Spijt van pup! Nu het beste van maken....hoe?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  brigitte brigitte

honden foto van  brigitte

hoe noemt dit hondje eigenlijk ? toch niet pup
jammer voor het diertje,hoor die voelen feilloos aan hoe je over hem denkt :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spijt van pup! Nu het beste van maken....hoe?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik zou ook gaan nadenken over overzetten op vers voer, een hond die lekker kan kluiven op een vleesbot kan daar veel voldoening van vinden, wat weer goed is voor de rust. ;-)

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

" Iets teveel geld vinden is nog wel iets anders dan geen geld uit willen geven hoor....... O-), zou ook van mn levensdagen geen 400 euro gaan betalen voor 8x 45 minuten in een grote groep....... "


Nee psies!ik ook niet ppft 400 euro?ze zijn niet goed wijs ;-)
En zoals ik lees,is het ook geen onwil van de ts,dus vind ook niet dat
er gelijk gezegt mag worden dat ze er niks voor over heeft.Ze komt er eerlijk voor uit dat ze beter na had moeten denken maar het niet zomaar opgeeft.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Ik hoop dat je met de goede adviezen en de mooie aanbieding van Inge aan de slag gaat... :-)

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Wat mij eigenlijk het meest opvalt is hoe je andere 2 honden op je pup reageren. Dit is namelijk niet echt normaal. Een pup heeft een namelijk een 'puppenlicentie' tot een week of 16, waarbij eigenlijk alles wat de pup doet getolereerd wordt door oudere honden. Ja, ook al is 'ie heel erg vervelend in de ogen van die andere honden. Uiteraard mag er wel gewaarschuwd worden, maar er zou absuluut niet gebeten of agressief gereageerd moeten worden. Wat dus wel het geval is, vooral bij je teckel, schrijf je.
Het lijkt me dat je hier toch ook wel mee aan de slag moet, want buiten dat dit geen normaal sociaal gedrag is, denk ik ook dat er hier wel een voorbeeld wordt gezet voor je pup.
Die gaat denken dat het heel normaal is om zo agressief te reageren naar andere honden toe.

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Zo ver ik weet bijten alle pups in alles wat los en vast zit! O-)

Maar uit ervaring weet ik dat de (Mechelse)herder wel de kampioen is. Wij hebben 3 verschillende herders gehad en denk dat er toch verschil in zit. De één is wat feller en dominanter dan de ander. Onze Lux is verreweg de meest "bijzondere". (100%Mechelaar) Lux ging als pup al consequent happend door het leven. (grenzeloos hard bijtend!) Gelukkig had hij op een gegeven moment een lievelingsflos waar hij de hele dag mee in zijn bek rondliep. Hij sliep er zelfs mee in zijn bek! Terwijl hij op schoot lag, pakje hij altijd met zijn voortanden een stukje mouw vast waarmee hij in slaap viel...

Ik heb hier op HP ook nog wel een geschiedenis met moeite en frustraties rondom Lux.. En in het verleden bijna wekelijks het gevoel gehad de hond maar weg te doen...

Honden veranderen absoluut als er pakwerk mee gedaan wordt. Vooral zo'n hond als die van ons. Ze leren het verschil wel waar wel en waar niet in te mogen bijten, maar hoe dan ook worden ze scherper. Sinds Lux een paar jaar geleden gestopt is in de KNPV, gecastreerd werd en puur als huishond ging dienen, is hij VEEL rustiger in huis geworden en veel minder scherp.

Ik kan alle tips die hierboven staan herhalen, maar ikzelf heb gemerkt dat het belangrijk is geduld te hebben en vooral stalen zenuwen! Verder veel aandacht en tijd aan besteden, consequent zijn in het straffen maar ook belonen. Als jonge pup de hond beschermen tegen zichzelf door hem te dwingen de rust te nemen en op latere leeftijd aan de slag met de hond. Veel lichamelijke en geestelijke uitdagingen geven zonder te overdrijven. Want, let wel: hoe beter de conditie de hond heeft, hoe veeleisender hij wordt!

