Chocolade dwergpincher?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rowa (Gast)

Hoi

ik ben me aan het inlezen over dwergpinchers, zou als ik het huis uitga zo'n hondje willen kopen. Dus niet voor nu, maar misschien voor over een jaar of 2. Het karakter lijkt me wel bij me passen, en wil gewoon een klein hondje met een heerlijk pittig karaktertje. Zou dan ook agility met haar willen gaan doen, een dwergpincher lijkt me dat wel te kunnen..

Maar mijn vraag gaat eigenlijk over de kleuren. Ik kom in nederland en belgie enkel zwart tan en reerood tegen. Maar via youtube (dogs 101) of als ik erop google kom ik soms wel chocolade dwergpinchers tegen. Maar als ik via internet zoek naar kennels vind ik in nederland en belgie nergens fokkers van chocolade dwergpinchers. Is dit dan een kleur die hier niet erkend is, maar in amerika/engeland wel? Of komt het gewoon amper voor? Vind die namelijk supermooi!

Alvast bedankt,
X

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Die kleuren zijn niet erkend in NL en europa, dus zal je alleen tegen komen in de broodfok, of bij mensen die totaal geen verstand hebben van fokken.

De ouders moeten namelijk getest zijn op erfelijke afwijkingen. Is dat niet het geval, heel snel op zoek naar een andere fokker.

Wat USA doet, moet je lekker daar laten, die willen altijd anders zijn en beter zijn.
Maar in USA komen veel erfelijke afwijkingen voor die in Europa niet voor komen.

Anoniem (Gast)

Dankjewel voor je antwoord, gelukkig dat ik het heb gevraagd. Dacht wel dat het iets was ivm erkenning,. Vind het op zich wel jammer, want vind het zelf een prachtige kleur. (heb ook tamme muizen in de kleur chocolade tan)

Maar denk dat ik dan zal gaan voor een zwart tan van een erkende fokker, ben ik zeker van een gezond hondje :-)

Kan al niet meer wachten dat ik op zoek kan gaan naar een passende kennel, want via internet kunnen de mensen alles zeggen. Wil liever op voorhand eens op bezoek gaan om te kijken of de fokker en zijn honden mij aanstaan en of er een klik is..

Denk jij dat een dwergpincher geschikt is voor agility? Want dat is iets wat ik dolgraag zou willen doen met mijn (toekomstige) hond, maar wil liever een klein hondje ipv een grote..

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Ik raad je aan contact op te nemen met fokkers die zijn aangesloten bij de rasvereniging.
www.VFLD.nl Daar kun je verantwoord een Dwergpinscher aanschaffen, waarbij de ouders zijn getest op erfelijke afwijkingen (spreek uit ervaring, koop geen Dwergpinscher op Marktplaats).
Want in de broodfokkerij worden ze veel verkocht en vaak te klein gefokt met alle gevolgen van dien.
Ik heb er zelf ook een, wij starten zaterdag ook met behendigheid. Daar zijn ze heel geschikt voor.

Je bedoeld Brown en Tan denk ik? Of heet de kleur anders? Ik vind het ook echt een gave kleur, maar helaas is die kleur in NL niet erkend.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik weet wel zeker dat ze daar geschikt voor zijn, maar dan wel een hond van een erkende fokker, want de kans op een erfelijke afwijking id dan minder groot.


Verder kan je beter bij fokkers langs die aangesloten zijn bij de rasvereniging, zo niet kan je ze beter links laten liggen.
Dit ras wordt veel gefokt door mensen die niet weten waar ze mee bezig zijn en door broodfokkers.

Rowa (Gast)

Dankjewel voor de duidelijke antwoorden :-)

Ik ga zeker eens op die site kijken, en ben blij om te horen dat dwergpinchers goed zijn voor agility. Lijkt me super om te doen voor mezelf, maar ook voor de hond.

En was zeker en vast van plan om een hond bij een erkende kennel met stamboom te kopen. Het zal mijn eerste echte eigen hondje worden, dus wil het meteen goed doen. Is zo'n hondje haalbaar als eerste hondje? Ben zowiezo van plan om hondenschool te gaan volgen eerst puppyklas en gehoorzaamheid en nadien waarschijnlijk pas agilty. Zodat ik zo weinig mogelijk fout doe in de opvoeding. Wil het hondje ook zoveel mogelijk meenemen naar alles zodat hij goed gesocialiseerd is.

