, tis betaalbaar en maar 30 km uit de buurt ;-)
Ik heb met deze vrouw heel lang gesproken en ze gaf bijna dezelfde tips als hier boven.

Nou daar gaan we zeker mee aan de slag.
Partner is net zo begaan als ik, lees ook hier en speurt internet af, alleen hij is nuchterder dan ik, zegt ook, pfff waar maak je je druk om, tis een pup!
( Dan kom ik weer, ja maar Gigi ( onze terrier ) was ook ooit pup, en zijn we ook mee op cursus geweest, en die beet niet zo erg, en was gewoon een knuffel hond.
Hem zijn reactie, ja dit is geen Gigi of Baylo ( Teckel) Dit is Mutz, dus een andere hond, maar ook gewoon een baby. Hij vind dat ik te veel lees en opzoek en dat ik nu normaal moet gaan doen en logisch denken.
Oke, alles goed en wel, maar zoals vanmorgen laat ik me nooit meer bijten door Mutz!
Mijn hand ligt open en is dik, een snee van 3 cm.....
Tja ook een groot deel eigen schuld..

Ze was wakker en mocht even buiten plassen.
Mee naar de woonkamer( hier hing ze al in mijn broek en riep ik een paar x au en bleef bevriezend staan.
Helaas werkt dat echt niet, ze wou alleen maar meer, en omdat in de woonkamer de speeltjes liggen moest ik haar wel lokken door de lange gang.
Eenmaal in de woonkamer ga ik zitten , en ze snapt richting mn neus. Ach kan gebeuren toch.
Speeltje en ruilen, hierin spelen, niet met mij!
Zo een 10 minuutjes ging het prima, was ze zelf aan het rennen, dollen en spelen langs mij heen.
Opeens kwam ze weer, en ik heel lief tegen haar, aaaaa lieffie, kom eens kusje, en ik buk en ze bijt! Ik weer haar af met mijn hand, en op dat moment draaide ze ff door, helemaal dol grommen, blaffen en bijten. Beertje wat ik bij mijn voeten had liggen was niks meer voor haar, alleen nog mijn hand. Omdat ze zo hard beet, ik bloedde helemaal had ik haar bij dr nekvel plat gelegd en het gevecht aan gegaan ( fout achteraf)
Gillen, bijten en rukken, toen plaste ze en liet ik los, rende ze gillend de kamer uit...........zoooooooooo zielig!! dit doe ik dus NOOIT meeer!!!
Heb haar even 2 minuten gegeven( ook om mezelf weer tot rust te manen) Ben naar haar toe gegaan, geaaid, gepraat ( en hap weer bijten) Nou toen was het speeluurtje wel weer voorbij vond ik, en de bench in en rusten.
15 minuutjes heeft ze gezeurd en is toen gaan slapen ( ze slaapt nu nog )

Ik ga haar dus vanaf nu niet meer straffen op de manieren zoals ik via via ( ook de fokker) gezegd heb gekregen! Ik geloof dat ik de hond er helemaal gek mee maak met in het bekje knijpen om los te laten, nek vastpakken enz....laat staan dus op de grond duwen!
Dit was echt een-malig pffffffffff

Ik ga nu eens overal honde brokjes in mijn zakken en echt overal leggen zodat ik die altijd bij de hand heb, ga haar leren niet mijn vingers op te eten door de tip die ik net telefonisch heb gekregen om een brokje IN de vuist te houden en pas als ze rustig likt dan openen.( hopelijk kan ik dat eerste gebijt uit zingen)
Halsband om laten en een lijn ook houden bij de tuin is een goeie!

Aan de lijn is ze niet bijterig naar mij, meer angstig, loopt /kruipt achter me aan dan.
Met de stem is ze alert en kom heel blij achter me aan lopen dan, trekt niet!
Moet nog veel horen en zien, dus neem haar overal mee heen waar ik kom/ga!
( Zo meteen weer dierenwinkel kauw botjes halen)

Weet je als ik zo naar haar kijk smelt ik weg, ze is zo leuk! Dus daar ligt het niet aan, het is niet zo dat ik niks voel voor deze hond ;-)
Voor straf in de bench doe ik zeker niet ( al kwam het zo over) Ik zet haar in de bench omdat ze te druk is en over haar rust heen is, dan gaat ze slapen.
Maximaal een uur per x is ze wakker, de rest slaapt ze IN de bench, als ik haar bv in slaap laat vallen op het dekentje naast mij dan komen de andere 2 kijken en is ze weer wakker en begint het feestje van rennen en spelen van voor af aan, dus krijgt ze geen rust, vandaar haar plaats slapen/eten/drinken IN de bench.