Maar! Dit moet je allemaal wel willen. En zoals het ernaar uit ziet, lijkt het misschien beter de pup zo snel mogelijk te herplaatsen. Voorkomen van ondeugden is verreweg beter dan corrigeren! Zoek dan naar mensen die de uitdaging aan willen gaan en bij voorkeur ervaring hebben met dit soort honden. Want, de hond wordt ouder en misschien wel wijzer, maar zal vooral ook steeds meer aandacht, afleiding en beweging eisen!

Alhoewel ik (en wij als gezin) stapeldol zijn op onze Lux, als ik aan de opvoeding terug denk, zie ik nog steeds de "zwarte sneeuw"....

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Kijk ook eens hier, dit is ook wel een stukje rijden maar wel een goede hondenschool:

http://www.hondenschooltakeiteasy.nl/

Ligt in Budel, noord-brabant tegen de grens van belgie..

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Het is goed dat je om steun komt vragen, het zit je duidelijk erg hoog, zou er toch eens een deftig gesprek over houden met je man/vriend, je voelt je niet happy met deze situatie en volgens mij ga je die ergernis en frustratie, al dan niet gewild ,overbrengen op je nieuwe pup. Laat dit allemaal niet te lang aanslepen, je hebt de eerste stap naar advies en hulp gezet, doe er iets mee ! Ik wens je alvast veel succes ;-)

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Jammer dat je je niet wat beter hebt ingelezen, want Mechelaars & Hollandse herders zijn, zoals veel herders, echte werkers. Naar mijn idee ook nog wat pittiger als de (Oud)Duitse herder.
Wij hebben momenteel ook een vrij pittige Oudduitse herderpup (werklijnen), maar hij is nu 16 weken en ook hij was in het begin erg bijterig (niet tot bloedens toe). Nu is het al veel minder.

Ik zou de pup niet onbeperkt eten geven. Als je haar minder eten geeft, zal ze ook willen werken voor haar eten.
Plus is ze nog maar 9 weken en dus kort bij je. Ze kan ook overprikkelt raken door alle nieuwe indrukken. Ik zou haar regelmatig verplichte bencherust geven. Let hierbij er wel op dat ze niet voor straf de benche inmoet.

Aan de andere kant, denk ik wel dat je erover na moet denken om de pup te herplaatsen, aangezien je andere honden de pup niet op prijs lijken te stellen. Daarnaast is het in mijn ogen niet eerlijk voor de pup dat zij niet op de bank, bed e.d. mag, omdat zij toevallig groter wordt. Dat is voor een hond niet duidelijk, denk ik.

Ook vraag ik me af wie van jullie, de meeste zorg voor de honden voor zijn rekening neemt. Als jij dat bent, vind ik het erg onredelijk van je partner dat hij de pup niet wil herplaatsen, terwijl jij schijnbaar niet gelukkig bent met deze situatie.

@Jeannette:
Persoonlijk denk ik wel dat er verschil zit in pakwerk bij de KNPV of IPO (buitgericht).
De training bij de KNPV is toch wel vele malen harder als de Kringgroep waarbij wij trainen sinds afgelopen zondag.

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Relax even, een pup gaat jou of je andere twee honden echt niet opeten hoor O-)

Het is jammer dat je niet van te voren bent nagegaan dat deze twee herders nog een groot portie 'werk' in zich hebben.. dat betekent niet dat jouw pup agressief gaat worden, wel dat er behoefte aan mentaal werk is (naast voldoende beweging). IPO/speuren/behendigheid etc, zo'n hond bloeit op wanneer er gebruik word gemaakt van zijn hersens.

Het is dus jammer dat jullie tot nu toe niet veel interesse leken te hebben in het trainen van honden en dan zo'n hond uitkiest.. Maar, de pup is er. En het is nooit te laat om te leren, ik raad je aan dingen te gaan lezen over positief opvoeden, evt. naar de hondenschool met de pup. Je kunt ook dingen met de clicker gaan doen (hier kun je trouwens ook het 'bijtgedrag' naar mensen toe op een positieve manier afleren).

Vergeet niet, alle pups bijten.. dat is hun manier van de wereld ontdekken. Dat jouw pup een herder is en dus iets scherpere tanden en krachtigere kaken heeft dan een klein hondje betekent niet dat hij/zij een monster of agressieve hond in wording is.