Ben me al jaren aan het inlezen, maar nu komt het steeds dichterbij. Dit jaar studeer ik af, en na een jaartje of 2 werken wil ik met mijn vriend alleen gaan wonen. En dan is het eindelijk zo ver :-D
Maar tot die tijd kan ik me enkel maar inlezen over honden en vooral over de dwergpincher..

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Gelukkig heb je de tijd om een hondje uit te zoeken. :-)
Dan kan je op je gemak kennis maken met fokkers, en jezelf op wachtlijsten plaatsen.
Maar de wachtlijsten zullen niet heel lang zijn schat ik.

Behendigheid is inderdaad super. Vooral voor Dwergpinscher, veel energie en heel behendig. Ze kunnen hoog springen en hard rennen.

Ik denk dat een Dwergpinscher heel goed kan als een eerste hond. Maar je moet stevig in je schoenen staan en duidelijke regels aangeven, maar dat moet bij elk ras natuurlijk. Yuna leert supersnel, dan is het ook heel leuk om bezig te zijn op de hondenschool.

Misschien is het leuk om eens naar een bijeenkomst van de rasvereniging te komen? Dan kun je zien hoe ze werkelijk zijn, en kennis maken met liefhebbers. Ik weet niet waar je vandaan komt? Maar de meeste fokkers zitten in het zuiden van NL. Daar worden meestal ook de activiteiten georganiseerd.

Rowa (Gast)

Ik ben van belgisch limburg, klinkt wel interessant zo bijeenkomsten. Kan je je dan nadien ook bij aansluiten als je zo'n rashondje hebt maar niet ermee fokt? En dan meedoen met de activiteiten? Maar wat houden die dan in? Wandelingen enzo neem ik aan?
Ik ken maar 1 iemand met een dwergpincher en die heeft overgewicht en is blind, is ook wel al 10 jaar. Dus echt het ras kennen via dat hondje gaat neit echt :P

En stevig in mijn schoenen staan en regels geven enzo dat lukt wel, ben paarden gewoon en bij paarden moet je ook correct en duidelijk zijn. Heb het hondje van mijn vriend thuis ook al geleerd te blijven zitten tot ik zeg dat hij mag lopen (lukt ongeveer 8 seconden) en dat is een beagle :p Maar dat lukt ook niet altijd, want ja beagles zijn nu éénmaal niet echte luisterhonden vind ik. Soms reageert hij amper op zijn naam..

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Ja het is heel leuk om met de rasvereniging op pad te gaan! Allemaal Dwergpinschers bij elkaar dat is een mooi gezicht. Op de site onder het kopje 'activiteiten' staan enkele foto's ervan. Je kan je inderdaad bij de rasvereniging aansluiten als je wilt. Dan krijg je 4x per jaar het clubblad en kan je meedoen aan activiteiten zoals wandelingen, de jaarlijkse clubmatch etc. Je hoeft er zeker niet te fokken om lid te kunnen zijn.

Het is goed om de hondjes een keer te bekijken als je ze niet vaak ziek. Toen ik ze voor het eerst zag, dacht ik dat ik een puppy zag, maar het was de moeder. Zo klein zijn ze. Bedenk wel dat Dwergpinschers echte wakers zijn en graag blaffen. Dwergpinschers zijn niet zo eigenwijs als Beagles, maar vinden het juist leuk om te leren. Ze zijn intelligent en leren snel. Het zijn net kleine kangoeroe's, ze springen erg vaak.

Ik ben wel benieuwd hoe je zo bij dit ras ben gekomen. :-)

Rowa (Gast)

Ik was op zoek naar kleine hondjes die energiek waren, goed uithoudingsvermogen, waaks (ben blij als ze waaks zijn want anders voel ik me niet veilig), .. Maar wou toch geen hondje zoals een chihuahua, die zijn te fragiel.. Ik heb de hondjes wel al verschillende keren gezien op beurzen (ga vaak naar dierenbeurzen en muizenbeurzen, soms als mede standhouder bij kleurmuizen) en kom ze dan vaak tegen. Ik weet wel hoe ze uit zien en dat staat me echt aan, enkel het karaktertje zou ik nog beter willen leren kennen of het ook echt bij me past..
En als ik van die testjes invulde op sites (waaronder ook deze) kwam ik vaak de dwergpincher erbij uit. Wat daarbij niet wegneemt dat ik ze gewoon heel erg mooi vind :-)