Nu nog de vraag, hoe moet ik reageren als ze me toch bijt en ze niet reagerd op au, of zachtjes????????
Als ze zo meteen weer aan mijn broek hangt?
Stilstaan heeft geen zin, ze bijt dan te hard!
Iets roepen maakt geen indruk
ruilen ja, maar als ze na 3 sec weer in de broek hangt? Moet ik dit volhouden zo ja hoe lang?
2x 10x?? een half uur?

Mag ze al een bot van de slager hebben? Moet ik naar iets speciaals vragen?
Moet ik andere brokjes kopen, ze heeft nu Royal canin puppy brok.Deze slikt ze zo in? Kauwt zeg maar niet echt?


Zo weer een hele lap tekst, ik pm straks ( naam kwijt ) voor het aanbod in Eindhoven voor meer info! Thkz alvast!



"


Ben blij dat je er nu anders over gaat denken super!
Lekker aan het werk met je pupje!
Als hij hapt in je handen of in je broek negeer je het en pak je gelijk een speeltje en ga je met hem spelen zodat hij niet meer in je handen hapt of aan je broek trekt heb hier erg geholpen haha.
Je kan beter brokken hebben die iets te klein zijn dan te groot want anders doet hij daar het zelfde bij en verslikt hij zich wel.
Dusty mijn jongste pup doet dat ook heel erg.
Je kan een groot bot bij de dierenwinkel halen een hele grote daar is hij ook zoet mee.
Niet persee bij de slager vind dat sltijd een beetje eng met splinters die van het bot af kunnen komen.
En volhouden he je kunt het!!!!

Groetjes Sammy

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spijt van pup! Nu het beste van maken....hoe?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

;-) Weet niet wie je gesproken hebt maar top advies !!
Gelukkig zie je in dat het bijten je eigen schuld was want immers zou jij het ook niet pikken als je zo behandeld wordt (nekvel pakken, bek pakken, op de grond duwen ed)
Ga veel lezen over positief opvoeden dan kom je echt al een heel eind.
Maak je niet te druk het is een pup en ga er voor de volle 100% voor anders komt het niet goed.
De tip van brokje in je vuist ipv in je vingers is goed idd.

honden page profiel DianeDiane

honden foto van Diane

Ik heb zelf nooit grote honden gehad maar ondanks dat het misschien niet de beste keuze is geweest voor jullie lees ik toch dat je er veel voor over hebt en er veel voor wilt doen om het leefbaarder te maken.
Tips kan ik je niet geven want heb zelf nooit met zo'n pup die me tot bloedens toe bijt te maken gehad, maar kan me best voorstellen dat je het dan eens even niet meer ziet zitten.
Je pup is zich denk ik nog niet bewust van zijn eigen kaak kracht.
De enige tip die ik je kan geven, of meer een vraag, ben je tegen tetanus ingeent?
Zo niet dan zou ik dat wel heel snel doen.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Puppie tandjes zijn zeer scherp en als jij je hand in een (schrik)reactie terugtrekt dan krijg je verwondingen. Beter is het dan om je hand niet terug te trekken.

Wat het bijten betreft in je benen ect ect. Wat jij kan doen is een balletje aan een touw in je hand houden. Laat het balletje dan naast je bungelen, dit kan ook met een flostouw of een knuffel. Je pup hangt dan eerder aan het balletje,flostouw of knuffel dan in jou benen. Je geeft het niet aan je pup hij mag er alleen mee spelen als jij het speeltje vast hebt. Zo maak jij je mechelpupje ook meteen gek op een bal wat je weer kan gaan gebruiken tijdens training/opvoeding als beloningsbal die bal is van jou en daar mag de hond alleen maar mee spelen als beloning.

Ook kan je dan even op je hurken gaan zitten, en breng je pup tot zit. Draag hem verder naar de bench waar je hem met iets lekkers in legt.
Hoe rustiger jij blijft hoe beter dat is, probeer wat meer vertrouwen te krijgen in jezelf en je pup.