Veel plezier met de pup, het gaat echt wel lukken met veel geduld en wat bijspijkering van de hondenkennis. Later lekker trainen voor een sport oid ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"

Ook vraag ik me af wie van jullie, de meeste zorg voor de honden voor zijn rekening neemt. Als jij dat bent, vind ik het erg onredelijk van je partner dat hij de pup niet wil herplaatsen, terwijl jij schijnbaar niet gelukkig bent met deze situatie.

"


Ik vind dit een goede opmerking, en ik denk dat het eerst hier omgaat, voor je uberhaupt gaan zoeken naar praktische oplossingen in de vorm van een goede cursus.

Wel zou het bij ons zo werken dat we beiden voor 100% voor de hond moeten gaan, aangezien je met elkaar in 1 huis leeft en alles deelt.
Dar de één meer met ene hond doet en de ander meer met een andere hond prima, maar in beginsel moeten jullie er beiden voor 100% achter staan.

Ik neem aan dat je partner op dit moment net zo actief bezig is met een oplossing zoeken?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Ik schets de situatie van nu net en hoe ik ermee om ben gegaan.

- Pup heeft de nacht goed geslapen, mocht om 0100 uur nog even in de tuin , plassen , brokjes eten ( krijgt ze onbeperkt in de bench, puddingbakje vol per dag)
- 06.00 pup word wakker en gaat piepen.
- Ik sta op en ga eerst naar de wc wat naast de bench ligt, ik praat met haar en zeg steeds: Even wachten, ik kom, we gaan zo.
- Pup eruit en meteen naar buiten ( ik in pyama op sokken haha koud!)
- Pup wil meteen spelen en hangt aan mijn broek, ik kan niet buiten smorgens vroeg al gaan brullen! Dus pak snel een beertje en goi die zodat ze daar achteraan gaat.5 seconden en toen wou ze mij weer. Hap, bijt en grom.
- Ik grom terug en zei gaat blaffen als reactie, maar gaat wel even achteruit( en dan weer vol in de aanval.- Ik heb er genoeg van en wil naar binnen, pup laat me niet, word een gevecht, ik til haar op om mezelf niet weer te laten verwonden en zet haar in de woonkamer weer los.
Heel even gaat ze spelen met haar speeltjes .
( De andere 2 honden liggen nog in bed te slapen, hebben geen interesse in deze acties smorgens)
Alles bij elkaar 20 minuten bezig geweest, pup word steeds drukker, rukt en schud met de speeltjes, en ondertussen ook aan mij als ze me kan raken ( Ik zit inmiddels met mijn benen in de lucht achter de pc)

Genoeg ervan, pup richting keuken geleid, weer met au, foei, grom, bijt enz enz....schoen gooien zodat ze daar achteraan gaat ( had niks bij de hand)
Bench in, brokjes eten en zucht, ik mag even uit puffen.
Wat een stress!!!!
Dit is dus echt niet leuk.....
Nu is ze zichzelf aan het vermaken, hoor haar knagen en grommellen en spelen.
Zal zo gaan slapen.
Over een uur of max 1,5 begint dit feest weer van voren af aan, maar dan totdat ik buiten aan de riem ben met haar............... "


Ik heb wat onderstreept, want vraag me af waarom je gromt tegeen je hond, en waarom je wilt gaan brullen. Ik denk dat je hond hier alleen maar meer geprikkeld door raakt.
Jij moet juist een bron van rust zijn, als je hondje zo doet?

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

" Relax even, een pup gaat jou of je andere twee honden echt niet opeten hoor O-)

Het is jammer dat je niet van te voren bent nagegaan dat deze twee herders nog een groot portie 'werk' in zich hebben.. dat betekent niet dat jouw pup agressief gaat worden, wel dat er behoefte aan mentaal werk is (naast voldoende beweging). IPO/speuren/behendigheid etc, zo'n hond bloeit op wanneer er gebruik word gemaakt van zijn hersens.