En zo'n vereniging lijkt me superleuk, klinkt interessant.. Ga het zeker eens bekijken of er ook iets in de buurt is.



honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Ik voel me ook niet veilig hoor met een Dwergpinscher haha. Ze kunnen zich groot gedragen, maar puntje bij paaltje is ze nog geen 4 kilo, en dat weet ze heel goed. Maar als er ook maar iets door de brievenbus gaat, wordt aangebeld, je zult gewaarschuwd worden haha. ;-)

Ik had dat inderdaad ook met de Chihuahua, daar ben ik ook geen mens voor. Maar na veel gelezen te hebben vergissen veel mensen zich in de Chihuahua. Dat komt gewoon door het imago wat gecreëerd is wat niet klopt. Maar de Dwergpinscher is een vele malen gezonder ras. (doordat ze niet zo populair zijn als de Chihuahua). Vroeger kwamen ze wel veel voor, tegenwoordig zie je ze amper. En als je ze dan ziet, zijn ze vaak gekruist. Oudere mensen op straat spreken me altijd aan, dat ze vroeger ook zo'n hondje hadden. Mensen van mijn leeftijd (21) kennen dit ras niet, en kinderen roepen altijd dat ik een leuke Chihuahua heb. ;-)

Rowa (Gast)

Ik bedoel ook eerder van dat hij gaat blaffen en ik al iets van gewaarschuwd ben, en als ik weet dat hij zal blaffen als er iets is kan ik geruster zijn. Slaap bij mijn vriend thuis veel beter dan bij mij thuis zelf, gewoon doordat ik weet dat zijn honden zullen blaffen als er iets scheelt..

Ik wou eerlijk gezegd eerst een chihuahua, ook door het karakter wat mij erg leuk lijkt om mee te werken. Dat was dus 5 jaar geleden, nu is hij gewoon helemaal kapot gefokt. En hij is zo fragiel geworden, het staat me gewoon niet meer aan. Daarbij komt ook nog eens dat mijn vriend chihuahua's erg lelijk vind. En een hond is nog iets waar we toch beide over akkoord moeten zijn. Toen ik verder zocht kwam ik op de dwergpincher en die vond hij wel leuk, en ja ik ook. Dus waarschijnlijk gaat het zo'n hondje worden :-)

En ik ben ook 21 en ken het ras wel :-D

Zijn er misschien nog speciale weetjes of tips die je hebt over het ras? Hoorde ook dat je toch voorzichtig moest zijn met zijn gewrichten en beenderen, dat het snel kon breken. Is dit waar of is het een fabeltje?

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Zijn er misschien nog speciale weetjes of tips die je hebt over het ras? Hoorde ook dat je toch voorzichtig moest zijn met zijn gewrichten en beenderen, dat het snel kon breken. Is dit waar of is het een fabeltje? "


De grootste fabel die er bestaat, dit is alleen bij hondjes uit de broodfok.
Verder moet je stabiel zijn, consequent (erg belangrijk) en veel van wandelen houden.

Rowa (Gast)

Haha oké, vond het al gek dat het bij dwergpinchers wel zou zijn en bij chihuahua's niet.. Maar goed, dat is ook weer opgehelderd..

Stabiel en consequent ben ik wel denk ik, is toch belangrijk bij de paarden enzo. Ik doe bv ook clickertraining met mijn muizen, en dat lukt ook :-)
En wandelen, ja dat is normaal als je een hond hebt. Vind het maar gek als hij/zij niet uitgelaten zou worden..

Is er ook een verschil in karakter met reu of teefje? Zou persoonlijk liever een teefje willen, misschien dat ik dan ooit een nestje met der kan fokken. Dat is namelijk mijn droom van kindsaf om een nestje puppies te fokken. Dit zou ik dan al bij aankoop aan de fokker vragen en eventueel samen met haar een gepast mannetje zoeken. Daarmee dat ik ook graag een fokker in de buurt zou willen. Besef zelf ook wel dat sommige fokkers het niet leuk zouden vinden als ik met een hondje van hun zou fokken..

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Ik denk dat de Dwergpinscher en Chihuahua niet héel veel van elkaar schelen. De bouw is natuurlijk compleet anders begrijp me niet verkeerd, maar ik denk dat de rassen best wel op elkaar lijken. Het scheelt vooral het imago, populariteit en de gezondheid.

