Chocolade dwergpincher?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

"
mmmm is niet waar hoor de chocolad kleur is niet erkend in nederland en belgie heeft niks met broodfok te maken wij hebben er ook een die is kern gezond "


Nee deze kleur is in Nederland niet erkend door de Raad van beheer. Heb het even voor je opgezocht bij de Raad:

Vacht

Korte vacht, dicht ingeplant, vlak aanliggend en glanzend, zonder kale plekken. Zwart met roodbruine aftekeningen; effen reebruin tot hertenrood.

Anoniem (Gast)

Wij hebben een chocolade dwergpincher!!
Een super hond!!
Zou hem met geen enkele andere hond willen ruilen!
Gehoorzaam, lief, speels....

honden foto van Lisanne, Dani , Lina, Shane

dat zijn inderdaad erg mooie hondjes, zeker in het choco tan!
in het asiel zitten ook best veel dwerg pichers ook een choco:

gast (Gast)

Hallo allemaal, de vraag over choco pincher is al een tijd geleden gesteld. Lees dit nu pas en dacht laat ik toch maar even reageren. Ik vind het vreemd dat er gelijk gesteld wordt dat de choco alleen in de broodfokkerij voor komt. Wij hebben drie dwerg pinchers waarvan 2  in de kleur choco, deze zijn in Nederland geboren en niet in de broodfokkerij zoals gesteld. Dus in Nederland zijn er wel fokkers die zich ook voor deze kleur inzetten, ondanks het gegeven dat de kleur niet erkend zou zijn. Overigens de kleur Choco bestaat al sinds 1900.
Moest dit even kwijt!

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Broodfok is ook gewoon in nederland hoor...

Anoniem (Gast)

brood fokkerij komt inderdaad overal voor!
maar je kunt niet stellen dat de choco pincher alleen in de broodfokkerij voor zou komen. Dan zou je goede fokkers in een negatief daglicht plaatsen.
Alleen om het gegeven dat de kleur choco tan niet in Nederland is toegestaan(binnen de rasvereniging dan en het tentoonstellingswezen) Want daar gaat het om.
kleur toegestaan of niet.....

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik kwam er vorige week 1 tegen met gecoupeerde oren en staart ;-)....ik kon het niet laten tegen de dame in kwestie te zeggen dat ik haar ook mooier vond zonder oorlellen  en hoopte dat iemand de heggenschaar zou pakken O-)

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly


erg kwetsend voor mensen die een gecoupeerde hond hebben uit het buitenland..(via een stichting bijv)

mijn eigen vader heeft een rottweiler uit polen die is gecoupeerd aan oren en staart via een stichting die honden uit de streken redt.
als jij dit tegen mij vader had gezegd had ze een slag voor de hoofd gehad.

soms kies je voor een hond ook al is ie mismaakt door andere mensen.
alsof die hond er wat aan kan doen...
ook zonder oren en staart verdienen ze een goed baasje.


bah

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

....daar was dit echt geen voorbeeld van hoor...dit was meer kaliber broodfok besteld in de styling van de baas inclusief slipketting met die pinnetjes die lekker in hals prikken?!... je vader had me een knal mogen geven als ik dit tegen hem had gezegd ;-)

honden page profiel sabrinasabrina

honden foto van sabrina

Even tijd voor een update, we zijn nu 2 jaar verder en de droom van een eigen hondje gaat uitkomen. Na lang uitzoeken, shows en fokkers bezoeken toch uitgekomen bij een ander ras. Samen met mijn vriend besloten dat we voor de welsh corgi cardigan zouden gaan. Heel anders, ik weet het maar benhelemaal weg van het ras. We stonden al een hele tijd op de wachtlijst en sinds kort het bericht gekregen dat er een pup voor ons geboren was. Wou heel graag een pup van dat teefje en had haar dracht al vanaf de loopsheid kunnen meevlogen. Nu de pups geboren zijn zit er ook echt eentje bij voor mij, ben zo gelukkig. De pups zijn 30 juni geboren en binnenkort kan ik op eerste kraambezoek gaan.

Dacht dat het wel leuk was om hier ook even te laten weten :-)

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: hondengeur in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^