Het is dus jammer dat jullie tot nu toe niet veel interesse leken te hebben in het trainen van honden en dan zo'n hond uitkiest.. Maar, de pup is er. En het is nooit te laat om te leren, ik raad je aan dingen te gaan lezen over positief opvoeden, evt. naar de hondenschool met de pup. Je kunt ook dingen met de clicker gaan doen (hier kun je trouwens ook het 'bijtgedrag' naar mensen toe op een positieve manier afleren).

Vergeet niet, alle pups bijten.. dat is hun manier van de wereld ontdekken. Dat jouw pup een herder is en dus iets scherpere tanden en krachtigere kaken heeft dan een klein hondje betekent niet dat hij/zij een monster of agressieve hond in wording is.

Veel plezier met de pup, het gaat echt wel lukken met veel geduld en wat bijspijkering van de hondenkennis. Later lekker trainen voor een sport oid ;-) "


Vergeet ik er wel bij te zetten dat je dit natuurlijk ook wel moet willen (sporten/werken met de hond) en er de tijd voor moet hebben.. anders is het idd misschien beter de pup te herplaatsen.

Het lijkt jouw partner 'leuk' iets met beveiliging oid met haar te doen.. maar als hij nu al weinig bezig is met de pup en hier geen verstand van heeft, zou ik er eerlijk gezegd weinig vertrouwen in hebben..

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

Zonde dat jij en je partner hier niet goed genoeg over na hebben gedacht. Maar ik zie wel dat je bereid bent om te leren en je pup op te voeden. Ik zou zeker op een puppycursus gaan en even nu veel bij leren over hoe een herder is. Dan kan je je wat beter voorbereiden in de toekomst, en als het echt te eng klinkt of als je denkt dat je het echt niet aankan, zou ik hem wel herplaatsen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Kan de fokker trouwens jullie niet op een bepaalde manier ondersteunen als jullie haar willen houden? Heb je al contact met hen gehad?

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ben ik de enige die dit verhaal heel apart vind?
Ik lees niet meer dan normaal pup gedrag dat gezien wordt als abnormaal gedrag door de Ts.
Ga je hond gewoon opvoeden het is een hele jonge hond die doen dit.
20 minuten in discussie gaan en maar iets gooien zodat hij erachter aan kan?
Heb je hem dan los? zo ja hup aan de riem.
Ga op cursus, leer je hond dingen.
Ik snap niet dat je nu al geiriteerd kan zijn op een pup die je net hebt.
Waarschijnlijk weet je het niet meer of heb je nooit eerder een pup gehad maar alle pups vertonen dit gedrag, de een wat meer dan de andere.
Eten weghalen en 3x per dag eten geven wanneer jij dat besluit en niet wanneer de pup dit besluit.
Doet de hond iets wat jij niet wil ga hem dan NIET straffen door hem in de bench te doen want dat gaat alleen maar averechts werken.
OF je gaat de pup nu het nog kan terug brengen naar de fokker cq herplaatsen OF je gaat er energie in steken.
Echter als jij met de gedachten blijft lopen ik wil het niet doe de hond dan gewoon weg want die voelt dit gewoon aan en dan wordt het niks.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Indien ik alles goed begrepen heb kan ik het volgende besluiten:
1. Beiden kozen voor de pup.
2. Was niet echt over nagedacht.
3. Pup is niet echt wat jij gedacht had.
4. Liefst zou je de pup plaatsen maar toch neem je je verantwoordelijkheid (proficiat) en zoekt oplossingen om pup deftig op te voeden.
5. Je partner wil in geen enkel geval de pup plaatsen. Je partner wil de pup houden.

Nu dus mijn vraag: Wat doet je partner met de pup ? Wandelen ? Eten geven ? Opvoeden ? info opzoeken ? ...........
Vroeg me gewoon af of hij bij de opvoeding betrokken is.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

er is al zoveel advies gegeven...
Als ik je topic titel al lees dan lees is "het beste ervan maken" is dit nou echt wat je je pupje gunt? En denk je dat jou pupje deze emotie van je/jullie verdient?
Kijk of je hem kan plaatsen bij mensen die hem wel stikgraag willen en niet bang zijn voor hem, zoals jij duidelijk wel bent, dit verdient deze/een hond niet.