Ik vind zelf kortharige Chihuahuas ook lelijk. Vaak appelhoofdjes en uitpuilende ogen. Maar ik vind de grote oren van de Dwergpinscher ook zo leuk.

Met elk ras dien je de eerste tijd voorzichtig te zijn met de gewrichten. Dus niet langs de fiets, niet traplopen en maximaal 5 minuten per levensmaand achter elkaar wandelelen. Dat kan je veel ellende besparen. Ik denk dat de smalle pootjes van Dwergpinschers wel wat kwetsbaarder zijn dan van een Labrador bijvoorbeeld, maar heel snel breken zal ook wel weer meevallen. Gewoon een beetje uitkijken waar je loopt, en niet te hard met deuren slaan. :-)

Verder vind ik het echt een superras. Echt typisch is dat de meeste niet van kouw en water houden, erg baasgericht, geen allemansvrienden, graag onder een warme deken liggen. Maar ook erg intelligent zijn, en het dus goed doen op de hondenschool. Ook het formaat vind ik ideaal, je pakt haar zo op, eet weinig, en kost dus minder, ontlast weinig. Maar doordat ze zo baasgericht zijn, zijn ze vaak wat afstandelijker naar vreemden. Daarom is socialisatie ook zo belangrijk. Ze hebben een grotere bewegingsbehoefte dan andere gezelschapshonden, het zijn net stuiterballen.

Karakter is per hond verschillend, dat is niet gebonden aan een geslacht. Net als bij mensen. Je zegt dat je zou willen gaan fokken met de hond. Maar mag ik vragen waarom je dat zou willen? Wat de reden daarvoor is? Dat is inderdaad wel een belangrijk punt om mee te nemen in de keuze qua hond.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Dan zou ik als ik jou was, je eerst maar eens heel erg goed in de erfelijke afwijkingen en bloedlijnen gaan inlezen.
Dit is dan namelijk van belang voor de teef die je uitzoekt, en wat je verder wilt voortzetten.


Ik welke lijnen komt wat vaak voor, of juist een hele vrije lijn van afwijkingen.
Geef het aan bij de fokker, die wel je er graag bij helpen en kan zo voor jou de beste teef uitzoeken.


Persoonlijk vind ik dat het aan het karakter van de individuele pup ligt en niet zo zeer een scheiding tussen reu en teef qua gedrag.

Rowa (Gast)

Nog eens bedankt voor de hele duidelijk uitleg :-D

Is de bedoeling wat ik nu wil doen, me inlezen. Zodat ik zeker niets fout doe, wil pas over een jaar of 2 een hondje gaan kopen. Of misschien later want ik moet eerst alleen gaan wonen en dan zien of het kan een hondje derbij.

En van het fokken, ik wil gewoon een nestje meemaken met mijn eigen hondje. Lijkt me super en dan daar zeker 1 hondje van houden. Het is nog maar een idee, het staat nog helemaal niet vast. Maar daarmee dat ik al zei dat ik het zowiezo met de fokker zou overleggen vanaf het eerste contact. Wil zeker niemand kwaad doen, achter de rug dingen doen of iets slecht doen voor de hond.

Nu heb ik zo'n gevoel dat dit een hele discussie gaat worden over een 'pretnest' fokken of verantwoord fokken of echt fokker worden. Dit is niet mijn bedoeling, wil gewoon een gezond en weldoordacht nestje van mijn eigen hondje. Tegen dat dat nestje er zal komen heb ik me natuurlijk nog meer ingelezen, en met een fokker (die ik in de buurt wil) gesproken en haar hulp gevraagd. Wil namelijk niet zomaar een hondje van op marktplaats mijn hond laten dekken ofzo :P
Zit zelf op een muizenforum en daar wordt iedereen die iets zegt over een pretnest meteen keihard aangevallen, maar ik hoop dat dit niet gaat gebeuren. En dat het duidelijk is dat ik dit hier allemaal vraag als onderdeel om mij in te lezen. Want op internet staat veel, maar de mensen die de honden hebben of de fokkers weten er nog altijd het meeste van. Dus die ervaringen wil ik zeker de kans voor krijgen om te lezen en vragen te stellen ;-)

Hopelijk zien jullie mij niet meteen als slecht voor de honden of weet ik het omdat ik graag een nestje ga willen van mijn eigen hondje :-)

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Ik denk dat gewoon een nestje meemaken geen goede reden is om hieraan te beginnen.