De pups van mijn Blitz die toen 5 weken oud waren deden dit ook al, hingen aan je broek met hun scherpe tandjes en nageltjes, wat best zeer kan doen, ik droeg dan ook altijd laarzen, geen gezicht maar het deed in ieder geval geen pijn meer :-)

Ook zou ik zeker niet constant brokjes ter beschikking geven. Geef je pup nu 4 maal per dag te eten en laat de pup dan eenvoudige oefening doen zoals zit, dan zet je zijn bak neer.
Beter nog geef je hond de eerst paar weken vanuit je hand eten zodat de pup afhankelijk van je wordt, ook kan je je pup leren om voorzichtig met je te zijn, je legt een brokje, kaasje, of een stukje worst in je handpalm, het is de bedoeling dat je pup dit lekkers rustig uit je hond gaat pakken. Doet je pup wild sluit jij je hand tot een vuist, druk zijn levert niets op. Je spreidt je hand weer en probeert het opnieuw.

Op die manier kan je ook NEE aan gaan leren. Je legt iets lekkers op je ene handpalm en in de ander kant houdt je een beloning vast. Wil je pup het lekkers uit je handpalm pakken zeg je nee of euh en sluit jij je hand. Je begint weer opnieuw, als je pup het lekkers op je handpalm wil pakken zeg je weer nee. Laat je pup het liggen dan beloon je de pup met het lekkers wat je in je ander han vast hebt.

Wat ik met mijn pups deed is ze mee nemen naar de bossen, ze gingen mee naar de bossen als ze moe werden dan droeg is ze. Laat je pup iets lekkers zoeken, knabbelen op een lekkere bot. Maak hem moe zowel geestelijk als fysiek. Ben er samen met je partner mee bezig.

Probeer een balans te vinden van activiteit en rust. Je moet hierbij naar je pup kijken.

Een combi huis-werkhond is wel mogelijk hoor. Een hond weet perfect het knoppie om te draaien. Maar je moet het wel weten te begeleiden.

Als jou partner met de hond de beveiliging in wil zou je partner hem nu al af en toe mee moeten nemen om hem daar in te socialiseren. Het eerste jaar wordt er niet zo heel veel gedaan als hem aanplagen en wat basisoefeningen.
Maar ik las al dat jullie hem eerst willen socialiseren en wat liever wil laten worden. Vergeet niet dat je pup nu al lief is alleen je moet de juist knopjes nog weten te vinden en de juiste begeleiding geven.

Pups leren de wereld kennen met hun bekkie en hun tandjes, dus vreemd is het niet. maar met dat verschil de mechel/hollander een mega energie hebben en daar moet je aan gaan voldoen. Waar komt je pup vandaan als ik vragen mag.
Staat de vader en moeder op bloedlijnen zodat ik even kan kijken welke lijnen erin je pup verweven zitten.

Probeer in plaats van 2 maal 10 minuten een aantal keren 5 minuten te oefenen.






honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

jeetje man als ik natalie hier boven nog eens weer door lees dan denk ik de mijne ervan.
zal er mischien wel naast zitten met mijn gedachten,maar wil het toch ff kwijtvind maar raar zoals je met je pup omgaat hoor,volgens mij hebben jullie nog nooit een pup gehad en opgevoed.
zelf denk ik ja ik weet het is hard , maar was beter geweest dat jullie helemaal geen honden hadden, maar mischien alleen een kat O-) .
das veel makkelijker dan een hond :-) .
maar das mijn idee hoor als ik alles nog eens lees,kweet het niet, kweet het niet.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@Veronique;
Dat vroeg ik me ook al af!

@Santa en Jacqueline;
Nee, jullie zijn niet de enig!


:'(


Zo te lezen heb je nog niet eerder een pup gehad, want alles wat je verteld over de pup = gewoon normaal puppygedrag!
Hoe je omgaat met de pup is niet bepaald liefdevol en beschermend maar heel negatief en afkeurend..
Ook hoe je over de pup spreekt, heel koeltjes en afstandelijk..
Daarbij schreeuw je en grom je tegen de pup..wat is dat voor iets..?
Maar een rare manier van omgang met honden..
En trouwens, de pup kan er helemaal niets aan doen he, jullie hebben deze keuze gemaakt, niet de pup..
Dus ik vind het heel oneerlijk dat je de pup als het ware straft en dan voor het normale puppygedrag..
Dat kan echt niet, daar komen echt serieus nog problemen van straks!!

