Bollie's oogoperatie.

Dogboek > Bollie's oogoperatie.

Volgende week vrijdag 23 oktober wordt Bollie geopereerd aan z'n rechteroog. Hij heeft cataract. Omdat hij nog maar 6.5jaar is hebben snel besloten dat we de operatie laten uitvoeren. Het enige waar we nog over twijfelden was het al dan niet laten steken van een nieuwe kunstlens. Met die lens zou hij praktisch even goed kunnen zien als voorheen. Zonder de lens heeft hij wel zicht, maar dan troebel. We hebben toch maar besloten om een nieuwe lens te laten steken, ondanks de hoge prijs. Maar met wat geluk kan onze hond nog 10 jaar leven en dan willen we toch dat hij fatsoenlijk kan zien.
Ik begin stilaan wel wat zenuwachtig te worden, het is en blijft toch een operatie en er kan altijd wat mislopen. Ik hoop natuurlijk dat alles goed gaat !
Wordt vervolgt...

Door honden page profiel NatachaNatacha op 15 oktober om 18:46Vandaag is de operatie uitgevoerd. Er was wat twijfel of de lens al dan niet zou geplaatst worden, want er zat wat ontsteking achter het oog. Uiteindelijk is de lens toch geplaatst. Bollie lijkt er niet al te veel last van te hebben. Niet veel pijn, denk ik. Misschien is de verdoving nog niet geheel uitgewerkt... Hij is wel wat sufjes. Vanavond moeten we nog elk uur druppeltjes in het oog doen, en vanaf morgen 3 x per dag druppels en zalf. En dan ook nog pilletjes... Hopelijk treden er nadien geen complicaties meer op. Het enige waar Bollie het meeste last van heeft, is die onhandige 'lampenkap'... Deze moet hij minstens een week dragen.

Ondertussen is Bollie weer de oude: niet meer ziek :-) Vrijdag gaat de operatie gewoon door. Vanmorgen nog met de oogspecialiste gebeld ter confirmatie. De zenuwen beginnen nu wel echt te komen ...

Gisterenmorgen was het even paniek... Bollie stond op de grond als ik opstond, ipv dat hij zoals altijd in de zetel lag en mij zou komen begroeten. Nu zag hij mij en hij ging gewoon op de grond liggen... De avond voordien zei mijn man al dat hij de trap niet opwou en dat hij hem moest dragen. Ik dacht gewoon dat hij misschien wat stram was met het koude vochtige weer (daar hij ook al reeds geopereerd is aan z'n knie). Maar er was dus wel degelijk iets aan de hand. Dus, maar direct naar de DA gebeld en we mochten dadelijk gaan. Toch wel wat bang, want de operatie staat gepland voor vrijdag... Ik dacht deze al uit te stellen. Bij de DA koorts genomen en ja, hij had inderdaad koorts... Een virale infectie zou de boosdoener zijn. Al bij al nog niets ernstig dus: oef ! Nu krijgt hij antibiotica en normaal gezien zou de operatie normaal kunnen doorgaan.

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Over:

  • Bollie

Foto's

Bollie's oogoperatie.
Bollie's oogoperatie.
Bollie's oogoperatie.
Bollie's oogoperatie.

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van Natacha:
Bollie's oogoperatie.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^