Er zijn kennels die pups in coöuderschap meegeven. Dan heb je je eigen hond, maar wordt er bijvoorbeeld nog wel mee gefokt, bij de fokker zelf. Daarna krijg je je hond weer terug. Dan zou je misschien een pup kunnen houden van de moederhond, en wordt het nest verzorgt door ervaren mensen met de kennis en kwaliteiten. Begrijp me niet verkeerd, ik zeg natuurlijk niet dat je het niet kan. Maar mensen denken hier vaak veel te makkelijk over.

Rowa (Gast)

Nee begrijp je helemaal hoor ;-)

Zie hetzelfde in de muizenwereld, mensen die beginnen fokken als ze er nog helemaal niet klaar voor zijn. En dat zijn nog maar muizen, bij honden komt er natuurlijk veel meer bij kijken. Daarmee dat ik een fokker in de buurt wil hebben, en neem enkel een nestje als mijn hondje goed uitgroeid en ook de fokker vind dat ze wel een nestje kan krijgen. Daarna wil ik samen met haar naar een geschikte reu zoeken..

Maar ik heb nog 2 jaar eer het hondje kan komen en dan duurt het ook nog wel eventjes eer dat pupje geboren wordt en oud genoeg is voor een nestje,.

En ik snap ook heel goed dat je zo reageerd, want je kent mij niet natuurlijk. Denk net hetzelfde als er weer iemand op het muizenforum een nestje laat zien ofzo. Dan begint het te borrelen van de zenuwen in mijn maag, zo slecht voel ik me ervan. Maar goed, ik hoop dat je me nu niet heel verkeerd aankijk.

Vind persoonlijk niet dat het geen goede reden is om een nestje te nemen. Toch zeker niet als het heel verantwoord en in samenspraak met een fokker gebeurt. Dus met zijn hulp.

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Je zou bijvoorbeeld kunnen beginnen bij de Raad van Beheer. Daar is veel info te lezen, en ze bieden ook cursussen aan over kynologie. Ik denk dat Veronique je daar wel wat over kan vertellen.

Misschien is het leuk als je een profiel aanmaakt? Dan kun je persoonlijke berichten sturen, foto's delen, lid worden van de Dwergpinscher club etc.

Anoniem (Gast)

Klinkt allemaal erg interessant, denk dat ik ga beginnen met mij hier alvast lid te maken en dan dat andere eens bekijken..

Ga er zeker niet halsoverkop aan beginnen hoor :-)

honden page profiel sabrinasabrina

honden foto van sabrina

Even testen of mijn registratie gelukt is :-) Heb ook maar gewoon mijn echte naam gebruikt, ..

honden page profiel sabrinasabrina

honden foto van sabrina

Ben aan het zoeken waar ik iets vind over lid worden van de dwergpincherclub op deze site, maar vind het niet hoe of waar ik dat moet doen ?

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Heej Sabrina,

Zie je topic nu pas.
Dwergpinschers als eerste hond kan idd zoals eefje zegt indien je ervoor zorgt dat de opvoeding strikt is.
Ik heb een chi en een pinscher toevallig en hoewel ze veel overeenkomsten hebben zijn ze ook zeer verschillend.
Zou nu nooit meer een chi nemen door het doorgefokte bijvoorbeeld.
Ik vond chi's ook niet mooi tot ik erachter kwam dat er langharige bestonden.
Kortharige heb ik zelf helemaal niks mee en hebben vaak appelhoofdjes, te korte snuiten en uitpuilende ogen :'(

Maargoed ff terug over de dwerg ;-) Pretnestje is niks mis mee indien de teef oud genoeg is, je een stamboom hebt en ook aanvraagt voor de pups en de benodigde testen doet.
Immers hoor je alleen honden te fokken om het ras te verbeteren en niet om het te vermeerdere ook al is het een eenmalig iets.
Daarnaast moet je rekening houden dat als je een pup koopt de fokker jou nooit kan garanderen dat de teef 100 procent genoeg is dus daarom altijd testen en indien er een gebrek is absoluut niet mee gaan fokken.