Ik zou zeggen, laat de pup lekker herplaatsen bij iemand die er wel alle tijd, aandacht en liefde in wil stoppen en iemand die wel weet waar die mee bezig is, geïnteresseerd is!

Sorry, misschien wat hard maar dit vindt ik echt niet kunnen!!
Zo verdrietig wordt ik hiervan..

:'(

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

zo denk ik er ook over isha, zoals ik hier boven ook al schreef ;-)

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Hoi Nathalie,

Wij hebben ook een kruising Mechelse herder / Hollandse herder. En net als jij hebben wij ons verkeken op dit soort honden. Maarrrrr het gedrag wat Mutz nu laat zien is niet anders dan wat een andere pup zou kunnen laten zien. Wat je jezelf moet realiseren is dat bij een Mecheltje de adrenaline binnen 1 tiende van een seconde van 0 naar 100 is geschoten en dus in de toppen van haar oortjes ronddwarrelt. Dit moet je als baas gaan begeleiden.

Persoonlijk moet ik zeggen heb ik me hier met Myla (onze Mechel / Hollander kruising), nooit zo strikt aan de rust gehouden. Myla ging al meteen mee op de grote wandeling met de anderen en als ze moe werd dan droeg ik haar wel op mijn arm mee. Na een 10 minuutjes spartelde ze zo dat ze weer neergezet wilde worden. Prima dan doen we dat! Dus misschien juist iets meer activiteit met Mutz ondernemen als je nu doet. Het lijkt me dat ze gewoon haar energie niet kwijt kan! Een pup moet veel rusten ben ik het helemaal mee eens. Maar ik geloof niet zo strikt in 10 minuten spelen is 20 minuten rusten. Een half uur uit de bench is een uur in de bench. Een Mecheltje en ook een Hollander is een werkhond. En dat zijn ze ook als puppie al! Ze willen juist dingen leren, samenwerken met je.

Waarmee ik niet zeg dat je hele dagen of halve dagen met haar op pad moet, maar als het eens een keer een uur is dat ze echt actief is, dan is dat helemaal niet erg.

Veel belonen van gewenst gedrag is nog altijd beter als het straffen van ongewenst gedrag. Een hond doet altijd alleen dingen om er zelf beter van te worden. Is mij verteld door mijn trainer die een groot voorstander is van POSITIEF trainen. Dus als je wil dat je hondje leert om zich te gedragen zoals jij dat wil, dan zal je moeten maken dat zij beter wordt van dat gedrag. Wat dus inhoudt dat als jij wil dat ze loslaat, dan zal je haar iets moeten geven wat ze nog liever wil waardoor ze loslaat en dan uitbundig belonen. En zo met alle dingen die jij wil zien, alles wat ze doet zal je moeten belonen ...

En belonen kan dmv spel maar ook met eten als ze daar goed op reageert. Onze Myla geeft niet veel om eten maar met een balletje doet zij alles wat ik van haar vraag.

Voor meer info kan je ook eens een pb'tje sturen naar Wilma. Zij heeft zelf vier mechelse herders en van haar heb ik heel veel geleerd.

Succes met Mutz!

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Hahaha Wilma heeft al gereageerd zie ik ... :-D

honden page profiel Suzanne & DieselSuzanne & Diesel

honden foto van Suzanne & Diesel

Ik heb niet alle reacties gelezen, dus excuses als ik iets zeg wat al is gezegd.
Je moet er 100% vertrouwen, moed en zin erin hebben.
Het hondje is pas 9 weken.
Misschien is het geen knuffelkontje omdat het niet in zijn karakter zit.
Maar het betekent niet dat het de meest valse pup ever is.
Heb er het geduld voor. Het is een pupje en daar hebben JULLIE voor gekozen (ongeacht of het te snel was of niet).
Doet hij bijten, stil staan en niet bewegen. Al moet je 10 minuten stil staan!
Bijt hij: negeer hem (sta dan op en pak iets te drinken bijv.)
Op een begeven moment wordt het toch niet meer leuk het bijten.
Begin en eindig een spel wanneer JIJ het wilt..
Het is een pupje, met ontzettende scherpe tanden, van 9 maanden, die nog moet beginnen met het leren leven/luisteren/ontdekken.
Alles moet nog gebeuren! Maar geef hem wel zijn rust..

Heb plezier met hem, met hun en met je partner!
Maar heb er alsjeblieft vertrouwen in (als jullie het pupje niet wegdoen)!!!!!!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Heb net je laatste update gelezen (was toen net een reactie aan het typen) en ik ben het echt eens met Sandy!!

