Zullen ze het ooit leren?

Dogboek > Zullen ze het ooit leren?

Hey,

Mijn naam is Sensation, ik ben een Amstaff van nu 7 maanden oud.
Vanaf het moment dat ik geboren was heeft mijn hondenmama uitgelegd dat we niet bij haar konden blijven maar bij een mensen mama en/of papa zouden gaan wonen.
Dit omdat veel mensen gewoon niet kunnen leven zonder een hond. Ze kunnen niet goed eenzaam zijn en ze hebben structuur in hun leven nodig en moeten iemand hebben die ze regelmatig mee naar buiten neemt. En het belangrijkste is dat de meeste mensen een heleboel opvoeding en training nodig hebben.
Vandaar dat wij honden die zware taak op ons nemen.

Er kwamen regelmatig mensen naar ons toe toen we jong waren en mijn broertjes, zusjes en ik moesten uitkiezen welke wij wilden adopteren. Ik koos voor een papa en een mama die heel lief leken, maar wel veel training nodig zouden hebben. Maar ik was klaar voor de uitdaging.
Toen ik 8 weekjes oud was was het tijd om samen te gaan leven met mijn 2 nieuwe aanwinsten.

Ik moet zeggen dat ik een goede keuze gemaakt heb! Maar soms zijn ze zo moeilijk!! Ik vraag me af of ze alles wat ik wil wel ooit gaan leren?

Nu ben ik met mama dan ook maar op training gegaan. Ik hoop dat als zij alles daar leert papa haar gedrag ziet en het kopiert.

Het is nog niet zo makkelijk om die mensen iets te leren!
In het begin was het heel moeilijk om gewoon al te wandelen met mama. Iedere keer als ik zei dat we nu verder zouden lopen en er een beetje vaart in wilde zetten wilde zij dit niet. Soms was er gewoon geen beweging in haar te krijgen. En ze is een sterk mens hoor! Goh, wat die soms aan de riem trekken kan. Ik stikte soms bijna.
Het was wel duidelijk dat ze dit nooit echt helemaal ging begrijpen, dus nu heb ik maar besloten dat het geen zin heeft om te proberen haar te leren goed mee te lopen. In plaats daarvan pas ik me maar een beetje aan aan haar tempo. Dat gaat veel beter. Ze trekt nu niet meer in de riem en lijkt ook blijer als ik haar mee op een wandeling neem.

Maar dan de rest van de traing. Commando's dat is nog veel moeilijk dan haar leren wandelen!
Ik probeer zit en lig met haar, maar ze snapt er niets van. Ze zegt de woorden wel, maar ze doet het niet.
Staat ze daar voor me en zegt zit of lig, maar er komt geen beweging in haar. Zelfs als ik het voordoe snapt ze het nog niet!
Iedere keer als ze zit zegt ga ik zitten in de hoop dat ze mijn gedrag nadoet, hetzelfde met lig. Maar nee, mijn mens blijft gewoon staan.
En dan verteld ze mij dat ik het goed doe en komt met snoepjes. Ja, ik weet dat ik het goed doe, ik ben tenslotte een hond. Ik ben het slimme dier. Maar ik wil dat jij het leert!! Maar ja, ik kan gewoon niet boos worden op mijn mens.
Staat ze daar voor me met die grote bruine ogen en dan smelt ik weer.
Ach ja, is het zo erg als ze niet zit? We proberen het gewoon de volgende keer maar weer.

Ik blijf trainen met haar en wie weet snapt ze het ooit.
Gelukkig ben ik niet alleen. De andere honden op de training hebben ook allemaal een mens dat het gewoon niet begrijpt.

Door honden page profiel sensationsensation op 10 maart om 21:56



Hahaha zo leuk geschreven! Nou Sensation, succes met het aanleren van 'zit', gaat een lange tijd overheen voordat jouw mens dat door heeft haha!

haha grappig! ik hoop dat je mensen snel een beetje bij leren ;-)

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Over:

  • Sensation

Foto's

Er zijn geen foto's toegevoegd bij Zullen ze het ooit leren?

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van sensation:
Zullen ze het ooit leren?


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^