Hij is er nou eenmaal en we moeten het er maar mee doen?? Kom op en gebruik die grijze massa in je hoofd, en wees eerlijk tegenover je pup en jezelf.

succes!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Ook vraag ik me af wie van jullie, de meeste zorg voor de honden voor zijn rekening neemt. Als jij dat bent, vind ik het erg onredelijk van je partner dat hij de pup niet wil herplaatsen, terwijl jij schijnbaar niet gelukkig bent met deze situatie. "


Dit lijkt me zeer belangrijk. Het lijkt me dat als jij de meeste zorg draagt, er de hele dag tussen zit bij wijze van spreken, je ook meer te zeggen hebt of je dit wel wilt. Ja, je partner zal een stem hebben, maar het moet wel evenredig blijven.

Even een vraagje, hoe denk je zelf over grote honden? Over herders? Vertrouw je ze over het algemeen, of heb je zo iets van "als dat maar goed gaat" omdat je zelf kleinere honden hebt? Als je dit gevoel namelijk hebt krijgt de pup namelijk eigenlijk geen faire kans, waardoor je onbewust misschien een probleem kan gaan veroorzaken. Ook als je bang bent dat het fout zal gaan kan dat de situatie beïnvloeden. Hou dit dus wel in je achterhoofd.

Overigens vind ik 400 euro voor een paar groepslessen ook te gek voor woorden, dat zou ik ook niet doen.

Ik zou zeggen, als je bang bent dat deze hond je boven het hoofd groeit, spreek eerst met je partner of je hem definitief gaat houden. Zo ja, schakel hulp in. Al is het maar om te voorkomen dat je door gebrek aan zelfvertrouwen iets fout doet wat de hond zijn leven lang beïnvloed.

Teckels zijn behoorlijk koppig, ik denk dat als je door de eerste puppy fase komt deze herder "anders" zal zijn, maar zo interessant. Als ik zie hoe baasgericht de herders zijn die ik ken. Oef, soms ben ik jaloers. Ja, je moet ze uitdagen en het koppie bezig houden, maar het zijn echt honden waarmee je samen kan werken.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ben ik de enige die dit verhaal heel apart vind?
quote]

Nee.

honden page profiel PascallePascallegoedgekeurde fokker

honden foto van Pascalle

Ik sluit me aan bij Xtine & Sandy! :'(

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Wat ik niet helemaal begrijp is deze zin:

Deze pup kwam toevallig langs en ik was verliefd

Hoe kan er nu toevallig een pup langs komen, voordat je een ras kiest en er voor gaat zorg je toch dat je eerst weet wat voor ras het is.

Daarnaast vroeg ik me af of je de vorige honden als pup hebt gehad of al op latere leeftijd.

Wat ik namelijk aan je verhaal lees is puppy gedrag en vertoont elke pup, die heeft de juiste begeleiding nodig en een hele grote dosis geduld, is het belangrijk dat je een stabiel karakter en omgeving hebt om een pup in de juiste richting te krijgen.

Daarnaast lees ik ook heel erg veel dat er geschreeuwd en gedaan wordt tegen de pup, dit heeft juist een heel ander effect als wat je zou willen. Nee, foei en al day soort dingen geeft de pup juist aan dat jij het zelfde doet als hem en bevestig jij dus steeds het gedrag.

Heeft de pup verder ook een naam? Of is er bewust voor gekozen de pup nog geen naam te geven

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Wij hebben ook een pup in huis.
Hij is nu 10,5 week oud.
Een Oud Duitse herder.
Hij beet ook in alles, handen voeten en hij kon alles gebruiken!
Ik maakte dan zijn bekkie los en zij hard foei of UUUUHHHH!
Nu is hij een beetje gewend en kent het huiselijk ritme en wordt al een stuk rustiger.
Geef je pup de tijd.
Over een paar weekjes lach je hierom en dink je, waarom ben ik in paniek geraakt!

Heb nog even een opmerking: jij geeft een bakje eten en de pup kan de hele dag eten wanneer het hem belieft.
Dat zou ik dus veranderen, als jij je pup drie keer dag bv eten geeft, dan krijg je stuctuur in het leven van je pup en door hem steeds zelf eten te geven gaat hij zien dat hij jou "te vriend" moet houden, hij is dan afhankelijk van jou en ziet dat zeer snel.
Bovendien dan ga je ritme krijgen in wanneer hij moet poepen en kan je ook daarop inspelen en hem even uitlaten.

