Zaz'ke zijne alleralllereerste show

Dogboek > Zaz'ke zijne alleralllereerste show

Hey iedereen,

Vandaag vroeg uit de veren, snel een kopje koffie, alles de auto in en op weg naar Zazzero zijn eerste show.

Vandaag was het de Jonge Cockerdag van de Belgische cockerclub nabij Tessenderloo.

Een uurtje rijden en als een van de eerste aangekomen zochten we een leuk plaatsje uit, kort bij de ring. Bompie was ook mee om zijn kleinzoon te zien showen. Wat die mens op zijn oude dag nog mag meemaken? Wie had dat gedacht dat Bompie een uur in de auto zou zitten om daarna nog een ganse dag naar de cockertjes te kijken? En dat met zijn bergen (on)geduld.

Vol stress eens ff testen of Zazzero het wel ziet zitten zo op een écht rood tapijt. Yes, het lukt.

Dan het programma even bekijken, dertig honden werden ingeschreven. Op gesplitst in twee groepen (debutanten en open) met verschillende reeksen volgens leeftijd. Wij namen deel bij de debutanten, een groep voor de mensen met weinig of geen show ervaring. Het nummer dat we kregen legde de lat wel héél hoog! Nummer één! Was dat een voorteken?

De honden nog eens buiten laten, pisje, kakje, ... babbeltje over jawel de engelse cockertjes en dan naar binnen. Wat ging de tijd snel. Het gras was nog wat vochtige dus vlug de pootjes wat drogen, Zaz'ke zijne permenant nog borstellen en wij klaar.

Plots leek de tijd niet meer verder te gaan. Minuten leken uren. Dan rond elf uur nam het bestuur van de Engelse cockerclub de micro en de show werd opgang geblazen.

Daar stonden we plots als eerste in de ring, en nu?! Eventjes wat uitleg van ringcommissaris, hoe en wat we moesten doen.

Eerst allemaal samen een rondje rondje lopen, dan de tafel op. De keurmeester van dienst stelde ons meteen op ons gemak. Zazzero liet mooi zijn tanden zien en dit zonder bijten, yes gelukt. Alles werd degelijk gecontroleerd en meteen van uitleg voorzien. Het was zeker leerrijk. Nog even heen en terug wandelen, dan een driehoek en stilstaan voor de keurmeester. Amaai, vol stress stonden we daar.

Uiteindelijk werden we als tweede geplaatst. Zaz'ke heeft nog te weinig "body", hij moet wat meer in het vlees zitten. Zijn oren leken plots recht te schieten als hij dit hoorde, méér eten! Maar het beste compliment dat we krijgen was het feit dat Zaz'ke zeer licht loopt met véél aandacht voor zijn baasje. Wij apentrots op zo 'n compliment. Wat kan een mens nog meer verwachten? Een hondje dat écht opkijkt naar zijn baas! Super!! Dit alles onder het goedkeurende oog van grote zus Rasta. Ook zijn was trots op hare kleine broer.

Als je de hele show bekijkt verdien Zaz'ke zeker de beker voor het goed lopen zonder opgehangen te zijn. Amaai, als je sommige honden ziet lopen, ook deze van de échte showers. Sommige honden moeten bijna braken omdat men moet trekken om hun kop omhoog te krijgen. Viva Zaz'ke, onze superhond.

Zeer kontent terug naar huis, een uurke rijden. We reden bijna op een wolk. Nu is het aftellen naar drie oktober, dan doen we voor het eerst mee aan een echt grote show. De show van Charleroi (België).

Duimen jullie mee?

Groetjes
Kristel, Dany, Rasta en Zaz'ke

Door honden page profiel kristel en danykristel en dany op 20 september om 22:24hellokidoki hartelijk gefeliciteerd voor de tweede plaats aan christel en zazke super leuk verhaal we duimen zekers mee groetjes natje

Hoi, Mooi verhaal zeg en wat leuk! Een 2e plaats en dat al meteen de eerste keer dat is echt super zeg :-) gefeliciteerd. Groetjes Natasja

Leuk verhaal! Haha ;-) Gefeliciteerd met de 2e plek! Fijn he, als je hond het netjes doet zonder dat gesjor aan je hond. En ik duim mee voor de show van Charleroi! Geef je ons dan ook weer een verslag? Groetjes Marit

hoi ik duim zeker mee hoor t lijkt me idd wel heel spannend allemaal ik ben me al aan het inlezen maar hoe het nou echt gaat als jij moet lopen en hoe je opgeroepen word kan ik nergens vinden ik wil het dolgraag maar t lijkt me doodeng zeg

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Foto's

Zaz'ke zijne alleralllereerste show
Zaz'ke zijne alleralllereerste show

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^