Verder ben ik besmet met de pinschers dus mocht ooit een van beide dames er niet meer zijn (over een jaartje of 15 hoop ik haha) dan komt er weer een pinscher :-) ;-)

honden page profiel sabrinasabrina

honden foto van sabrina

Zoals jij het uitlegt was mijn bedoeling, de pup kopen in overleg met de fokker met dan al zeggen dat ik er uiteindelijk als alles goed is en ze uiteraard oud genoeg is een pretnestje van wil hebben. Dus zeker alles verantwoord doen, samen met de fokker een mannetje uitzoeken wat bij haar past, de nodige tests laten doen, en als blijkt dat het toch niet kan. Dan is het zo, wil natuurlijk ook geen kwaad doen voor mijn eigen plezier. Maar als alles goed is en de juiste combinatie is mogelijk denk ik niet dat het een probleem is om op die manier een pretnestje te hebben..

Ik vind net kortharige chi's mooi, maar ze zijn zoooo doorgefokt dat het volgens mij erg moeilijk is om een 'goede' te vinden. En de pincher lijkt me gewoon super! Heb nog wel even tijd om na te denken, maar ben er bijna zeker van dat zo eentje bij me zal komen wonen. Maar eer ik alleen ga wonen duurt nog wel een jaar of 2,..

Wat is de gemiddelde levensverwachting van een pincher? Weet dat bv duitse doggen maar rond de 8 jaar worden, maar kleine hondjes worden ouder, of zit ik zo fout?

Even offtopic, wat vinden jullie van mijn muis (avatar) ? :P

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Levensverwachting ligt vrij hoog maargoed dat zegt niks natuurlijk is helemaal afhankelijk van het hondje.
Volgens mij tussen de 12 en 15 jaar zo uit mijn hoofd.

Ik vind je muis mooi maar hem op een plaatje zien is voldoende haha.
Mijn zwager had een rat en muisen en liet ze altijd express loslopen terwijl ik de kriebels heb van dat soort beestjes haha

honden page profiel sabrinasabrina

honden foto van sabrina

Haha, muizen zijn de leukste 'kooi'diertjes die er bestaan :P Mijne zijn supertam, ga er ook mee naar beurzen enzo..

En van de levensverwachting hangt natuurlijk af per hond, maar een gemiddelde is meestal wel correct. Ben blij dat ze toch redelijk oud kunnen worden :-)

honden page profiel sabrinasabrina

honden foto van sabrina

Nog een vraagje, in Belgie heb je denk ik geen rasvereniging voor dwergpinchers. Wil gerust een pup uit nederland kopen, maar een fokker in de buurt hebben is altijd handig. Zeker bij een mogelijk pretnestje, .. Maar hoe weet ik dan of in belgie de fokker goed is? Kent iemand een goede dwergpincher fokker uit belgie?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Er zijn al perfecte antwoorden gegeven, waarvan ik denk dat je er veel mee kan! Je kan altijd meelezen hier op het forum, zodat je alvast veel leert over honden, hun gedrag, voeding, enzovoorts.

Dwergpinschers zijn hele leuke honden, grote honden in een kleine verpakking. Groot uithoudingsvermogen, erg slim, leren dus ook snel en hebben uitdaging nodig, maar houden ook van een knuffel of een aai;-)
Als eerste hond kan het, mits je het aankan, het zijn geen schoothondjes namelijk. Je moet er veel mee ondernemen, en dan heb je er een geweldige hond aan. Op cursus gaan zoals je dan van plan bent is sowieso verstandig!

Een Dwerg kan vrij oud worden, zo rond de 10 jaar sowieso, kleinere hondenrassen worden ouder dan grote hondenrassen.

En wie weet kom je nog andere rassen tegen die je aanspreken, dat kan natuurlijk ook nog.

honden page profiel sabrinasabrina

honden foto van sabrina

Inderdaad, voorlopig zit ik met de dwergpincher in mijn hoofd. Denk dat zo eentje wel gaat komen, maar kan nog altijd dat een ander ras mijn pad kruist en dat ik daar verliefd op wordt.. Denk eerlijk gezegd van niet, maar je weet nooit. Duurt toch nog een jaar of 2 eer ik een hond kan kopen, dus tijd genoeg om over na te denken..

Lees in ieder geval mee op deze site, maar ook op andere forums en gewoon op internet. Maar leer zelf het liefste van persoonlijke ervaringen.. Wil het het liefste meteen goed doen van de eerste keer, dus doe erg mijn best.

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: hondengeur in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^