Neem jij jou andere hondjes wel eens mee als je hem uitlaat?
's Morgens gaat onze pup mee in de PetCab, op een veldje mag hij even met Digger bijna 3 jaar en Bayco bijna 2 jaar los lopen, daarna gaat hij terug in de kar en het laatste stukje, dus in de wijk mag hij aan de lijn met en naast de anderen lopen, dit schept ook een band tissen de honden, zo krijg je tussen de honden het roedel gevoel.

Als je de ene hond aanhaalt en één van jou "oudere" honden komt erbij, ook altijd deze aanhalen, neem degene die gromt aan jou enen zijde en de pup aan de andere zijde van jou en haal ze tegelijk aan en laat de oudere duidelijk merken dat jij uitmaakt wie en wanneer er welke hond wordt aangehaald.

Op dit moment heb ik 5 reuen in huis, eentje van 15,5 jaar kruising DH/Stabij, eentje van bijna 15 Wetterhoun en dan Digger Mechelaar/Border en Bayco OudDuitse herder(zie hierboven en onze pup Nanu 10,5 week OudDuitse herder.

Ik denk dat jij voor meer duidelijkheid kunt en moet gaan zorgen, helaas niemand anders kan dat voor jou doen, maar dan is het wel noodzakelijk dat jij er vol voor gaat en dan begin je met de pup volledig in jou hart te sluiten, vandaaruit kun je weer verder.

PS: ook een herder uit werklijnen daar kan je een huishond van maken, ook kan je eerst een pup, dan basis en een vervolgcursus mee gaan doen, zo dat je eerst met hem uit de voeten kunt, daarna kan jou partner er altijd nig mee de sport in, dat hoeft niet gelijk.

Ik wens jou heel veel succes en sterkte en ik hoop en duim dat je het voorelkaar krijgt.
Wat is er nu leuker dan 1 hond, dat zijn er 5, extra veel en dubbel plezier :-D

honden page profiel Beau Beau

honden foto van Beau

Ik denk ook inderdaad dat je er of voor de volle 100% voor moet gaan (dus geen spijt) of hem moet laten herplaatsen.

Het kost gewoon veel tijd en pups bijten volgens mij altijd, die van ons (nu 7 maand) is soms nog echt een draakje. Hap achter in mijn been, kwispel kwispel, wil je spelen? ;-)
Onze pup had in het begin ook echt veeeel rust nodig anders bleef ze dus ook door bijten..

Denk er goed overna wat je wilt, een hond heb je toch voor een aantal jaren en ze is nu nog jong. Ze kan nu nog makkelijk een nieuw plekje vinden en als ze straks ouder is en de opvoeding is misschien niet helemaal gelukt wordt het stukken lastiger haar te herplaatsen en komt ze misschien in het ergste geval wel in een assiel terecht. Ik hoop dat je een wel overwogen beslissing neemt. Heel veel succes hiermee ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Weet je, ik heb je posts nog eens doorgelezen, en ik lees ook nergens enige warmte of affectie voor je hond (Mutz?).
Dat voelt ze.
Hopelijk geef je later vandaag nog een reactie want er zijn best veel vragen gesteld.
Maar ik ben bang dat jij niet het gevoel hebt of gaat ontwikkelen voor haar wat nodig is.
Een pup heeft toch ook hele leuke kanten, vertederend, schattig, weet ik het?