Echt, ik wil heel veel zeggen maar ik weet niet eens hoe..
Ik vindt het te erg voor woorden gewoon, sorry..

Iets wat je NEVER NOOIT NIET doet bij een pup is, knijpen, duwen, trekken, aan nekvel scheuren, plat drukken..
Hoe kun je zoiets nou doen, bij een onschuldige, niet beter wetende pup?!
Uberhaubt niet, ook niet bij honden van een andere leeftijd!

Je kunt echt beter de pup gaat herplaatsen want hier krijg je problemen mee en groeit de pup niet goed uit tot een stabiele hond en wordt straks nog steeds de schuld gegeven aan de hond en beland ie in het asiel ofzoiets..

Nee, herplaatsen!

honden page profiel NatalieNatalie

honden foto van Natalie

Ik blijf zeker hier komen!


Ook negative gevoelens mogen geuit worden is mijn mening ;-)
( Die had ik voorheen ook , over bv iemand die een 5e hond aan schafte terwijl er geen geld was, iemand die maar katten bleef fokken)
Helaas en ik zeg het nogmaals, ik heb er spijt van dat ik me niet had ingelezen en alleen op mijn eerste gevoel uit ben gegaan ( lief pupje)
Alle puppies zijn natuurlijk leuk en lief!

Mutz loopt nu vrolijk rond te snuffen door de woonkamer, keuken en tuin, de teckel slaapt op de bank en terrier loopt er wat achteraan.
Heb overal maar dan ook echt overal ( tot de wc toe) mn partner verklaart me voor gek haha brokjes neer gelegd.
Mutz had mijn broek vast, ik zei nee, en toen ze me aan keek zei ik zit, en ze ging zitten ( wat ik haar al geleerd had) en kreeg meteen een brokje.
Toen liep ik door maar ipv mijn broek bleef ze rond me springen voor nog een brokje ;-)
Toen ik op de stoel zat, weer tegen Mutz, Zit, zelfde gedaan meteen brokje uit de vuist gegeven zodat ze eerst moest likken ipv vinger bijten en mee op eten per ongeluk.

Daarna beertje gegooid en is ze daar even mee gaan spelen, nu struint ze dus door het huis, pakt de beer, laat vallen, pakt een lege fles, enz.....

Nu even kijken hoelang ik dit moet toe laten voordat het weer slaapjes tijd is ( denk een klein uurtje?)
Erg vermoeiend, maar wel een eye opener hier hoor, lees ook andere topics mee, veel tips echt super!


honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Je staat iig open voor de nodige adviezen,(die ook wel nodig waren) ;-)
neem die ter harte, en leg de reacties waar je niks mee kunt,of die telkens herhaald worden,nast je neer.
Succes

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Heb overal maar dan ook echt overal ( tot de wc toe) mn partner verklaart me voor gek haha brokjes neer gelegd.
Mutz had mijn broek vast, ik zei nee, en toen ze me aan keek zei ik zit, en ze ging zitten ( wat ik haar al geleerd had) en kreeg meteen een brokje.
Toen liep ik door maar ipv mijn broek bleef ze rond me springen voor nog een brokje
Toen ik op de stoel zat, weer tegen Mutz, Zit, zelfde gedaan meteen brokje uit de vuist gegeven zodat ze eerst moest likken ipv vinger bijten en mee op eten per ongeluk.

Juist,das vast een begin,positieve gedrag wordt beloond ;-)

honden page profiel SuskeSuske

honden foto van Suske

Mecheltjes zijn pups als alle andere pups maar qua bijten toch net even wat fanatieker :-)
En met meer energie dan de gemiddelde pup.
Je hebt al een hoop tips gehad, kalmte gaat je redden.
Succes!

honden page profiel DianeDiane

honden foto van Diane

Ik snap niet zo goed waarom er zo negatief gedaan word richting TS.
Kijk, als ze nu niets zou willen aan nemen en eigenwijs doorgaat in verkeerd gedrag okee, maar ze neemt alle adviezen ter harte en geeft grif en zonder schroom haar eigen fouten toe.
Ze stelt zich open en kwetsbaar op door eerlijk te zeggen hoe het gaat en om haar dan zo negatief af te schilderen doet mij erg schrikken!
Op mij komt ze over als een persoon die het zeker graag anders wil en daar ook echt mee aan het werk gaat.
Respecteer dat!
Waarom moeten mensen elkaar altijd zo afblaffen in deze wereld??

