Hond met verlatingsangst

honden encyclopedie > Hond met verlatingsangst

door honden page profiel MaximeMaxime

Hond met verlatingsangst

Hallo allemaal,


Anderhalve maand geleden hebben mijn vriend en ik een hond uit het asiel geadopteerd. Het gaat om een kruising husky/american bully. De hond heeft een turbulent leven achter de rug: wij zijn al zijn vierde (!) eigenaren.. En daarbij ook nog eens een maand in het asiel gezeten, waar hij het natuurlijk niet slecht had maar wel een baasje heeft moeten missen. 

Wij merken dat hij enorme verlatingsangst heeft. In het begin, toen we hem 2 weken hadden, viel het wel mee. Volgens de camera (die we hebben aangeschaft) heeft hij even (15 minuten) gepiept/gewolfd, maar de rest van de 2 uur heeft hij voornamelijk geslapen. De laatste tijd is het echter erger geworden. Wij denken dat dat komt omdat hij zich aan ons aan het hechten is. Hij slaapt in de gang en ook als we weg zijn, blijft hij in de gang. Inmiddels heeft hij alle deuren open weten te krijgen (de klink verticaal zetten helpt niet). Wat hij daarnaast doet is bijten aan de deuren waar hij dat kan en vooral krabben. Als we weg zijn en kijken via de camera wat hij doet, is het toch voornamelijk heen en weer lopen, hijgen, onrustig zijn, springen tegen deuren.. Gister waren we 3 uur weg vanwege een verjaardag en pas na 1.5 uur ging hij, nog steeds onrustig, op de mand liggen.

's Nachts is het een minder probleem. Ook dan slaapt hij op de gang. Hij gaat al uit zichzelf op zijn mand liggen en verder horen we hem niet. Echter, wanneer mijn vriend naar zijn werk moet (wat vroeg is, tussen 5 en 7), gaat hij weer door met krabben en onrustig zijn. Als ik dan naar beneden ga en hem op de plaats stuur houdt het even op, maar na 1 à 2 uur is hij weer onrustig. 

Overdag is het een perfecte hond (mits er iemand thuis is). Hij is rustig en lief. 

Ik ben student en studeer veel thuis, waardoor onze hond niet eens zo vaak alleen thuis hoeft te zijn. Maar de keren dat ik weg ben, dat zijn dus de problemen. 

Mijn vraag is of iemand hier ervaring mee heeft, of het goed gekomen is en zo ja, hoe? 

Alvast bedankt!

Maxime

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^