Onze herplaatser was een jaar, vol kracht en ongeremd, maar we hadden ook leuke momenten, waardoor het moeilijke weer gauw vergeten was.
De dierenarts zei ook, je hebt een pup van een jaar!

honden foto van ~*Sammy Ft Jady Ft Bailey Ft Dusty*~

Dit vind ik erg zielig voor de pup je heb hem nog geen enkele kans gegeven en je wil hem eigenlijk nu al kwijt omdat hij bijt enz.
Je weet toch wat voor pup je koopt?
Sorry hoor maar ik zou ook geen herder kopen omdat dat ras voor mij ook te groot en sterk is.
Vind ze geweldig maar weet dat ik de persoon niet ben die ze op kan voeden.
Dat doe je toch eerste moment voor je een pup koopt na denken of je deze hond een goede opvoeding kan bieden!
Ben het met de mensen hier boven eens ga naar een hondenschool, Doe zo veel mogelijk met de pup dat bijten leren ze alleen af als je ze er bij helpt.
En erg vervelend voor de nieuwe pup is ook nog dat de anderen 2 wel alles mogen dit kan jaloezie geven in de toekomst.
Mijn honden zijn overal gelijk!
Mag de 1 op de bank de anderen dan ook.
Je moet gelijke grenzen trekken.
Wil je geen jaloezie op je pup over brengen eerdaags.

Groetjes Sammy

honden page profiel NatalieNatalie

honden foto van Natalie

Joehoeee daar ben ik weer!!

Na een escalatie een paar uur geleden ( een grote fout van mijn kant) ben ik meteen rond gaan bellen naar scholen die ik nog niet gehad heb, en dierenartsen voor tips.( dank jullie voor de links)

Ik kreeg net telefoon terug van een vrouw die cursussen geeft.
Over 4 weken start een nieuwe groep en mag ik beginnen, tis betaalbaar en maar 30 km uit de buurt ;-)
Ik heb met deze vrouw heel lang gesproken en ze gaf bijna dezelfde tips als hier boven.

Nou daar gaan we zeker mee aan de slag.
Partner is net zo begaan als ik, lees ook hier en speurt internet af, alleen hij is nuchterder dan ik, zegt ook, pfff waar maak je je druk om, tis een pup!
( Dan kom ik weer, ja maar Gigi ( onze terrier ) was ook ooit pup, en zijn we ook mee op cursus geweest, en die beet niet zo erg, en was gewoon een knuffel hond.
Hem zijn reactie, ja dit is geen Gigi of Baylo ( Teckel) Dit is Mutz, dus een andere hond, maar ook gewoon een baby. Hij vind dat ik te veel lees en opzoek en dat ik nu normaal moet gaan doen en logisch denken.
Oke, alles goed en wel, maar zoals vanmorgen laat ik me nooit meer bijten door Mutz!
Mijn hand ligt open en is dik, een snee van 3 cm.....
Tja ook een groot deel eigen schuld..

Ze was wakker en mocht even buiten plassen.
Mee naar de woonkamer( hier hing ze al in mijn broek en riep ik een paar x au en bleef bevriezend staan.
Helaas werkt dat echt niet, ze wou alleen maar meer, en omdat in de woonkamer de speeltjes liggen moest ik haar wel lokken door de lange gang.
Eenmaal in de woonkamer ga ik zitten , en ze snapt richting mn neus. Ach kan gebeuren toch.
Speeltje en ruilen, hierin spelen, niet met mij!
Zo een 10 minuutjes ging het prima, was ze zelf aan het rennen, dollen en spelen langs mij heen.
Opeens kwam ze weer, en ik heel lief tegen haar, aaaaa lieffie, kom eens kusje, en ik buk en ze bijt! Ik weer haar af met mijn hand, en op dat moment draaide ze ff door, helemaal dol grommen, blaffen en bijten. Beertje wat ik bij mijn voeten had liggen was niks meer voor haar, alleen nog mijn hand. Omdat ze zo hard beet, ik bloedde helemaal had ik haar bij dr nekvel plat gelegd en het gevecht aan gegaan ( fout achteraf)
Gillen, bijten en rukken, toen plaste ze en liet ik los, rende ze gillend de kamer uit...........zoooooooooo zielig!! dit doe ik dus NOOIT meeer!!!
Heb haar even 2 minuten gegeven( ook om mezelf weer tot rust te manen) Ben naar haar toe gegaan, geaaid, gepraat ( en hap weer bijten) Nou toen was het speeluurtje wel weer voorbij vond ik, en de bench in en rusten.
15 minuutjes heeft ze gezeurd en is toen gaan slapen ( ze slaapt nu nog )