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Heb net je laatste update gelezen (was toen net een reactie aan het typen) en ik ben het echt eens met Sandy!!

Echt, ik wil heel veel zeggen maar ik weet niet eens hoe..
Ik vindt het te erg voor woorden gewoon, sorry..

Iets wat je NEVER NOOIT NIET doet bij een pup is, knijpen, duwen, trekken, aan nekvel scheuren, plat drukken..
Hoe kun je zoiets nou doen, bij een onschuldige, niet beter wetende pup?!
Uberhaubt niet, ook niet bij honden van een andere leeftijd!

Je kunt echt beter de pup gaat herplaatsen want hier krijg je problemen mee en groeit de pup niet goed uit tot een stabiele hond en wordt straks nog steeds de schuld gegeven aan de hond en beland ie in het asiel ofzoiets..

Nee, herplaatsen! "


Ik heb ook een beetje een onplezierig gevoel, en je laatste post versterkt dit alleen maar.
Je bent nu 180 graden omgedraaid, misschien dat je door je gevoel eerst alleen maar de negatieve dingen noemde, maar nu heb je het over kusje en dat soort dingen.

Waar je pup nu behoefte aan heeft is duidelijkheid, je bent nu met speeltjes, voertjes aan het lokken, commando zit aan het geven om te stoppen met bijten etc.

Misschien zit je hier niet op te wachten, maar ik blijf me verbazen over het feit dat jullie al 2 honden hebben, en je nu de meest basale dingen voor het eerst hoort.

Daarnaast verschillen jij en je partner hemelsbreed als het gaat om de wijze van omgang met jeullie pup.
Ga samen eerst beslissen of je haar nu wel of niet houdt, en welke koers het wordt.
Want als jullie er zo verschillend over denken gaat het echt niet lukken.

honden page profiel silke & woody silke & woody

honden foto van silke & woody

" Ik vraag me af wanneer mensen eens gaan nadenken voor ze een hond aanschaffen! Dit is nou exact de reden waarom er zoveel honden onhandelbaar in een asiel belanden. Mijn tip zou zijn zoek ofwel een geweldig baasje voor deze pup waar hij wel gewenst is en waar hij een goede opvoeding krijgt. Ofwel accepteer je de pup en volg je mss hondenschool met hem "

mee eens ;-)

honden page profiel AnnemarieAnnemarie

honden foto van Annemarie

Helemaal geweldig Natalie, dit is ontzettend positief hoe je er mee bezig bent en laat je partner je maar lekker voor gek verklaren ;-) dit is even een heel andere inslag dan je eerste berichten, super!!
Vind het knap dat je blijft reageren ondanks dat je al een heleboel reacties, positief of negatief, hebt gehad en beide zijn logisch alleen denk ik dat het nu niet meer de discussie is of Natalie haar pup weg moet en na alles mee gelezen te hebben denk ik ook dat het Natalie nu duidelijk is hoe een ieder er over denkt! Dus nu met ons allen maar door met advies en evt hulp ipv de harde klanken die hier nu genoeg hebben geklonken. Zou mij niet motiveren om door te pakken terwijl Natalie er nu een positieve draai aan heeft gegeven...

Zet 'em op en ik blijf je volgen, succes!!

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Een kruising Mechelaar x Hollandse herder is nogal niet wat..
Ze is nu nog 9 weken.. met de juiste begeleiding kan het nu een hele leuke hond worden.

Ik denk dat je je erop verkeken hebt.. dat kan. Je bent echt niet de eerste die zich erg vergist in een ras of kruising.
Weet wat je nu in huis hebt. Als je het niet eens kan worden met je partner.. dan gaat dit niet werken.

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Eerlijk gezegd vind ik die 'ommezwaai' helemaal niet zo vreemd. Op het moment dat er meer zicht komt op een oplossing, door de mogelijkheid om cursus te gaan lopen, verschillende tips etc., krijgt Natalie ook meer vertrouwen in de situatie en zal ze met een positiever beeld naar de hond gaan kijken.

Ik ben eerlijk gezegd blij dat ze zich zo open stelt en ondanks dat het natuurlijk een te overhaaste beslissing was om de pup in huis te nemen, zie ik wel duidelijk dat Natalie er iets aan wil doen.
Waarschijnlijk ga ik binnenkort een keer naar hen toe om de situatie eens te bekijken en te kijken of ik kan helpen wat rust te creëren, want ook al is de start niet altijd even positief geweest, dit pupje verdient een stabiel thuis. :-)

honden page profiel DianeDiane

honden foto van Diane

Inge, ben het helemaal met je eens en wat fijn dat je de moeite neemt er een keer heen te gaan, zulke mensen als jij zijn goud waard! ;-)

honden page profiel IsisIsis

In eerste instantie was mijn reactie ook 'herplaatsen!'. Maar hoe meer ik lees, hoe meer vertrouwen ik erin ga krijgen dat het goed gaat komen. Je hebt al veel adviezen gekregen, dus die ga ik niet meer toevoegen. Ik vind het leuk om te lezen (tussen de regels door) dat je van een afstandelijke houding weer liefde in je verhaal krijgt. Van hieruit; ga zo door!! ;-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

We hebben het hier wel over een ommezwaai sinds 8 uur DEZE ochtend..

Deze hond verdiend een liefdevol thuis. En als jullie dat kunnen geven en er helemaal achter staan, ga ervoor.
Maar zoals ik al in PB aan jullie aangaf, nu kun je nog genoeg mensen vinden die hem willen opvoeden. Maar dat is binnen een maand al anders..

Je kunt natuurlijk even een dipje hebben. Een pup is niet makkelijk en zeker deze kruising met aardig wat pit, dan kun je weleens denken 'OMG waar ben ik aan begonnen'.

Wees eerlijk naar jezelf en dan naar de hond.
Als jullie samen er echt 100% van overtuigd zijn dat het de goede keus is om hem te houden, doen!
Maar als je twijfelt.. nu is er nog een goed thuis voor te vinden. Straks is het een van de 100den honden op marktplaats of in het asiel. En dat moet je je goed beseffen. Dat is jullie verantwoordelijkheid.
En het is geen schande om een hond toch te herplaatsen.
Maar het is ook geen schande om op je verhaal van vanochtend terug te komen en er echt 10000% voor te gaan.
Maar ben er zeker van.

Groeten, Margje

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Klopt, Margje, ik ben het helemaal met je eens.

Maar je ziet het vaak, als mensen vanuit wat een bodemloze put leek, ineens handvaten aangereikt krijgen waarmee ze aan de slag kunnen, ze veel positiever in een situatie gaan staan. En dat kan dan inderdaad in korte tijd zo'n 'ommezwaai' geven. :-) Voor Natalie is dat in dit geval vooral de mogelijkheid om op cursus te gaan, samen met alle tips die ze heeft gekregen. Althans, zo ervaar ik het.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Oke..
Maar dan nog de twee andere hondjes..
Waarvan de teckel ook op tafel komt, de terrier onder benen ligt en dan uitvalt als de pup langs komt.

Het kan helemaal goed gaan komen hoor, dat de herder dat maar laat.
Maar het kan ook zijn dat de herder de teckel op de tafel niet pikt en het uitvallen van de terrier ook niet..
De kleine honden komen letterlijk overal, dus ook op tafel.
En dan een kruising herder.. van twee pittige rassen.
Ik weet het niet..
Misschien denk ik wel te negatief..

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Misschien kun je de geformuleerde zin op je profiel aanpassen??
;-)

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ik snap je twijfel, hoor! Het is ook niet dat ik die niet heb, maar daarom wil ik graag eens gaan kijken of ik kan helpen, zodat ik ook het gedrag van de andere honden eens kan observeren. :-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Ik snap je twijfel, hoor! Het is ook niet dat ik die niet heb, maar daarom wil ik graag eens gaan kijken of ik kan helpen, zodat ik ook het gedrag van de andere honden eens kan observeren. :-) "


Oke, nou ik ben benieuwd!
Lief dat je ze wil helpen!
Ik vind het heel moeilijk.. misschien ook omdat het een ras is wat ik zelf echt geweldig vind en gehad heb.. ik zou het heel erg vinden als het mis zou lopen.
En was er nou een derde teckel bij of een labrador.. maar hier zit wel pit in..

Maar goed, het kan zeker!

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

fingers crossed dan maar... ;-)

@ Inge....ik vind het echt geweldig dat je dit doet... ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spijt van pup! Nu het beste van maken....hoe?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 11 12 34 5 6 7 8 9 10 11
Volgende forumvraag: old englisch buldog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^