Ik ga haar dus vanaf nu niet meer straffen op de manieren zoals ik via via ( ook de fokker) gezegd heb gekregen! Ik geloof dat ik de hond er helemaal gek mee maak met in het bekje knijpen om los te laten, nek vastpakken enz....laat staan dus op de grond duwen!
Dit was echt een-malig pffffffffff

Ik ga nu eens overal honde brokjes in mijn zakken en echt overal leggen zodat ik die altijd bij de hand heb, ga haar leren niet mijn vingers op te eten door de tip die ik net telefonisch heb gekregen om een brokje IN de vuist te houden en pas als ze rustig likt dan openen.( hopelijk kan ik dat eerste gebijt uit zingen)
Halsband om laten en een lijn ook houden bij de tuin is een goeie!

Aan de lijn is ze niet bijterig naar mij, meer angstig, loopt /kruipt achter me aan dan.
Met de stem is ze alert en kom heel blij achter me aan lopen dan, trekt niet!
Moet nog veel horen en zien, dus neem haar overal mee heen waar ik kom/ga!
( Zo meteen weer dierenwinkel kauw botjes halen)

Weet je als ik zo naar haar kijk smelt ik weg, ze is zo leuk! Dus daar ligt het niet aan, het is niet zo dat ik niks voel voor deze hond ;-)
Voor straf in de bench doe ik zeker niet ( al kwam het zo over) Ik zet haar in de bench omdat ze te druk is en over haar rust heen is, dan gaat ze slapen.
Maximaal een uur per x is ze wakker, de rest slaapt ze IN de bench, als ik haar bv in slaap laat vallen op het dekentje naast mij dan komen de andere 2 kijken en is ze weer wakker en begint het feestje van rennen en spelen van voor af aan, dus krijgt ze geen rust, vandaar haar plaats slapen/eten/drinken IN de bench.

Nu nog de vraag, hoe moet ik reageren als ze me toch bijt en ze niet reagerd op au, of zachtjes????????
Als ze zo meteen weer aan mijn broek hangt?
Stilstaan heeft geen zin, ze bijt dan te hard!
Iets roepen maakt geen indruk
ruilen ja, maar als ze na 3 sec weer in de broek hangt? Moet ik dit volhouden zo ja hoe lang?
2x 10x?? een half uur?

Mag ze al een bot van de slager hebben? Moet ik naar iets speciaals vragen?
Moet ik andere brokjes kopen, ze heeft nu Royal canin puppy brok.Deze slikt ze zo in? Kauwt zeg maar niet echt?


Zo weer een hele lap tekst, ik pm straks ( naam kwijt ) voor het aanbod in Eindhoven voor meer info! Thkz alvast!



honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega

honden foto van AlphaOmega


Ik denk hetzelfde wat Esther zegt. 100% er achter staan. Als je bij de fokker al 1000 en 1 vragen had en angst. Dan had de fokker en je man de pup nooit moeten nemen. Op dit moment zie ik dat je totaal geen vertrouwen er in hebt. Nu het nog kan zou ik zeker een andere gezin voor dit hondje kiezen. Jij en je partner hebben allebei een verschillende kijk op wat je met een hond wilt doen. Goed met je partner praten. En hoop ook dat in vervolg ook jullie met elkaar rekening houden en naar elkaar beter luisteren...of ben ik nu weer te hard.

Groetjes Tony.

honden page profiel AnnemarieAnnemarie

honden foto van Annemarie

Ik hoop trouwens niet dat je straks niet meer durft te reageren Nathalie, ik denk dat iedereen het knap van je vindt dat je je zorgen openbaar maakt en dat daar ook emotionele reacties op komen is natuurlijk er logisch, vooral op een forum als dit.
Blijf alsjeblieft wel open staan voor advies, hoe moeilijk ook want het zou zonde zijn als je pup straks uit "frustratie" in het asiel of bij een niet goed uitgekozen nieuw gezin komt. Iedereen wil je graag verder helpen dus ik hoop in ieder geval nog van je te horen, niet opgeven!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spijt van pup! Nu het beste van maken....hoe?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 11 123 4 5 6 7 8 9 10 11
Volgende forumvraag: old englisch buldog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^